Simula Research Laboratory

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Koordinater: 59°53′41,82″N 10°37′42,6″Ø

Simula Research Laboratory
Offisielt navnSimula Research Laboratory AS
Org.formaksjeselskap
Org.nummer984 648 855
Etablert11. juni 2002
Datterselskap(er) Simula School, Simula Innovation (Norway)
HovedkontorFornebu
LandNorge
Styreleder Ingvild Ragna Myhre
Adm. dir. Aslak Tveito[1]
Nettsidehttps://www.simula.no/

Simula Research Laboratory AS ble etablert som et prosjekt under Universitetet i Oslo i 2001, og ble stiftet som aksjeselskap i 2002. Selskapet skal drive grunnleggende langsiktig forskning på utvalgte områder innen programvare- og kommunikasjonsteknologi, og gjennom dette bidra til nyskaping og innovasjon i næringslivet. Statlig eierskap i selskapet skal bidra til å sikre et høyt internasjonalt nivå på forskningen og utdanning av høyt kvalifiserte forskere.

Selskapet har ikke erverv til formål, og skal ikke dele ut utbytte til sine eiere. Simula Research Laboratory er et ideelt og allmennyttig foretak. Selskapet har tre hovedoppgaver; forskning på høyt internasjonalt nivå, utdanning i samarbeid med norske universiteter og nyskaping basert på forskningen i senteret. Senteret driver forskning innen tre fagområder; Networks and Distributed Systems, Scientific Computing og Software Engineering. Simula Research Laboratory har sitt navn fra programmeringsspråket Simula som ble utviklet på 1960-tallet.

Simula Research Laboratory holder til på IT Fornebu i Bærum.

Selskapet skal sammen med Simula@UiB bygge opp et forskningssenter for informasjons- og kommunikasjonssikkerhet i Bergen, og Samferdselsdepartementet har bevilget 5 millioner kroner i støtte til dette.[2]

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]