Liste over flaggbærere for Danmark under OL

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Danmark under De olympiske leker
Flag of Denmark.svg
Danmarks flagg – Flaggbærere
IOK–kode  DEN
NOK Danmarks idrettsforbund og olympiske komité
Nettstedwww.dif.dk (da)
Danmark under Olympiske leker
Deltakere:
Medaljer: Gull
43
Sølv
68
Bronse
69
Totalt
180
Olympisk historie (oversikt)
Sommerleker
1896 · 1900 · 1904 · 1908 · 1912 · 1920 · 1924 · 1928 · 1932 · 1936 · 1948 · 1952 · 1956 · 1960 · 1964 · 1968 · 1972 · 1976 · 1980 · 1984 · 1988 · 1992 · 1996 · 2000 · 2004 · 2008 · 2012 · 2016
Vinterleker
1924 · 1928 · 1932 · 1936 · 1948 · 1952 · 1956 · 1960 · 1964 · 1968 · 1972 · 1976 · 1980 · 1984 · 1988 · 1992 · 1994 · 1998 · 2002 · 2006 · 2010 · 2014 · 2018

Liste over flaggbærere for Danmark under OL inneholder samtlige idrettsutøvere som har båret Danmarks flagg under åpningsseremoniene til sommer- og/eller vinter-OL.[1]

Flaggbærere[rediger | rediger kilde]

# År Sesong Flaggbærer Sport
40 2018 Vinter Møller Rigas, ElenaElena Møller Rigas Hurtigløp på skøyter
39 2016 Sommer Wozniacki, CarolineCaroline Wozniacki Tennis
38 2014 Vinter Nielsen, LeneLene Nielsen Curling
37 2012 Sommer Wraae Knudsen, KimKim Wraae Knudsen Padling
36 2010 Vinter Fjellvang-Sølling, SophieSophie Fjellvang-Sølling Freestyle
35 2008 Sommer Olsen, JoachimJoachim Olsen Friidrett
34 2006 Vinter Holm, DortheDorthe Holm Curling
33 2004 Sommer Ebbesen, EskildEskild Ebbesen Roing
32 2002 Vinter Schmidt, UlrikUlrik Schmidt Curling
31 2000 Sommer Bank, JesperJesper Bank Seiling
30 1998 Vinter Lavrsen, Helena BlachHelena Blach Lavrsen Curling
29 1996 Sommer Stuer-Lauridsen, ThomasThomas Stuer-Lauridsen Badminton
28 1994 Vinter Tyllesen, MichaelMichael Tyllesen Kunstløp
27 1992 Sommer Bojsen-Møller, JørgenJørgen Bojsen-Møller Seiling
26 1992 Vinter Hartz, EbbeEbbe Hartz Langrenn
25 1988 Sommer Jensen-Törnblad, Anne GretheAnne Grethe Jensen-Törnblad Hestesport
24 1988 Vinter Dresler, LarsLars Dresler Kunstløp
23 1984 Sommer Markussen, MichaelMichael Markussen Sykling
22 1980 Sommer Lindhardsen, JørgenJørgen Lindhardsen Seiling
21 1976 Sommer Andersen, JudithJudith Andersen Roing
20 1972 Sommer Pedersen, PederPeder Pedersen Sykling
19 1968 Sommer Hansen, ErikErik Hansen Padling
18 1968 Vinter Carlsen, KirstenKirsten Carlsen Langrenn
17 1964 Sommer Wind, HenningHenning Wind Seiling
16 1964 Vinter Carlsen, SvendSvend Carlsen Langrenn
15 1960 Sommer Schmidt, BennyBenny Schmidt Moderne femkamp
14 1960 Vinter Stille, KurtKurt Stille Hurtigløp
13 1956 Sommer Jensen, Ole HviidOle Hviid Jensen Skyting
12 1952 Sommer Lund, Erik SwaneErik Swane Lund Fekting
11 1952 Vinter Cock-Clausen, PerPer Cock-Clausen Kunstløp
10 1948 Sommer Loft, VagnVagn Loft Landhockey
9 1948 Vinter Tønsberg, KnudKnud Tønsberg
8 1936 Sommer Sørensen, Erik HammerErik Hammer Sørensen Fekting
7 1932 Sommer Bloch, AxelAxel Bloch Fekting
6 1928 Sommer Jørgensen, MariusMarius Jørgensen Friidrett
5 1924 Sommer Ryefelt, PeterPeter Ryefelt Fekting
4 1920 Sommer Johnsen, RobertRobert Johnsen Turn
3 1912 Sommer Højme, ArneArne Højme Friidrett
2 1908 Sommer Holm, AageAage Holm Svømming
1 1906 Sommer Kraft, Rudolf AndreasRudolf Andreas Kraft

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Denmark». sports-reference.com. Besøkt 21. mai 2015.