Liste over flaggbærere for Canada under OL

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Canada under De olympiske leker
Flag of Canada.svg
Canadas flagg – Flaggbærere
IOK–kode  CAN
NOK Canadas olympiske komité
Nettstedwww.olympic.ca (en) (fr)
Canada under Olympiske leker
Deltakere:
Medaljer: Gull
121
Sølv
154
Bronse
173
Totalt
448
Olympisk historie (oversikt)
Sommerleker
1896 · 1900 · 1904 · 1908 · 1912 · 1920 · 1924 · 1928 · 1932 · 1936 · 1948 · 1952 · 1956 · 1960 · 1964 · 1968 · 1972 · 1976 · 1980 · 1984 · 1988 · 1992 · 1996 · 2000 · 2004 · 2008 · 2012 · 2016
Vinterleker
1924 · 1928 · 1932 · 1936 · 1948 · 1952 · 1956 · 1960 · 1964 · 1968 · 1972 · 1976 · 1980 · 1984 · 1988 · 1992 · 1994 · 1998 · 2002 · 2006 · 2010 · 2014 · 2018

Liste over flaggbærere for Canada under OL inneholder samtlige idrettsutøvere som har båret Canadas flagg under åpningsseremoniene til sommer- og/eller vinter-OL.[1]

Flaggbærere[rediger | rediger kilde]

# År Sesong Flaggbærer Sport
47 2018 Vinter Virtue, TessaTessa Virtue & Moir, ScottScott Moir Kunstløp
46 2016 Sommer MacLennan, RosannaghRosannagh MacLennan Turn
45 2014 Vinter Wickenheiser, HayleyHayley Wickenheiser Ishockey
44 2012 Sommer Whitfield, SimonSimon Whitfield Triatlon
43 2010 Vinter Hughes, ClaraClara Hughes Hurtigløp Vert
42 2008 Sommer Koeverden, Adam VanAdam Van Koeverden Padling
41 2006 Vinter Goyette, DanielleDanielle Goyette Ishockey
40 2004 Sommer Gill, NicolasNicolas Gill Judo
39 2002 Vinter Doan, Catriona LeMayCatriona LeMay Doan Hurtigløp
38 2000 Sommer Brunet, CarolineCaroline Brunet Padling
37 1998 Vinter Brassard, Jean-LucJean-Luc Brassard Freestyle
36 1996 Sommer Crooks, CharmaineCharmaine Crooks Friidrett
35 1994 Vinter Browning, KurtKurt Browning Kunstløp
34 1992 Sommer Smith, MikeMike Smith Friidrett
33 1992 Vinter Daigle, SylvieSylvie Daigle Kortbaneløp
32 1988 Sommer Waldo, CarolynCarolyn Waldo Synkronsvømming
31 1988 Vinter Orser, BrianBrian Orser Kunstløp Vert
30 1984 Sommer Baumann, AlexAlex Baumann Svømming
29 1984 Vinter Boucher, GaétanGaétan Boucher Hurtigløp
28 1980 Vinter Read, KenKen Read Alpine grener
27 1976 Sommer Hoffman, AbbyAbby Hoffman Friidrett
26 1976 Vinter Irwin, DaveDave Irwin Alpine grener
25 1972 Sommer Rogers, DouglasDouglas Rogers Judo
24 1972 Vinter Magnussen, KarenKaren Magnussen Kunstløp
23 1968 Sommer Jackson, RogerRoger Jackson Roing
22 1968 Vinter Greene, NancyNancy Greene Alpine grener
21 1964 Sommer Boa, GilGil Boa Skyting
20 1964 Vinter Olin, RalfRalf Olin Hurtigløp
19 1960 Sommer Schwende, CarlCarl Schwende Fekting
18 1960 Vinter Paul, RobertRobert Paul Kunstløp
17 1956 Sommer Steckle, BobBob Steckle Bryting
16 1956 Vinter Bowden, NorrisNorris Bowden Kunstløp
15 1952 Sommer Parnell, BillBill Parnell Friidrett
14 1952 Vinter Audley, GordonGordon Audley Hurtigløp
13 1948 Sommer McFarlane, BobBob McFarlane Friidrett
12 1948 Vinter Brooks, HubertHubert Brooks Ishockey
11 1936 Sommer Worrall, JimJim Worrall Friidrett
10 1936 Vinter Kitchen, WalterWalter Kitchen Ishockey
9 1932 Sommer Maughan, GeorgeGeorge Maughan Boksing
8 1932 Vinter Simpson, HackHack Simpson Ishockey
7 1928 Sommer Wright Jr., JosephJoseph Wright Jr. Roing
6 1928 Vinter Porter, RedRed Porter Ishockey
5 1924 Sommer Phillips, HecHec Phillips Friidrett
4 1924 Vinter Collett, ErnieErnie Collett Ishockey
3 1920 Sommer McDiarmid, ArchieArchie McDiarmid Friidrett
2 1912 Sommer Gillis, DuncanDuncan Gillis Friidrett
1 1908 Sommer Archibald, EdwardEdward Archibald Friidrett

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Canada». sports-reference.com. Besøkt 21. mai 2015.