Liste over flaggbærere for Belgia under OL

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Belgia under De olympiske leker
Flag of Belgium.svg
Belgias flaggFlaggbærere
IOK–kode  BEL
NOK Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité
Nettsted www.olympic.be (nl) (fr)
Belgia under Olympiske leker
Deltakere:
Medaljer: Gull
38
Sølv
52
Bronse
54
Totalt
144
Olympisk historie (oversikt)
Sommerleker
1896 · 1900 · 1904 · 1908 · 1912 · 1920 · 1924 · 1928 · 1932 · 1936 · 1948 · 1952 · 1956 · 1960 · 1964 · 1968 · 1972 · 1976 · 1980 · 1984 · 1988 · 1992 · 1996 · 2000 · 2004 · 2008 · 2012 · 2016
Vinterleker
1924 · 1928 · 1932 · 1936 · 1948 · 1952 · 1956 · 1960 · 1964 · 1968 · 1972 · 1976 · 1980 · 1984 · 1988 · 1992 · 1994 · 1998 · 2002 · 2006 · 2010 · 2014 · 2018
Belgia under innmarsj til Sommer-OL 1912 i Stockholm, Sverige
Belgia under innmarsj med Kevin Van der Perren i Vancouver 2010

Liste over belgiske olympiske flaggbærere er en liste over belgiske idrettspersoner som bar det belgiske nasjonale flagg ved åpningsseremoniene i sommer- og/eller vinter-OL.[1]

Olympiske sommerleker[rediger | rediger kilde]

Leker Utøver Sport Note
1920 Antwerpen Victor Boin Fekting,
Svømming og
Vannpolo
1920 sølvmedaljevinner,

1908 sølvmedaljevinner, 1912 bronsemedaljevinner,
1936 Berlin Édouard Écuyer de le Court Moderne femkamp
1948 London Charles Vyt Moderne femkamp
1952 Helsingfors Charles Debeur Fekting
1956 Melbourne André Nelis Seiling 1956 sølvmedaljevinner
1960 Roma André Nelis Seiling 1956 sølvmedaljevinner
1964 Tokyo Gaston Roelants Friidrett 1964 gullmedaljevinner
1968 Mexico by Gaston Roelants Friidrett 1964 gullmedaljevinner
1972 München Gaston Roelants Friidrett 1964 gullmedaljevinner
1976 Montreal Gaston Roelants Friidrett 1964 gullmedaljevinner
1980 Moskva Belgia boikottet åpningsseremonien
1984 Los Angeles Edgar Cuepper Hestesport
1988 Seoul Dirk Crois Roing 1984 sølvmedaljevinner
1992 Barcelona Frans Peeters Skyting 1988 sølvmedaljevinner
1996 Atlanta Jean-Michel Saive Bordtennis
2000 Sydney Ulla Werbrouck Judo 1996 gullmedaljevinner
2004 Athen Jean-Michel Saive Bordtennis
2008 Beijing Sébastien Godefroid Seiling 1996 sølvmedaljevinner
2012 London

Olympiske vinterleker[rediger | rediger kilde]

Leker Utøver Sport Note
1936 Garmisch-Partenkirchen Eric De Spoelberch Bobsleigh
1948 St. Moritz Max Houben Bobsleigh 1948 sølvmedaljevinner
1972 Sapporo Robert Blanchaer Alpint
1976 Innsbruck Robert Blanchaer Alpint
1980 Lake Placid Henri Mollin Alpint
1984 Sarajevo Henri Mollin Alpint
1988 Calgary Katrien Pauwels Kunstløp
1992 Albertville Geert Blanchart Kortbaneløp på skøyter
1994 Lillehammer Bea Pintens Kortbaneløp på skøyter
1998 Nagano Conrad Alleblas
2002 Salt Lake City Simon Van Vossel Kortbaneløp på skøyter
2006 Torino Kevin van der Perren Kunstløp
2010 Vancouver Kevin van der Perren Kunstløp

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Belgium at the Olympic Games på Sports-Reference.com Besøkt 26. okt 2011.