Liste over flaggbærere for Italia under OL

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Italia under De olympiske leker
Flag of Italy.svg
Italias flagg – Flaggbærere
IOK–kode  ITA
NOK Italias nasjonale olympiske komité
Nettstedwww.coni.it (it)
Olympisk historie
Sommerleker
1896 · 1900 · 1904 · 1908 · 1912 · 1920 · 1924 · 1928 · 1932 · 1936 · 1948 · 1952 · 1956 · 1960 · 1964 · 1968 · 1972 · 1976 · 1980 · 1984 · 1988 · 1992 · 1996 · 2000 · 2004 · 2008 · 2012 · 2016 · 2020
Vinterleker
1924 · 1928 · 1932 · 1936 · 1948 · 1952 · 1956 · 1960 · 1964 · 1968 · 1972 · 1976 · 1980 · 1984 · 1988 · 1992 · 1994 · 1998 · 2002 · 2006 · 2010 · 2014 · 2018

Dette er en liste over flaggbærere som har representert Italia under OL[1]

Flaggbærere bærer sin nasjons flagg under åpningsseremonien i olympiske leker.

# År Sesong Flaggbærerer Idrett
47 2018 Vinter Fontana, AriannaArianna Fontana Kortbaneløp på skøyter
46 2016 Sommer Pellegrini, FedericaFederica Pellegrini svømming
45 2014 Vinter Zöggeler, ArminArmin Zöggeler aking
44 2012 Sommer Vezzali, ValentinaValentina Vezzali fekting
43 2010 Vinter Di Centa, GiorgioGiorgio Di Centa langrenn
42 2008 Sommer Rossi, AntonioAntonio Rossi padling
41 2006 Vinter Kostner, CarolinaCarolina Kostner kunstløp Vert
40 2004 Sommer Chechi, JuryJury Chechi turn
39 2002 Vinter Kostner, IsoldeIsolde Kostner alpint
38 2000 Sommer Myers, CarltonCarlton Myers basketball
37 1998 Vinter Weissensteiner, GerdaGerda Weissensteiner aking
36 1996 Sommer Trilini, GiovannaGiovanna Trilini fekting
35 1994 Vinter Compagnoni, DeborahDeborah Compagnoni alpint
34 1992 Sommer Abbagnale, GiuseppeGiuseppe Abbagnale roing
33 1992 Vinter Tomba, AlbertoAlberto Tomba alpint
32 1988 Sommer Mennea, PietroPietro Mennea friidrett
31 1988 Vinter de Zolt, MaurilioMaurilio de Zolt langrenn
30 1984 Sommer Simeoni, SaraSara Simeoni friidrett
29 1984 Vinter Hildgartner, PaulPaul Hildgartner aking
28 1980 Vinter Thöni, GustavoGustavo Thöni alpint
27 1976 Sommer Dibiasi, KlausKlaus Dibiasi stuping
26 1976 Vinter Thöni, GustavoGustavo Thöni alpint
25 1972 Sommer Pamich, AbdonAbdon Pamich friidrett
24 1972 Vinter de Paolis, LucianoLuciano de Paolis bobsleigh
23 1968 Sommer D'Inzeo, RaimondoRaimondo D'Inzeo hestesport
22 1968 Vinter Fasolis, ClotildeClotilde Fasolis alpint
21 1964 Sommer Delfino, GiuseppeGiuseppe Delfino fekting
20 1964 Vinter Monti, EugenioEugenio Monti bobsleigh
19 1960 Sommer Mangiarotti, EdoardoEdoardo Mangiarotti fekting Vert
18 1960 Vinter Alberti, BrunoBruno Alberti alpint
17 1956 Sommer Mangiarotti, EdoardoEdoardo Mangiarotti fekting
16 1956 Vinter Zandanel, NiloNilo Zandanel skihopp Vert
15 1952 Sommer Ciccognani, MirandaMiranda Ciccognani turn
14 1952 Vinter Grazia Marchelli, MariaMaria Grazia Marchelli alpint
13 1948 Sommer Rocca, GianniGianni Rocca friidrett
12 1948 Vinter Chieroni, VittorioVittorio Chieroni alpint
11 1936 Sommer Gaudini, GiulioGiulio Gaudini fekting
10 1936 Vinter Guarnieri, AdrianoAdriano Guarnieri alpint
9 1932 Sommer Frigerio, UgoUgo Frigerio friidrett
8 1932 Vinter Sentorelli, ErminioErminio Sentorelli
7 1928 Sommer Galimberti, CarloCarlo Galimberti vektløfting
6 1928 Vinter Glück, FerdinandoFerdinando Glück
5 1924 Sommer Frigerio, UgoUgo Frigerio friidrett
4 1924 Vinter Bonzi, LeonardoLeonardo Bonzi
3 1920 Sommer Nadi, NedioNedio Nadi fekting
2 1912 Sommer Braglia, AlbertoAlberto Braglia turn
1 1908 Sommer Bragaglia, PietroPietro Bragaglia turn

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Italy Olympics at Sports-Reference.com. Sports Reference LLC besøkt 25. oktober 2011.