Liste over flaggbærere for Storbritannia under OL

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Storbritannia under De olympiske leker
Flag of the United Kingdom.svg
Storbritannias flagg – Flaggbærere
IOK–kode  GBR
NOK British Olympic Association
Nettstedwww.teamgb.com (en)
Olympisk historie
Sommerleker
1896 · 1900 · 1904 · 1908 · 1912 · 1920 · 1924 · 1928 · 1932 · 1936 · 1948 · 1952 · 1956 · 1960 · 1964 · 1968 · 1972 · 1976 · 1980 · 1984 · 1988 · 1992 · 1996 · 2000 · 2004 · 2008 · 2012 · 2016 · 2020
Vinterleker
1924 · 1928 · 1932 · 1936 · 1948 · 1952 · 1956 · 1960 · 1964 · 1968 · 1972 · 1976 · 1980 · 1984 · 1988 · 1992 · 1994 · 1998 · 2002 · 2006 · 2010 · 2014 · 2018

Liste over flaggbærere for Storbritannia under OL inneholder samtlige idrettsutøvere som har båret Storbritannias flagg under åpningsseremoniene til sommer- og/eller vinter-OL.[1]

Flaggbærere[rediger | rediger kilde]

Nr. År Sesong Flaggbærer Sport
1 1906 Sommer Grenfell, WilliamWilliam Grenfell Fekting
2 1908 Sommer Studd, KynastonKynaston Studd Cricket
3 1912 Sommer Smith, CharlesCharles Smith Vannpolo
4 1920 Sommer Noel-Baker, PhilipPhilip Noel-Baker Friidrett
5 1924 Sommer Hunt, ArthurArthur Hunt Vannpolo
6 1928 Sommer Nokes, MalcolmMalcolm Nokes Friidrett
7 1932 Vinter Phillips, MollieMollie Phillips Kunstløp
8 1932 Sommer Cecil, DavidDavid Cecil Friidrett
9 1936 Vinter McEvoy, FrederickFrederick McEvoy Bobsleigh
10 1936 Sommer Beresford, JackJack Beresford Roing
11 1948 Vinter Sharp, Henry GrahamHenry Graham Sharp Kunstløp
12 1948 Sommer Lloyd, John EmrysJohn Emrys Lloyd Fekting
13 1952 Vinter Nicks, JohnJohn Nicks Kunstløp
14 1952 Sommer Whitlock, HaroldHarold Whitlock Friidrett
15 1956 Vinter Parkinson, StuartStuart Parkinson Bobsleigh
16 1956 Sommer MacKenzie, GeorgeGeorge MacKenzie Bryting
17 1960 Vinter Moore, JohnJohn Moore Skiskyting
18 1960 Sommer McTaggart, RichardRichard McTaggart Boksing
19 1964 Vinter Schellenberg, KeithKeith Schellenberg Bobsleigh & Aking
20 1964 Sommer Lonsbrough, AnitaAnita Lonsbrough Svømming
21 1968 Vinter Dixon, RobinRobin Dixon Bobsleigh
22 1968 Sommer Davies, LynnLynn Davies Friidrett
23 1972 Vinter Freeman, MikeMike Freeman Bobsleigh
24 1972 Sommer Broome, DavidDavid Broome Hestesport
25 1976 Vinter Curry, JohnJohn Curry Kunstløp
26 1976 Sommer Pattisson, RodneyRodney Pattisson Seiling
27 1980 Vinter Palmer-Tomkinson, JeremyJeremy Palmer-Tomkinson Alpine grener & Aking
28 1980 Sommer Palmer, DickDick Palmer Offisiell delegat
29 1984 Vinter Dean, ChristopherChristopher Dean Kunstløp
30 1984 Sommer Green, LucindaLucinda Green Hestesport
31 1988 Vinter Phipps, NickNick Phipps Bobsleigh
32 1988 Sommer Taylor, IanIan Taylor Landhockey
33 1992 Vinter O'Reilly, WilfWilf O'Reilly Hurtigløp
34 1992 Sommer Redgrave, SteveSteve Redgrave Roing
35 1994 Vinter Dixon, MikeMike Dixon Skiskyting
36 1996 Sommer Redgrave, SteveSteve Redgrave Roing
37 1998 Vinter Dixon, MikeMike Dixon Skiskyting
38 2000 Sommer Pinsent, MatthewMatthew Pinsent Roing
39 2002 Vinter Dixon, MikeMike Dixon Skiskyting
40 2004 Sommer Howey, KateKate Howey Judo
41 2006 Vinter Martin, RhonaRhona Martin Curling
42 2008 Sommer Foster, MarkMark Foster Svømming
43 2010 Vinter Rudman, ShelleyShelley Rudman Skeleton
44 2012 Sommer Hoy, ChrisChris Hoy Sykling
45 2014 Vinter Eley, JonJon Eley Kortbaneløp[2]
46 2016 Sommer Murray, AndyAndy Murray Tennis
47 2018 Vinter Yarnold, LizzyLizzy Yarnold Skeleton

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Great Britain». sports-reference.com. Besøkt 24. mai 2015. 
  2. ^ «Jon Eley named as Flagbearer for Sochi 2014 Opening Ceremony». Team GB. Besøkt 10. februar 2014.