Psykologisk institutt (UiO)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Harald Schjelderups hus

Psykologisk institutt ved Universitetet i Oslo er Norges største institutt innen psykologi.

Det ble opprettet i 1909 av filosofiprofessor Anathon Aall, men første professor i psykologi ble Harald Schjelderup i 1928. Instituttet var opprinnelig en del av Det historisk-filosofiske fakultet, og ble en del av Det samfunnsvitenskapelige fakultet i 1963. Instituttet er et av universitetets største, med omtrent 1100 studenter og rundt 90 vitenskapelig ansatte, og holder siden 2002 til i egen bygning i Forskningsveien 3A. Instituttsbygningen bærer navnet Harald Schjelderups hus. Nåværende instituttleder er Kjetil Sundet.

Instituttet utdanner psykologer gjennom det 6-årige profesjonsstudiet og tilbyr i tillegg bachelor- og masterstudier. Det gjøres forskning innenfor de fleste av psykologiens fagområder, delvis av høy internasjonal standard innen for eksempel kognitiv nevrovitenskap og personlighetspsykologi. Instituttets forskningsvirksomhet omfatter også en organisert forskerutdanning som er knyttet til doktorgradsproduksjon. Nevropsykologisk klinikk ved instituttet gir tilbud om utredning og oppfølging av voksne personer henvist med mistanke om hjerneskade.

Instituttet arrangerer hver høst «Psykologiens dag» hvor publikum kan stifte nærmere bekjentskap med psykologisk forskning gjennom populærvitenskapelige foredrag, eksperimenter, tester o.l.

Kjente forskere[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]