Institutt for sosiologi og samfunnsgeografi (UiO)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Institutt for sosiologi og samfunnsgeografi (ISS) er et institutt ved Det samfunnsvitenskapelige fakultet ved Universitetet i Oslo. Det springer ut fra det tidligere Instituttet for sosiologi (ISO). Instituttet har 65 vitenskapelig ansatte. Instituttleder er Katrine Fangen.

Historie[rediger | rediger kilde]

Instituttet for sosiologi (ISO) ble etablert 7. januar 1950 og var opprinnelig en del av Det historisk-filosofiske fakultet. I 1963 ble instituttet innlemmet i det nyopprettede samfunnsvitenskapelige fakultetet. I 1996 ble Institutt for sosiologi slått sammen med Institutt for samfunnsgeografi. I 2003 flyttet instituttet inn i bygningen som samtidig ble kjent som Harriet Holters hus.

Instituttet var sentralt i utviklingen av sosiologi som disiplin i Norge. Særlig i de første tiårene var forskningen særlig påvirket av den amerikanske sosiologiske tradisjonen, men den amerikanske orienteringen ble noe svakere med årene. Sentrale forskningsområder i instituttets tidlige historie var bl.a. sosial lagdeling, sosial endring, adferd og arbeidspsykologi.[1]

Kjente forskere[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Heinz Maus, A Short History of Sociology, s. 192, Routledge, 2014, ISBN 9781317834359

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]