Nasjonalt kunnskapssenter om vold og traumatisk stress

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Nasjonalt kunnskapssenter om vold og traumatisk stress
NKVTS
Virkeområde Forskning, undervisning, veiledning, rådgivning og formidling innen volds- og traumefeltet
Etablert 2004
Hovedkontor Oslo
Eier Universitetet i Oslo
Ansatte Ca. 50
Nettside http://www.nkvts.no

Nasjonalt kunnskapssenter om vold og traumatisk stress (NKVTS) er et nasjonalt kunnskapssenter i Norge som driver forskning, undervisning, veiledning, rådgivning og formidling innen volds- og traumefeltet, med særlig vekt på spørsmål om etnisitet, kjønn og alder. NKVTS er tverrfaglig og har ansatte med bakgrunn innen medisin, psykologi, jus, sosiologi, kriminologi og andre fag. Senteret har ca. 50 ansatte.

Senteret eies av UniRand AS, et selskap som igjen er heleid av Universitetet i Oslo. Det ble opprettet i 2004 gjennom en sammenslåing av Psykososialt senter for flyktninger ved UiO, Senter for krisepsykologi ved UiO, Kompetansesenter for voldsofferarbeid og Nasjonalt ressurssenter for seksuelt misbrukte barn. Etableringen av kunnskapssenteret skjedde etter initiativ fra Helsedepartementet, Justisdepartementet, Forsvarsdepartementet, Sosialdepartementet og Barne- og familiedepartementet, som i hovedsak finansierer senterets virksomhet.

NKVTS har kontorer i Gullhaugveien 1–3 i Nydalen i Oslo, rett ved siden av Handelshøyskolen BI. Frem til 2013 holdt NKVTS til i bygning 48 på Oslo universitetssykehus, Ullevål.

Forskere[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]