Institutt for sosiologi og samfunnsgeografi (UiO)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Institutt for sosiologi og samfunnsgeografi (ISS) er et institutt ved Det samfunnsvitenskapelige fakultet ved Universitetet i Oslo. Det springer ut fra det tidligere Instituttet for sosiologi (ISO). Instituttet har 65 vitenskapelig ansatte. Instituttleder er Katrine Fangen.

Historie[rediger | rediger kilde]

Instituttet for sosiologi (ISO) ble etablert 7. januar 1950 og var opprinnelig en del av Det historisk-filosofiske fakultet. I 1963 ble instituttet innlemmet i det nyopprettede samfunnsvitenskapelige fakultetet. I 1996 ble Institutt for sosiologi slått sammen med Institutt for samfunnsgeografi. I 2003 flyttet instituttet inn i bygningen som samtidig ble kjent som Harriet Holters hus.

Instituttet var sentralt i utviklingen av sosiologi som disiplin i Norge. Særlig i de første tiårene var forskningen særlig påvirket av den amerikanske sosiologiske tradisjonen, men den amerikanske orienteringen ble noe svakere med årene. Sentrale forskningsområder i instituttets tidlige historie var bl.a. sosial lagdeling, sosial endring, adferd og arbeidspsykologi.[1]

Kjente forskere[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Heinz Maus, A Short History of Sociology, s. 192, Routledge, 2014, ISBN 9781317834359

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]