Liste over flaggbærere for New Zealand under OL

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
New Zealand under De olympiske leker
Flag of New Zealand.svg
New Zealands flagg – Flaggbærere
IOK–kode  NZL
NOK New Zealand Olympic Committee
Nettsted www.olympic.org.nz
Olympisk historie
Sommerleker
19081 · 19121 · 1920 · 1924 · 1928 · 1932 · 1936 · 1948 · 1952 · 1956 · 1960 · 1964 · 1968 · 1972 · 1976 · 1980 · 1984 · 1988 · 1992 · 1996 · 2000 · 2004 · 2008 · 2012 · 2016

1med Australia som Australasia

Vinterleker
1952 · 1956 · 1960 · 1964 · 1968 · 1972 · 1976 · 1980 · 1984 · 1988 · 1992 · 1994 · 1998 · 2002 · 2006 · 2010 · 2014

Liste over flaggbærere for New Zealand under OL inneholder samtlige idrettsutøvere som har båret New Zealands flagg under åpningsseremoniene til sommer- og/eller vinter-OL.[1]

Flaggbærere[rediger | rediger kilde]

# År Sesong Flaggbærer Sport
38 2016 Sommer Burling, PeterPeter Burling Seiling
37 2014 Vinter Dobbin, ShaneShane Dobbin Hurtigløp på skøyter
36 2012 Sommer Willis, NickNick Willis[2] Friidrett
35 2010 Vinter Bray, JulianeJuliane Bray[3] Snøbrett
34 2008 Sommer Drysdale, MaheMahe Drysdale Roing
33 2006 Vinter Becker, SeanSean Becker Curling
32 2004 Sommer Faumuina, BeatriceBeatrice Faumuina Friidrett
31 2002 Vinter Paul, AngelaAngela Paul Aking
30 2000 Sommer Tait, BlythBlyth Tait Hestesport
29 1998 Vinter Henry, PeterPeter Henry Bobsleigh
28 1996 Sommer Kendall, BarbaraBarbara Kendall Seiling
27 1994 Vinter Smith, TonyTony Smith Kortbaneløp
26 1992 Sommer Todd, MarkMark Todd Hestesport
25 1992 Vinter Nicholson, ChrisChris Nicholson Hurtigløp
24 1988 Sommer Ferguson, IanIan Ferguson Padling
23 1988 Vinter Wi Rutene, SimonSimon Wi Rutene Alpine grener
22 1984 Sommer Walker, JohnJohn Walker Friidrett
21 1984 Vinter Hubrich, MarkusMarkus Hubrich Alpine grener
20 1980* Sommer Newth, BrianBrian Newth Moderne femkamp
19 1980 Vinter Blakely, StuartStuart Blakely Alpine grener
18 1976 Sommer Aspin, DavidDavid Aspin Bryting
17 1976 Vinter Blakely, StuartStuart Blakely Alpine grener
16 1972 Sommer Mills, LesLes Mills Friidrett
15 1972 Vinter Ward, AlanAlan Ward Lagleder
14 1968 Sommer Oliver, DonDon Oliver Vektløfting
13 1968 Vinter Huppert, ThomasThomas Huppert Alpine grener
12 1964 Sommer Snell, PeterPeter Snell Friidrett
11 1960 Sommer Mills, LesLes Mills Friidrett
10 1960 Vinter Hunt, BillBill Hunt Alpine grener
9 1956 Sommer Johnston, RitchieRitchie Johnston Sykling
8 1952 Sommer Cleghorn, HaroldHarold Cleghorn Vektløfting
7 1952 Vinter Hayward, AustinAustin Hayward Lagleder
6 1948 Sommer Nelson, HarryHarry Nelson Friidrett
5 1936 Sommer Lovelock, JackJack Lovelock Friidrett
4 1932 Sommer Macdonald, JohnJohn Macdonald Roing
3 1928 Sommer Porritt, ArthurArthur Porritt Friidrett
2 1924 Sommer Porritt, ArthurArthur Porritt Friidrett
1 1920 Sommer Wilson, HarryHarry Wilson Friidrett

Referanser[rediger | rediger kilde]