Liste over flaggbærere for Polen under OL

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Polen under De olympiske leker
Flag of Poland.svg
Polens flagg – Flaggbærere
IOK–kode  POL
NOK Polens olympiske komité
Nettstedwww.pkol.pl (pl)
Olympisk historie
Sommerleker
1924 · 1928 · 1932 · 1936 · 1948 · 1952 · 1956 · 1960 · 1964 · 1968 · 1972 · 1976 · 1980 · 1984 · 1988 · 1992 · 1996 · 2000 · 2004 · 2008 · 2012 · 2016
Vinterleker
1924 · 1928 · 1932 · 1936 · 1948 · 1952 · 1956 · 1960 · 1964 · 1968 · 1972 · 1976 · 1980 · 1984 · 1988 · 1992 · 1994 · 1998 · 2002 · 2006 · 2010 · 2014 · 2018

Liste over flaggbærere for Polen under OL inneholder samtlige idrettsutøvere som har båret Polens flagg under åpningsseremoniene til sommer- og/eller vinter-OL.[1]

Flaggbærere[rediger | rediger kilde]

# År Sesong Flaggbærer Sport
43 2016 Sommer Bielecki, KarolKarol Bielecki Håndball
42 2014 Vinter Kupczyk, DawidDawid Kupczyk Bobsleigh
41 2012 Sommer Radwańska, AgnieszkaAgnieszka Radwańska Tennis
40 2010 Vinter Niedźwiedzki, KonradKonrad Niedźwiedzki Hurtigløp
39 2008 Sommer Twardowski, MarekMarek Twardowski Padling
38 2006 Vinter Ligocka, PaulinaPaulina Ligocka Snøbrett
37 2004 Sommer Kizierowski, BartoszBartosz Kizierowski Svømming
36 2002 Vinter Siudek, MariuszMariusz Siudek Kunstløp
35 2000 Sommer Wroński, AndrzejAndrzej Wroński Bryting
34 1998 Vinter Ziemianin, JanJan Ziemianin Skiskyting
33 1996 Sommer Szukała, RafałRafał Szukała Svømming
32 1994 Vinter Sikora, TomaszTomasz Sikora Skiskyting
31 1992 Sommer Legień, WaldemarWaldemar Legień Judo
30 1992 Vinter Gruth, HenrykHenryk Gruth Ishockey
29 1988 Sommer Daras, BogdanBogdan Daras Bryting
28 1988 Vinter Gruth, HenrykHenryk Gruth Ishockey
27 1984 Vinter Łuszczek, JózefJózef Łuszczek Langrenn
26 1980 Sommer Kwieciński, CzesławCzesław Kwieciński Bryting
25 1980 Vinter Łuszczek, JózefJózef Łuszczek Langrenn
24 1976 Sommer Śledziewski, GrzegorzGrzegorz Śledziewski Padling
23 1976 Vinter Truchan, WojciechWojciech Truchan Skiskyting
22 1972 Sommer Baszanowski, WaldemarWaldemar Baszanowski Vektløfting
21 1972 Vinter Bachleda, AndrzejAndrzej Bachleda Alpine grener
20 1968 Sommer Baszanowski, WaldemarWaldemar Baszanowski Vektløfting
19 1968 Vinter Szczepaniak, StanisławStanisław Szczepaniak Skiskyting
18 1964 Sommer Baszanowski, WaldemarWaldemar Baszanowski Vektløfting
17 1964 Vinter Wojnar, JerzyJerzy Wojnar Aking
16 1960 Sommer Kocerka, TeodorTeodor Kocerka Roing
15 1960 Vinter Karpiel, JózefJózef Karpiel Kombinert
Langrenn
14 1956 Sommer Rut, TadeuszTadeusz Rut Friidrett
13 1956 Vinter Kwapień, TadeuszTadeusz Kwapień Langrenn
12 1952 Sommer Kocerka, TeodorTeodor Kocerka Roing
11 1952 Vinter Marusarz, StanisławStanisław Marusarz Skihopping
10 1948 Sommer Łomowski, MieczysławMieczysław Łomowski Friidrett
9 1948 Vinter Marusarz, StanisławStanisław Marusarz Skihopping
8 1936 Sommer Biniakowski, KlemensKlemens Biniakowski Friidrett
7 1936 Vinter Czech, BronisławBronisław Czech Skihopping
Kombinert
Langrenn
Alpine grener
6 1932 Sommer Ślązak, JanuszJanusz Ślązak Roing
5 1932 Vinter Stogowski, JózefJózef Stogowski Ishockey
4 1928 Sommer Cieniewski, MarianMarian Cieniewski Bryting
3 1928 Vinter Krzeptowski I, AndrzejAndrzej Krzeptowski I Skihopping
Kombinert
2 1924 Sommer Szydłowski, SławoszSławosz Szydłowski Friidrett
1 1924 Vinter Smogorzewski, KazimierzKazimierz Smogorzewski

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Poland». sports-reference.com. Besøkt 24. mai 2015.