Flekkefjord sykehus

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Flekkefjord sykehus
Sørlandet Sykehus Flekkefjord JV.jpg
Etablert1953
LandNorge

Flekkefjord sykehus
58°17′55″N 6°39′57″Ø
Flekkefjord sykehus bygges i 1953

Flekkefjord sykehus er et lokalsykehus i Flekkefjord helt vest i Vest-Agder. Det er et av de tre hovedsykehusene på Sørlandet – som ligger i Arendal, Kristiansand og Flekkefjord.

Sykehuset inngår i dag som en avdeling innenfor Sørlandet sykehus HF, hvor det blant annet drives psykiatrisk dagbehandling ved Distriktpsykiatrisk senter (DPS) Lister, med administrasjon i Flekkefjord og avdelinger i nabokommunene Kvinesdal (døgnpost) og Farsund.

Sykehuset har også egen ambulansestasjon, og egen avdeling for Barne- og ungdomspsykiatri (BUP).

Flekkefjord sykehus har blitt kjent for skandalen ved legen som opererte i over ti år uten autorisasjon, og med manglende kunnskap skadet hundrevis av pasienter, hvorav minst én døde. Den kasakhstanske legen Jerlan Omarchanov mistet autorisasjon og ble så tiltalt.[1]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ KARI JEPPESTØL ARNTZEN (15. mai 2022). «Legen uten grenser». NRK. Besøkt 15. mai 2022. «Januar 2021.På dagen ett år etter at Helsetilsynets gransking startet, blir Omarchanov fratatt den norske autorisasjonen. Han stemples som uegnet til å jobbe som lege i Norge. Men det betyr ikke at han mister autorisasjonen i andre land. [..] Kripos kobles inn. De avhører pasienter, direktører, kolleger og avdelingsledere. Både sykehuset og legen blir siktet. Senere skal sykehuset bli idømt en millionbot. I april 2021 blir Omarchanov etterlyst gjennom Interpol.» 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

Sørlandet sykehus HF, hjemmeside