Det utdanningsvitenskapelige fakultet (UiO)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Det utdanningsvitenskapelige fakultet
Det utdanningsvitenskapelige fakultet
Grunnlagt1. januar 1996
TypeFakultet
BeliggenhetBlindern
Nettstedwww.uv.uio.no

Det utdanningsvitenskapelige fakultet, også kalt UV-fakultetet eller UV, er et av åtte fakulteter ved Universitetet i Oslo. Fakultetet driver flerfaglig forskning og tilbyr utdanning i fagområder som har å gjøre med utdanning. Det består av Institutt for lærerutdanning og skoleutvikling, Institutt for spesialpedagogikk, Institutt for pedagogikk, Centre for Educational Measurement (CEMO) samt senteret InterMedia.

Institutt for lærerutdanning og skoleutvikling holder til i Niels Henrik Abels hus, mens Institutt for spesialpedagogikk og Institutt for pedagogikk sammen med fakultetets administrasjon holder til i Helga Engs hus. Centre for Educational Measurement holder til i Nemko-bygget i Gaustadalleen.

Fakultetets historie[rediger | rediger kilde]

Fakultetets historie går tilbake til 1. januar 1996, da tre institutter og et senter blei samla i et felles fakultet. Virksomheten på feltet er likevel langt eldre. I 1907 blei Pedagogisk seminar etablert og dette utvikla seg seinere til Institutt for lærerutdanning og skoleutvikling. Institutt for pedagogikk, tidligere Pedagogisk forskingsinstitutt, blei grunnlagt i 1938, da Helga Eng blei utnevnt til den første professor i pedagogikk. Institutt for spesialpedagogikk har sitt opphav i Statens spesiallærerhøgskole, som fra starten i 1961 var en sjølvstendig institusjon, og først i 1990 blei underlagt Universitetet i Oslo. Senteret InterMedia blei etablert i 1998.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]