Liste over norske sykehus

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
St. Olavs hospital i Trondheim.

Liste over norske sykehus er en oversikt over alle sykehus i Norge. Tabellen lister sykehus med fødeavdeling og akuttfunksjoner etter pasientgrunnlag (folketall) for lokalsykehustilbudet. Under tabellen nevnes private og øvrige, mindre sykehus uten lokalsykehusfunksjon og/eller fødeavdeling og akuttmottak.

Liste[rediger | rediger kilde]

Sykehus Kommune Pasientgrunnlag Ansatte Pasientgrunnlag pr ansatt
Oslo universitetssykehus Oslo 510 000 20 000 26
Akershus universitetssykehus Lørenskog 500 000 9 000 56
Haukeland universitetssykehus Bergen 380 000 12 000 32
Stavanger universitetssjukehus Stavanger 330 000 7 000 47
St. Olavs hospital Trondheim 310 000 11 000 16
Sykehuset Østfold Sarpsborg 280 000 5 000 56
Sykehuset i Vestfold Tønsberg 240 000 4 000 60
Sykehuset Telemark Skien 170 000 4 000 43
Bærum sykehus Bærum 160 000 2 000 80
Drammen sykehus Drammen 160 000 3 000 53
Sørlandet sykehus Kristiansand 155 000 - -
Universitetssykehuset Nord-Norge Tromsø 130 000 6 000 22
Haugesund sjukehus Haugesund 170 000 - -
Førde sentralsjukehus Førde 110 000 - -
Sykehuset Innlandet Gjøvik 100 000 - -
Ålesund sjukehus Ålesund 100 000 - -
Sørlandet sykehus Arendal 100 000 - -
Sykehuset Levanger Levanger 95 000 - -
Sykehuset Innlandet Hamar 85 000 - -
Ringerike sykehus Ringerike 80 000 1 000 80
Nordlandssykehuset Bodø 78 000 - -
Sykehuset Innlandet Kongsvinger 75 000 - -
Sykehuset Innlandet Lillehammer 70 000 - -
Kristiansund sjukehus Kristiansund 60 000 - -
Molde sjukehus Molde 60 000 - -
Nordlandssykehuset Vesterålen Hadsel 52 000 - -
Sykehuset Innlandet Elverum 50 000 - -
Stord sjukehus Stord 50 000 - -
Volda sjukehus Volda 45 000 - -
Sykehuset Namsos Namsos 45 000 - -
Finnmarkssykehuset Hammerfest 45 000 - -
Helgelandssykehuset Alstahaug 43 000 - -
Kongsberg sykehus Kongsberg 40 000 1 000 40
Flekkefjord sykehus Flekkefjord 40 000 - -
Harstad sykehus Harstad 35 000 - -
Helgelandssykehuset Rana 33 000 - -
Narvik sykehus Narvik 30 000 - -
Finnmarkssykehuset Sør-Varanger 30 000 - -
Voss sjukehus Voss 30 000 - -

Mindre sykehus etter landsdel[rediger | rediger kilde]

Sørøstlandet: Moss sykehus, Diakonhjemmet sykehus, Lovisenberg diakonale sykehus, Lillehammer sanitetsforenings revmatismesykehus, Rjukan sykehus, Notodden sykehus, Tynset sykehus, Granheim lungesykehus, Sandefjord sykehus, Larvik sykehus, Hallingdal sjukestugu, Sunnaas sykehus, Ski sykehus, Mandal sykehus
Vestlandet: Odda sykehus, Valen sykehus, Haraldsplass diakonale sykehus, Hospitalet Betanien, Lærdal sjukehus, Nordfjord sjukehus, Kysthospitalet i Hagevik
Trøndelag: Orkdal sjukehus
Nord-Norge: Troms militære sykehus, Longyearbyen sykehus, Mosjøen sykehus

Private sykehus uten lokalsykehusfunksjon[rediger | rediger kilde]

Kilder[rediger | rediger kilde]