Rapping

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Den amerikanske rapperen Eminem (til høyre)

Rapping, eller rap, er en betegnelse på en måte å bruke vokal på som inneholder tekster som rimer og framføres på en bestemt rytmisk måte. Rap regnes gjerne som et av de «fire elementene» av hiphop-kulturen, og rap-musikk brukes ofte synonymt med hiphop-musikk, selv om rapping også blir brukt innen en rekke forskjellige musikkgenre, for eksempel nu metal, og hiphop-musikk trenger heller ikke å inneholde rap.

Freestyling[rediger | rediger kilde]

En form for rapping er freestyling, hvor utøveren improviserer teksten, ofte inspirert av foregående handlinger av de tilstedeværende, og enda oftere ved «dissing» av motstanderen. Dette foregår ofte som «freestyle battles».[trenger referanse]

«Seremonimester»[rediger | rediger kilde]

MC er en forkortelse for Master of Ceremonies og er i dag synonymt med rapp-artist. Innenfor populærmusikk ble termen MC først tatt i bruk i Jamaicas dansehaller hvor man alltid hadde en «seremonimester» på dansetilstelninger.[trenger referanse] Han introdusere de forskjellige bandene og artistene ved hjelp av rap. Han hadde også andre oppgaver som konferansier, som å gi praktiske beskjeder, og framføre reklamebudskap fra arrangementets sponsorer.

Uttrykket ble brakt til New York med jamaicanske immigranter på 1970-tallet, og ble en del av den nye musikkstilen hiphop.[trenger referanse]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

musikkstubbDenne musikkrelaterte artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.