Liste over flaggbærere for Mexico under OL

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Mexico under De olympiske leker
Flag of Mexico.svg
Mexicos flagg – Flaggbærere
IOK–kode  MEX
NOK Mexicos olympiske komité
Nettstedwww.com.org.mx (es)
Olympisk historie
Sommerleker
1896 · 1900 · 1904 · 1908 · 1912 · 1920 · 1924 · 1928 · 1932 · 1936 · 1948 · 1952 · 1956 · 1960 · 1964 · 1968 · 1972 · 1976 · 1980 · 1984 · 1988 · 1992 · 1996 · 2000 · 2004 · 2008 · 2012 · 2016 · 2020
Vinterleker
1924 · 1928 · 1932–1980 · 1984 · 1988 · 1992 · 1994 · 1998 · 2002 · 2006 · 2010 · 2014 · 2018

Liste over flaggbærere for Mexico under OL inneholder samtlige idrettsutøvere som har båret Mexicos flagg under åpningsseremoniene til sommer- og/eller vinter-OL.[1]

Flaggbærere[rediger | rediger kilde]

# År Sesong Flaggbærer Sport
28 2016 Sommer Campuzano, DanielaDaniela Campuzano Sykling
27 2014 Vinter Fürstenberg-von Hohenlohe, Hubertus vonHubertus von Fürstenberg-von Hohenlohe Alpine grener
26 2012 Sommer Espinoza, MaríaMaría Espinoza Taekwondo
25 2010 Vinter Fürstenberg-von Hohenlohe, Hubertus vonHubertus von Fürstenberg-von Hohenlohe Alpine grener
24 2008 Sommer Espinosa, PaolaPaola Espinosa Stuping
23 2004 Sommer Platas, FernandoFernando Platas Stuping
22 2002 Vinter Tamés, RobertoRoberto Tamés Bobsleigh
21 2000 Sommer Platas, FernandoFernando Platas Stuping
20 1996 Sommer Contreras, NancyNancy Contreras Sykling
19 1994 Vinter Fürstenberg-von Hohenlohe, Hubertus vonHubertus von Fürstenberg-von Hohenlohe Alpine grener
18 1992 Sommer Mena, JesúsJesús Mena Stuping
17 1992 Vinter Alvárez, RobertoRoberto Alvárez Langrenn
16 1988 Sommer Canto, ErnestoErnesto Canto Friidrett
15 1988 Vinter Olavarrieta, RiccardoRiccardo Olavarrieta Kunstløp
14 1984 Sommer Sisniega, IvarIvar Sisniega Friidrett
13 1980 Sommer Girón, CarlosCarlos Girón Stuping
12 1976 Sommer Díaz, TeresaTeresa Díaz Turn
11 1972 Sommer Muñoz, FelipeFelipe Muñoz Svømming
10 1968 Sommer Bárcena, DavidDavid Bárcena Friidrett
9 1964 Sommer Negrete, FidelFidel Negrete Friidrett
8 1960 Sommer Roldán, PilarPilar Roldán Fekting
7 1956 Sommer Capilla, JoaquínJoaquín Capilla Stuping
6 1952 Sommer Capilla, JoaquínJoaquín Capilla Stuping
5 1948 Sommer Bustamente, FranciscoFrancisco Bustamente Skyting
4 1936 Sommer Hernández, TirsoTirso Hernández Offisiell delegat
3 1932 Sommer Escudero, EugeniaEugenia Escudero Fekting
2 1928 Sommer Aguirre, JesúsJesús Aguirre Friidrett
1 1924 Sommer Cuellar, Alfredo B.Alfredo B. Cuellar Offisiell delegat

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Mexico». sports-reference.com. Besøkt 24. mai 2015.