Liste over Norges landskamper i fotball for herrer 1925–1929

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk

Liste over Norges landskamper i fotball for herrer 1925–1929 inneholder samtlige landskamper spilt av Norges herrelandslag i fotball i kronologisk rekkefølge i perioden fra januar 1925 til desember 1929.

Norges landskamper 1925[rediger | rediger kilde]

Vennskapskamp, 7. juni 1925

Norge Norge 1–0 (0–0) Finland Finland Holmen gressbane (Aker)

Alexander Olsen Scoret i det 86. minutt 86'

Norges lag:
Hugo Hofstad, Martin Johansen, Thaulow Goberg, Jacob Berner, Alexander Olsen, Arvid Lindberg, Wilhelm Nielsen, Jean Louis Bretteville (Anker Hansen fra 87'), Folke Kirkemo, Harald Halvorsen, Herbert Lunde.


Dommer: Axel Bergqvist
Tilskuere: 12 000

Nordisk mesterskap, 21. juni 1925

Danmark Danmark 5–1 (1–0) Norge Norge Idrætsparken (København)

Ernst Nilsson Scoret i det 7. minutt 7'
Poul Nielsen Scoret i det 49. minutt 49'
Ernst Nilsson Scoret i det 71. minutt 71'
Michael Rohde Scoret i det 73. minutt 73'
Einard Larsen Scoret i det 81. minutt 81'

Herbert Lunde Scoret i det 60. minutt 60'

Norges lag:
Hugo Hofstad, Martin Johansen, Thaulow Goberg, Jacob Berner, Alexander Olsen, Arvid Lindberg (Alf Flinth fra 30'), Hans Dahl, Bjarne Olsen, Arne Møller, Harald Strøm, Herbert Lunde.


Dommer: George Noel Watson
Tilskuere: 23 000

Nordisk mesterskap, 23. august 1925

Norge Norge 3–7 (2–4) Sverige Sverige Holmen gressbane (Aker)

Finn Berstad Scoret i det 3. minutt 3'
Finn Berstad Scoret i det 34. minutt 34'
Harald Strøm Scoret i det 68. minutt 68'

Sven Rydell Scoret i det 22. minutt 22'
Per Kaufeldt Scoret i det 30. minutt 30'
Sven Rydell Scoret i det 42. minutt 42'
Sven Rydell Scoret i det 44. minutt 44'
Sven Rydell Scoret i det 62. minutt 62'
Algot Haglund Scoret i det 71. minutt 71'
Per Kaufeldt Scoret i det 89. minutt 89'

Norges lag:
Arne Johansen, Martin Johansen, Thaulow Goberg, Jacob Berner, Alexander Olsen, Arvid Lindberg, Harald Strøm, Gunnar Dahl, Egil Jacobsen, Finn Berstad, Herbert Lunde.


Dommer: Lauritz Andersen
Tilskuere: 15 000

Norges landskamper 1926[rediger | rediger kilde]

Vennskapskamp, 6. juni 1926

Finland Finland 2–5 (0–1) Norge Norge Tölö bollplan (Helsingfors)

Yrjo Kanerva Scoret i det 70. minutt 70'
Yrjo Kanerva Scoret i det 85. minutt 85'

Einar Gundersen Scoret i det 13. minutt 13'
Egil Jacobsen Scoret i det 56. minutt 56'
Arne Andersen Scoret i det 60. minutt 60'
Einar Gundersen Scoret i det 75. minutt 75'
Einar Gundersen Scoret i det 89. minutt 89'

Norges lag:
Bjarne Klavestad, Martin Johansen, Thaulow Goberg, Jacob Berner, Alf Hansen (Alf Flinth fra 46'), Bredo Wass, Arne Andersen, Einar Gundersen, Egil Jacobsen, Alf Simensen, Per Holm.


Dommer: Knut Lundstedt
Tilskuere: 4 000

Nordisk mesterskap, 9. juni 1926

Sverige Sverige 3–2 (0–2) Norge Norge Stockholms stadion (Stockholm)

Per Kaufeldt Scoret i det 31. minutt 31'
Sven Rydell Scoret i det 60. minutt 60'
Sven Rydell Scoret i det 69. minutt 69'

Arne Andersen Scoret i det 19. minutt 19'
Einar Gundersen Scoret i det 26. minutt 26'

Norges lag:
Bjarne Klavestad, Martin Johansen, Thaulow Goberg, Jacob Berner, Alexander Olsen, Alf Flinth, Arne Andersen, Einar Gundersen, Egil Jacobsen, Harald Strøm, Per Holm.


Dommer: Frantisek Cejnar
Tilskuere: 13 500

Nordisk mesterskap, 19. september 1926

Norge Norge 2–2 (2–1) Danmark Danmark Holmen gressbane (Aker)

Einar Gundersen Scoret i det 23. minutt 23'
Finn Berstad Scoret i det 35. minutt 35'

Michael Rohde Scoret i det 9. minutt 9'
Michael Rohde Scoret i det 48. minutt 48'

Norges lag:
Hugo Hofstad, Trygve Aasen, Martin Johansen, Alf Flinth, Alexander Olsen, Arvid Lindberg, Harald Strøm, Einar Gundersen, Arne Møller, Finn Berstad, Herbert Lunde.


Dommer: Axel Bergqvist
Tilskuere: 15 000

Vennskapskamp, 7. oktober 1926

Norge Norge 3–4 (1–0) Polen Polen Fredrikstad Idræts- og Fotbaldplads (Fredrikstad)

Birger Steen Scoret i det 42. minutt 42'
Arne Andersen Scoret i det 54. minutt 54'
Birger Steen Scoret i det 76. minutt 76'

Mieczysław Balcer Scoret i det 58. minutt 58'
Józef Kałuża Scoret i det 62. minutt 62'
Józef Kałuża Scoret i det 63. minutt 63'
Mieczysław Balcer Scoret i det 86. minutt 86'

Norges lag:
Henry Johansen, Trygve Aasen, Egil Brenna Lund, Andreas Johansen, Sverre Pettersen, Alf Johansen, Arne Andersen, Einar Sandberg, Arne Møller, Birger Steen, Gudmund Frederiksen.


Dommer: Lauritz Andersen
Tilskuere: 8 000

Norges landskamper 1927[rediger | rediger kilde]

Vennskapskamp, 29. mai 1927

Norge Norge 0–1 (0–0) Danmark Danmark Ullevaal Stadion (Oslo)

Kaj Uldaler Scoret i det 87. minutt 87'

Norges lag:
Gunnar Christensen, Erling Lunde, Thaulow Goberg, Jacob Berner, Alexander Olsen, Arvid Lindberg, Tor Einar Andersen, Arne Andersen, Arne Møller, Birger Steen, Gudmund Frederiksen.


Dommer: Axel Bergqvist
Tilskuere: 18 000

  • Vennskapskampen mellom Norge og Danmark ble spilt som en del av 25-årsjubileet til Norges Fotballforbund.

Vennskapskamp, 15. juni 1927

Norge Norge 3–1 (1–0) Finland Finland Ullevaal Stadion (Oslo)

Arne Møller Scoret i det 24. minutt 24'
Harald Strøm Scoret i det 47. minutt 47'
Finn Berstad Scoret i det 63. minutt 63'

Gunnar Åström Scoret i det 54. minutt 54'

Norges lag:
Gunnar Christensen, Trygve Aasen, Trygve Løken, Jacob Berner, Alexander Olsen, Arvid Syrrist, Tor Einar Andersen, Harald Strøm, Arne Møller, Finn Berstad, Einar Larsen.


Dommer: Arthur Björklund
Tilskuere: 16 000

Nordisk mesterskap, 26. juni 1927

Norge Norge 3–5 (1–3) Sverige Sverige Holmen gressbane (Aker)

Finn Berstad Scoret i det 5. minutt 5'
Finn Berstad Scoret i det 83. minutt 83'
Einar Gundersen Scoret i det 89. minutt 89'

Sven Rydell Scoret i det 18. minutt 18'
Sven Rydell Scoret i det 23. minutt 23'
Albert Olsson Scoret i det 38. minutt 38'
Sven Rydell Scoret i det 65. minutt 65'
Albert Olsson Scoret i det 68. minutt 68'

Norges lag:
Gunnar Christensen, Trygve Aasen, Martin Johansen, Arvid Syrrist, Alexander Olsen, Alf Flinth, Tor Einar Andersen, Einar Gundersen, Arne Møller, Finn Berstad, Sverre Berg-Johannesen.


Dommer: Otto Remke
Tilskuere: 10 000

Vennskapskamp, 23. oktober 1927

Tyskland Tyskland 6–2 (0–2) Norge Norge Altonaer Stadion (Hamburg)

Georg Hochgesang Scoret i det 55. minutt 55'
Josef Pöttinger Scoret i det 67. minutt 67'
Josef Pöttinger Scoret i det 69. minutt 69'
Hans Kalb Scoret i det 73. minutt 73'
Ludwig Hofmann Scoret i det 82. minutt 82'
Georg Hochgesang Scoret i det 88. minutt 88'

Gunnar Dahl Scoret i det 3. minutt 3'
Einar Gundersen Scoret i det 24. minutt 24'

Norges lag:
Gunnar Christensen, Martin Johansen, Ingar Pedersen, Jacob Berner, Alexander Olsen, Kjeld Kjos, Gunnar Dahl, Einar Gundersen, Olav Gundersen, Finn Berstad, Herbert Lunde.


Dommer: Lauritz Andersen
Tilskuere: 30 000

Nordisk mesterskap, 30. oktober 1927

Danmark Danmark 3–1 (0–1) Norge Norge Idrætsparken (København)

Pauli Jørgensen Scoret i det 48. minutt 48'
Michael Rohde Scoret i det 58. minutt 58'
Henry Hansen Scoret i det 69. minutt 69'

Einar Gundersen Scoret i det 21. minutt 21'

Norges lag:
Gunnar Christensen (Ingvald Frøysa fra 25'), Martin Johansen, Ingar Pedersen, Jacob Berner, Alexander Olsen, Oscar Thorstensen, Gunnar Dahl, Einar Gundersen, Egil Jacobsen, Finn Berstad, Herbert Lunde.


Dommer: Alfred Birlem
Tilskuere: 20 000

Norges landskamper 1928[rediger | rediger kilde]

Vennskapskamp, 3. juni 1928

Finland Finland 0–6 (0–3) Norge Norge Tölö bollplan (Helsingfors)

Tor Einar Andersen Scoret i det 4. minutt 4'
Tor Einar Andersen Scoret i det 16. minutt 16'
Einar Gundersen Scoret i det 32. minutt 32'
Einar Gundersen Scoret i det 52. minutt 52'
Sigurd Andersen Scoret i det 61. minutt 61'
Johnny Helgesen Scoret i det 62. minutt 62'

Norges lag:
Gunnar Christensen, Jørgen Juve, Ingar Pedersen, Thøger Nordbø, Fredrik Hetty, Oscar Thorstensen, Tor Einar Andersen, Einar Gundersen, Sigurd Andersen, Johnny Helgesen, Sverre Berg-Johannesen.


Dommer: Ragnar Bäckström
Tilskuere: 6 000

Nordisk mesterskap, 7. juni 1928

Sverige Sverige 6–1 (3–0) Norge Norge Stockholms stadion (Stockholm)

Tore Keller Scoret i det 15. minutt 15'
Harry Lundahl Scoret i det 22. minutt 22'
Knut Kroon Scoret i det 28. minutt 28'
Harry Lundahl Scoret i det 57. minutt 57'
Tore Keller Scoret i det 70. minutt 70'
Knut Kroon Scoret i det 76. minutt 76'

Johnny Helgesen Scoret i det 54. minutt 54'

Norges lag:
Gunnar Christensen, Jørgen Juve, Ingar Pedersen, Thøger Nordbø, Fredrik Hetty, Oscar Thorstensen, Tor Einar Andersen, Einar Gundersen, Sigurd Andersen, Johnny Helgesen, Sverre Berg-Johannesen.


Dommer: Otto Remke
Tilskuere: 19 000

Nordisk mesterskap, 17. juni 1928

Norge Norge 2–3 (0–0) Danmark Danmark Ullevaal Stadion (Oslo)

Finn Berstad Scoret i det 63. minutt 63'
Sigurd Andersen Scoret i det 80. minutt 80'

Henry Hansen Scoret i det 66. minutt 66'
Michael Rohde Scoret i det 70. minutt 70'
Pauli Jørgensen Scoret i det 72. minutt 72'

Norges lag:
Gunnar Christensen, Jørgen Juve, Ingar Pedersen, Thøger Nordbø, Alexander Olsen, Jacob Berner, Tor Einar Andersen, Finn Berstad, Sigurd Andersen, Kaare Lie, Sverre Berg-Johannesen.


Dommer: Vidar Stenborg
Tilskuere: 18 000

Vennskapskamp, 23. september 1928

Norge Norge 0–2 (0–1) Tyskland Tyskland Ullevaal Stadion (Oslo)

Josef Schmitt Scoret i det 17. minutt 17'
Ernst Kuzorra Scoret i det 62. minutt 62'

Norges lag:
Gunnar Christensen, Erling Lunde (Knut Ellingsrud fra 17'), Ingar Pedersen, Andreas Johansen, Jacob Berner, Oscar Thorstensen, Karl Pedersen, Arne Børresen, Robert Danielsen, Sten Moe, Sverre Berg-Johannesen.


Dommer: Lauritz Andersen
Tilskuere: 16 400

Norges landskamper 1929[rediger | rediger kilde]

Vennskapskamp, 12. juni 1929

Norge Norge 4–4 (2–3) Nederland Nederland Ullevaal Stadion (Oslo)

Jørgen Juve Scoret i det 39. minutt 39'
Jørgen Juve Scoret i det 44. minutt 44'
Jørgen Juve Scoret i det 53. minutt 53'
Tor Einar Andersen Scoret i det 81. minutt 81'

Cor Kools Scoret i det 10. minutt 10'
Wim Tap Scoret i det 16. minutt 16'
Gep Landaal Scoret i det 27. minutt 27'
Cor Kools Scoret i det 89. minutt 89'

Norges lag:
Henry Johansen, Egil Brenna Lund, Haakon Walde, Finn Berstad, Alexander Olsen, Oscar Thorstensen, Tor Einar Andersen, Kaare Lie, Herbert Lunde, Jørgen Juve, Kaare Kongsvik.


Dommer: Lauritz Andersen
Tilskuere: 14 000

Nordisk mesterskap, 18. juni 1929

Norge Norge 4–0 (3–0) Finland Finland Ullevaal Stadion (Oslo)

Jørgen Juve Scoret i det 8. minutt 8'
Jørgen Juve Scoret i det 15. minutt 15'
Erling Andersen Scoret i det 30. minutt 30'
Jørgen Juve Scoret i det 73. minutt 73'

Norges lag:
Henry Johansen, Egil Brenna Lund, Thaulow Goberg, Finn Berstad, Alexander Olsen, Jacob Berner, Tor Einar Andersen, Erling Andersen, Olav Gundersen, Jørgen Juve, Sverre Berg-Johannesen.


Dommer: Carl Olsson
Tilskuere: 12 000

Nordisk mesterskap, 23. juni 1929

Danmark Danmark 2–5 (1–1) Norge Norge Idrætsparken (København)

Pauli Jørgensen Scoret i det 32. minutt 32'
Knud Christophersen Scoret i det 82. minutt 82' (Straffe)

Jørgen Juve Scoret i det 40. minutt 40'
Jørgen Juve Scoret i det 60. minutt 60'
Sverre Berg-Johannesen Scoret i det 69. minutt 69'
Erling Andersen Scoret i det 72. minutt 72'
Erling Andersen Scoret i det 77. minutt 77'

Norges lag:
Henry Johansen, Egil Brenna Lund, Thaulow Goberg, Finn Berstad, Alexander Olsen, Jacob Berner, Tor Einar Andersen, Erling Andersen, Olav Gundersen, Jørgen Juve, Sverre Berg-Johannesen.


Dommer: Alfred Birlem
Tilskuere: 20 000

Nordisk mesterskap, 29. september 1929

Norge Norge 2–1 (1–1) Sverige Sverige Ullevaal Stadion (Oslo)

Jørgen Juve Scoret i det 21. minutt 21'
Olav Gundersen Scoret i det 66. minutt 66'

Knut Kroon Scoret i det 33. minutt 33'

Norges lag:
Henry Johansen, Erling Lindberg, Thaulow Goberg, Finn Berstad, Alexander Olsen, Jacob Berner, Sverre Frederiksen, Harald Gundersen, Olav Gundersen, Jørgen Juve, Herbert Lunde.


Dommer: Lauritz Andersen
Tilskuere: 25 000

Vennskapskamp, 3. november 1929

Nederland Nederland 1–4 (1–3) Norge Norge Olympiastadion (Amsterdam)

Jan Van den Broek Scoret i det 19. minutt 19'

Jørgen Juve Scoret i det 9. minutt 9'
Jørgen Juve Scoret i det 22. minutt 22'
Sverre Berg-Johannesen Scoret i det 39. minutt 39'
Sverre Berg-Johannesen Scoret i det 70. minutt 70'

Norges lag:
Henry Johansen, Egil Brenna Lund, Thaulow Goberg, Kjeld Kjos, Finn Berstad, Jacob Berner, Tor Einar Andersen, Harald Gundersen, Olav Gundersen, Jørgen Juve, Sverre Berg-Johannesen.


Dommer: Henri Christophe
Tilskuere: 19 000

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]