Liste over flaggbærere for Sveits under OL

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Sveits under De olympiske leker
Flag of Switzerland.svg
Sveits' flaggFlaggbærere
IOK–kode  SUI
NOK Sveits' olympiske forbund
Nettsted www.swissolympic.ch (de)
Olympisk historie
Sommerleker
1896 · 1900 · 1904 · 1908 · 1912 · 1920 · 1924 · 1928 · 1932 · 1936 · 1948 · 1952 · 1956 · 1960 · 1964 · 1968 · 1972 · 1976 · 1980 · 1984 · 1988 · 1992 · 1996 · 2000 · 2004 · 2008 · 2012 · 2016
Vinterleker
1924 · 1928 · 1932 · 1936 · 1948 · 1952 · 1956 · 1960 · 1964 · 1968 · 1972 · 1976 · 1980 · 1984 · 1988 · 1992 · 1994 · 1998 · 2002 · 2006 · 2010 · 2014

Dette er en liste over flaggbærere som har representert Sveits under OL[1]

Flaggbærere bærer nasjonens flagg under åpningsseremonien i olympiske leker.

# År Sesong Flaggbærer Idrett
36 2016 Sommer Steingruber, GiuliaGiulia Steingruber turn
35 2014 Vinter Ammann, SimonSimon Ammann skihopping
34 2012 Sommer Wawrinka, StanislasStanislas Wawrinka tennis
33 2010 Vinter Lambiel, StéphaneStéphane Lambiel kunstløp
32 2008 Sommer Federer, RogerRoger Federer tennis
31 2006 Vinter Schoch, PhilippPhilipp Schoch snøbrett
30 2004 Sommer Federer, RogerRoger Federer tennis
29 2002 Vinter Simmen, GianGian Simmen snøbrett
28 2000 Sommer Frischknecht, ThomasThomas Frischknecht terrengsykling
27 1998 Vinter Acklin, GuidoGuido Acklin bobsleigh
26 1996 Sommer Schärer, StefanStefan Schärer håndball
25 1994 Vinter Weder, GustavGustav Weder bobsleigh
24 1992 Sommer Giubellini, DanielDaniel Giubellini turn
23 1992 Vinter Schneider, VreniVreni Schneider alpint
22 1988 Sommer Bürki, CorneliaCornelia Bürki friidrett
21 1988 Vinter Figini, MichelaMichela Figini alpint
20 1984 Sommer Stückelberger, ChristineChristine Stückelberger hestesport
19 1984 Vinter Hess, ErikaErika Hess alpint
18 1980 Vinter Nadig, Marie-ThereseMarie-Therese Nadig alpint
17 1976 Sommer Kauter, ChristianChristian Kauter fekting
16 1976 Vinter Carmichel, WernerWerner Carmichel bobsleigh
15 1972 Sommer von Wartburg, UrsUrs von Wartburg friidrett
14 1972 Vinter Bruggmann, EdyEdy Bruggmann alpint
13 1968 Sommer Weier, PaulPaul Weier hestesport
12 1968 Vinter Kälin, AloisAlois Kälin kombinert
11 1964 Sommer Laeng, PeterPeter Laeng friidrett
10 1964 Vinter Ammann, HansHans Ammann langrenn
9 1960 Sommer Hollenstein, AugustAugust Hollenstein skyting
8 1960 Vinter Däscher, AndreasAndreas Däscher skihopping
7 1956 Vinter Schneider, GeorgesGeorges Schneider alpint
6 1952 Sommer Lehmann, WalterWalter Lehmann turn
5 1952 Vinter Poltera, UlrichUlrich Poltera ishockey
4 1948 Sommer Scheurer, ArminArmin Scheurer friidrett
3 1948 Vinter Endrich, FelixFelix Endrich bobsleigh
2 1928 Vinter Eidenbenz, HansHans Eidenbenz kombinert
1 1920 Sommer Antognini, LuigiLuigi Antognini

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Switzerland. Olympics at Sports-reference.com. Sports-Reference LLC. Besøkt 25. oktober 2011.