Askeladden Reiser

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Askeladden Reiser
Org.formEnkeltpersonforetak
Org.nummer960 984 560
BransjeKollektivtransport
Etablert1991
HovedkontorNorderhov
LandNorge
Nettstedhttp://www.askeladden.net/

Askeladden Reiser er et privat reiseselskap som holder til på Norderhov i Hønefoss. Selskapet har vært drevet som et enkeltpersonforetak siden starten i 1991. De driver hovedsakelig med turisttrafikk, men har fått mest oppmerksomhet for «Gardermobussen», som startet 13. april 2004.[1]

Selskapet ble opprettet av innehaveren Rolf Lie, og det ble i 2005 omsatt for 7 millioner kroner. Innehaveren har over 30 års erfaring i bransjen, deriblant fra Norges Lastebileier-Forbund, Scania, Th. Liens Turistbusser og tidsskriftet Anlegg & Transport.

Reiseselskapet hadde pr. 2005 en park på åtte busser og tre lastebiler. De arrangerer ellers både inn- og utenlandsturer på eget initiativ eller ved henvendelse og har jevnlig turer til Barcelona, Roma, Umbria, Sicilia og Tyskland.

«Gardermobussen»[rediger | rediger kilde]

Lokalt er Askeladden Reiser kjent for «Gardermobussen», særlig i forbindelse med et lokalt initiativ som endte med at bussen i 2006 fikk tillatelse til å ta opp lokalpassasjerer.[2][3] Selskapets busser, er prydet med Askeladden-dekor laget av Øyvind Tingleff.

Per 2008 hadde «Gardermobussen» 8 daglige avganger.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Ringerikes Blad – ringblad.no: Nå starter flybussen
  2. ^ Ringerikes Blad – ringblad.no: Lokaltrafikk med flybuss
  3. ^ AS HADELAND – www.hadeland.net: Liv laga for flybussen

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]