Det utdanningsvitenskapelige fakultet (UiO)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Det utdanningsvitenskapelige fakultet
Det utdanningsvitenskapelige fakultet
Grunnlagt 1. januar 1996
Type Fakultet
Beliggenhet Blindern
Nettsted www.uv.uio.no

Det utdanningsvitenskapelige fakultet, også kalt UV-fakultetet eller UV, er et av åtte fakulteter ved Universitetet i Oslo. Fakultetet driver flerfaglig forskning og tilbyr utdanning i fagområder som har å gjøre med utdanning. Det består av Institutt for lærerutdanning og skoleutvikling, Institutt for spesialpedagogikk, Institutt for pedagogikk samt senteret InterMedia.

Institutt for lærerutdanning og skoleutvikling holder til i Fysikkbygningen og ZEB-bygningen, mens Institutt for spesialpedagogikk og Institutt for pedagogikk sammen med fakultetets administrasjon holder til i Helga Engs hus.

Fakultetets historie[rediger | rediger kilde]

Fakultetets historie går tilbake til 1. januar 1996, da tre institutter og et senter blei samla i et felles fakultet. Virksomheten på feltet er likevel langt eldre. I 1907 blei Pedagogisk seminar etablert og dette utvikla seg seinere til Institutt for lærerutdanning og skoleutvikling. Institutt for pedagogikk, tidligere Pedagogisk forskingsinstitutt, blei grunnlagt i 1938, da Helga Eng blei utnevnt til den første professor i pedagogikk. Institutt for spesialpedagogikk har sitt opphav i Statens spesiallærerhøgskole, som fra starten i 1961 var en sjølvstendig institusjon, og først i 1990 blei underlagt Universitetet i Oslo. Senteret InterMedia blei etablert i 1998.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]