Liste over flaggbærere for Brasil under OL

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Brasil under De olympiske leker
Flag of Brazil.svg
Brasils flagg – Flaggbærere
IOK–kode  BRA
NOK Brasil olympiske komité
Nettstedwww.cob.org.br (pt)
Brasil under Olympiske leker
Deltakere:
Medaljer: Gull
23
Sølv
30
Bronse
55
Totalt
108
Olympisk historie (oversikt)
Sommerleker
1920 · 1924 · 1928 · 1932 · 1936 · 1948 · 1952 · 1956 · 1960 · 1964 · 1968 · 1972 · 1976 · 1980 · 1984 · 1988 · 1992 · 1996 · 2000 · 2004 · 2008 · 2012 · 2016
Vinterleker
1992 · 1994 · 1998 · 2002 · 2006 · 2010 · 2014 · 2018

Liste over flaggbærere for Brasil under OL er en liste over brasilianske idrettspersoner som har båret det brasilianske nasjonale flagg ved åpningsseremoniene i sommer- og/eller vinter-OL.[1]

Flaggbærere[rediger | rediger kilde]

# År Sesong Flaggbærer Sport
29 2016 Sommer Marques, YaneYane Marques Moderne femkamp Vert
28 2014 Vinter Mourão, JaquelineJaqueline Mourão Skiskyting / Langrenn
27 2012 Sommer Pessoa, RodrigoRodrigo Pessoa Hestesport
26 2010 Vinter Clark Ribeiro, IsabelIsabel Clark Ribeiro Snøbrett
25 2008 Sommer Scheidt, RobertRobert Scheidt Seiling
24 2006 Vinter Clark Ribeiro, IsabelIsabel Clark Ribeiro Snøbrett
23 2004 Sommer Grael, TorbenTorben Grael Seiling
22 2002 Vinter Arnhold, MirellaMirella Arnhold Alpine grener
21 2000 Sommer Pires, SandraSandra Pires Volleyball
20 1998 Vinter Apovian, MarceloMarcelo Apovian Alpine grener
19 1996 Sommer Cruz, JoaquimJoaquim Cruz Friidrett
18 1994 Vinter Munder, Lothar ChristianLothar Christian Munder Alpine grener
17 1992 Sommer Miguel, AurélioAurélio Miguel Judo
16 1992 Vinter Egger, HansHans Egger Alpine grener
15 1988 Sommer Carmona, WalterWalter Carmona Judo
14 1984 Sommer de Souza Ramos, EduardoEduardo de Souza Ramos Seiling
13 1980 Sommer de Oliveira, João CarlosJoão Carlos de Oliveira Friidrett
12 1976 Sommer de Oliveira, João CarlosJoão Carlos de Oliveira Friidrett
11 1972 Sommer Menon, Luiz CláudioLuiz Cláudio Menon Basketball
10 1968 Sommer Filho, João GonçalvesJoão Gonçalves Filho Vannpolo
9 1964 Sommer Marques, WlamirWlamir Marques Basketball
8 1960 Sommer da Silva, Adhemar FerreiraAdhemar Ferreira da Silva Friidrett
7 1956 Sommer da Silva, Adhemar FerreiraAdhemar Ferreira da Silva Friidrett
6 1952 Sommer da Fonseca Hermes, Mário JorgeMário Jorge da Fonseca Hermes Basketball
5 1948 Sommer de Magalhães Padilha, SylvioSylvio de Magalhães Padilha Friidrett
4 1936 Sommer Pereira Lira, AntônioAntônio Pereira Lira Friidrett
3 1932 Sommer de Castro, LúcioLúcio de Castro Friidrett
2 1924 Sommer Gomes, AlfredoAlfredo Gomes Friidrett
1 1920 Sommer da Costa, AfrânioAfrânio da Costa Skyting

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Brazil Olympics at Sports-reference.com. Sports Reference LLC besøkt 20. mai 2015.