Liste over flaggbærere for Sverige under OL

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Sverige under De olympiske leker
Flag of Sweden.svg
Sveriges flagg – Flaggbærere
IOK–kode  SWE
NOK Sveriges olympiske komité
Nettstedwww.sok.se (sv)
Olympisk historie
Sommerleker
1896 · 1900 · 1904 · 1908 · 1912 · 1920 · 1924 · 1928 · 1932 · 1936 · 1948 · 1952 · 1956 · 1960 · 1964 · 1968 · 1972 · 1976 · 1980 · 1984 · 1988 · 1992 · 1996 · 2000 · 2004 · 2008 · 2012 · 2016 · 2020
Vinterleker
1924 · 1928 · 1932 · 1936 · 1948 · 1952 · 1956 · 1960 · 1964 · 1968 · 1972 · 1976 · 1980 · 1984 · 1988 · 1992 · 1994 · 1998 · 2002 · 2006 · 2010 · 2014 · 2018

Dette er en liste over flaggbærere som har representert Sverige under OL[1][2]

Flaggbærere bærer sin nasjons flagg under åpningsseremonien i de olympiske leker

# År Sesong Flaggbærer Idrett
49 2016 Sommer Alshammar, ThereseTherese Alshammar svømming
48 2014 Vinter Södergren, AndersAnders Södergren langrenn
47 2012 Sommer Bengtsson, Rolf-GöranRolf-Göran Bengtsson hestesport
46 2010 Vinter Forsberg, PeterPeter Forsberg ishockey
45 2008 Sommer Olsson, ChristianChristian Olsson friidrett
44 2006 Vinter Pärson, AnjaAnja Pärson alpint
43 2004 Sommer Frölander, LarsLars Frölander svømming
42 2002 Vinter Forsberg-Wallin, MagdalenaMagdalena Forsberg-Wallin skiskyting
41 2000 Sommer Olsson, AnnaAnna Olsson padling
40 1998 Vinter Mogren, TorgnyTorgny Mogren langrenn
39 1996 Sommer Waldner, Jan-OveJan-Ove Waldner bordtennis
38 1994 Vinter Wiberg, PernillaPernilla Wiberg alpint
37 1992 Sommer Edberg, StefanStefan Edberg tennis
36 1992 Vinter Gustafson, TomasTomas Gustafson hurtigløp på skøyter
35 1988 Sommer Andersson, AgnetaAgneta Andersson padling
34 1988 Vinter Wassberg, ThomasThomas Wassberg langrenn
33 1984 Sommer Svensson, HansHans Svensson roing
32 1984 Vinter Waltin, MatsMats Waltin ishockey
31 1980 Sommer Pettersson, StigStig Pettersson friidrett funksjonær
30 1980 Vinter Olsson, EvaEva Olsson langrenn
29 1976 Sommer Karlsson, JanJan Karlsson bryting
28 1976 Vinter Eriksson, Carl-ErikCarl-Erik Eriksson bobsleigh
27 1972 Sommer Jönsson, JanJan Jönsson hestesport
26 1972 Vinter Börjes, HasseHasse Börjes hurtigløp på skøyter
25 1968 Sommer Peterson, RolfRolf Peterson padling
24 1968 Vinter Martinsson, BarbroBarbro Martinsson langrenn
23 1964 Sommer Hamilton, WilliamWilliam Hamilton hestesport
22 1964 Vinter Briandt, Carl-GustavCarl-Gustav Briandt Alpint funksjonær
21 1960 Sommer Grut, WillieWillie Grut moderne femkamp funksjonær
20 1960 Vinter Granath, EinarEinar Granath ishockey
19 1956 Sommer Carleson, PerPer Carleson fekting
18 1956 Sommer Boltenstern, Jr., Gustaf AdolfGustaf Adolf Boltenstern, Jr. hestesport
17 1956 Vinter Östman, BrorBror Östman skihopping
16 1952 Sommer Eriksson, BoBo Eriksson fekting
15 1952 Vinter Elmsäter, ErikErik Elmsäter kombinert
14 1948 Sommer Carleson, PerPer Carleson fekting
13 1948 Vinter Lindström, ErikErik Lindström skihopping
12 1936 Sommer Lindman, BoBo Lindman Moderne femkamp funksjonær
11 1936 Vinter Selånger, SvenSven Selånger skihopping
10 1932 Sommer Lindman, BoBo Lindman moderne femkamp
9 1932 Vinter Selånger, SvenSven Selånger skihopping
8 1928 Sommer Lindman, BoBo Lindman moderne femkamp
7 1928 Vinter Harbom, VikingViking Harbom ishockey (dommer)
6 1924 Sommer Råberg, EinarEinar Råberg bryting (dommer)
5 1924 Vinter Rundquist, RubenRuben Rundquist ishockey (dommer)
4 1920 Sommer Granfelt, HansHans Granfelt friidrett
3 1912 Sommer Olsson, RobertRobert Olsson friidrett
2 1908 Sommer Granfelt, ErikErik Granfelt turn
1 1906 Sommer Söderström, BrunoBruno Söderström friidrett

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Sweden Olympics at Sports-Reference.com». Sports-Reference LLC. Besøkt 25. oktober 2011. 
  2. ^ «Svenska fanbärare» [Svenske flaggbærere under] (Swedish). Swedish Olympic commitee. Besøkt 9. juni 2012. [død lenke]