Liste over flaggbærere for Østerrike under OL

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Østerrike under De olympiske leker
Flag of Austria.svg
Østerrikes flagg – Flaggbærere
IOK–kode  AUT
NOK Österreichisches Olympisches Comité
Nettstedwww.oeoc.at (de)
Olympisk historie
Sommerleker
1896 · 1900 · 1904 · 1908 · 1912 · 1920 · 1924 · 1928 · 1932 · 1936 · 1948 · 1952 · 1956 · 1960 · 1964 · 1968 · 1972 · 1976 · 1980 · 1984 · 1988 · 1992 · 1996 · 2000 · 2004 · 2008 · 2012 · 2016
Vinterleker
1924 · 1928 · 1932 · 1936 · 1948 · 1952 · 1956 · 1960 · 1964 · 1968 · 1972 · 1976 · 1980 · 1984 · 1988 · 1992 · 1994 · 1998 · 2002 · 2006 · 2010 · 2014 · 2018

Dette er en liste over flaggbærere som har representert Østerrike under OL[1]

Flaggbærere bærer sin nasjons flagg under åpningsseremonien i de olympiske leker.

# År Sesong Flaggbærer Idrett
38 2018 Vinter Veith, AnnaAnna Veith alpint
37 2016 Sommer Jia, LiuLiu Jia bordtennis
36 2014 Vinter Stecher, MarioMario Stecher kombinert
35 2012 Sommer Rogan, MarkusMarkus Rogan svømming
34 2010 Vinter Linger, AndreasAndreas Linger og Wolfgang Linger aking
33 2008 Sommer Steinacher, Hans-PeterHans-Peter Steinacher seiling
32 2006 Vinter Götschl, RenateRenate Götschl alpint
31 2004 Sommer Hagara, RomanRoman Hagara seiling
30 2002 Vinter Neuner, AngelikaAngelika Neuner aking
29 2000 Sommer Waibel, WolframWolfram Waibel skyting
28 1998 Vinter Németh-Hunyady, EmeseEmese Németh-Hunyady Hurtigløp på skøyter
27 1996 Sommer Raudaschl, HubertHubert Raudaschl seiling
26 1994 Vinter Wachter, AnitaAnita Wachter alpint
25 1992 Sommer Theurer, ElisabethElisabeth Theurer hestesport
24 1992 Vinter Neuner, AngelikaAngelika Neuner aking
23 1988 Sommer Raudaschl, HubertHubert Raudaschl seiling
22 1988 Vinter Stock, LeonhardLeonhard Stock alpint
21 1984 Sommer Raudaschl, HubertHubert Raudaschl seiling
20 1984 Vinter Klammer, FranzFranz Klammer alpint
19 1980 Sommer Ferstl, KarlKarl Ferstl seiling
18 1980 Vinter Moser-Pröll, AnnemarieAnnemarie Moser-Pröll alpint
17 1976 Sommer Pfaff, GüntherGünther Pfaff padling
16 1976 Vinter Klammer, FranzFranz Klammer alpint
15 1972 Sommer Raudaschl, HubertHubert Raudaschl seiling
14 1972 Vinter Schmid, ManfredManfred Schmid aking
13 1968 Sommer Losert, RolandRoland Losert fekting
12 1968 Vinter Danzer, EmmerichEmmerich Danzer kunstløp
11 1964 Sommer Hammerer, HubertHubert Hammerer skyting
10 1964 Vinter Heitzer, RegineRegine Heitzer kunstløp
9 1960 Sommer Wiedermann, HerbertHerbert Wiedermann padling
8 1960 Vinter Felsinger, NorbertNorbert Felsinger kunstløp
7 1956 Sommer Wimmer, FranzFranz Wimmer sykling
6 1956 Vinter Sailer, ToniToni Sailer alpint
5 1952 Sommer Welt, WilliWilli Welt turn
4 1952 Vinter Bradl, SeppSepp Bradl skihopping
3 1936 Sommer Wurmböck, FritzFritz Wurmböck håndball
2 1936 Vinter Schäfer, KarlKarl Schäfer kunstløp
1 1928 Sommer Wessely, LudwigLudwig Wessely friidrett

Se også[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Austria. Olympics at Sports-Reference.com. Sports Reference LLC. Besøkt 25. oktober 2011