Nordisk institutt for sjørett

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Nordisk institutt for sjørett er et institutt tilknyttet Det juridiske fakultet ved Universitetet i Oslo og er Nordens ledende kompetansesenter for forskning og undervisning i sjørett, petroleumsrett og tilgrensende fagområder. Instituttet ble opprettet i 1963 etter anbefaling fra Nordisk råd.

Instituttet består av Avdeling for sjørett, Avdeling for energi- og naturressursrett og Senter for Europarett. Forskningsområdene inkluderer skipsfart, transport, forsikring, sjøforsikring, petroleum, energi, naturressurser, alminnelige formuerettslige fag, EU- og EØS-rett. Instituttet har et utstrakt internasjonalt forskningssamarbeid og er vertskap for forskergruppene i internasjonal kontraktsrett og naturressursrett.

Instituttet har et internasjonalt masterprogram i sjørett og underviser i flere emner på masternivå. Det arrangerer årlig rundt 18 åpne fagseminarer, de fleste godkjent som videreutdanning for jurister.

Instituttet utgir skriftserien MarIus, nivå 1 som vitenskapelig publiseringskanal. Senter for europarett utgir skriftserien IUSEF og tidsskriftet EuroRett i samarbeid med LovData.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]