Sandfolket

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Sandfolket (også kjent som Tusken Raiders, etter at de har angrepet Fort Tusken) er et fiktivt, vilt nomadisk folk i Star Wars-universet som bor på planeten Tatooine. De har vært med i Star Wars Episode 2 og i Episode IV og en liten opptreden i Star Wars Episode I: Den skjulte trussel. I The Mandalorian sesong 2, episode 1 er Sandfolket mye mer prominent enn noen gang i Star Wars-universet.

I Episode II, har en stamme kidnappet moren til hovedpersonen Anakin Skywalker, som dør av skadene hun ble påført. Pågrunn av dette utrydder Anakin hele stammen. Dette var hans første handling som førte ham mot Den mørke siden.

I Episode IV møter hovedpersonen Luke Skywalker sandfolket mens han drar for å finne R2-D2 som har rømt. Mens han er borte, dreper Imperiets Stormtroopers de Jawane som solgte R2-D2 og C-3PO til Luke og familien, og de prøvde å legge skylden på sandfolket, men Luke og Obi-Wan Kenobi så igjennom det.

De har en også en kort opptreden i Star Wars Episode I: Den skjulte trussel, hvor de skyter på podracerne, som gjør mindre skade. Dette kan komme av at sandfolket ikke er veldig treffsikre, og foretrekker nærkamp.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]