Askeladden Reiser

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Askeladden Reiser
Org.formEnkeltpersonforetak
Org.nummer960 984 560
BransjeKollektivtransport
Etablert1991
Hovedkontor NorderhovRediger på Wikidata
LandNorge
Nettsted Offisielt nettsted

Askeladden Reiser er et privat reiseselskap som holder til på Norderhov i Hønefoss. Selskapet har vært drevet som et enkeltpersonforetak siden starten i 1991. De driver hovedsakelig med turisttrafikk, men har fått mest oppmerksomhet for «Gardermobussen», som startet 13. april 2004.[1]

Selskapet ble opprettet av innehaveren Rolf Lie, og det ble i 2005 omsatt for 7 millioner kroner. Innehaveren har over 30 års erfaring i bransjen, deriblant fra Norges Lastebileier-Forbund, Scania, Th. Liens Turistbusser og tidsskriftet Anlegg & Transport.

Reiseselskapet hadde pr. 2005 en park på åtte busser og tre lastebiler. De arrangerer ellers både inn- og utenlandsturer på eget initiativ eller ved henvendelse og har jevnlig turer til Barcelona, Roma, Umbria, Sicilia og Tyskland.

«Gardermobussen»[rediger | rediger kilde]

Lokalt er Askeladden Reiser kjent for «Gardermobussen», særlig i forbindelse med et lokalt initiativ som endte med at bussen i 2006 fikk tillatelse til å ta opp lokalpassasjerer.[2][3] Selskapets busser, er prydet med Askeladden-dekor laget av Øyvind Tingleff.

Per 2008 hadde «Gardermobussen» 8 daglige avganger.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Ringerikes Blad – ringblad.no: Nå starter flybussen
  2. ^ Ringerikes Blad – ringblad.no: Lokaltrafikk med flybuss
  3. ^ AS HADELAND – www.hadeland.net: Liv laga for flybussen

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]