De forente arabiske emiraters herrelandslag i fotball

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
De forente arabiske emirater
De forente arabiske emirater
Forbundالاتحاد الاماراتي لكرة القدم (De forente arabiske emiraters fotballforbund)
KonføderasjonAFC
LandslagstrenerMahdi Ali
KallenavnAl-Abyad (De hvite)
Flest kamperAdnan Al Talyani (161)
Flest målAdnan Al Talyani (52)
HjemmebaneZayed Sports City Stadium
Kapasitet49 500
Kit left arm whitelines.png Kit body red left sleeve red right side.png Kit right arm.png
Kit shorts.svg
Kit socks.svg
Hjemmedrakt
Kit left arm.png Kit body white left sleeve white right side.png Kit right arm.png
Kit shorts.svg
Kit socks.svg
Bortedrakt
Infoboks sist oppdatert:
Ukjent

De forente arabiske emiraters herrelandslag i fotball er det internasjonale fotball-laget for De forente arabiske emirater. Landslaget ble til først i 1972, da de spilte sin første landskamp, mot Qatar i Gulf Cup of Nations, der de endte på tredjeplass. Landslaget hadde begrenset suksess de første årene, og deltok stort sett bare i Gulf-cupen. I 1986 spilte de kvalifisering til VM for første gang. De slo Saudi-Arabia over to kamper, men over to kamper tapte de på bortemålsregelen etter borteseier 2-1 og hjemmetap 2-3.

De forente arabiske emirater kvalifiserte seg til VM i Italia ved å først vinne sin pulje med Kuwait og Pakistan (Sør-Jemen hadde et landslag de planla å stille med, men dette trakk seg). Deretter ble det spilt en felles-asiatisk gruppe med Saudi-Arabia, Sør-Korea, Kina, Nord-Korea og Qatar. De to beste gikk videre, og De forente arabiske emirater kom på andreplass bak Sør-Korea.

I selve VM havnet de i gruppe med Vest-Tyskland, Jugoslavia og Colombia. De forente arabiske emirater tapte samtlige kamper, med kampen mot Vest-Tyskland (1-5) som særlig uheldig. Siden har ikke De forente arabiske emirater kvalifisert seg til VM. I Asiamesterskapet i fotball kom de til finalen i 1996, og tapte for Saudi-Arabia på straffesparkkonkurranse.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]