Liste over Norges landskamper i fotball for herrer 1955–1959

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Nederland mot Norge (7–1) den 4. november 1959.

Liste over Norges landskamper i fotball for herrer 1955–1959 inneholder samtlige landskamper spilt av Norges herrelandslag i fotball i kronologisk rekkefølge i perioden fra januar 1955 til desember 1959.

Norges landskamper 1955[rediger | rediger kilde]

Vennskapskamp, 8. mai 1955

Norge Norge 0–5 (0–2) Ungarn Ungarn Ullevaal Stadion (Oslo)

Sándor Kocsis Scoret i det 6. minutt 6'
Péter Palotás Scoret i det 33. minutt 33'
Ferenc Puskás Scoret i det 49. minutt 49'
Péter Palotás Scoret i det 55. minutt 55'
Lajos Tichy Scoret i det 74. minutt 74'

Norges lag:
Willy Aronsen, Arne Bakker, Harry Boye Karlsen, Arne Legernes, Thorbjørn Svenssen, Thor Hernes, Gunnar Thoresen, Reidar Kristiansen, Arne Kotte, Per Ljostveit, Willy Olsen (Odd Wang Sørensen fra 46').


Dommer: Leo Helge
Tilskuere: 27 548

Vennskapskamp, 25. mai 1955

Norge Norge 1–3 (1–1) Irland Irland Bislett stadion (Oslo)

Arne Kotte Scoret i det 39. minutt 39'

George Cummins Scoret i det 17. minutt 17'
George Cummins Scoret i det 70. minutt 70'
Alf Ringstead Scoret i det 80. minutt 80'

Norges lag:
Willy Aronsen, Arne Bakker, Ragnar Berge, Thorleif Olsen, Thorbjørn Svenssen, Thor Hernes, Ragnar Hvidsten, Reidar Kristiansen, Arne Kotte, Odd Wang Sørensen, Willy Olsen.


Dommer: Albert Meißner
Tilskuere: 18 574

Vennskapskamp, 12. juni 1955

Norge Norge 0–1 (0–1) Romania Romania Ullevaal Stadion (Oslo)

Titus Ozon Scoret i det 15. minutt 15'

Norges lag:
Willy Aronsen, Arne Bakker, Harry Boye Karlsen, Arne Legernes, Thorbjørn Svenssen, Svein Bergersen, Harald Hennum, Ove Ødegaard, Arne Kotte, Henry Johannessen (Per Ljostveit fra 80'), Harry Kure.


Dommer: Wolf Waldemar Karni
Tilskuere: 25 000

Nordic Cup, 14. august 1955

Finland Finland 1–3 (0–1) Norge Norge Olympiastadion (Helsingfors)

Matti Hiltunen Scoret i det 6. minutt 6'

Harald Hennum Scoret i det 26. minutt 26'
Harald Hennum Scoret i det 55. minutt 55'
Harry Kure Scoret i det 70. minutt 70'

Norges lag:
Asbjørn Hansen, Arne Bakker, Harry Boye Karlsen, Arne Legernes, Thorbjørn Svenssen, Thor Hernes, Gunnar Thoresen, Arne Kotte, Harald Hennum, Henry Johannessen, Harry Kure.


Dommer: Ludvig Jørkov
Tilskuere: 16 916

Nordic Cup, 11. september 1955

Norge Norge 1–1 (0–0) Danmark Danmark Ullevaal Stadion (Oslo)

Verner Nielsen Scoret i det 52. minutt 52' (Selvmål)

Jørgen Jacobsen Scoret i det 75. minutt 75'

Norges lag:
Asbjørn Hansen, Arne Bakker, Harry Boye Karlsen, Thorleif Olsen, Thor Hernes, Arne Legernes, Per Knudsen, Gunnar Dybwad, Arne Kotte, Finn Gundersen, Harry Kure.


Dommer: Arne Eriksson
Tilskuere: 34 506

Nordic Cup, 25. september 1955

Sverige Sverige 1–1 (1–1) Norge Norge Råsundastadion (Stockholm)

Bernt Nilsson Scoret i det 4. minutt 4'

Arne Kotte Scoret i det 7. minutt 7'

Norges lag:
Asbjørn Hansen, Arne Winther, Arne Bakker, Arne Legernes, Thorbjørn Svenssen, Thor Hernes, Ragnar Hvidsten, Gunnar Dybwad, Arne Kotte, Finn Gundersen, Harry Kure (Willy Fossli fra 83').


Dommer: Leo Helge
Tilskuere: 27 375

Vennskapskamp, 6. november 1955

Nederland Nederland 3–0 (2–0) Norge Norge Olympiastadion (Antwerpen)

Tinus Bosselaar Scoret i det 29. minutt 29'
Tinus Bosselaar Scoret i det 36. minutt 36'
Bram Appel Scoret i det 83. minutt 83'

Norges lag:
Asbjørn Hansen, Arne Bakker, Edgar Falch, Arne Legernes, Thorbjørn Svenssen, Thor Hernes, Per Knudsen, Arne Kotte, Harald Hennum, Kjell Kristiansen, Harry Kure.


Dommer: Gérard Versyp
Tilskuere: 60 000

Vennskapskamp, 16. november 1955

Vest-Tyskland Vest-Tyskland 2–0 (2–0) Norge Norge Wildparkstadion (Karlsruhe)

Fritz Walter Scoret i det 24. minutt 24'
Jupp Röhrig Scoret i det 27. minutt 27'

Norges lag:
Asbjørn Hansen, Arne Bakker, Edgar Falch, Thor Hernes, Thorbjørn Svenssen, Finn Gundersen, Per Knudsen, Arne Legernes, Gunnar Dybwad, Kjell Kristiansen, Harry Kure.


Dommer: Fridrich Seipelt
Tilskuere: 50 000

Norges landskamper 1956[rediger | rediger kilde]

Vennskapskamp, 30. mai 1956

Norge Norge 0–0 (0–0) Polen Polen Ullevaal Stadion (Oslo)
Norges lag:
Asbjørn Hansen, Arne Bakker, Edgar Falch, Arne Legernes, Thorbjørn Svenssen, Thor Hernes, Per Knudsen, Per Ljostveit, Gunnar Dybwad, Kjell Kristiansen, Tore Nilsen.


Dommer: Aksel Asmussen
Tilskuere: 30 000

Vennskapskamp, 13. juni 1956

Norge Norge 1–3 (1–1) Vest-Tyskland Vest-Tyskland Ullevaal Stadion (Oslo)

Gunnar Dybwad Scoret i det 17. minutt 17'

Theo Schönhöft Scoret i det 28. minutt 28'
Erich Bäumler Scoret i det 46. minutt 46'
Ulrich Biesinger Scoret i det 55. minutt 55'

Norges lag:
Asbjørn Hansen, Arne Bakker, Edgar Falch, Arne Legernes, Thorbjørn Svenssen, Thor Hernes, Arne Kotte, Gunnar Dybwad, Knut Sandengen, Kjell Kristiansen, Tore Nilsen.


Dommer: Karel Van der Meer
Tilskuere: 35 000

Nordic Cup, 24. juni 1956

Danmark Danmark 2–3 (0–2) Norge Norge Idrætsparken (København)

Knud Lundberg Scoret i det 61. minutt 61' (Straffe)
Poul Pedersen Scoret i det 81. minutt 81'

Gunnar Dybwad Scoret i det 3. minutt 3'
Knut Sandengen Scoret i det 10. minutt 10'
Knut Sandengen Scoret i det 64. minutt 64'

Norges lag:
Asbjørn Hansen, Arne Bakker, Edgar Falch, Arne Legernes, Thorbjørn Svenssen, Thor Hernes, Arne Kotte, Gunnar Dybwad, Knut Sandengen (Per Tidemann fra ?), Kjell Kristiansen, Tore Nilsen.


Dommer: Sten Ahlner
Tilskuere: 36 600

Vennskapskamp, 28. juni 1956

Romania Romania 2–0 (2–0) Norge Norge Stadionul 23 August (Bucureşti)

Ion Zaharia Scoret i det 36. minutt 36'
Zoltan David Scoret i det 44. minutt 44'

Norges lag:
Asbjørn Hansen, Arne Bakker (Reidar Kristiansen fra 78'), Edgar Falch, Arne Legernes, Thorbjørn Svenssen (Harry Boye Karlsen fra 46'), Thor Hernes, Arne Kotte, Gunnar Dybwad, Knut Sandengen, Per Tidemann, Tore Nilsen (Willy Olsen fra 54').


Dommer: Boris Nedelkovski
Tilskuere: 60 000

Nordic Cup, 26. august 1956

Norge Norge 1–1 (0–1) Finland Finland Ullevaal Stadion (Oslo)

Arne Høivik Scoret i det 62. minutt 62'

Olli Forsgren Scoret i det 8. minutt 8'

Norges lag:
Sverre Andersen, Arne Bakker, Edgar Falch, Arne Legernes, Thorbjørn Svenssen, Thor Hernes, Per Tidemann, Arne Høivik, Knut Sandengen (Willy Fossli fra ?), Kjell Kristiansen, Finn Gundersen.


Dommer: Gösta Lindberg
Tilskuere: 22 345

Nordic Cup, 16. september 1956

Norge Norge 3–1 (1–0) Sverige Sverige Ullevaal Stadion (Oslo)

Finn Gundersen Scoret i det 15. minutt 15'
Harry Kure Scoret i det 55. minutt 55'
Finn Gundersen Scoret i det 58. minutt 58'

Gösta Sandberg Scoret i det 71. minutt 71'

Norges lag:
Asbjørn Hansen, Arne Bakker, Edgar Falch, Arne Legernes, Thorbjørn Svenssen, Kjell Kristiansen, Willy Fossli, Gunnar Dybwad, Harald Hennum (Erik Engsmyr fra 58'), Finn Gundersen, Harry Kure.


Dommer: Vainio Niemi
Tilskuere: 33 342

Vennskapskamp, 28. oktober 1956

Polen Polen 5–3 (4–0) Norge Norge Stadion Dziesięciolecia Manifestu Lipcowego (Warszawa)

Ernest Pohl Scoret i det 6. minutt 6'
Henryk Kempny Scoret i det 8. minutt 8'
Ernest Pohl Scoret i det 11. minutt 11'
Ernest Pohl Scoret i det 38. minutt 38'
Ernest Pohl Scoret i det 90. minutt 90'

Gunnar Dybwad Scoret i det 55. minutt 55'
Gunnar Dybwad Scoret i det 70. minutt 70'
Harry Kure Scoret i det 75. minutt 75'

Norges lag:
Asbjørn Hansen, Arne Bakker, Edgar Falch, Arne Legernes, Thorbjørn Svenssen, Reidar Kristiansen, Willy Fossli, Gunnar Dybwad, Harald Hennum, Finn Gundersen, Harry Kure.


Dommer: Franciszek Fronczyk
Tilskuere: 50 000

Norges landskamper 1957[rediger | rediger kilde]

Kvalifisering til VM, 22. mai 1957

Norge Norge 1–2 (0–1) Bulgaria Bulgaria Ullevaal Stadion (Oslo)

Harald Hennum Scoret i det 47. minutt 47' (Straffe)

Georgi Dimitrov Scoret i det 38. minutt 38'
Georgi Dimitrov Scoret i det 75. minutt 75'

Norges lag:
Asbjørn Hansen, Arne Bakker, Edgar Falch, Arne Legernes, Thorbjørn Svenssen, Tore Halvorsen, Willy Fossli, Gunnar Dybwad, Harald Hennum, Finn Gundersen, Harry Kure.


Dommer: Gösta Lindberg
Tilskuere: 27 542

Kvalifisering til VM, 12. juni 1957

Norge Norge 2–1 (1–1) Ungarn Ungarn Ullevaal Stadion (Oslo)

Harald Hennum Scoret i det 10. minutt 10'
Kjell Kristiansen Scoret i det 78. minutt 78'

Lajos Tichy Scoret i det 43. minutt 43'

Norges lag:
Asbjørn Hansen, Arne Bakker, Edgar Falch, Arne Legernes, Thorbjørn Svenssen, Tore Halvorsen, Bjørn Borgen, Kjell Kristiansen, Per Kristoffersen, Harald Hennum, Gunnar Thoresen.


Dommer: Leo Helge
Tilskuere: 36 000

Vennskapskamp*, 18. juni 1957

Norge Norge 0–0 (0–0) Sverige Sverige Kuppis Stadion (Esbo)
Norges lag:
Asbjørn Hansen, Arne Bakker, Edgar Falch, Arne Legernes, Thorbjørn Svenssen, Tore Halvorsen, Bjørn Borgen, Kjell Kristiansen, Per Kristoffersen (Ragnar Larsen fra 10'), Harald Hennum, Gunnar Thoresen.


Dommer: Åge Poulsen
Tilskuere: 5 000

  • Kampen mellom Norge og Sverige ble spilt som en del av en mindre nasjonsturnering satt opp rundt jubileet til det finske fotballforbundet.

Vennskapskamp*, 19. juni 1957

Danmark Danmark 2–0 (0–0) Norge Norge Ratina Stadion (Tammerfors)

Egon Jensen Scoret i det 63. minutt 63'
Jørgen Hansen Scoret i det 66. minutt 66'

Norges lag:
Asbjørn Hansen, Arne Bakker, Edgar Falch, Arne Legernes, Thorbjørn Svenssen, Tore Halvorsen, Bjørn Borgen, Gunnar Dybwad, Ragnar Larsen, Kjell Kristiansen (Reidar Kristiansen fra 45'), Gunnar Thoresen.


Dommer: Bengt Lundell
Tilskuere: 2 300

  • Kampen mellom Norge og Danmark ble spilt som en del av en mindre nasjonsturnering satt opp rundt jubileet til det finske fotballforbundet.

Vennskapskamp, 8. juli 1957

Island Island 0–3 (0–2) Norge Norge Laugardalsvöllur (Reykjavík)

Arne Legernes Scoret i det 5. minutt 5' (Straffe)
Kjell Kristiansen Scoret i det 40. minutt 40'
Gunnar Dybwad Scoret i det 69. minutt 69'

Norges lag:
Asbjørn Hansen, Arne Bakker, Edgar Falch, Arne Legernes, Thorbjørn Svenssen, Trygve Andersen, Bjørn Borgen, Gunnar Dybwad, Per Kristoffersen, Kjell Kristiansen, Gunnar Thoresen.


Dommer: Guðjón Einarsson
Tilskuere: 12 600


Nordic Cup, 1. september 1957

Finland Finland 0–4 (0–1) Norge Norge Olympiastadion (Helsingfors)

Kjell Kristiansen Scoret i det 7. minutt 7'
Per Kristoffersen Scoret i det 18. minutt 18'
Harald Hennum Scoret i det 39. minutt 39'
Kjell Kristiansen Scoret i det 60. minutt 60'

Norges lag:
Sverre Andersen, Arne Bakker, Edgar Falch, Arne Legernes, Thorbjørn Svenssen, Tore Halvorsen, Bjørn Borgen, Kjell Kristiansen, Per Kristoffersen, Harald Hennum, Gunnar Thoresen.


Dommer: Sten Ahlner
Tilskuere: 15 723

Nordic Cup, 22. september 1957

Norge Norge 2–2 (2–1) Danmark Danmark Ullevaal Stadion (Oslo)

Per Kristoffersen Scoret i det 21. minutt 21'
Per Kristoffersen Scoret i det 34. minutt 34'

Poul Pedersen Scoret i det 9. minutt 9'
Peter Kjær Scoret i det 61. minutt 61'

Norges lag:
Sverre Andersen, Arne Bakker, Edgar Falch, Arne Legernes, Thorbjørn Svenssen, Tore Halvorsen, Bjørn Borgen, Kjell Kristiansen, Per Kristoffersen, Harald Hennum, Gunnar Thoresen.


Dommer: Yrjö Kaivola
Tilskuere: 33 200

Nordic Cup, 13. oktober 1957

Sverige Sverige 5–2 (1–0) Norge Norge Råsundastadion (Stockholm)

Agne Simonsson Scoret i det 1. minutt 1'
Gösta Sandberg Scoret i det 48. minutt 48'
Agne Simonsson Scoret i det 56. minutt 56'
Jan Ekström Scoret i det 62. minutt 62'
Gösta Sandberg Scoret i det 90. minutt 90'

Harald Hennum Scoret i det 80. minutt 80' (Straffe)
Gunnar Thoresen Scoret i det 83. minutt 83'

Norges lag:
Asbjørn Hansen, Arne Bakker (Åge Spydevold fra 66'), Edgar Falch, Arne Legernes, Thorbjørn Svenssen, Tore Halvorsen, Bjørn Borgen, Reidar Kristiansen, Per Kristoffersen, Harald Hennum, Gunnar Thoresen.


Dommer: Albert Dusch
Tilskuere: 29 840

Kvalifisering til VM, 3. november 1957

Bulgaria Bulgaria 7–0 (3–0) Norge Norge Vasil Levski Nasjonalstadion (Sofia)

Hristo Iliev Scoret i det 6. minutt 6'
Panayot Panayotov Scoret i det 29. minutt 29'
Panayot Panayotov Scoret i det 32. minutt 32'
Krum Yanev Scoret i det 59. minutt 59'
Hristo Iliev Scoret i det 60. minutt 60'
Hristo Iliev Scoret i det 74. minutt 74'
Spiro Debarski Scoret i det 77. minutt 77'

Norges lag:
Sverre Andersen, Arne Bakker, Yngve Karlsen, Reidar Kristiansen, Edgar Falch, Tore Halvorsen, Roy Strandbakke, Kjell Kristiansen, Per Kristoffersen, Harald Hennum, Harry Kure.


Dommer: Martin Macko
Tilskuere: 50 000

Kvalifisering til VM, 10. november 1957

Ungarn Ungarn 5–0 (2–0) Norge Norge Népstadion (Budapest)

Károly Sándor Scoret i det 12. minutt 12'
Lajos Csordás Scoret i det 20. minutt 20'
Ferenc Machos Scoret i det 69. minutt 69'
Lajos Csordás Scoret i det 71. minutt 71'
Edgar Falch Scoret i det 75. minutt 75' (Selvmål)

Norges lag:
Sverre Andersen, Arne Bakker, Edgar Falch, Reidar Kristiansen, Bjarne Hansen, Tore Halvorsen, Arne Høivik, Arne Pedersen, Per Kristoffersen, Harald Hennum, Ragnar Larsen.


Dommer: Albert Dusch
Tilskuere: 90 000

Kvalifiseringsgruppe 3:

Land K V U T Mål P
Ungarn Ungarn 4 3 0 1 12-4 6
Bulgaria Bulgaria 4 2 0 2 11-7 4
Norge Norge 4 1 0 3 3-15 2

Norges landskamper 1958[rediger | rediger kilde]

Vennskapskamp, 28. mai 1958

Norge Norge 0–0 (0–0) Nederland Nederland Ullevaal Stadion (Oslo)
Norges lag:
Sverre Andersen, Arne Bakker, Edgar Falch, Arne Legernes, Thorbjørn Svenssen, Roar Johansen, Bjørn Borgen, Hans Nylund, Harald Hennum, Tore Halvorsen, Arne Kotte (Rolf Pedersen fra 25').


Dommer: Tage Sørensen
Tilskuere: 24 000

Nordic Cup, 15. juni 1958

Norge Norge 2–0 (1–0) Finland Finland Ullevaal Stadion (Oslo)

Arne Pedersen Scoret i det 35. minutt 35'
Harald Hennum Scoret i det 54. minutt 54'

Norges lag:
Sverre Andersen, Arne Bakker, Edgar Falch, Arne Legernes, Thorbjørn Svenssen, Reidar Kristiansen, Bjørn Borgen, Arne Pedersen, Harald Hennum, Ragnar Larsen, Tore Nilsen.


Dommer: Gottfried Dienst
Tilskuere: 17 173

Nordic Cup, 29. juni 1958

Danmark Danmark 1–2 (0–1) Norge Norge Idrætsparken (København)

Poul Pedersen Scoret i det 56. minutt 56'

Bjørn Borgen Scoret i det 2. minutt 2'
Arne Pedersen Scoret i det 58. minutt 58'

Norges lag:
Sverre Andersen, Arne Bakker, Edgar Falch, Arne Legernes, Thorbjørn Svenssen (Reidar Kristiansen fra 55'), Roar Johansen, Bjørn Borgen, Arne Pedersen, Per Kristoffersen, Ove Ødegaard, Ragnar Larsen


Dommer: Gösta Lindberg
Tilskuere: 31 500

Vennskapskamp, 13. august 1958

Norge Norge 6–5 (4–3) Øst-Tyskland Øst-Tyskland Ullevaal Stadion (Oslo)

Harald Hennum Scoret i det 9. minutt 9'
Arne Pedersen Scoret i det 14. minutt 14'
Harald Hennum Scoret i det 24. minutt 24'
Harald Hennum Scoret i det 34. minutt 34'
Harald Hennum Scoret i det 47. minutt 47'
Arne Pedersen Scoret i det 80. minutt 80'

Günter Schröter Scoret i det 6. minutt 6'
Günter Schröter Scoret i det 36. minutt 36'
Günter Schröter Scoret i det 44. minutt 44'
Günther Wirth Scoret i det 81. minutt 81'
Horst Assmy Scoret i det 85. minutt 85'

Norges lag:
Sverre Andersen, Jan Ørke, Reidar Kristiansen, Arne Legernes, Bjarne Hansen, Roar Johansen, Bjørn Borgen, Per Kristoffersen, Harald Hennum, Arne Pedersen, Roald Muggerud.


Dommer: Gösta Ackeborn
Tilskuere: 20 000

Nordic Cup, 14. september 1958

Norge Norge 0–2 (0–1) Sverige Sverige Ullevaal Stadion (Oslo)

Reino Börjesson Scoret i det 2. minutt 2'
Agne Simonsson Scoret i det 56. minutt 56'

Norges lag:
Sverre Andersen, Arne Bakker, Roar Johansen, Arne Legernes, Bjarne Hansen, Reidar Kristiansen, Bjørn Borgen, Per Kristoffersen (Ragnar Larsen fra 75'), Harald Hennum, Arne Pedersen, Arne Kotte.


Dommer: Carl Frederik Jørgensen
Tilskuere: 32 791


Vennskapskamp, 2. november 1958

Øst-Tyskland Øst-Tyskland 4–1 (2–1) Norge Norge Zentralstadion (Leipzig)

Horst Assmy Scoret i det 4. minutt 4'
Helmut Müller Scoret i det 12. minutt 12'
Günter Schröter Scoret i det 56. minutt 56'
Helmut Müller Scoret i det 65. minutt 65'

Harald Hennum Scoret i det 42. minutt 42'

Norges lag:
Sverre Andersen, Arne Bakker, Reidar Kristiansen, Arne Legernes, Thorbjørn Svenssen, Arne Natland, Bjørn Borgen, Arne Pedersen, Harald Hennum, Arne Kotte, Ragnar Larsen.


Dommer: Antonin Vrbovec
Tilskuere: 54 000

Norges landskamper 1959[rediger | rediger kilde]

Innl. kvalifisering til EM, 20. mai 1959

Norge Norge 0–1 (0–1) Østerrike Østerrike Ullevaal Stadion (Oslo)

Erich Hof Scoret i det 32. minutt 32'

Norges lag:
Asbjørn Hansen, Arne Natland, Hans Jacob Mathisen, Roar Johansen, Thorbjørn Svenssen, Tore Halvorsen, Bjørn Borgen, Per Kristoffersen, Harald Hennum, Kjell Kristiansen, Rolf Pedersen.


Dommer: Werner Bergmann
Tilskuere: 27 566

Vennskapskamp, 17. juni 1959

Norge Norge 1–0 (1–0) Luxembourg Luxembourg Ullevaal Stadion (Oslo)

Harald Hennum Scoret i det 41. minutt 41'

Norges lag:
Asbjørn Hansen, Arne Natland, Edgar Falch, Arne Legernes, Thorbjørn Svenssen (Reidar Kristiansen fra 29'), Roar Johansen, Bjørn Borgen, Gunnar Thoresen, Harald Hennum, Steinar Johannessen (Kjell Kristiansen fra 5'), Rolf Pedersen.


Dommer: Valdemar Hansen
Tilskuere: 24 500

Nordic Cup, 28. juni 1959

Finland Finland 2–4 (0–3) Norge Norge Olympiastadion (Helsingfors)

Hannu Kankkonen Scoret i det 75. minutt 75'
Hannu Kankkonen Scoret i det 88. minutt 88'

Ragnar Larsen Scoret i det 9. minutt 9'
Harald Hennum Scoret i det 10. minutt 10'
Bjørn Borgen Scoret i det 18. minutt 18'
Harald Hennum Scoret i det 49. minutt 49'

Norges lag:
Asbjørn Hansen, Arne Natland, Edgar Falch, Arne Legernes, Thorbjørn Svenssen, Ragnar Larsen, Bjørn Borgen, Gunnar Thoresen (Kjell Kristiansen fra 70'), Harald Hennum, Per Kristoffersen, Rolf Pedersen.


Dommer: Åge Poulsen
Tilskuere: 11 915

Kvalifisering til OL, 2. juli 1959

Danmark Danmark 2–1 (0–0) Norge Norge Idrætsparken (København)

Henning Enoksen Scoret i det 53. minutt 53'
Ole Madsen Scoret i det 55. minutt 55'

Rolf Pedersen Scoret i det 70. minutt 70'

Norges lag:
Asbjørn Hansen, Arne Natland, Edgar Falch, Arne Legernes, Thorbjørn Svenssen, Ragnar Larsen, Bjørn Borgen, Arne Høivik, Harald Hennum, Per Kristoffersen, Rolf Pedersen.


Dommer: Albert Dusch
Tilskuere: 37 000

Kvalifisering til OL, 7. juli 1959

Island Island 1–0 (0–0) Norge Norge Laugardalsvöllur (Reykjavík)

Ríkharður Jónsson Scoret i det 88. minutt 88'

Norges lag:
Asbjørn Hansen, Arne Natland, Roar Johansen, Arne Legernes, Thorbjørn Svenssen, Reidar Kristiansen, Bjørn Borgen, Per Kristoffersen, Harald Hennum, Kjell Kristiansen, Rolf Pedersen.


Dommer: James Barclay
Tilskuere: 11 000

Kvalifisering til OL, 21. august 1959

Norge Norge 2–1 (1–0) Island Island Ullevaal Stadion (Oslo)

Rolf Bjørn Backe Scoret i det 39. minutt 39'
Kjell Kristiansen Scoret i det 52. minutt 52'

Örn Steinsen Scoret i det 74. minutt 74'

Norges lag:
Asbjørn Hansen, Edgar Falch, Roald Muggerud, Arnold Johannessen, Thorbjørn Svenssen, Svein Bergersen, Bjørn Borgen, Kjell Kristiansen, Rolf Bjørn Backe, Åge Sørensen, Einar Bruno Larsen.


Dommer: Johan Aksel Alho
Tilskuere: 23 150

Kvalifisering til OL, 13. september 1959

Norge Norge 2–4 (1–1) Danmark Danmark Ullevaal Stadion (Oslo)

Åge Sørensen Scoret i det 38. minutt 38'
Kjell Kristiansen Scoret i det 56. minutt 56'

Harald Nielsen Scoret i det 29. minutt 29'
Henning Enoksen Scoret i det 53. minutt 53'
Poul Pedersen Scoret i det 64. minutt 64'
Henning Enoksen Scoret i det 89. minutt 89'

Norges lag:
Asbjørn Hansen (Frank Nervik fra 46'), Arne Bakker, Roald Muggerud, Arne Natland, Thorbjørn Svenssen, Arnold Johannessen, Bjørn Borgen (Kjell Kristiansen fra 20'), Åge Sørensen, Rolf Bjørn Backe, Harald Hennum, Rolf Pedersen.


Dommer: Kenneth Georg Aston
Tilskuere: 33 000


Innl. kvalifisering til EM, 23. september 1959

Østerrike Østerrike 5–2 (3–2) Norge Norge Praterstadion (Wien)

Erich Hof Scoret i det 2. minutt 2'
Horst Nemec Scoret i det 21. minutt 21'
Erich Hof Scoret i det 26. minutt 26' (Straffe)
Karl Skerlan Scoret i det 60. minutt 60'
Horst Nemec Scoret i det 73. minutt 73'

Ove Ødegaard Scoret i det 20. minutt 20'
Ove Ødegaard Scoret i det 35. minutt 35'

Norges lag:
Sverre Andersen, Arne Bakker, Åge Spydevold, Arne Natland, Thorbjørn Svenssen, Arnold Johannessen, Rolf Bjørn Backe, Åge Sørensen, Harald Hennum, Ove Ødegaard, Finn Gundersen.


Dommer: Dimosthenis Stathatos
Tilskuere: 34 989

  • Med 2–6 sammenlagt over to kamper mot Østerrike klarte ikke Norge å kvalifisere seg videre til EM i fotball 1960, som ble arrangert i Frankrike.

Nordic Cup, 18. oktober 1959

Sverige Sverige 6–2 (3–0) Norge Norge Ullevi Stadion (Göteborg)

Agne Simonsson Scoret i det 14. minutt 14'
Bengt Berndtsson Scoret i det 21. minutt 21'
Rune Börjesson Scoret i det 26. minutt 26'
Rune Börjesson Scoret i det 48. minutt 48'
Henry Thillberg Scoret i det 61. minutt 61'
Rune Börjesson Scoret i det 75. minutt 75'

Rolf Bjørn Backe Scoret i det 67. minutt 67'
Harald Hennum Scoret i det 77. minutt 77'

Norges lag:
Sverre Andersen, Arne Bakker, Edgar Falch, Arne Natland, Thorbjørn Svenssen, Ragnar Larsen, Rolf Bjørn Backe, Axel Berg, Harald Hennum, Ove Ødegaard, Finn Gundersen.


Dommer: Aatos Martiila
Tilskuere: 49 498

Vennskapskamp, 4. november 1959

Nederland Nederland 7–1 (2–1) Norge Norge Feijenoord stadion (Rotterdam)

Kees Rijvers Scoret i det 30. minutt 30'
Tonny van der Linden Scoret i det 38. minutt 38'
Faas Wilkes Scoret i det 50. minutt 50'
Piet van der Kuil Scoret i det 58. minutt 58'
Tonny van der Linden Scoret i det 77. minutt 77'
Tonny van der Linden Scoret i det 85. minutt 85'
Faas Wilkes Scoret i det 89. minutt 89'

Per Kristoffersen Scoret i det 1. minutt 1'

Norges lag:
Svein Weltz, Hans Saksvik, Åge Spydevold, Arne Natland, Thorbjørn Svenssen, Svein Bergersen, Ove Ødegaard, Per Kristoffersen, Rolf Bjørn Backe (Finn Gundersen fra 46'), Gunnar Arnesen, Axel Berg.


Dommer: Pierre Schwinte
Tilskuere: 50 000

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]