Liste over flybussruter i Norge

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Flybuss i Bergen i 2015, drevet av Tide Buss.

Liste over flybussruter i Norge er en oversikt over flybussruter som tilbyr persontransport mellom norske lufthavner og nærliggende byer og tettsteder. Oversikten omfatter kun kommersielle ruter som ikke er en del av lokalbusstilbudet. I tilfeller hvor ordinære langruter og ekspressbussruter betjener flyplassterminalene og fungerer som flybuss for mer fjerntliggende steder er disse også tatt med.

Bardufoss lufthavn[rediger | rediger kilde]

Bergen lufthavn, Flesland[rediger | rediger kilde]

Harstad/Narvik lufthavn, Evenes[rediger | rediger kilde]

Langruter

Haugesund lufthavn, Karmøy[rediger | rediger kilde]

Kirkenes lufthavn, Høybuktmoen[rediger | rediger kilde]

Kristiansand lufthavn, Kjevik[rediger | rediger kilde]

  • Kristiansand lufthavn, KjevikKristiansand rutebilstasjon[1] (Boreal Travel)
  • Kristiansand lufthavn, Kjevik – Gaupemyr bussterminal – Grimstad Odden – Nedenes terminal – His – Arendal bussterminal[6] (Aust-Agder Flyekspress)
  • Kristiansand lufthavn, Kjevik – Lillesand Gaupemyr – Øygårdsdalen – Grimstad Odden – Feviktoppen – Nedeneskrysset – Strømmen – Arendal bussterminal[7] (Globeorbit 100)

Oslo lufthavn, Gardermoen[rediger | rediger kilde]

Ekspressbussruter

Sandefjord lufthavn, Torp[rediger | rediger kilde]

Torp-Ekspressen opereres av Unibuss Ekspress.
Ekspressbussruter

Stavanger lufthavn, Sola[rediger | rediger kilde]

Svalbard lufthavn, Longyear[rediger | rediger kilde]

Svalbard Busservice betjener Svalbard lufthavn, Longyear.

Stokmarknes lufthavn, Skagen[rediger | rediger kilde]

Tromsø lufthavn, Langnes[rediger | rediger kilde]

  • Tromsø lufthavn, Langnes – Grand Hotel – Tromsø Prostneset – Scandic Ishavshotel[19] (Bussring)
  • Tromsø lufthavn, Langnes – Universitetet i Tromsø/ISV – Universitetssykehuset Nord-Norge[19] (Bussring)

Trondheim lufthavn, Værnes[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ a b c d e f g h «Flybussen». Boreal Travel. Besøkt 21. oktober 2019. 
  2. ^ «Militær flybussruter Øverbygd» (PDF). Bussring. Besøkt 21. oktober 2019. 
  3. ^ «Flybuss». Furuly Turbuss. Besøkt 21. oktober 2019. 
  4. ^ a b «Flybussen». Tide Buss. Besøkt 22. oktober 2019. 
  5. ^ «300 Narvik – Svolvær – Leknes – Å i Lofoten» (PDF). Nordland fylkeskommune. Besøkt 21. oktober 2019. 
  6. ^ «Flyekspress.no». Aust-Agder Flyekspress. Besøkt 21. oktober 2019. 
  7. ^ «Flybuss». Globeorbit 100. Besøkt 22. oktober 2019. 
  8. ^ a b c d «Flybussen Norgesbuss». Norgesbuss. Besøkt 22. oktober 2019. 
  9. ^ «OSL-Ekspressen – Rutetider». Unibuss Ekspress. Besøkt 22. oktober 2019. 
  10. ^ a b «Rutetabell for Vy Flybussen og shuttlebuss». Vy Buss. Besøkt 22. oktober 2019. 
  11. ^ «Flybussen». Askeladden Reiser. Besøkt 22. oktober 2019. 
  12. ^ a b c «Ruter». NOR-WAY Bussekspress. Besøkt 22. oktober 2019. 
  13. ^ a b c d «Vy express – Rutetabeller og linjekart». Vy Buss. Besøkt 22. oktober 2019. 
  14. ^ «Torp-Ekspressen – Rutetider». Unibuss Ekspress. Besøkt 22. oktober 2019. 
  15. ^ «Horten–Torp–Horten». Paulsen Buss. Besøkt 21. oktober 2019. 
  16. ^ «Rutetider – Jaerlines». Rogaland Taxi. Besøkt 22. oktober 2019. 
  17. ^ «Flybuss». Svalbard Busservice. Besøkt 22. oktober 2019. 
  18. ^ «Flybuss». Sortland Taxi. Besøkt 22. oktober 2019. 
  19. ^ a b «Flybussen Airport Express». Bussring. Besøkt 21. oktober 2019. 
  20. ^ «Værnes-Ekspressen – Rutetider». Unibuss Ekspress. Besøkt 22. oktober 2019.