Liste over flaggbærere for Island under OL

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Island under De olympiske leker
Flag of Iceland.svg
Islands flagg – Flaggbærere
IOK–kode  ISL
NOK Islands nasjonale idretts og olympiske forbund
Nettstedwww.olympic.is (is)
Olympisk historie
Sommerleker
1912 · 1920 · 1924 · 1928 · 1932 · 1936 · 1948 · 1952 · 1956 · 1960 · 1964 · 1968 · 1972 · 1976 · 1980 · 1984 · 1988 · 1992 · 1996 · 2000 · 2004 · 2008 · 2012 · 2016
Vinterleker
1948 · 1952 · 1956 · 1960 · 1964 · 1968 · 1972 · 1976 · 1980 · 1984 · 1988 · 1992 · 1994 · 1998 · 2002 · 2006 · 2010 · 2014 · 2018

Liste over flaggbærere for Island under OL inneholder samtlige idrettsutøvere som har båret Islands flagg under åpningsseremoniene for sommer- og/eller vinter-OL.[1]

Flaggbærere[rediger | rediger kilde]

# År Sesong Flaggbærer Sport
36 2018 Vinter Einarsdóttir, Freydís-HallaFreydís-Halla Einarsdóttir Alpine grener
35 2016 Sommer Jónsson, ÞormóðurÞormóður Jónsson Judo
34 2012 Sommer Hjálmsdóttir, ÁsdísÁsdís Hjálmsdóttir
33 2010 Vinter Björgvinsson, BjörgvinBjörgvin Björgvinsson
32 2008 Sommer Arnarson, ÖrnÖrn Arnarson
31 2006 Vinter Kristjánsdóttir, Dagný LindaDagný Linda Kristjánsdóttir
30 2004 Sommer Hrafnkelsson, GuðmundurGuðmundur Hrafnkelsson
29 2002 Vinter Kristjánsdóttir, Dagný LindaDagný Linda Kristjánsdóttir
28 2000 Sommer Arnardóttir, GuðrúnGuðrún Arnardóttir
27 1998 Vinter Mathiesen, TheódóraTheódóra Mathiesen
26 1996 Sommer Magnússon, Jón ArnarJón Arnar Magnússon
25 1994 Vinter Halldórsdóttir, ÁstaÁsta Halldórsdóttir
24 1992 Sommer Friðriksson, BjarniBjarni Friðriksson
23 1992 Vinter Halldórsdóttir, ÁstaÁsta Halldórsdóttir
22 1988 Sommer Friðriksson, BjarniBjarni Friðriksson
21 1988 Vinter Ólafsson, EinarEinar Ólafsson
20 1984 Sommer Vilhjálmsson, EinarEinar Vilhjálmsson
19 1984 Vinter Leifsdóttir, NannaNanna Leifsdóttir
18 1980 Sommer Borgþórsson, BirgirBirgir Borgþórsson
17 1980 Vinter Sihtertun, AhbrarAhbrar Sihtertun
16 1976 Sommer Jakobsson, ÓskarÓskar Jakobsson
15 1976 Vinter Óðinsson, ÁrniÁrni Óðinsson
14 1972 Sommer Hallsteinsson, GeirGeir Hallsteinsson
13 1968 Sommer Hermannsson, GuðmundurGuðmundur Hermannsson
12 1968 Vinter Benediktsson, KristinnKristinn Benediktsson
11 1964 Sommer Þorláksson, ValbjörnValbjörn Þorláksson
10 1964 Vinter Örnólfsson, ValdimarValdimar Örnólfsson
9 1960 Sommer Rögnvaldsson, PéturPétur Rögnvaldsson
8 1960 Vinter Benediktsson, KristinnKristinn Benediktsson
7 1956 Sommer Einarsson, VilhjálmurVilhjálmur Einarsson
6 1956 Vinter Örnólfsson, ValdimarValdimar Örnólfsson
5 1952 Sommer Guðmundsson, FriðrikFriðrik Guðmundsson
4 1952 Vinter B. Kristjánsson, GisliGisli B. Kristjánsson
3 1948 Sommer Þorvaldsson, FinnbjörnFinnbjörn Þorvaldsson
2 1948 Vinter Stefánsson, HermannHermann Stefánsson
1 1936 Sommer Vattnes, KristjánKristján Vattnes

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Iceland». sports-reference.com. Besøkt 21. mai 2015.