De forente arabiske emiraters herrelandslag i fotball

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
De forente arabiske emirater
ForbundUAEFA
KonføderasjonAFC
KallenavnAl-Abyad (De hvite)
Flest kamperAdnan Al Talyani (161)
Flest målAdnan Al Talyani (52)
Kit left arm uae19h.png Kit body uae19h.png Kit right arm uae19h.png
Kit shorts adidasonwhite.png
Kit socks uae19h.png
Hjemmedrakt
Kit left arm uae19a.png Kit body uae19a.png Kit right arm uae19a.png
Kit shorts adidaswhite.png
Kit socks uae19a.png
Bortedrakt
Infoboks sist oppdatert:
Ukjent

De forente arabiske emiraters herrelandslag i fotball er det internasjonale fotball-laget for De forente arabiske emirater. Landslaget ble til først i 1972, da de spilte sin første landskamp, mot Qatar i Gulf Cup of Nations, der de endte på tredjeplass. Landslaget de første årene deltok stort sett i Gulf-cupen. I 1986 spilte de kvalifisering til VM for første gang. De slo Saudi-Arabia over to kamper, og over to kamper tapte de på bortemålsregelen etter borteseier 2-1 og hjemmetap 2-3.

De forente arabiske emirater kvalifiserte seg til VM i Italia ved å først vinne sin pulje med Kuwait og Pakistan (Sør-Jemen hadde et landslag de planla å stille med, og dette trakk seg). Deretter ble det spilt en felles-asiatisk gruppe med Saudi-Arabia, Sør-Korea, Kina, Nord-Korea og Qatar. De to beste gikk videre, og De forente arabiske emirater kom på andreplass bak Sør-Korea.

I selve VM havnet de i gruppe med Vest-Tyskland, Jugoslavia og Colombia. De forente arabiske emirater tapte samtlige kamper. I Asiamesterskapet i fotball kom de til finalen i 1996, og tapte for Saudi-Arabia på straffesparkkonkurranse.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]