Hopp til innhold

De forente arabiske emiraters herrelandslag i fotball

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
De forente arabiske emirater
ForbundUAEFA
KonføderasjonAFC
KallenavnAl-Abyad (De hvite)
Flest kamperAdnan Al Talyani (161)
Flest målAdnan Al Talyani (52)
Hjemmedrakt
Bortedrakt
Infoboks sist oppdatert:
Ukjent

De forente arabiske emiraters herrelandslag i fotball er det internasjonale fotball-laget for De forente arabiske emirater. Landslaget ble til først i 1972, da de spilte sin første landskamp, mot Qatar i Gulf Cup of Nations, der de endte på tredjeplass. Landslaget de første årene deltok stort sett i Gulf-cupen. I 1986 spilte de kvalifisering til VM for første gang. De slo Saudi-Arabia over to kamper, og over to kamper tapte de på bortemålsregelen etter borteseier 2-1 og hjemmetap 2-3.

De forente arabiske emirater kvalifiserte seg til VM i Italia ved å først vinne sin pulje med Kuwait og Pakistan (Sør-Jemen hadde et landslag de planla å stille med, og dette trakk seg). Deretter ble det spilt en felles-asiatisk gruppe med Saudi-Arabia, Sør-Korea, Kina, Nord-Korea og Qatar. De to beste gikk videre, og De forente arabiske emirater kom på andreplass bak Sør-Korea.

I selve VM havnet de i gruppe med Vest-Tyskland, Jugoslavia og Colombia. De forente arabiske emirater tapte samtlige kamper. I Asiamesterskapet i fotball kom de til finalen i 1996, og tapte for Saudi-Arabia på straffesparkkonkurranse.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

Autoritetsdata