Liste over flaggbærere for Jugoslavia under OL

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Jugoslavia under De olympiske leker
Flag of Yugoslavia (1946-1992).svg
Jugoslavias flagg – Flaggbærere
IOK–kode  YUG
NOK Jugoslavias olympiske komité
Olympisk historie
Sommerleker
1920 · 1924 · 1928 · 1932 · 1936 · 1948 · 1952 · 1956 · 1960 · 1964 · 1968 · 1972 · 1976 · 1980 · 1984 · 1988 · 19921 · 19962 · 20002
Vinterleker
1924 · 1928 · 1932 · 1936 · 1948 · 1952 · 1956 · 1960 · 1964 · 1968 · 1972 · 1976 · 1980 · 1984 · 1988 · 1992 · 1994 · 19982 · 20022

1Som Uavhengige olympiske deltakere

2Se Serbia og Montenegro

Andre relaterte deltakelser
Flag of Bosnia and Herzegovina.svg Bosnia-Hercegovina (1992 S–)
Flag of Croatia.svg Kroatia (1992–)
Flag of North Macedonia.svg Republikken Makedonia (1996–)
Flag of Montenegro.svg Montenegro (2008–)
Flag of Serbia and Montenegro (1992–2006).svg Serbia og Montenegro (2004–2006)
Flag of Slovenia.svg Slovenia (1992–)
Flag of Serbia.svg Serbia (1912, 2008–)
Flag of Kosovo.svg Kosovo (2016–)
Olympic flag.svg Uavhengige deltakere (1992 S)

Liste over flaggbærere for Jugoslavia under OL inneholder samtlige idrettsutøvere som har båret Jugoslavias flagg under åpningsseremoniene til sommer- og/eller vinter-OL.[1]

Flaggbærere[rediger | rediger kilde]

# År Sesong Flaggbærer Sport
29 1992 Vinter
28 1988 Sommer Ljubek, MatijaMatija Ljubek Padling
27 1988 Vinter Križaj, BojanBojan Križaj Alpine grener
26 1984 Sommer Dalipagić, DraženDražen Dalipagić Basketball
25 1984 Vinter Franko, JureJure Franko Alpine grener
24 1980 Sommer Ljubek, MatijaMatija Ljubek Padling
23 1980 Vinter Križaj, BojanBojan Križaj Alpine grener
22 1976 Sommer Horvat, HrvojeHrvoje Horvat Håndball
21 1976 Vinter
20 1972 Sommer Sandić, MirkoMirko Sandić Vannpolo
19 1972 Vinter
18 1968 Sommer Simić, BranislavBranislav Simić Bryting
17 1968 Vinter
16 1964 Sommer Cerar, MiroslavMiroslav Cerar Turn
15 1964 Vinter
14 1960 Sommer Radović, RadovanRadovan Radović Basketball
13 1956 Sommer Kovačić, Zdravko-ĆiroZdravko-Ćiro Kovačić Vannpolo
12 1956 Vinter
11 1952 Sommer Rebula, OtoOto Rebula Friidrett
10 1952 Vinter
9 1948 Sommer Grkinić, BožoBožo Grkinić Vannpolo
8 1948 Vinter
7 1936 Sommer Stepinšek, MilanMilan Stepinšek Friidrett
6 1936 Vinter
5 1932 Sommer Narančić, VeljkoVeljko Narančić Friidrett
4 1928 Sommer Stefanović, DimitrijeDimitrije Stefanović Friidrett
3 1928 Vinter
2 1924 Sommer Perpar, StankoStanko Perpar Friidrett
1 1924 Vinter Zinaja, DušanDušan Zinaja Langrenn

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Yugoslavia». sports-reference.com. Besøkt 24. mai 2015.