Liste over flaggbærere for Japan under OL

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Japan under De olympiske leker
Flag of Japan.svg
Japans flagg – Flaggbærere
IOK–kode  JPN
NOK Japans olympiske komité
Nettstedwww.joc.or.jp (jp)
Olympisk historie
Sommerleker
1912 · 1920 · 1924 · 1928 · 1932 · 1936 · 1948 · 1952 · 1956 · 1960 · 1964 · 1968 · 1972 · 1976 · 1980 · 1984 · 1988 · 1992 · 1996 · 2000 · 2004 · 2008 · 2012 · 2016
Vinterleker
1924 · 1928 · 1932 · 1936 · 1948 · 1952 · 1956 · 1960 · 1964 · 1968 · 1972 · 1976 · 1980 · 1984 · 1988 · 1992 · 1994 · 1998 · 2002 · 2006 · 2010 · 2014 · 2018

Liste over flaggbærere for Japan under OL inneholder samtlige idrettsutøvere som har båret Japans flagg under åpningsseremoniene til sommer- og/eller vinter-OL.[1]

Flaggbærere[rediger | rediger kilde]

# År Sesong Flaggbærer Sport
39 2018 Vinter Kasai, NoriakiNoriaki Kasai Skihopping
38 2016 Sommer Ushiro, KeisukeKeisuke Ushiro Friidrett
37 2014 Vinter Ogasawara, AyumiAyumi Ogasawara Curling
36 2012 Sommer Yoshida, SaoriSaori Yoshida Bryting
35 2010 Vinter Okazaki, TomomiTomomi Okazaki Hurtigløp
34 2008 Sommer Fukuhara, AiAi Fukuhara Bordtennis
33 2006 Vinter Kato, JojiJoji Kato Hurtigløp
32 2004 Sommer Hamaguchi, KyokoKyoko Hamaguchi Bryting
31 2002 Vinter Sanmiya, ErikoEriko Sanmiya Hurtigløp
30 2000 Sommer Inoue, KoseiKosei Inoue Judo
29 1998 Vinter Shimizu, HiroyasuHiroyasu Shimizu Hurtigløp
28 1996 Sommer Tamura, RyokoRyoko Tamura Judo
27 1994 Vinter Mikata, ReiichiReiichi Mikata Kombinert
26 1992 Sommer Nakada, KumiKumi Nakada Volleyball
25 1992 Vinter Kawasaki, TsutomuTsutomu Kawasaki Kortbaneløp
24 1988 Sommer Kotani, MikakoMikako Kotani Synkronsvømming
23 1988 Vinter Hashimoto, SeikoSeiko Hashimoto Hurtigløp
22 1984 Sommer Murofushi, ShigenobuShigenobu Murofushi Friidrett
21 1984 Vinter Takahashi, TadayukiTadayuki Takahashi Kunstløp
20 1980 Vinter Wakabayashi, OsamuOsamu Wakabayashi Ishockey
19 1976 Sommer Nekoda, KatsutoshiKatsutoshi Nekoda Volleyball
18 1976 Vinter Suzuki, MasakiMasaki Suzuki Hurtigløp
17 1972 Sommer Shinomaki, MasatoshiMasatoshi Shinomaki Judo
16 1972 Vinter Mashiko, MineyukiMineyuki Mashiko Skihopping
15 1968 Sommer Endo, YukioYukio Endo Turn
14 1968 Vinter Kaneiri, TakaakiTakaaki Kaneiri Ishockey
13 1964 Sommer Fukui, MakotoMakoto Fukui Svømming
12 1964 Vinter Kikuchi, SadaoSadao Kikuchi Skihopping
11 1960 Sommer Ono, TakashiTakashi Ono Turn
10 1960 Vinter Ueno, JunkoJunko Ueno Kunstløp
9 1956 Sommer Sasahara, ShozoShozo Sasahara Bryting
8 1956 Vinter Yoshizawa, HiroshiHiroshi Yoshizawa Skihopping & Kombinert
7 1952 Sommer Sawada, BunkichiBunkichi Sawada Friidrett
6 1936 Sommer Oshima, KenkichiKenkichi Oshima Friidrett
5 1936 Vinter Oimatsu, KazuyoshiKazuyoshi Oimatsu Kunstløp
4 1932 Sommer Oda, MikioMikio Oda Friidrett
3 1928 Sommer Nakazawa, YonetaroYonetaro Nakazawa Friidrett
2 1928 Vinter Takahashi, SubaruSubaru Takahashi Langrenn
1 1912 Sommer Mishima, YahikoYahiko Mishima Friidrett

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Japan». sports-reference.com. Besøkt 21. mai 2015.