Mesterligaen 2015/2016

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Gå til: navigasjon, søk
Current sport.svg Denne artikkelen inneholder informasjon om et fremtidig sportsarrangement.
Det kan forekomme spekulativ informasjon, og innholdet må forventes endret når arrangementet nærmer seg og mer informasjon blir tilgjengelig.

Mesterligaen 2015/2016 er den 61. utgaven av en europeisk fotballturnering organisert av UEFA, og den 24. siden formatet og navnet ble innenfor dagens Mesterliga.

Styret i UEFA bestemte i mai 2013 at følgende endringer skal iverksettes i Mesterligaen ed virkning fra 20115/2016-turneringen og i en tre årsperioden fram til og med 2017/2018-sesongen:[1]

  • Vinneren av det foregående Europaligaturneringen vil bli kvalifisert for Mesterligaen. Laget vil gå inn i play-off runden, med mindre de er kvalifisert direkte for gruppespillet gjennom sin hjemlige serie, og vil gå direkte inn i gruppespillet dersom tittelforsvareren blir kvalifisert til gruppespillet gjennom sin hjemlge serie.
  • Den tidligere begrensningen om at ingen land kan ha mer enn fire lag med i Mesterligaen, vil bli økt til fem, slik at dersom tittelforsvareren ikke blir blant eget lands fire første lag, ikke skal fortrenge lag nr fire, men ha en egen deltakelse som landets femte lag.

Den endrede deltakerlisten for turneringen vil senere bli offentliggjort av UEFA.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Added bonus for UEFA Europa League winners. UEFA.com (24. mai 2013).

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]