Liste over rollefigurer i Star Wars

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
(Omdirigert fra «Luminara Unduli»)

Liste over rollefigurer i Star Wars

General Carlist Rieekan[rediger | rediger kilde]

Han var sjef for basen på Hoth og er kjent for å være nervøs for å bli oppdaget av keiselige styrker, og holder Ekkobasens sju skjulte nivåer i konstant alarmberedskap.

Cassio Tagge[rediger | rediger kilde]

Han opptrer hovedsakelig i filmen Star Wars Episode IV: Et nytt håp. Han ble her spilt av skuespilleren Don Henderson.

Conan Antonio Motti[rediger | rediger kilde]

Motti tjenestegjorde i den Keiserlige Marine under hendelsene i Et Nytt Håp. Han var stasjonert ombord på den keiserlige romstasjonen Dødsstjernen. Motti var en av de mest høyt-rangerte marineoffiserene på hele stasjonen. Han var sjef for alle romfartsstyrker på stasjonen. Han oppholdt seg fremdeles på Dødsstjernen når Opprørsalliansen angrep. Motti forholdt seg rolig helt til han fikk vite at Luke Skywalker hadde fått inn et avgjørende skudd på stasjonen med torpedoer, og at stasjonen kom til å sprenges. Ikke lenge etter eksploderte Dødsstjernen, og Motti ble drept. Admiral Motti var en svært ambisiøs mann. Han strebet alltid etter høyere innflytelse og mer makt. Han trodde at å tjenestegjøre på Dødsstjernen ville være hans vei til suksess. Motti var også arrogant og svært selvsikker. Han trodde ikke Opprørsalliansen utgjorde noen reel trussel ovenfor Imperiet. Motti gikk til og med så langt som å håne Darth Vader for hans tro på Kraften. Men Vader gav ham en lærepenge han sent ville glemme. Motti mente også at kvinner var mindreverdige i forhold til menn. Han ble spilt av den amerikanske skuespilleren Richard LeParmentier i filmen Star Wars Episode IV: Et nytt håp.

Darth Plagueis[rediger | rediger kilde]

Han blir første gang nevnt i filmen Star Wars Episode III: Sithene tar hevn i en samtale mellom Palpatine og Anakin Skywalker. Ifølge Palpatine fikk Plagueis så stor innsikt i Kraftens mørke side at han kunne manipulere medikloriene for å skape liv av ingenting og til og med narre døden. Senere avslører Palpatine sin sanne identitet som Darth Sidious, at Plagueis var mesteren hans og at Palpatine drepte Plagueis mens han sov.

Garris Shrike[rediger | rediger kilde]

Er en rollefigur i Star Wars bøkene. Han er kaptein og bandeleder på skipet Trader’s Luck, som har sin hovedbane og base omkring planeten Corellia. Litteratur: Star Wars, The Paradise Snare, The Han Solo Trilogy, Vol 1.

Ki-Adi-Mundi[rediger | rediger kilde]

Ki-Adi-Mundi er en vis jediridder i Jedirådet i tiden rundt Klonekrigen. I filmene blir han spilt av Silas Carson. I ulike videospill har stemmen til karakteren ellers vært gitt av Jess Harnell og Corey Burton. I animasjonsserien Clone Wars fra 2003 ble karakteren spilt av Daran Norris og i serien The Clone Wars fra 2009 av Brian George.

Ki-Adi-Mundi kommer fra planeten Cerea. Hans potensial ble oppdaget av en ung An'ya Kuro og han ble brakt til Jeditempelet på Coruscant i en alder av fire år, eldre enn det som var normalt. Han bestod prøvene for å bli en jediridder i en alder av 25 år. Han ble tatt opp i rådet etter at jedimester Micah Giiett døde under Yinchorri-konflikten. Han var en av syv jediriddere sendt til planeten Asmeru for å undersøke et attentatforsøk mot kansler Finis Valorum.

Kjempende side om side med storheter som Mace Windu og Yoda er han en av de få overlevende etter slaget på Geonosis i filmen Star Wars Episode II: Klonene angriper. Under Klonekrigen blir han utnevnt til general og leder styrker av Republikkens klonesoldater mot separatistene. Han er en av de første jediene som stifter bekjentskap med General Grievous når de duellerer under et slag på planeten Hypori. Klonekrigen sprer seg til hele galaksen og på hjemplaneten Cerea blir hele familien til Mundi drept, men han kommer over sorgen ved å iherdig hengi seg til Jediordenen. I filmen Star Wars Episode III: Sithene tar hevn er Ki-Adi-Mundi på planeten Mygeeto og leder Republikkens soldater i kamp mot separatistene. Det er akkurat når Ki-Adi-Mundi går i spissen for en motoffensiv at Ordre 66 blir erklært av Palpatine. Jediridder Mundi blir dermed skutt ned av sine egne og er i filmen den første av ofrene for Ordre 66.

Kit Fisto[rediger | rediger kilde]

En jediridder og senere jedimester fra planeten Glee Anselm. I ung alder i jeditempelet på Coruscant ble han trent av blant andre Yoda. I filmen Klonene angriper tar han del i redningsforsøket sammen med 200 andre jediriddere for å berge Obi-Wan Kenobi og Anakin Skywalker. Han er blant de få overlevende jediridderne etter slaget på Geonosis. Mellom filmene Klonene angriper og Sithene tar hevn overtar Kit Fisto plassen til avdøde jedimester Coleman Trebor i Jedirådet. I klimakset på Sithene tar hevn assisterer han Mace Windu i forsøket på å arrestere kansler Palpatine som jediridderne endelig har forstått egentlig er Darth Sideous. Kit Fisto blir drept av sithmesteren kort etter. Han blir spilt av Zachariah Jensen og Daniel Zizmor i Klonene angriper og av Ben Cooke i Sithene tar hevn. Rollefiguren dukker også opp i tegnefilm-serien The Clone Wars og i den kommende dataanimerte filmen The Clone Wars.

General Moradmin Bast[rediger | rediger kilde]

General Moradmin Bast er en fiktiv rollefigur i Star Wars-universet. Han opptrer i Episode IV: Et nytt håp. Han ble spilt an skuespilleren Leslie Schofield.

Kommandør Nahdonnis Praji[rediger | rediger kilde]

Kommandør Nahdonnis Praji er en fiktiv rollefigur i Star Warssagaen. Han opptrer i episode IV, Star Wars Episode IV: Et nytt håp. Han ble spilt av skuespilleren George Roubicek.

Bail Organa[rediger | rediger kilde]

Bail Organa er en fiktiv rollefigur fra Star Wars-filmene. Han var planeten Alderaans representant i senatet fra 32 til 1 år før slaget om Yavin og er Leia Organas adoptivfar. I filmene blir han spilt av Jimmy Smits og opptrer i Star Wars Episode II: Klonene angriper og Star Wars Episode III: Sithene tar hevn.

Plo Koon[rediger | rediger kilde]

Plo Koon er en fiktiv figur i Star Wars-universet. Han var en Jedimester som tjente Jediordenen og den galaktiske republikk før og under klonekrigene. Plo Koon kom fra planeten Dorin og tilhørte Kel dor-rasen. Han var en gang padawanen til wookie Jedimesteren Tyvokka. Han var medlem av Jedirådet i både Star Wars Episode I: Den skjulte trussel, Star Wars Episode II: Klonene angriper, Star Wars Episode III: Sithene tar hevn og Star Wars: The Clone Wars. Han hadde også en niese med navn Sha Koon som også var Jediridder. Han hadde nært vennskap med Qui-Gon Jinn, Micah Giiett, Ki-Adi-Mundi og Saesee Tiin. Plo Koon ble skutt ned over planeten Cato Neimoidia av sine egne soldater etter at Palpatine ga Ordre 66. Skipet hans kolliderte med en landingsplattform og 141 klonesoldater døde i kollisjonen.

Shmi Skywalker[rediger | rediger kilde]

Shmi er Anakin Skywalkers mor og Luke Skywalkers bestemor. Hun er en slave som blir gravid uten at hun forstår hva som har skjedd for det var nemlig ingen mann inne i bildet. Hun elsker sin sønn, Anakin, over alt i verden og blir lykkelig når han i episode en; Den Skjulte Trussel blir satt fri av Qui-Gon Jinn. I episode II: Klonene angriper blir det klart at hun noen år etter frigivelsen til Anakin ble kjøpt av en mann, Cliegg Lars, som giftet seg med henne. Anakin kommer tilbake 10 år senere etter at han har hatt mareritt om henne. Han finner ut at hun er blitt tatt av sandfolket, og han drar for og frigjøre henne. Men når hun ser ham kjenner hun at hun er klar og dør i Anakins armer.

Luminara Unduli[rediger | rediger kilde]

Hun dukker opp i to av filmene, Star Wars Episode II: Attack of the Clones og Star Wars Episode III: Revenge of the Sith hvor hun blir spilt av Mary Oyaya. Hun deltar også i de animerte seriene Star Wars: Clone Wars fra 2003 og Star Wars: The Clone Wars fra 2008, og har en viktig rolle i bøker som The Approaching Storm og Boba Fett: Pursuit. Mange antar at Luminara Unduli er menneske. Dette er feil da hun tilhører rasen Mirialan. Hun har en padawan, Barriss Offee, som også er Mirialan. Luminara Unduli tjenestegjorde i Jedi-ordenen i den galaktiske republikkens siste dager og ble utnevnt til mester ti år før klonekrigen. Hun deltok i slaget på Geonosis ved utbruddet av krigen og ledes republikkens klonekrigere som general i mange slag etter dette. På slutten av krigen var hun utstasjonert på planeten Kashyyyk sammen med Quinlan Vos og Yoda. Når Ordre 66 ble gitt av Palpatine ble hun skutt ned av sine egne soldater.

Autoritetsdata