Liste over flaggbærere for Chile under OL

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Chile under De olympiske leker
Flag of Chile.svg
Chiles flagg – Flaggbærere
IOK–kode  CHI
NOK Chiles olympiske komité
Nettstedwww.coch.cl (es)
Chile under Olympiske leker
Deltakere:
Medaljer: Gull
2
Sølv
7
Bronse
4
Totalt
13
Olympisk historie (oversikt)
Sommerleker
1896 · 1900 · 1904 · 1908 · 1912 · 1920 · 1924 · 1928 · 1932 · 1936 · 1948 · 1952 · 1956 · 1960 · 1964 · 1968 · 1972 · 1976 · 1980 · 1984 · 1988 · 1992 · 1996 · 2000 · 2004 · 2008 · 2012 · 2016 · 2020
Vinterleker
1948 · 1952 · 1956 · 1960 · 1964 · 1968 · 1972 · 1976 · 1980 · 1984 · 1988 · 1992 · 1994 · 1998 · 2002 · 2006 · 2010 · 2014 · 2018

Liste over flaggbærere for Chile under OL inneholder samtlige idrettsutøvere som har båret Chiles flagg under åpningsseremoniene til sommer- og/eller vinter-OL.[1]

Flaggbærere[rediger | rediger kilde]

# År Sesong Flaggbærer Sport
31 2016 Sommer Olivera, ÉrikaÉrika Olivera Friidrett
30 2014 Vinter Ohaco, DominiqueDominique Ohaco Freestyle
29 2012 Sommer Van Lamoen, DenisseDenisse Van Lamoen Bueskyting
28 2010 Vinter Mandrú, JorgeJorge Mandrú Alpine grener
27 2008 Sommer González, FernandoFernando González Tennis
26 2006 Vinter Anguita, DanielaDaniela Anguita Alpine grener
25 2004 Sommer Köbrich, KristelKristel Köbrich Svømming
24 2002 Vinter Irarrazábal, AnitaAnita Irarrazábal Alpine grener
23 2000 Sommer Massú, NicolásNicolás Massú Tennis
22 1998 Vinter Grob, DuncanDuncan Grob Alpine grener
21 1996 Sommer Keitel, SebastiánSebastián Keitel Friidrett
20 1994 Vinter Linneberg, NilsNils Linneberg Alpine grener
19 1992 Sommer Weil, GertGert Weil Friidrett
18 1988 Sommer Weil, GertGert Weil Friidrett
17 1988 Vinter Linneberg, NilsNils Linneberg Alpine grener
16 1984 Sommer Rossi, CarlosCarlos Rossi Seiling
15 1984 Vinter Maturana, AlfredoAlfredo Maturana Manager
15 1976 Sommer Inostroza, JuanJuan Inostroza Fekting
14 1972 Sommer Varas, RenéRené Varas Hestesport
13 1968 Sommer Hoppe, RolfRolf Hoppe Friidrett
12 1964 Sommer Gloffka, AquillesAquilles Gloffka Fekting
11 1960 Sommer Ahrens, MarleneMarlene Ahrens Friidrett
10 1960 Vinter Vera, VicenteVicente Vera Alpine grener
9 1956 Sommer Ahrens, MarleneMarlene Ahrens Friidrett
8 1952 Sommer Millard, AdrianaAdriana Millard Friidrett
7 1948 Sommer Recordón, MarioMario Recordón Friidrett
6 1936 Sommer Zúñiga, RafaelRafael Zúñiga Manager
5 1928 Sommer Plaza, ManuelManuel Plaza Friidrett
4 1924 Sommer Plaza, ManuelManuel Plaza Friidrett
3 1920 Sommer Medina, ArturoArturo Medina Friidrett
2 1912 Sommer Palma, LeopoldoLeopoldo Palma Friidrett
1 1896 Sommer Subercaseaux, LuisLuis Subercaseaux Friidrett

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Chile». sports-reference.com. Besøkt 21. mai 2015.