Liste over Norges landskamper i fotball for herrer 2000–2004

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Liste over Norges landskamper i fotball for herrer 2000–2004 inneholder samtlige landskamper spilt av Norges herrelandslag i fotball i kronologisk rekkefølge fra januar 2000 til desember 2004.

Norges landskamper 2000[rediger | rediger kilde]

Nordic Cup, 31. januar 2000

Norge Norge 0–0 (0–0) Island Island La Manga stadium (La Manga)
Norges lag:
Espen Baardsen, Trond Andersen, Henning Berg, Claus Lundekvam, Vidar Riseth, Jan Derek Sørensen, Ørjan Berg, Ståle Solbakken, John Arne Riise (Roar Strand fra 80'), Ole Martin Årst (Jostein Flo fra 80'), John Carew (Andreas Lund fra 73').


Dommer: Nicolai Vollquartz
Tilskuere: 300

Nordic Cup, 2. februar 2000

Norge Norge 4–2 (0–1) Danmark Danmark La Manga stadium (La Manga)

Henning Berg Scoret i det 50. minutt 50'
Andreas Lund Scoret i det 55. minutt 55'
Henning Berg Scoret i det 90. minutt 90'
Andreas Lund Scoret i det 90. minutt 90'

Peter Lassen Scoret i det 1. minutt 1'
Søren Andersen Scoret i det 89. minutt 89'

Norges lag:
Frode Olsen, Trond Andersen (Vidar Riseth fra 51'), Henning Berg, Bjørn Otto Bragstad, André Bergdølmo, Jan Derek Sørensen (Andreas Lund fra 44'), Roar Strand, Bent Skammelsrud, Ståle Solbakken, John Arne Riise (Raymond Kvisvik fra 82'), John Carew.


Dommer: Karl-Erik Nilsson (fotballdommer)
Tilskuere: 750

Nordic Cup, 4. februar 2000

Norge Norge 1–1 (0–0) Sverige Sverige La Manga stadium (La Manga)

John Carew Scoret i det 83. minutt 83'

Anders Andersson Scoret i det 87. minutt 87'

Norges lag:
Morten Bakke, Mike Kjølø, Roger Nilsen, Bjørn Otto Bragstad, André Bergdølmo, Roar Strand, Bent Skammelsrud, Ørjan Berg (Ståle Solbakken fra 90'), John Carew, Andreas Lund (Jostein Flo fra 83'), Ole Martin Årst (Jan Frode Nornes fra 81').


Dommer: Mikko Vuorela
Tilskuere: 800

Vennskapskamp, 23. februar 2000

Tyrkia Tyrkia 0–2 (0–1) Norge Norge Ali Sami Yen stadium (Istanbul)

John Arne Riise Scoret i det 38. minutt 38'
Roar Strand Scoret i det 73. minutt 73'

Norges lag:
Frode Olsen, Vegard Heggem (Trond Andersen fra 46'), Henning Berg, Bjørn Otto Bragstad, André Bergdølmo (Vidar Riseth fra 46'), John Carew, Roar Strand (Ståle Solbakken fra 87'), Kjetil Rekdal, Erik Mykland, John Arne Riise (Eirik Bakke fra 83'), Tore André Flo.


Dommer: George Kasnaferis
Tilskuere: 7 000

Vennskapskamp, 29. mars 2000

Sveits Sveits 2–2 (0–1) Norge Norge Stadio di Cornaredo (Lugano)

Stéphane Chapuisat Scoret i det 56. minutt 56'
Mario Cantaluppi Scoret i det 74. minutt 74'

Ståle Solbakken Scoret i det 32. minutt 32'
Bent Skammelsrud Scoret i det 73. minutt 73' (Straffe)

Norges lag:
Thomas Myhre, Trond Andersen, Henning Berg, Bjørn Otto Bragstad (Erik Hoftun fra 46'), André Bergdølmo, Ole Gunnar Solskjær, Ståle Solbakken (Roar Strand fra 62'), Bent Skammelsrud, Erik Mykland, Steffen Iversen (Jan Derek Sørensen fra 86'), Tore André Flo.


Dommer: Pascuale Rodomonti
Tilskuere: 5 800

Vennskapskamp, 26. april 2000

Norge Norge 0–2 (0–0) Belgia Belgia Ullevaal Stadion (Oslo)

Gert Verheyen Scoret i det 55. minutt 55'
Gert Verheyen Scoret i det 90. minutt 90'

Norges lag:
Thomas Myhre, Trond Andersen, Henning Berg, Erik Hoftun, André Bergdølmo, John Carew (Ståle Solbakken fra 76'), Steffen Iversen, Kjetil Rekdal (Vidar Riseth fra 82'), Erik Mykland, John Arne Riise (Jan Derek Sørensen fra 61'), Ole Gunnar Solskjær (Tore André Flo fra 46').


Dommer: Michael McCurry
Tilskuere: 11 927

Vennskapskamp, 27. mai 2000

Norge Norge 2–0 (1–0) Slovakia Slovakia Ullevaal Stadion (Oslo)

Ole Gunnar Solskjær Scoret i det 21. minutt 21' (Straffe)
Steffen Iversen Scoret i det 85. minutt 85'

Norges lag:
Thomas Myhre (Frode Olsen fra 46'), Vegard Heggem (Vidar Riseth fra 66'), Henning Berg, Bjørn Otto Bragstad, André Bergdølmo, Ole Gunnar Solskjær, Erik Mykland (Steffen Iversen fra 66'), Ståle Solbakken (Kjetil Rekdal fra 90'), Eirik Bakke (Roar Strand fra 58'), John Carew (John Arne Riise fra 77'), Tore André Flo.


Dommer: Sten Johanzon
Tilskuere: 16 518

Vennskapskamp, 3. juni 2000

Norge Norge 1–0 (0–0) Italia Italia Ullevaal Stadion (Oslo)

John Carew Scoret i det 53. minutt 53'

Norges lag:
Thomas Myhre, Vegard Heggem (Stig Inge Bjørnebye fra 67'), Dan Eggen (Trond Andersen fra 61'), Bjørn Otto Bragstad, André Bergdølmo, John Carew (John Arne Riise fra 90'), Eirik Bakke (Roar Strand fra 66'), Bent Skammelsrud, Erik Mykland, Ole Gunnar Solskjær, Tore André Flo (Vidar Riseth fra 79').


Dommer: Graham Barber
Tilskuere: 25 248

Gruppespill i EM, 13. juni 2000

Spania Spania 0–1 (0–0) Norge Norge De Kuip (Rotterdam)

Steffen Iversen Scoret i det 65. minutt 65'

Norges lag:
Thomas Myhre, Vegard Heggem, Henning Berg (Dan Eggen fra 59'), Bjørn Otto Bragstad, André Bergdølmo, Steffen Iversen (Vidar Riseth fra 90'), Eirik Bakke, Bent Skammelsrud, Erik Mykland, Ole Gunnar Solskjær, Tore André Flo (John Carew fra 70').


Dommer: Gamal El Ghandour
Tilskuere: 45 000

Gruppespill i EM, 18. juni 2000

Norge Norge 0–1 (0–1) Serbia og Montenegro Jugoslavia Sclessin stadion (Liège)

Savo Milošević Scoret i det 7. minutt 7'
Mateja Kežman Rødt kort etter 88 minutter 88'

Norges lag:
Thomas Myhre, Vegard Heggem (Stig Inge Bjørnebye fra 34'), Dan Eggen, Bjørn Otto Bragstad, André Bergdølmo, Steffen Iversen (John Carew fra 71'), Eirik Bakke (Roar Strand fra 76'), Bent Skammelsrud, Erik Mykland, Ole Gunnar Solskjær, Tore André Flo.


Dommer: Hugh Dallas
Tilskuere: 24 000

Gruppespill i EM, 21. juni 2000

Slovenia Slovenia 0–0 (0–0) Norge Norge Gelredome (Arnhem)
Norges lag:
Thomas Myhre, André Bergdølmo, Bjørn Otto Bragstad, Dan Eggen, Stig Inge Bjørnebye, John Carew (Eirik Bakke fra 61', Roar Strand fra 82'), Steffen Iversen, Ståle Solbakken, Erik Mykland, Ole Gunnar Solskjær, Tore André Flo.


Dommer: Graham Poll
Tilskuere: 22 000

  • Norge endte opp på tredjeplass i det innledende gruppespillet, og ble dermed ikke kvalifisert til åttendedelsfinale. Se også EM i fotball 2000.

Gruppe C

# Lag K S U T Mål ± P
1 Spania Spania 3 2 0 1 6–5 1 6
2 Serbia og Montenegro Jugoslavia 3 1 1 1 7–7 0 4
3 Norge Norge 3 1 1 1 1–1 0 4
4 Slovenia Slovenia 3 0 2 1 4–5 −1 2

Nordic Cup, 16. august 2000

Finland Finland 3–1 (1–0) Norge Norge FinnAir stadium (Helsingfors)

Jari Litmanen Scoret i det 24. minutt 24'
Jari Litmanen Scoret i det 61. minutt 61'
Shefki Kuqi Scoret i det 90. minutt 90' (Straffe)

Thorstein Helstad Scoret i det 54. minutt 54'
Stig Inge Bjørnebye Rødt kort etter 90 minutter 90'

Norges lag:
Frode Olsen, André Bergdølmo, Henning Berg (Dan Eggen fra 81'), Bjørn Otto Bragstad (Erik Hoftun fra 46'), Stig Inge Bjørnebye, Thorstein Helstad, Steffen Iversen (Frode Johnsen fra 71'), Trond Andersen, Vidar Riseth, John Arne Riise (Tommy Svindal Larsen fra 46'), John Carew.


Dommer: Mario van der Ende
Tilskuere: 10 748

Kvalifisering til VM, 2. september 2000

Norge Norge 0–0 (0–0) Armenia Armenia Ullevaal Stadion (Oslo)
Norges lag:
Frode Olsen, Vidar Riseth (Christer Basma fra 50'), Henning Berg, Erik Hoftun, André Bergdølmo, Steffen Iversen, Erik Mykland, Bent Skammelsrud (Roar Strand fra 70'), Øyvind Leonhardsen, Ole Gunnar Solskjær, Tore André Flo (Thorstein Helstad fra 87').


Dommer: William Young
Tilskuere: 19 201

Kvalifisering til VM, 7. oktober 2000

Wales Wales 1–1 (0–0) Norge Norge Millennium Stadium (Cardiff)

Nathan Blake Scoret i det 60. minutt 60'

Thorstein Helstad Scoret i det 80. minutt 80'

Norges lag:
Frode Olsen, Christer Basma, Henning Berg, Ronny Johnsen, Stig Inge Bjørnebye, Steffen Iversen (Tore André Flo fra 60'), Øyvind Leonhardsen, Eirik Bakke (Thorstein Helstad fra 78'), Erik Mykland, Roar Strand, Ole Gunnar Solskjær.


Dommer: Hartmut Strampe
Tilskuere: 55 000

Kvalifisering til VM, 11. oktober 2000

Norge Norge 0–1 (0–0) Ukraina Ukraina Ullevaal Stadion (Oslo)

Andrij Sjevtsjenko Scoret i det 50. minutt 50'

Norges lag:
Frode Olsen, Christer Basma, Henning Berg, Ronny Johnsen, André Bergdølmo, Steffen Iversen, Øyvind Leonhardsen (Tore André Flo fra 55'), Eirik Bakke (Thorstein Helstad fra 76'), Erik Mykland, Roar Strand, Ole Gunnar Solskjær.


Dommer: Urs Meier
Tilskuere: 23 612

Norges landskamper 2001[rediger | rediger kilde]

Vennskapskamp, 24. januar 2001

Norge Norge 3–2 (2–1) Sør-Korea Sør-Korea Hongkong Stadium (Hongkong)

Frode Johnsen Scoret i det 36. minutt 36'
Thorstein Helstad Scoret i det 43. minutt 43'
Frode Johnsen Scoret i det 69. minutt 69'

Ko Jong-Su Scoret i det 25. minutt 25' (Straffe)
Kim Do-Hoon Scoret i det 68. minutt 68'

Norges lag:
Morten Bakke, Alexander Aas, Pa-Modou Kah, Azar Karadas (Jonny Hanssen fra 87'), Ståle Stensaas, Dagfinn Enerly (Tommy Øren fra 62'), Fredrik Winsnes, Tommy Svindal Larsen, Bjarte Lunde Aarsheim, Thorstein Helstad, Frode Johnsen.


Dommer: Anders Frisk
Tilskuere: 22 936

Vennskapskamp, 28. februar 2001

Nord-Irland Nord-Irland 0–4 (0–3) Norge Norge Windsor Park (Belfast)

Thorstein Helstad Scoret i det 20. minutt 20'
John Carew Scoret i det 30. minutt 30'
Ståle Stensaas Scoret i det 37. minutt 37'
Thorstein Helstad Scoret i det 49. minutt 49'

Norges lag:
Thomas Myhre, André Bergdølmo, Henning Berg (Dan Eggen fra 46'), Claus Lundekvam, Ståle Stensaas, Jo Tessem, Tommy Svindal Larsen, Eirik Bakke (Bjarte Lunde Aarsheim fra 78'), Ole Gunnar Solskjær (Trond Andersen fra 78'), John Carew (Frode Johnsen fra 62'), Thorstein Helstad (Morten Berre fra 78').


Dommer: Kenny Clark
Tilskuere: 7 502

Kvalifisering til VM, 24. mars 2001

Norge Norge 2–3 (0–2) Polen Polen Ullevaal Stadion (Oslo)

John Carew Scoret i det 59. minutt 59'
Ole Gunnar Solskjær Scoret i det 67. minutt 67'

Emmanuel Olisadebe Scoret i det 23. minutt 23'
Emmanuel Olisadebe Scoret i det 30. minutt 30'
Bartosz Karwan Scoret i det 81. minutt 81'

Norges lag:
Thomas Myhre, André Bergdølmo, Henning Berg, Claus Lundekvam, Ståle Stensaas (Tore André Flo fra 85'), Jo Tessem, Tommy Svindal Larsen, Fredrik Winsnes, Ole Gunnar Solskjær, John Carew, Thorstein Helstad (Steffen Iversen fra 59').


Dommer: Stuart Dougal
Tilskuere: 15 077

Kvalifisering til VM, 28. mars 2001

Hviterussland Hviterussland 2–1 (1–0) Norge Norge Dinamo stadion (Minsk)

Aleksander Khaskevitsj Scoret i det 19. minutt 19'
Roman Vasiljuk Scoret i det 90. minutt 90'

Ole Gunnar Solskjær Scoret i det 68. minutt 68'

Norges lag:
Thomas Myhre, Vidar Riseth, Henning Berg, Dan Eggen, André Bergdølmo, Jo Tessem (Thorstein Helstad fra 86'), Tommy Svindal Larsen, Fredrik Winsnes, Ole Gunnar Solskjær, John Carew, Steffen Iversen (Tore André Flo fra 46').


Dommer: Kyros Vassaras
Tilskuere: 50 000

Vennskapskamp, 25. april 2001

Norge Norge 2–1 (0–1) Bulgaria Bulgaria Ullevaal Stadion (Oslo)

Øyvind Leonhardsen Scoret i det 75. minutt 75'
Øyvind Leonhardsen Scoret i det 76. minutt 76'

Marian Hristov Scoret i det 1. minutt 1'

Norges lag:
Thomas Myhre, Christer Basma (Vidar Riseth fra 46'), Dan Eggen (Magne Hoseth fra 49'), Erik Hoftun, André Bergdølmo, Alf-Inge Håland (Tore André Flo fra 46'), Trond Andersen, Eirik Bakke, Øyvind Leonhardsen, Ole Gunnar Solskjær, John Carew (Fredrik Winsnes fra 88').


Dommer: Jozef Kacenga
Tilskuere: 6 211

Kvalifisering til VM, 2. juni 2001

Ukraina Ukraina 0–0 (0–0) Norge Norge Olympyiski (Kiev)
Norges lag:
Thomas Myhre, Christer Basma, Henning Berg, Erik Hoftun, Vidar Riseth, Petter Rudi, Øyvind Leonhardsen, Trond Andersen, Eirik Bakke, Roar Strand (Thorstein Helstad fra 79'), John Carew.


Dommer: Goran Maric
Tilskuere: 45 000

Kvalifisering til VM, 6. juni 2001

Norge Norge 1–1 (0–1) Hviterussland Hviterussland Ullevaal Stadion (Oslo)

John Carew Scoret i det 81. minutt 81'

Valentin Belkevitsj Scoret i det 24. minutt 24'
Gennadij Tumilovitsj Rødt kort etter 81 minutter 81'

Norges lag:
Thomas Myhre, Christer Basma (Alexander Aas fra 90'), Henning Berg, Erik Hoftun, Vidar Riseth, Roar Strand (Erik Nevland fra 71'), Trond Andersen, Eirik Bakke (Petter Rudi fra 71'), Øyvind Leonhardsen, Frode Johnsen, John Carew.


Dommer: Miroslav Radoman
Tilskuere: 17 164

Vennskapskamp, 15. august 2001

Norge Norge 1–1 (0–0) Tyrkia Tyrkia Ullevaal Stadion (Oslo)

Ole Gunnar Solskjær Scoret i det 75. minutt 75' (Straffe)

Hakan Şükür Scoret i det 78. minutt 78'

Norges lag:
Thomas Myhre, Christer Basma, Henning Berg (Claus Lundekvam fra 46'), Erik Hoftun, John Arne Riise (Bjarte Lunde Aarsheim fra 90'), Jan Derek Sørensen (Alex Valencia fra 77'), Martin Andresen (Roar Strand fra 46'), Petter Rudi, Steffen Iversen (Thomas Pereira fra 70'), Ole Gunnar Solskjær, John Carew (Tore André Flo fra 46').


Dommer: Mikko Vuorela
Tilskuere: 11 456

Kvalifisering til VM, 1. september 2001

Polen Polen 3–0 (1–0) Norge Norge Slaski stadion (Chorzow)

Paweł Kryszałowicz Scoret i det 45. minutt 45'
Emmanuel Olisadebe Scoret i det 77. minutt 77'
Marcin Żewłakow Scoret i det 88. minutt 88'

Norges lag:
Thomas Myhre, Christer Basma, Henning Berg, Ronny Johnsen, André Bergdølmo, Jan Derek Sørensen, Roar Strand (John Arne Riise fra 63'), Petter Rudi, Øyvind Leonhardsen (Sigurd Rushfeldt fra 80'), Steffen Iversen (Pål Strand fra 89'), Ole Gunnar Solskjær.


Dommer: Miroslav Liba
Tilskuere: 43 000

Kvalifisering til VM, 5. september 2001

Norge Norge 3–2 (1–2) Wales Wales Ullevaal Stadion (Oslo)

Ronny Johnsen Scoret i det 17. minutt 17'
John Carew Scoret i det 65. minutt 65'
Frode Johnsen Scoret i det 82. minutt 82'

Robbie Savage Scoret i det 10. minutt 10'
Craig Bellamy Scoret i det 28. minutt 28'

Norges lag:
Thomas Myhre, Christer Basma, Henning Berg, Ronny Johnsen, John Arne Riise, Jan Derek Sørensen (Frode Johnsen fra 46'), Roar Strand, Petter Rudi, Øyvind Leonhardsen (Pål Strand fra 90'), Ole Gunnar Solskjær, Steffen Iversen (John Carew fra 5').


Dommer: Frits Stuchlik
Tilskuere: 18 211

Kvalifisering til VM, 6. oktober 2001

Armenia Armenia 1–4 (0–0) Norge Norge Republikkens stadion (Jerevan)

Armen Petiktyan Scoret i det 71. minutt 71'

Bård Borgersen Scoret i det 49. minutt 49'
John Carew Scoret i det 70. minutt 70'
Bård Borgersen Scoret i det 81. minutt 81'
John Carew Scoret i det 89. minutt 89'

Norges lag:
Thomas Myhre, André Bergdølmo, Christer Basma, Ronny Johnsen (Bård Borgersen fra 46'), John Arne Riise, Jan Derek Sørensen (Vidar Riseth fra 82'), Eirik Bakke, Petter Rudi, Roar Strand, Frode Johnsen (Tore André Flo fra 90'), John Carew.


Dommer: Andreas Schluchter
Tilskuere: 12 000

  • Norge endte på fjerdeplass i sin kvalifiseringsgruppe, og ble dermed ikke kvalifisert til VM i fotball 2002 arrangert i Sør-Korea og Japan.

Kvalifiseringsgruppe 5

# Lag K S U T Mål ± P
1 Polen Polen 10 6 3 1 21–11 10 21
2 Ukraina Ukraina 10 4 5 1 13–8 5 17
3 Hviterussland Hviterussland 10 4 3 3 12–11 1 15
4 Norge Norge 10 2 4 4 12–14 −2 10
5 Wales Wales 10 1 6 3 10–12 −2 9
6 Armenia Armenia 10 0 5 5 7–19 −12 5

Norges landskamper 2002[rediger | rediger kilde]

Vennskapskamp, 13. februar 2002

Belgia Belgia 1–0 (0–0) Norge Norge Kong Baudouin stadion (Brussel)

Stefaan Tanghe Scoret i det 84. minutt 84'

Norges lag:
Thomas Myhre, Christer Basma, Henning Berg (Vidar Riseth fra 62'), Bård Borgersen, André Bergdølmo, Øyvind Leonhardsen, Trond Andersen, Steffen Iversen (Roar Strand fra 55'), John Arne Riise, John Carew (Tore André Flo fra 67'), Ole Gunnar Solskjær (Jan Derek Sørensen fra 77').


Dommer: Joaquim Paulo Paraty da Silva
Tilskuere: 26 000

Vennskapskamp, 27. mars 2002

Tunisia Tunisia 0–0 (0–0) Norge Norge Olympique El Menzah (Tunis)
Norges lag:
Thomas Myhre, Alexander Aas, Henning Berg (Bård Borgersen fra 46'), Erik Hoftun, Thomas Pereira, Jan Derek Sørensen, Vidar Riseth (Daniel Berg Hestad fra 58'), Trond Andersen, Fredrik Winsnes, Sigurd Rushfeldt, Tore André Flo (Harald Martin Brattbakk fra 22', Magne Hoseth fra 82').


Dommer: Jamel N'Baya
Tilskuere: 15 000

Vennskapskamp, 17. april 2002

Norge Norge 0–0 (0–0) Sverige Sverige Ullevaal Stadion (Oslo)
Norges lag:
Thomas Myhre, Christer Basma (Eirik Bakke fra 58'), Henning Berg (Bård Borgersen fra 67'), Erik Hoftun, André Bergdølmo, Øyvind Leonhardsen (Jan Derek Sørensen fra 67'), Steffen Iversen, Trond Andersen, John Arne Riise (Thomas Pereira fra 90'), Ole Gunnar Solskjær (Roar Strand fra 67'), John Carew (Tore André Flo fra 67')


Dommer: Knud Fisker
Tilskuere: 20 759

Vennskapskamp, 14. mai 2002

Norge Norge 3–0 (0–0) Japan Japan Ullevaal Stadion (Oslo)

Henning Berg Scoret i det 72. minutt 72'
Sigurd Rushfeldt Scoret i det 76. minutt 76'
Ole Gunnar Solskjær Scoret i det 84. minutt 84'

Norges lag:
Thomas Myhre, André Bergdølmo, Henning Berg, Ronny Johnsen (Claus Lundekvam fra 46'), John Arne Riise, Jan Derek Sørensen (Jo Tessem fra 46'), Eirik Bakke, Trond Andersen, Øyvind Leonhardsen (Vidar Riseth fra 85'), Steffen Iversen (Sigurd Rushfeldt fra 73'), Ole Gunnar Solskjær.


Dommer: Giorgios Kasnaferis
Tilskuere: 8 348

Vennskapskamp, 22. mai 2002

Norge Norge 1–1 (0–1) Island Island Aspmyra stadion (Bodø)

Ole Gunnar Solskjær Scoret i det 60. minutt 60'

Johannes Karl Gudjonsson Scoret i det 5. minutt 5'

Norges lag:
Thomas Myhre, André Bergdølmo, Henning Berg, Ronny Johnsen, John Arne Riise, Jo Tessem (Sigurd Rushfeldt fra 46'), Martin Andresen (Bengt Sæternes fra 80'), Trond Andersen, Øyvind Leonhardsen, Ole Gunnar Solskjær, Steffen Iversen.


Dommer: Ceri Richards
Tilskuere: 8 126

Vennskapskamp, 21. august 2002

Norge Norge 0–1 (0–0) Nederland Nederland Ullevaal Stadion (Oslo)

Edgar Davids Scoret i det 71. minutt 71'

Norges lag:
Frode Grodås, Christer Basma (Tommy Berntsen fra 82'), Henning Berg, Ronny Johnsen (Claus Lundekvam fra 46'), Thomas Pereira (Øyvind Leonhardsen fra 66'), Jo Tessem (Ole Gunnar Solskjær fra 46'), Roar Strand (Fredrik Winsnes fra 78'), Trond Andersen, Eirik Bakke, John Arne Riise, Sigurd Rushfeldt (Frode Johnsen fra 66').


Dommer: Fritz Stuchlik
Tilskuere: 15 356

Kvalifisering til EM, 7. september 2002

Norge Norge 2–2 (0–1) Danmark Danmark Ullevaal Stadion (Oslo)

John Arne Riise Scoret i det 54. minutt 54'
John Carew Scoret i det 90. minutt 90'

Jon Dahl Tomasson Scoret i det 23. minutt 23'
Jon Dahl Tomasson Scoret i det 71. minutt 71'

Norges lag:
Frode Grodås, Christer Basma, Henning Berg, Ronny Johnsen, André Bergdølmo, Øyvind Leonhardsen (Roar Strand fra 77'), Trond Andersen (John Carew fra 77'), Eirik Bakke (Tommy Svindal Larsen fra 88'), John Arne Riise, Steffen Iversen, Ole Gunnar Solskjær.


Dommer: Hugh Dallas
Tilskuere: 25 114

Kvalifisering til EM, 12. oktober 2002

Romania Romania 0–1 (0–0) Norge Norge Steaua stadion (București)

Steffen Iversen Scoret i det 83. minutt 83'

Norges lag:
Thomas Myhre, Christer Basma, Henning Berg, Claus Lundekvam, André Bergdølmo, Steffen Iversen, Trond Andersen, Eirik Bakke, John Arne Riise, Ole Gunnar Solskjær (Sigurd Rushfeldt fra 90'), John Carew (Øyvind Leonhardsen fra 79').


Dommer: Valentin Ivanov
Tilskuere: 20 000

Kvalifisering til EM, 16. oktober 2002

Norge Norge 2–0 (2–0) Bosnia-Hercegovina Bosnia-Hercegovina Ullevaal Stadion (Oslo)

Claus Lundekvam Scoret i det 7. minutt 7'
John Arne Riise Scoret i det 27. minutt 27'

Norges lag:
Frode Olsen, Christer Basma, Henning Berg, Claus Lundekvam, André Bergdølmo, Øyvind Leonhardsen (John Carew fra 65'), Trond Andersen (Tommy Svindal Larsen fra 89'), Eirik Bakke, John Arne Riise, Steffen Iversen, Ole Gunnar Solskjær (Sigurd Rushfeldt fra 89').


Dommer: Michal Benes
Tilskuere: 24 169

Vennskapskamp, 20. november 2002

Østerrike Østerrike 0–1 (0–0) Norge Norge Gerhard-Hanappi stadion (Wien)

Pa-Modou Kah Scoret i det 81. minutt 81'

Norges lag:
Erik Holtan, Christer Basma (Torjus Hansén fra 76'), Brede Hangeland, Claus Lundekvam, André Bergdølmo, Ole Gunnar Solskjær (Sigurd Rushfeldt fra 76'), Øyvind Leonhardsen (Pa-Modou Kah fra 68'), Trond Andersen, Fredrik Winsnes (Tore André Flo fra 46'), John Arne Riise, Steffen Iversen.


Dommer: Attila Abraham
Tilskuere: 15 800

Norges landskamper 2003[rediger | rediger kilde]

Vennskapskamp, 26. januar 2003

De forente arabiske emirater De forente arabiske emirater 1–1 (0–0) Norge Norge Sharjah Club stadion (Sharjah)

Mohamed Rashed Srour Scoret i det 65. minutt 65'

Thorstein Helstad Scoret i det 72. minutt 72'

Norges lag:
Erik Holtan, Christer Basma, Brede Hangeland, Bård Borgersen, Thomas Pereira, Azar Karadas (Jonny Hanssen fra 67'), Pa-Modou Kah (Christer George fra 90'), Daniel Berg Hestad, Fredrik Winsnes, Thorstein Helstad, Sigurd Rushfeldt.


Dommer: Mohamed Omar
Tilskuere: 800

Vennskapskamp, 26. januar 2003

Oman Oman 1–2 (0–0) Norge Norge Police stadium (Muskat)

Yusuf Shaaban Scoret i det 50. minutt 50'

Azar Karadas Scoret i det 63. minutt 63'
Sigurd Rushfeldt Scoret i det 82. minutt 82'

Norges lag:
Erik Holtan, Christer Basma, Brede Hangeland, Frode Kippe, Thomas Pereira (Alexander Aas fra 46'), Pa-Modou Kah (Christer George fra 52'), Jonny Hanssen (Jan Frode Nornes fra 86'), Fredrik Winsnes, Raymond Kvisvik (Azar Karadas fra 46'), Sigurd Rushfeldt, Thorstein Helstad (Daniel Berg Hestad fra 75').


Dommer: Hassem Abdullah al-Ajmi
Tilskuere: 500

Vennskapskamp, 12. februar 2003

Hellas Hellas 1–0 (1–0) Norge Norge Theodoros Vardinogiannis stadion (Iraclion)

Sotiris Kyrgiakos Scoret i det 25. minutt 25'

Norges lag:
Frode Olsen, Christer Basma, Claus Lundekvam, Ronny Johnsen (Brede Hangeland fra 46'), Torjus Hansén (Vidar Riseth fra 46'), Petter Rudi (Pa-Modou Kah fra 82'), Trond Andersen, Tommy Svindal Larsen (Fredrik Winsnes fra 82'), John Arne Riise (Jo Tessem fra 61'), Ole Gunnar Solskjær (Frode Johnsen fra 46'), Sigurd Rushfeldt.


Dommer: Paulo Manuel Gomes Costa
Tilskuere: 8 000

Kvalifisering til EM, 2. april 2003

Luxembourg Luxembourg 0–2 (0–0) Norge Norge Stade Josy Barthel (Luxembourg)

Sigurd Rushfeldt Scoret i det 58. minutt 58'
Ole Gunnar Solskjær Scoret i det 73. minutt 73'

Norges lag:
Frode Olsen, Christer Basma, Henning Berg, Ronny Johnsen, André Bergdølmo, Petter Rudi (Jo Tessem fra 46'), Trond Andersen, Eirik Bakke (Tommy Svindal Larsen fra 86'), John Arne Riise, Ole Gunnar Solskjær, Tore André Flo (Sigurd Rushfeldt fra 46').


Dommer: Ivan Dobrinov
Tilskuere: 3 000

Vennskapskamp, 30. april 2003

Irland Irland 1–0 (1–0) Norge Norge Lansdowne Road (Dublin)

Damien Duff Scoret i det 17. minutt 17'

Norges lag:
Frode Olsen (Erik Holtan fra 46'), Christer Basma (Alexander Aas fra 56'), Brede Hangeland, Ronny Johnsen (Torjus Hansén fra 46'), André Bergdølmo, John Carew, Tommy Svindal Larsen, Trond Andersen (Frode Johnsen fra 90'), Øyvind Leonhardsen, Steffen Iversen (Petter Rudi fra 65'), Sigurd Rushfeldt (Tore André Flo fra 46').


Dommer: Michael McCurry
Tilskuere: 32 643

Vennskapskamp, 22. mai 2003

Norge Norge 2–0 (1–0) Finland Finland Ullevaal Stadion (Oslo)

Øyvind Leonhardsen Scoret i det 22. minutt 22'
Tore André Flo Scoret i det 80. minutt 80'

Norges lag:
Frode Olsen (Espen Johnsen fra 46'), Christer Basma, Claus Lundekvam, Ronny Johnsen, John Arne Riise, Steffen Iversen (Håvard Flo fra 46'), Trond Andersen (Fredrik Winsnes fra 70'), Eirik Bakke (Frode Johnsen fra 46'), Øyvind Leonhardsen, Ole Gunnar Solskjær (Magne Hoseth fra 86'), Tore André Flo.


Dommer: Kenny Clark
Tilskuere: 13 436

Kvalifisering til EM, 7. juni 2003

Danmark Danmark 1–0 (1–0) Norge Norge Parken stadion (København)

Jesper Grønkjær Scoret i det 5. minutt 5'

Norges lag:
Frode Olsen, Christer Basma, Claus Lundekvam, Ronny Johnsen, John Arne Riise, Steffen Iversen, Trond Andersen (André Bergdølmo fra 46'), Eirik Bakke, Øyvind Leonhardsen (Tore André Flo fra 62'), Ole Gunnar Solskjær (Håvard Flo fra 90'), John Carew.


Dommer: Graham Poll
Tilskuere: 41 824

Kvalifisering til EM, 11. juni 2003

Norge Norge 1–1 (0–0) Romania Romania Ullevaal Stadion (Oslo)

Ole Gunnar Solskjær Scoret i det 78. minutt 78' (Straffe)

Ioan Ganea Scoret i det 64. minutt 64'

Norges lag:
Frode Olsen, Christer Basma, Henning Berg (Claus Lundekvam fra 85'), Ronny Johnsen, André Bergdølmo, Ole Gunnar Solskjær, Frode Johnsen (Tore André Flo fra 70'), Trond Andersen, Eirik Bakke, John Arne Riise, John Carew (Steffen Iversen fra 81').


Dommer: Lubos Michel
Tilskuere: 24 890

Vennskapskamp, 20. august 2003

Norge Norge 0–0 (0–0) Skottland Skottland Ullevaal Stadion (Oslo)
Norges lag:
Espen Johnsen, Christer Basma (Alexander Aas fra 70'), Henning Berg (Ronny Johnsen fra 46'), Claus Lundekvam, André Bergdølmo (Steffen Iversen fra 69'), Ole Gunnar Solskjær, Martin Andresen, Brede Hangeland (Trond Andersen fra 46'), Frode Johnsen (Jan Gunnar Solli fra 46'), John Arne Riise, John Carew (Håvard Flo fra 72').


Dommer: Mikko Vuorela
Tilskuere: 12 758

Kvalifisering til EM, 6. september 2003

Bosnia-Hercegovina Bosnia-Hercegovina 1–0 (0–0) Norge Norge Bilino Polje stadion (Zenica)

Zlatan Bajramović Scoret i det 86. minutt 86'

Norges lag:
Espen Johnsen, Christer Basma, Henning Berg, Ronny Johnsen, André Bergdølmo, Ole Gunnar Solskjær (Steffen Iversen fra 86'), Martin Andresen, Brede Hangeland, Roar Strand (Jan Gunnar Solli fra 88'), John Arne Riise, John Carew (Tore André Flo fra 73').


Dommer: Stephane Bre
Tilskuere: 18 000

Vennskapskamp, 10. september 2003

Norge Norge 0–1 (0–1) Portugal Portugal Ullevaal Stadion (Oslo)

Pedro Pauleta Scoret i det 9. minutt 9'

Norges lag:
Espen Johnsen, Christer Basma (Alexander Aas fra 46'), Brede Hangeland, Claus Lundekvam, John Arne Riise, Steffen Iversen, Martin Andresen, Trond Andersen (Jan Gunnar Solli fra 64'), Frode Johnsen, Harald Martin Brattbakk, Tore André Flo (Håvard Flo fra 36').


Dommer: Steve Bennett
Tilskuere: 11 014

Kvalifisering til EM, 11. oktober 2003

Norge Norge 1–0 (1–0) Luxembourg Luxembourg Ullevaal Stadion (Oslo)

Tore André Flo Scoret i det 19. minutt 19'

Norges lag:
Espen Johnsen, Christer Basma, Henning Berg, Claus Lundekvam, John Arne Riise, Roar Strand, Martin Andresen, Fredrik Winsnes (Trond Andersen fra 81'), Håvard Flo (Frode Johnsen fra 70'), Tore André Flo (Sigurd Rushfeldt fra 85'), Harald Brattbakk.


Dommer: Zsolt Szabó
Tilskuere: 22 255

Kvalifiseringsgruppe 2

# Lag K S U T Mål ± P
1 Danmark Danmark 8 4 3 1 15–9 6 15
2 Norge Norge 8 4 2 2 9–5 4 14
3 Romania Romania 8 4 2 2 21–9 12 14
4 Bosnia-Hercegovina Bosnia-Hercegovina 8 4 1 3 7–8 −1 13
5 Luxembourg Luxembourg 8 0 0 8 0–21 −21 0

Play-off til EM, 15. november 2003

Spania Spania 2–1 (1–1) Norge Norge Estadio Mestalla (Valencia)

Raúl González Scoret i det 21. minutt 21'
Ruben Baraja Scoret i det 85. minutt 85'

Steffen Iversen Scoret i det 14. minutt 14'

Norges lag:
Espen Johnsen, Christer Basma, Henning Berg, Claus Lundekvam, John Arne Riise, Steffen Iversen (Frode Johnsen fra 78'), Martin Andresen (Runar Berg fra 87'), Trond Andersen, Jan Gunnar Solli, Roar Strand (Harald Martin Brattbakk fra 25'), Tore André Flo.


Dommer: Graham Poll
Tilskuere: 45 000

Play-off til EM, 19. november 2003

Norge Norge 0–3 (0–1) Spania Spania Ullevaal Stadion (Oslo)

Raúl González Scoret i det 34. minutt 34'
Vicente Rodríguez Scoret i det 50. minutt 50'
Joseba Etxeberria Scoret i det 56. minutt 56'

Norges lag:
Espen Johnsen (Frode Olsen fra 62'), Christer Basma, Claus Lundekvam, Ronny Johnsen, Ståle Stensaas, Steffen Iversen, Martin Andresen (Frode Johnsen fra 74'), Trond Andersen (Håvard Flo fra 46'), Jan Gunnar Solli, John Arne Riise, Tore André Flo.


Dommer: Pierluigi Collina
Tilskuere: 25 106

Norges landskamper 2004[rediger | rediger kilde]

Vennskapskamp, 22. januar 2004

Sverige Sverige 0–3 (0–1) Norge Norge Hongkong stadium (Hongkong)

Frode Johnsen Scoret i det 43. minutt 43'
Håvard Flo Scoret i det 53. minutt 53'
Håvard Flo Scoret i det 62. minutt 62'

Norges lag:
Terje Skjeldestad, Jon Inge Høiland, Vidar Riseth, Brede Hangeland, Ståle Stensaas, Jan Gunnar Solli (Pa-Modou Kah fra 83'), Jan-Derek Sørensen, Magne Hoseth (Ardian Gashi fra 84'), Frode Johnsen, Håvard Flo (Anders Stadheim fra 75'), Harald Martin Brattbakk (Karl Oskar Fjørtoft fra 56').


Dommer: Fong Yau Fat
Tilskuere: 12 000

Vennskapskamp, 25. januar 2004

Honduras Honduras 1–3 (1–2) Norge Norge Hongkong stadium (Hongkong)

Saul Martínez Scoret i det 30. minutt 30'

Harald Martin Brattbakk Scoret i det 26. minutt 26'
Frode Johnsen Scoret i det 39. minutt 39'
Magne Hoseth Scoret i det 85. minutt 85'

Norges lag:
Terje Skjeldestad, Jon Inge Høiland, Vidar Riseth, Brede Hangeland, Ståle Stensaas, Jan Gunnar Solli, Jan-Derek Sørensen (Pa-Modou Kah fra 80'), Magne Hoseth, Frode Johnsen, Håvard Flo (Daniel Braaten fra 89'), Harald Martin Brattbakk (Rune Buer Johansen fra 65').


Dommer: Chan Siu Kee
Tilskuere: 14 603

Vennskapskamp, 28. januar 2004

Singapore Singapore 2–5 (1–2) Norge Norge National stadium (Singapore)

Daniel Bennett Scoret i det 45. minutt 45'
Shahril Ishak Scoret i det 52. minutt 52'

Anders Stadheim Scoret i det 18. minutt 18'
Alexander Aas Scoret i det 42. minutt 42'
Håvard Flo Scoret i det 59. minutt 59'
Harald Martin Brattbakk Scoret i det 67. minutt 67'
Håvard Flo Scoret i det 70. minutt 70'

Norges lag:
Erik Holtan (Terje Skjeldestad fra 46'), Alexander Aas (Bjørn Dahl fra 46'), Vidar Riseth (Brede Hangeland fra 68'), Tommy Berntsen, Erlend Hanstveit, Pa-Modou Kah, Jan Gunnar Solli, Ardian Gashi (Jan Derek Sørensen fra 46'), Anders Stadheim (Harald Martin Brattbakk fra 46'), Magne Hoseth, Håvard Flo (Daniel Braaten fra 81').


Dommer: Ahmad Khalidi Supian
Tilskuere: 5 000

Vennskapskamp, 18. februar 2004

Nord-Irland Nord-Irland 1–4 (0–3) Norge Norge Windsor Park (Belfast)

David Healy Scoret i det 57. minutt 57'

Morten Gamst Pedersen Scoret i det 17. minutt 17'
Morten Gamst Pedersen Scoret i det 35. minutt 35'
Steffen Iversen Scoret i det 44. minutt 44'
Keith Gillespie Scoret i det 58. minutt 58' (Selvmål)

Norges lag:
Thomas Myhre (Erik Holtan fra 71'), Hassan El Fakiri, Ronny Johnsen, Brede Hangeland, John Arne Riise (Erlend Hanstveit fra 71'), Martin Andresen, Magne Hoseth, Thorstein Helstad (Jon Inge Høiland fra 89'), Steffen Iversen (Jo Tessem fra 63'), Morten Gamst Pedersen (Alexander Ødegaard fra 82'), Sigurd Rushfeldt (Håvard Flo fra 46').


Dommer: Craig Thomson
Tilskuere: 11 288

Vennskapskamp, 31. mars 2004

Serbia og Montenegro Serbia og Montenegro 0–1 (0–0) Norge Norge Crvena Zvezda stadion (Beograd)

Darko Kovačević Rødt kort etter 61 minutter 61'

Martin Andresen Scoret i det 76. minutt 76' (Straffe)

Norges lag:
Thomas Myhre, Christer Basma (Hassan El Fakiri fra 46'), Vidar Riseth, Claus Lundekvam, Ståle Stensaas (Morten Gamst Pedersen fra 46'), Martin Andresen, Magne Hoseth (Jan Gunnar Solli fra 60'), Thorstein Helstad (Harald Martin Brattbakk fra 69'), Tore André Flo (Frode Johnsen fra 46'), John Arne Riise, John Carew (Sigurd Rushfeldt fra 80').


Dommer: Novo Panic
Tilskuere: 10 000

Vennskapskamp, 28. april 2004

Norge Norge 3–2 (2–0) Russland Russland Ullevaal Stadion (Oslo)

Martin Andresen Scoret i det 25. minutt 25'
Sigurd Rushfeldt Scoret i det 43. minutt 43'
Jan Gunnar Solli Scoret i det 62. minutt 62'

Vladislav Radimov Scoret i det 85. minutt 85'
Dmitri Kiritsjenko Scoret i det 90. minutt 90'

Norges lag:
Thomas Myhre (Espen Johnsen fra 46'), Hassan El Fakiri, Vidar Riseth, Claus Lundekvam (Brede Hangeland fra 46'), John Arne Riise, Martin Andresen, Magne Hoseth, Thorstein Helstad (Jan Gunnar Solli fra 55'), Ole Gunnar Solskjær (Frode Johnsen fra 46'), Morten Gamst Pedersen, Sigurd Rushfeldt (John Carew fra 67').


Dommer: Jan W. Wegereef
Tilskuere: 11 435

Vennskapskamp, 27. mai 2004

Norge Norge 0–0 (0–0) Wales Wales Ullevaal Stadion (Oslo)
Norges lag:
Thomas Myhre, Christer Basma, Ronny Johnsen (Trond Andersen fra 88'), Henning Berg (Claus Lundekvam fra 17'), John Arne Riise, Thorstein Helstad (Jan Gunnar Solli fra 61'), Martin Andresen, Magne Hoseth, Morten Gamst Pedersen (André Bergdølmo fra 46'), Ole Gunnar Solskjær (Tore André Flo fra 61'), Bengt Sæternes (Rune Lange fra 46').


Dommer: Martin Hansson
Tilskuere: 14 137

Vennskapskamp, 18. august 2004

Norge Norge 2–2 (1–2) Belgia Belgia Ullevaal Stadion (Oslo)

Frode Johnsen Scoret i det 32. minutt 32'
Vidar Riseth Scoret i det 58. minutt 58'

Thomas Buffel Scoret i det 23. minutt 23'
Thomas Buffel Scoret i det 34. minutt 34'

Norges lag:
Thomas Myhre, Hassan El Fakiri (Christer Basma fra 40'), Vidar Riseth, Claus Lundekvam (Ragnvald Soma fra 63'), John Arne Riise, Jan-Derek Sørensen (Alexander Ødegaard fra 85'), Martin Andresen, Magne Hoseth (Jan Gunnar Solli fra 84'), Frode Johnsen, (Tore André Flo fra 59') Sigurd Rushfeldt (Ole Martin Årst fra 59'), Morten Gamst Pedersen


Dommer: Kryzstof Stupik
Tilskuere: 16 669

Kvalifisering til VM, 4. september 2004

Italia Italia 2–1 (1–1) Norge Norge Stadio Renzo Barbera (Palermo)

Daniele De Rossi Scoret i det 4. minutt 4'
Luca Toni Scoret i det 80. minutt 80'

John Carew Scoret i det 1. minutt 1'

Norges lag:
Espen Johnsen, Christer Basma, Vidar Riseth, Claus Lundekvam, John Arne Riise, Martin Andresen, Magne Hoseth (Jan Gunnar Solli fra 90'), Jan Derek Sørensen (Morten Gamst Pedersen fra 87'), Frode Johnsen, Petter Rudi, John Carew (Sigurd Rushfeldt fra 74').


Dommer: Alain Sars
Tilskuere: 21 463

Kvalifisering til VM, 8. september 2004

Norge Norge 1–1 (1–0) Hviterussland Hviterussland Ullevaal Stadion (Oslo)

Vidar Riseth Scoret i det 39. minutt 39'

Vitalij Kutuzov Scoret i det 78. minutt 78'

Norges lag:
Thomas Myhre, Jon Inge Høiland, Vidar Riseth, Claus Lundekvam, John Arne Riise, Martin Andresen, Magne Hoseth (Jan Gunnar Solli fra 80'), Petter Rudi (Jan Derek Sørensen fra 46'), Frode Johnsen, Morten Gamst Pedersen, Sigurd Rushfeldt (John Carew fra 81').


Dommer: Paulo Manuel Gomes Costa
Tilskuere: 25 272

Kvalifisering til VM, 9. oktober 2004

Skottland Skottland 0–1 (0–0) Norge Norge Hampden Park (Glasgow)

James McFadden Rødt kort etter 54 minutter 54'

Steffen Iversen Scoret i det 54. minutt 54' (Straffe)

Norges lag:
Thomas Myhre, André Bergdølmo, Erik Hagen, Claus Lundekvam, John Arne Riise, Jan Gunnar Solli, Tommy Svindal Larsen, Jan Derek Sørensen (Martin Andresen fra 74'), Steffen Iversen (Frode Johnsen fra 89'), Magne Hoseth (Morten Gamst Pedersen fra 58'), John Carew.


Dommer: Paul Allaerts
Tilskuere: 48 882

Kvalifisering til VM, 13. oktober 2004

Norge Norge 3–0 (1–0) Slovenia Slovenia Ullevaal Stadion (Oslo)

John Carew Scoret i det 7. minutt 7'
Morten Gamst Pedersen Scoret i det 60. minutt 60'
Alexander Ødegaard Scoret i det 90. minutt 90'

Norges lag:
Thomas Myhre, André Bergdølmo, Erik Hagen, Claus Lundekvam, John Arne Riise, Martin Andresen, Tommy Svindal Larsen, Jan Gunnar Solli, Steffen Iversen (Frode Johnsen fra 88'), Morten Gamst Pedersen (Alexander Ødegaard fra 80'), John Carew (Sigurd Rushfeldt fra 76').


Dommer: Valentin Ivanov
Tilskuere: 24 907

Vennskapskamp, 16. november 2004

Australia Australia 2–2 (1–1) Norge Norge Craven Cottage (London)

Tim Cahill Scoret i det 45. minutt 45'
Josip Skoko Scoret i det 58. minutt 58'

Steffen Iversen Scoret i det 41. minutt 41'
Morten Gamst Pedersen Scoret i det 73. minutt 73'

Norges lag:
Thomas Myhre, Hassan El Fakiri, Erik Hagen, Claus Lundekvam (Ragnvald Soma fra 46'), John Arne Riise, Thomas Holm (Ardian Gashi fra 46'), Magne Hoseth, Alexander Ødegaard (Bengt Sæternes fra 46'), Steffen Iversen (Brede Hangeland fra 78'), Morten Gamst Pedersen, John Carew (Azar Karadas fra 62').


Dommer: Rob Styles
Tilskuere: 7 364

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]