Liste over flaggbærere for Hellas under OL

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Hellas under De olympiske leker
Flag of Greece.svg
Hellas' flagg – Flaggbærere
IOK–kode  GRE
NOK Hellas' olympiske komité
Nettstedwww.hoc.gr (gr) (en)
Hellas under Olympiske leker
Deltakere:
Medaljer: Gull
30
Sølv
42
Bronse
48
Totalt
120
Olympisk historie (oversikt)
Sommerleker
1896 · 1900 · 1904 · 1908 · 1912 · 1920 · 1924 · 1928 · 1932 · 1936 · 1948 · 1952 · 1956 · 1960 · 1964 · 1968 · 1972 · 1976 · 1980 · 1984 · 1988 · 1992 · 1996 · 2000 · 2004 · 2008 · 2012 · 2016 · 2020
Vinterleker
1924 · 1928 · 1932 · 1936 · 1948 · 1952 · 1956 · 1960 · 1964 · 1968 · 1972 · 1976 · 1980 · 1984 · 1988 · 1992 · 1994 · 1998 · 2002 · 2006 · 2010 · 2014 · 2018

Liste over flaggbærere for Hellas under OL inneholder samtlige idrettsutøvere som har båret Hellas' flagg under åpningsseremoniene til sommer- og/eller vinter-OL.[1]

Flaggbærere[rediger | rediger kilde]

# År Sesong Flaggbærer Sport
42 2014 Vinter Tsakiri, PanagiotaPanagiota Tsakiri
41 2012 Sommer Nikolaidis, AlexandrosAlexandros Nikolaidis Taekwondo
40 2010 Vinter Tsakiris, ThanasisThanasis Tsakiris
39 2008 Sommer Iliadis, IliasIlias Iliadis Judo
38 2006 Vinter Fafalis, LefterisLefteris Fafalis
37 2004 Sommer Dimas, PyrrosPyrros Dimas Vektløfting Vert
36 2002 Vinter Fafalis, LefterisLefteris Fafalis
35 2000 Sommer Kaklamanakis, NikosNikos Kaklamanakis Seiling
34 1998 Vinter Dimitriadis, VasilisVasilis Dimitriadis
33 1996 Sommer Dimas, PyrrosPyrros Dimas Vektløfting
32 1994 Vinter Lefousi, ThomaiThomai Lefousi
31 1992 Sommer Papakostas, LambrosLambros Papakostas Friidrett
30 1992 Vinter Tsakiris, ThanasisThanasis Tsakiris
29 1988 Sommer Kholidis, BabisBabis Kholidis Bryting
28 1988 Vinter Tsakiris, ThanasisThanasis Tsakiris
27 1984 Sommer Mygiakis, SteliosStelios Mygiakis Bryting
26 1984 Vinter Pantelidis, AndreasAndreas Pantelidis
25 1980 Sommer Hatzipavlis, IliasIlias Hatzipavlis Seiling
24 1980 Vinter Arkhontopoulos, LazarosLazaros Arkhontopoulos
23 1976 Sommer Papageorgopoulos, VasiliosVasilios Papageorgopoulos Friidrett
22 1976 Vinter Theodorou, SpyrosSpyros Theodorou
21 1972 Sommer Papanikolaou, ChristosChristos Papanikolaou Friidrett
20 1972 Vinter Alexandris, PanagiotisPanagiotis Alexandris
19 1968 Sommer Papanikolaou, ChristosChristos Papanikolaou Friidrett
18 1968 Vinter Pappos, DimitriosDimitrios Pappos
17 1964 Sommer Marsellos, GeorgiosGeorgios Marsellos
16 1964 Vinter Pappos, DimitriosDimitrios Pappos
15 1960 Sommer Konstantinos, KronprinsKronprins Konstantinos Seiling
14 1956 Sommer Roubanis, GeorgiosGeorgios Roubanis Friidrett
13 1956 Vinter Vouxinos, AlexandrosAlexandros Vouxinos
12 1952 Sommer Syllas, NikolaosNikolaos Syllas
11 1952 Vinter Lembesi, AngelosAngelos Lembesi
10 1948 Sommer Kalambokidis, GeorgiosGeorgios Kalambokidis
9 1948 Vinter Mavriplis, FotisFotis Mavriplis
8 1936 Sommer Seraidaris, IoannisIoannis Seraidaris
7 1936 Vinter Negrepontis, DimitriosDimitrios Negrepontis
6 1932 Sommer Mantikas, ChristosChristos Mantikas Friidrett
5 1928 Sommer Karyofyllis, AntoniosAntonios Karyofyllis
4 1924 Sommer Vrettos, ChristosChristos Vrettos
3 1920 Sommer Zarkadis, VasiliosVasilios Zarkadis Fotball
2 1912 Sommer Tsiklitiras, KostasKostas Tsiklitiras Friidrett
1 1908 Sommer Georgantas, NikolaosNikolaos Georgantas Friidrett

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Greece». sports-reference.com. Besøkt 21. mai 2015.