Sludge metal

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Sludge metal er en form for heavy metal som er en blanding mellom doom metal og hardcore punk. Det sies at stilen ble oppfunnet av gruppa The Melvins, men det var ikke før band fra New Orleans skapte sin egen lokale musikkscene, bedre kjent som NOLA (New Orleans, Louisiana) at sjangeren tok form og ble populær. Albumet Master of Reality fra Black Sabbath har vært en stor innflytelse for tidlige sludge metal-band. Spesielt sangen «Into the Void» har en veldig sludge metal-lignende lyd.

Gitarer og bass er skurrete og de bruker vanligvis feedback for å få en mer bråkete atmosfære. Riffingen er som regel seig og tung som i doom metal. Vokalistene skriker akkurat som i hardcore punk og tekstene handler ofte om samfunnet på en slags kynisk eller undertrykt måte. Trommene er også veldig like som hardcore punk stilen. Denne stilen blir også noen ganger blandet med stoner metal, men sludge metal prøver å ikke fokusere på det positive sidene med livet som stoner metal både musikalsk og lyrisk.

Sludge metal tar også deler fra søramerikansk rock og image.

Noen kjente sludge metal-band[rediger | rediger kilde]

Crystal Clear app kguitar.pngDenne heavy metal-relaterte artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.