Aleris

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Aleris
Org.formAS
Etablert2005
MorselskapAleris AB
Hovedkontor Stockholm
LandSverige
Styreleder Lars Idermark
Adm. dir. Liselott Kilaas
Antall ansatte11 000

Aleris Helse er en del av Aleris-konsernet som er det største private helseforetaket i Skandinavia med avdelinger i Norge, Sverige og Danmark. Totalt har konsernet rundt 4 500 medarbeidere og en omsetning på omkring 5,5 milliarder norske kroner. Selskapet ble etablert i 2005 og er eid av Triton.

Aleris[rediger | rediger kilde]

Den tidligere Røde kors-klinikken i Oslo, som nå drives av Aleris

Aleris er Norges ledende private helseforetak, med et landsdekkende tilbud av sykehus- og røntgentjenester. I Norge omsetter Aleris totalt for ca. 1,6 milliarder kroner og har over 1000 medarbeidere ved 14 sykehus og 13 røntgenavdelinger spredt over hele Norge. Aleris en del av Skandinavias største privateide virksomhet innen helse med avdelinger i Norge, Sverige og Danmark. Selskapet ble etablert i 2005 og er eid av Triton. Fra 2010 til 2019 var Aleris eid av selskapet Investor med Wallenberg som største eier.[1]

Aleris Sykehus og Røntgen består av en kjede private sykehus, røntgen og medisinske sentre og finnes i alle helseregioner. Administrerende direktør fra 1. juni 2020 er Anita Tunold. Aleris har avdelinger i Oslo, Bergen, Trondheim, Stavanger, Strømmen, Tromsø, Drammen, Gjøvik, Porsgrunn, Sarpsborg, Lillesand, Kristiansand, Ålesund og Bodø[2]. Virksomheten innebærer blant annet Nordens eneste private kreftsenter[3], brystsenter, urologisk senter, hjertesenter, hudklinikk, overvektsklinikk, PET/CT-senter, røntgen og øyeklinikk. Aleris har også helsetjenester som allmennlege, gynkolog, øre-nese-hals-spesialister, ortopeder og søvnspesialister. Aleris er også Norges ledende aktør innen plastikkirurgi, Sykehuset og medisinsk senter i Oslo med blant annet PET/CT-senter ligger i Frederik Stangs gate 11 – 13, tidligere Røde Kors Klinikken i bydel Frogner.

Aleris Helse har de siste årene fått stor offentlig oppmerksomhet blant annet knyttet til behandling med nye kreftmedisiner som ikke er introdusert i det offentlige helsevesenet, noe som har ført til debatt om et todelt helsevesen. Det har også vært offentlig debatt rundt at verken Volvat eller Aleris ønsker å delta i den planlagte reformen Fritt behandlingsvalg.

Aleris Omsorg Norge[rediger | rediger kilde]

16. oktober 2018 ble Aleris Omsorg (Ungplan & BOI AS og Omsorg AS) kjøpt av det svenske selskapet Ambea.[4] De heter nå Stendi.

Aleris kjøper Curato og Teres[rediger | rediger kilde]

I juni 2016 kjøpte Aleris Curato Røntgen AS, Norges største private leverandør av radiologitjenester, med 13 radiologiavdelinger i Norge og én i Sverige, og som har avtale med alle de fire regionale helseforetakene i Norge.[5] November 2015 blir Teres en del av Aleris.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Landets største private sykehuskjede selges for milliarder. DN. Besøkt 30. juni 2020.
  2. ^ «Her finner du oss - Aleris». www.aleris.no. Besøkt 9. februar 2016. 
  3. ^ «Aleris blir privat sykehusgigant». Aftenbladet. Besøkt 9. februar 2016. 
  4. ^ https://www.aftenposten.no/norge/i/vm2ePl/Omsorgsselskapet-Aleris-med-3000-norske-ansatte-selges
  5. ^ «Aleris kjøper Curato». Dagens Medicin. Besøkt 28. november 2016. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]