Kokosmakroner

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Kokosmakroner
Hovedingredienseregg
sukker
mel
kokosnøtt

Kokosmakroner er en norsk tradisjonsrik søt julebakst, laget av egg, sukker, hvetemel og kokosmasse. En perfekt kokosmakron er sprø på toppen, og seig inni.[1] Kokosmakroner regnes ofte som lett å lage.

Enkelte velger å ha en sjokoladeglasur på toppen av kokosmakronen.

Kokosmakroner regnes tradisjonelt som et av de syv slag julekaker.

I Norge[rediger | rediger kilde]

En spørreundersøkelse utført av YouGov for Opplysningskontoret for brød og korn om hvilke «syv slag» nordmenn likte best, viste at kokosmakroner ikke var blant nordmenn sine favoritter på landsbasis. Kun vestlendinger hadde kokosmakroner på sin toppliste. Undersøkelsen ble utført i 2021.[2]

Historie[rediger | rediger kilde]

Makroner er kjent siden 1500-tallet, og stammer mest sannsynlig fra Italia.[3] I Tyskland er den også en typisk julebakst. Kokosmakronen er også vanlig i Sverige (kokostopp), Australia, USA og Nederland. I Australia har de ofte en liten mengde med bringebærsyltetøy skjult i midten av makronen før steking. Noen steder er det vanligere å bake makroner med nøtter.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Kokosmakroner, oppskrift». nrk.no. Besøkt 17. desember 2012. 
  2. ^ «Våre syv slag fra nord til sør • Opplysningskontoret for brød og korn». Opplysningskontoret for brød og korn. Arkivert fra originalen 1. september 2022. Besøkt 29. september 2022. 
  3. ^ «The History Of Macaroons». thenibble.com. Besøkt 17. desember 2012. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

Autoritetsdata