Liste over flaggbærere for Ungarn under OL

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Ungarn under De olympiske leker
Flag of Hungary.svg
Ungarns flagg – Flaggbærere
IOK–kode  HUN
NOK Ungarns olympiske komité
Nettstedwww.olympic-hun.org (hu)
Olympisk historie
Sommerleker
1896 · 1900 · 1904 · 1908 · 1912 · 1920 · 1924 · 1928 · 1932 · 1936 · 1948 · 1952 · 1956 · 1960 · 1964 · 1968 · 1972 · 1976 · 1980 · 1984 · 1988 · 1992 · 1996 · 2000 · 2004 · 2008 · 2012 · 2016 · 2020
Vinterleker
1924 · 1928 · 1932 · 1936 · 1948 · 1952 · 1956 · 1960 · 1964 · 1968 · 1972 · 1976 · 1980 · 1984 · 1988 · 1992 · 1994 · 1998 · 2002 · 2006 · 2010 · 2014 · 2018

Liste over flaggbærere for Ungarn under OL inneholder samtlige idrettsutøvere som har båret Ungarns flagg under åpningsseremoniene til sommer- og/eller vinter-OL.[1]

Flaggbærere[rediger | rediger kilde]

# År Sesong Flaggbærer Sport
45 2018 Vinter Nagy, KonrádKonrád Nagy Hurtigløp
44 2016 Sommer Szilágyi, ÁronÁron Szilágyi Fekting
43 2014 Vinter Heidum, BernadettBernadett Heidum Kortbaneløp
42 2012 Sommer Biros, PéterPéter Biros Vannpolo
41 2010 Vinter Sebestyén, JúliaJúlia Sebestyén Kunstløp
40 2008 Sommer Kammerer, ZoltánZoltán Kammerer Padling
39 2006 Vinter Darázs, RózsaRózsa Darázs Kortbaneløp
38 2004 Sommer Kovács, AntalAntal Kovács Judo
37 2002 Vinter Egyed, KrisztinaKrisztina Egyed Hurtigløp
36 2000 Sommer Kőbán, RitaRita Kőbán Padling
35 1998 Vinter Egyed, KrisztinaKrisztina Egyed Hurtigløp
34 1996 Sommer Szabó, BenceBence Szabó Fekting
33 1994 Vinter Bónis, AttilaAttila Bónis Alpine grener
32 1992 Sommer Komáromi, TiborTibor Komáromi Bryting
31 1992 Vinter Tóth, AttilaAttila Tóth Kunstløp
30 1988 Sommer Vaskuti, IstvánIstván Vaskuti Padling
29 1988 Vinter Tóth, AttilaAttila Tóth Kunstløp
28 1984 Vinter Mayer, GáborGábor Mayer Skiskyting
27 1980 Sommer Szivós Sr., IstvánIstván Szivós Sr. Vannpolo
26 1980 Vinter Sallay, AndrásAndrás Sallay Kunstløp
25 1976 Sommer Kamuti, JenőJenő Kamuti Fekting
24 1976 Vinter Vajda, LászlóLászló Vajda Kunstløp
23 1972 Sommer Kulcsár, GergelyGergely Kulcsár Friidrett
22 1972 Vinter Almássy, ZsuzsaZsuzsa Almássy Kunstløp
21 1968 Sommer Kulcsár, GergelyGergely Kulcsár Friidrett
20 1968 Vinter Martos, MihályMihály Martos Hurtigløp
19 1964 Sommer Kulcsár, GergelyGergely Kulcsár Friidrett
18 1964 Vinter Koutny, LajosLajos Koutny Ishockey
17 1960 Sommer Simon, JánosJános Simon Basketball
16 1960 Vinter Bartha, JánosJános Bartha
15 1956 Sommer Csermák, JózsefJózsef Csermák Friidrett
14 1956 Vinter Erdélyi, IstvánIstván Erdélyi
13 1952 Sommer Németh, ImreImre Németh Friidrett
12 1952 Vinter Lőrincz, FerencFerenc Lőrincz Hurtigløp
11 1948 Sommer Németh, ImreImre Németh Friidrett
10 1948 Vinter Harangvölgyi, AndrásAndrás Harangvölgyi Alpine grener
9 1936 Sommer Bácsalmási, PéterPéter Bácsalmási Friidrett
8 1936 Vinter Balatoni, LeventeLevente Balatoni Alpine grener
7 1932 Sommer Bácsalmási, PéterPéter Bácsalmási Friidrett
6 1932 Vinter Szollás, LászlóLászló Szollás Kunstløp
5 1928 Sommer Egri, KálmánKálmán Egri Friidrett
4 1928 Vinter Szepes, GyulaGyula Szepes Kombinert
3 1924 Sommer Toldi, SándorSándor Toldi Friidrett
2 1912 Sommer Réti, JenőJenő Réti Turn
1 1908 Sommer Mudin, IstvánIstván Mudin Friidrett

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Hungary». sports-reference.com. Besøkt 24. mai 2015.