Country

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
For den am. dramafilmen fra 1984, se Country: Angstens høst

Countrymusikk, også kalt country & western , C&W eller på norsk vanligvis bare country (også skrevet køntri), er en populær musikksjanger fra USA, der den oppstod tidlig på 1900-tallet på grunnlag av den folkelige musikken som europeiske innvandrere tok med seg, særlig fra Irland og England. Det har siden utviklet seg en mengde undersjangre i blanding med andre musikalske stilarter.

Historikk[rediger | rediger kilde]

Countrymusikken var en blanding av musikk som var populær i sørstatene i USA. Countrymusikken har utviklet seg blant de hvite i USA og har sterke røtter i folkemusikk fra blant annet England, Irland og Mellom-Europa. Den har røtter i tradisjonell folkemusikk, keltisk musikk, blues, gospelmusikk og hokum og utviklet seg hurtig på 1920-tallet. Begrepet «country music» ble tatt i bruk på 1940-tallet siden den gamle beskrivelsen «hillbilly music» ble sett på som nedverdigende. Ironisk nok ble hillbilly et populært uttrykk på 1970-tallet.


Byen Nashville i Tennessee i USA er i dag ansett som hovedsenteret for countrymusikk.

Undersjangre[rediger | rediger kilde]

Se også[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

musikkstubbDenne musikkrelaterte artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.