Stavanger universitetssjukehus

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Stavanger universitetssjukehus
Stavanger University Hospital.jpg
Beliggenhet
Land NorgeRediger på Wikidata
StrøkVåland
OmrådeEiganes og Våland
KommuneStavanger
Historiske fakta
Formålsykehus
Ferdigstilt1927
Kart

Stavanger Universitetssjukehus
58°57′10″N 5°44′00″Ø

Stavanger universitetssjukehus (SUS) (fram til 2005 Sentralsjukehuset i Rogaland) er et av Norges største sykehus i antall opphold og eies av helseforetaket Helse Stavanger.

SUS består av ett sykehus lokalisert på Våland i Stavanger. Stavanger universitetssjukehus har også fem distriktspsykiatriske sentre lokalisert i Stavanger, Sola, Dalane, Sandnes og i Ryfylke. I tillegg er flere avdelinger, poliklinikker og ambulansestasjoner lokalisert utenfor hovedsykehuset på Våland.

Stavanger universitetssjukehus er organisert i klinikker og stab- og støttefunksjoner: Kirurgisk klinikk, Klinikk A, Klinikk for hode, hals og rehabilitering, Klinikk for medisinsk service og ABK (avdeling for blod- og kreftsykdommer), Kvinne- og barneklinikken, Klinikk psykisk helsevern barn, unge og rusavhengige, Klinikk psykisk helsevern voksne, Mottaksklinikken, og Prehospital klinikk. Stab- og støttefunksjonene er Divisjon for driftsservice, Avdeling for fag, forskning og undervisning, Avdeling for personal- og organisasjonsutvikling, Avdeling for økonomi og finans, og Foretaksadministrasjonen.

Universitetssjukehuset har cirka 8000 ansatte og dekker en befolkning på over 330 000 innbyggere. SUS har en rekke samarbeidspartnere, deriblant Universitetet i Bergen om utdannelse av medisinske studenter.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]