Liste over Norges landskamper i fotball for herrer 1935–1939

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Liste over Norges landskamper i fotball for herrer 1935–1939 inneholder samtlige landskamper spilt av Norges herrelandslag i fotball i kronologisk rekkefølge i perioden fra januar 1935 til desember 1939.

Norges landskamper 1935[rediger | rediger kilde]

Vennskapskamp, 31. mai 1935

Norge Norge 2–0 (0–0) Ungarn Ungarn (amatører) Ullevaal Stadion (Oslo)

Sverre Hansen Scoret i det 86. minutt 86'
Birger Pedersen Scoret i det 87. minutt 87'

Norges lag:
Henry Johansen, Jørgen Juve, Øivind Holmsen, Kristian Henriksen, Thøger Nordbø, Leif Eriksen, Reidar Kvammen, Birger Pedersen, Sverre Hansen, Jørgen Hval, Arne Brustad.


Dommer: [[]]
Tilskuere: 12 800

Nordisk mesterskap, 23. juni 1935

Danmark Danmark 1–0 (1–0) Norge Norge Idrætsparken (København)

Thøger Nordbø Scoret i det 29. minutt 29' (Selvmål)

Norges lag:
Henry Johansen, Nils Eriksen, Øivind Holmsen, Kristian Henriksen, Thøger Nordbø, Jean Louis Bretteville, Reidar Kvammen (Arne Brustad fra 30'), William Danielsen, Sverre Hansen, Jørgen Juve, Jørgen Hval.


Dommer: Esko Pekonen
Tilskuere: 28 000

Vennskapskamp, 27. juni 1935

Norge Norge 1–1 (0–0) Tyskland Tyskland Ullevaal Stadion (Oslo)

Odd Hoel Scoret i det 79. minutt 79'

August Lenz Scoret i det 56. minutt 56'

Norges lag:
Henry Johansen, Nils Eriksen, Øivind Holmsen, Kristian Henriksen, Jørgen Juve, Jean Louis Bretteville, Reidar Kvammen, William Danielsen, Sverre Hansen, Odd Hoel, Jørgen Hval.


Dommer: Solve Flisberg
Tilskuere: 17 000

Nordisk mesterskap, 8. september 1935

Finland Finland 1–5 (1–1) Norge Norge Tölö bollplan (Helsingfors)

Pentti Larvo Scoret i det 28. minutt 28'

Odd Hoel Scoret i det 23. minutt 23'
Odd Hoel Scoret i det 52. minutt 52'
Odd Hoel Scoret i det 62. minutt 62'
Karl Jamissen Scoret i det 68. minutt 68'
Reidar Kvammen Scoret i det 88. minutt 88'

Norges lag:
Henry Johansen, Nils Eriksen, Øivind Holmsen, Kjeld Kjos, Jørgen Juve, Kristian Henriksen, Reidar Kvammen, Arne Børresen, Karl Jamissen, Odd Hoel, Josef Håkestad.


Dommer: Ivar Gustafsson
Tilskuere: 6 557

Nordisk mesterskap, 22. september 1935

Norge Norge 0–2 (0–1) Sverige Sverige Ullevaal Stadion (Oslo)

Axel Nilsson Scoret i det 42. minutt 42'
Karl-Erik Grahn Scoret i det 77. minutt 77'

Norges lag:
Henry Johansen, Nils Eriksen, Øivind Holmsen, Kjeld Kjos, Jørgen Juve, Kristian Henriksen, Reidar Kvammen, Arne Børresen, Karl Jamissen, Odd Hoel, Josef Håkestad.


Dommer: Poul Dreiø
Tilskuere: 34 000

Vennskapskamp, 3. november 1935

Sveits Sveits 2–0 (0–0) Norge Norge Hardturm stadion (Zürich)

Adolf Stelzer Scoret i det 59. minutt 59'
Willy Jäggi Scoret i det 73. minutt 73'

Norges lag:
Sverre Kvammen, Nils Eriksen (Didrik Christensen fra 46'), Kjell Pettersen, Kjeld Kjos, Magdalon Monsen, Kristian Henriksen, Reidar Kvammen (Håkon Askerød fra 72'), Sten Moe, Karl Jamissen, Knut Brynhildsen, Arne Sørensen.


Dommer: Karl Weingärtner
Tilskuere: 25 000

Norges landskamper 1936[rediger | rediger kilde]

Vennskapskamp, 18. juni 1936

Norge Norge 1–2 (1–1) Sveits Sveits Ullevaal Stadion (Oslo)

Sverre Hansen Scoret i det 5. minutt 5'

Max Abegglen Scoret i det 38. minutt 38'
Max Abegglen Scoret i det 70. minutt 70'

Norges lag:
Henry Johansen, Rolf Johannessen, Nils Eriksen, Kristian Henriksen, Jean Louis Bretteville, Morten Pettersen, Sten Moe, Arne Børresen, Sverre Hansen, Reidar Kvammen, Arne Brustad.


Dommer: Otto Ohlsson
Tilskuere: 15 000

Nordisk mesterskap, 5. juli 1936

Sverige Sverige 2–0 (0–0) Norge Norge Ullevi (Göteborg)

Sven Jonasson Scoret i det 25. minutt 25'
Sven Jonasson Scoret i det 36. minutt 36'

Norges lag:
Henry Johansen, Nils Eriksen, Øivind Holmsen, Kjeld Kjos, Jean Louis Bretteville, Magdalon Monsen (Kristian Henriksen fra 35'), Reidar Kvammen, William Danielsen, Sverre Hansen, Birger Pedersen, Arne Brustad.


Dommer: Louis Baert
Tilskuere: 21 153

Vennskapskamp, 26. juli 1936

Sverige Sverige 3–4 (1–3) Norge Norge Råsundastadion (Stockholm)

Erik Persson Scoret i det 15. minutt 15'
Erik Persson Scoret i det 66. minutt 66'
Sven Jonasson Scoret i det 88. minutt 88' (Straffe)

Reidar Kvammen Scoret i det 17. minutt 17'
Reidar Kvammen Scoret i det 29. minutt 29'
Magnar Isaksen Scoret i det 43. minutt 43'
Reidar Kvammen Scoret i det 65. minutt 65'

Norges lag:
Håkon Gundersen, Nils Eriksen, Øivind Holmsen (Fredrik Horn fra 20'), Frithjof Ulleberg, Jørgen Juve, Rolf Holmberg, Reidar Kvammen, Magnar Isaksen, Sverre Hansen, Alf Martinsen, Arne Brustad.


Dommer: Karl Weingartner
Tilskuere: 20 000

1. runde OL, 3. august 1936

Norge Norge 4–0 (1–0) Tyrkia Tyrkia Mommsenstadion (Berlin)

Alf Martinsen Scoret i det 30. minutt 30'
Arne Brustad Scoret i det 53. minutt 53'
Alf Martinsen Scoret i det 70. minutt 70'
Reidar Kvammen Scoret i det 80. minutt 80'

Norges lag:
Henry Johansen, Fredrik Horn, Nils Eriksen, Frithjof Ulleberg, Jørgen Juve, Rolf Holmberg, Reidar Kvammen, Magnar Isaksen, Sverre Hansen, Alf Martinsen, Arne Brustad.


Dommer: Giuseppe Scarpi
Tilskuere: 8 000

Kvartfinale OL, 7. august 1936

Tyskland Tyskland 0–2 (0–1) Norge Norge Poststadion (Berlin)

Magnar Isaksen Scoret i det 7. minutt 7'
Magnar Isaksen Scoret i det 83. minutt 83'

Norges lag:
Henry Johansen, Nils Eriksen, Øivind Holmsen, Frithjof Ulleberg, Jørgen Juve, Rolf Holmberg, Reidar Kvammen, Magnar Isaksen, Odd Frantzen, Alf Martinsen, Arne Brustad.


Dommer: Arthur Willoughby Barton
Tilskuere: 55 000

Semifinale OL, 10. august 1936

Italia Italia 2–1 (1–0) Norge Norge Olympiastadion (Berlin)

Alfonso Negro Scoret i det 15. minutt 15'
Annibale Frossi Scoret i det 96. minutt 96'

Arne Brustad Scoret i det 58. minutt 58'

Norges lag:
Henry Johansen, Nils Eriksen, Øivind Holmsen, Frithjof Ulleberg, Jørgen Juve, Rolf Holmberg, Reidar Kvammen, Magnar Isaksen, Odd Frantzen, Alf Martinsen, Arne Brustad.


Dommer: Pál von Hertzka
Tilskuere: 95 000

Bronsefinale OL, 13. august 1936

Polen Polen 2–3 (2–2) Norge Norge Olympiastadion (Berlin)

Gerard Wodarz Scoret i det 5. minutt 5'
Teodor Peterek Scoret i det 24. minutt 24' (Straffe)

Arne Brustad Scoret i det 15. minutt 15'
Arne Brustad Scoret i det 21. minutt 21'
Arne Brustad Scoret i det 84. minutt 84'

Norges lag:
Henry Johansen, Nils Eriksen, Øivind Holmsen, Frithjof Ulleberg, Jørgen Juve, Rolf Holmberg, Reidar Kvammen, Odd Frantzen, Magdalon Monsen, Alf Martinsen, Arne Brustad.


Dommer: Alfred Birlem
Tilskuere: 82 000


Nordisk mesterskap, 6. september 1936

Norge Norge 0–2 (0–1) Finland Finland Ullevaal Stadion (Oslo)

Kurt Weckstrom Scoret i det 3. minutt 3'
Aatos Lehtonen Scoret i det 48. minutt 48'

Norges lag:
Henry Johansen, Nils Eriksen, Øivind Holmsen, Frithjof Ulleberg, Jørgen Juve, Rolf Holmberg, Reidar Kvammen, Odd Frantzen, Godfred Bysheim, Alf Martinsen, Arne Brustad.


Dommer: Otto Remke
Tilskuere: 17 000

Nordisk mesterskap, 20. september 1936

Norge Norge 3–3 (2–1) Danmark Danmark Ullevaal Stadion (Oslo)

Arne Brustad Scoret i det 8. minutt 8'
Odd Frantzen Scoret i det 11. minutt 11'
Odd Frantzen Scoret i det 78. minutt 78'

Helmuth Søbirk Scoret i det 14. minutt 14'
Pauli Jørgensen Scoret i det 49. minutt 49'
Helmuth Søbirk Scoret i det 67. minutt 67' (Straffe)

Norges lag:
Henry Johansen, Nils Eriksen, Øivind Holmsen, Frithjof Ulleberg, Jørgen Juve, Rolf Holmberg, Reidar Kvammen, Magnar Isaksen, Odd Frantzen, Alf Martinsen, Arne Brustad.


Dommer: Karl Weingartner
Tilskuere: 30 000

Vennskapskamp, 1. november 1936

Nederland Nederland 3–3 (0–1) Norge Norge Olympiastadion (Amsterdam)

Beb Bakhuys Scoret i det 46. minutt 46'
Kick Smit Scoret i det 53. minutt 53'
Charles de Bock Scoret i det 88. minutt 88'

Alf Martinsen Scoret i det 33. minutt 33'
Arne Brustad Scoret i det 72. minutt 72'
Arne Brustad Scoret i det 81. minutt 81'

Norges lag:
Henry Johansen, Nils Eriksen, Øivind Holmsen, Magdalon Monsen, Jørgen Juve (Odmund Andersen fra 30'), Rolf Holmberg, Reidar Kvammen, Arne Børresen, Odd Frantzen, Alf Martinsen, Arne Brustad.


Dommer: Alfred Birlem
Tilskuere: 35 000

Norges landskamper 1937[rediger | rediger kilde]

Vennskapskamp, 14. mai 1937

Norge Norge 0–6 (0–4) England England Ullevaal Stadion (Oslo)

Alfred Kirchen Scoret i det 18. minutt 18'
Øivind Holmsen Scoret i det 38. minutt 38' (Selvmål)
Thomas Galley Scoret i det 40. minutt 40'
Freddie Steele Scoret i det 43. minutt 43'
Freddie Steele Scoret i det 61. minutt 61'
Len Goulden Scoret i det 85. minutt 85'

Norges lag:
Henry Johansen, Nils Eriksen, Øivind Holmsen, Frithjof Ulleberg, Jørgen Juve, Rolf Holmberg, Reidar Kvammen, Magnar Isaksen, Odd Frantzen, Alf Martinsen, Arne Brustad.


Dommer: Ejner Ullrich
Tilskuere: 20 000

Vennskapskamp, 27. mai 1937

Norge Norge 1–3 (0–2) Italia Italia Ullevaal Stadion (Oslo)

William Danielsen Scoret i det 76. minutt 76'

Giuseppe Meazza Scoret i det 17. minutt 17'
Giuseppe Meazza Scoret i det 20. minutt 20'
Silvio Piola Scoret i det 54. minutt 54'

Norges lag:
Henry Johansen, Rolf Johannessen, Nils Eriksen, Frithjof Ulleberg, Håkon Johansen, Rolf Holmberg, Reidar Kvammen, William Danielsen, Odd Frantzen, Alf Martinsen, Arne Brustad.


Dommer: Alfred Birlem
Tilskuere: 17 000

Nordisk mesterskap, 13. juni 1937

Danmark Danmark 5–1 (2–1) Norge Norge Idrætsparken (København)

Eyolf Kleven Scoret i det 20. minutt 20'
Helmuth Søbirk Scoret i det 30. minutt 30'
Helmuth Søbirk Scoret i det 59. minutt 59'
Kaj Hansen Scoret i det 74. minutt 74'
Peder Rasmussen Scoret i det 89. minutt 89'

Alf Martinsen Scoret i det 21. minutt 21'

Norges lag:
Håkon Gundersen, Nils Eriksen, Hans Andersen, Frithjof Ulleberg, Jørgen Juve, Rolf Holmberg, Reidar Kvammen, William Danielsen, Odd Frantzen, Alf Martinsen, Arne Brustad.


Dommer: Willy Peters
Tilskuere: 22 000

Nordisk mesterskap, 5. september 1937

Finland Finland 0–2 (0–1) Norge Norge Tølø Ballplan (Helsingfors)

Alf Martinsen Scoret i det 21. minutt 21'
Alf Martinsen Scoret i det 53. minutt 53'

Norges lag:
Tom Blohm, Rolf Johannessen, Nils Eriksen, Frithjof Ulleberg, Kristian Henriksen, Rolf Holmberg, Magnar Isaksen, Arne Børresen, Reidar Kvammen, Alf Martinsen, Arne Brustad.


Dommer: Sölve Flisberg
Tilskuere: 7 875

Nordisk mesterskap, 19. september 1937

Norge Norge 3–2 (1–0) Sverige Sverige Ullevaal Stadion (Oslo)

Arne Brustad Scoret i det 44. minutt 44'
Magnar Isaksen Scoret i det 74. minutt 74'
Reidar Kvammen Scoret i det 76. minutt 76'

Georg Johansson Scoret i det 55. minutt 55'
Lennart Bunke Scoret i det 82. minutt 82'

Norges lag:
Tom Blohm, Rolf Johannessen, Øivind Holmsen, Frithjof Ulleberg, Nils Eriksen, Rolf Holmberg, Magnar Isaksen, Alf Martinsen, Reidar Kvammen, Torkild Andersen, Arne Brustad.


Dommer: Arthur Willoughby Barton
Tilskuere: 29 344

Kvalifisering til VM, 10. oktober 1937

Norge Norge 3–2 (1–1) Irland Irland Ullevaal Stadion (Oslo)

Reidar Kvammen Scoret i det 30. minutt 30'
Reidar Kvammen Scoret i det 69. minutt 69'
Alf Martinsen Scoret i det 79. minutt 79'

Mattie Geoghegan Scoret i det 36. minutt 36'
James Dunne Scoret i det 49. minutt 49'

Norges lag:
Tom Blohm, Rolf Johannessen, Øivind Holmsen, Frithjof Ulleberg, Nils Eriksen, Rolf Holmberg, Reidar Kvammen, Magnar Isaksen, Odd Frantzen, Alf Martinsen, Arne Brustad.


Dommer: Peter Bauwens
Tilskuere: 20 000

Vennskapskamp, 24. oktober 1937

Tyskland Tyskland 3–0 (2–0) Norge Norge Olympiastadion (Berlin)

Otto Siffling Scoret i det 19. minutt 19'
Otto Siffling Scoret i det 29. minutt 29'
Otto Siffling Scoret i det 67. minutt 67'

Norges lag:
Sverre Nordby, Rolf Johannessen, Øivind Holmsen, Frithjof Ulleberg, Nils Eriksen, Rolf Holmberg, Reidar Kvammen, Magnar Isaksen, Odd Frantzen, Alf Martinsen, Jørgen Hval.


Dommer: Peter Snape
Tilskuere: 95 000

Kvalifisering til VM, 7. november 1937

Irland Irland 3–3 (1–2) Norge Norge Dalymount Park (Dublin)

James Dunne Scoret i det 10. minutt 10'
Kevin O'Flanaghan Scoret i det 62. minutt 62'
Harry Duggan Scoret i det 89. minutt 89'

Reidar Kvammen Scoret i det 26. minutt 26'
Reidar Kvammen Scoret i det 33. minutt 33'
Alf Martinsen Scoret i det 49. minutt 49'

Norges lag:
Sverre Nordby, Rolf Johannessen, Øivind Holmsen, Kristian Henriksen, Nils Eriksen, Rolf Holmberg, Reidar Kvammen, Odd Frantzen, Kjell Eeg, Alf Martinsen, Jørgen Hval.


Dommer: Thomas Gibbs
Tilskuere: 27 000

Norges landskamper 1938[rediger | rediger kilde]

Vennskapskamp, 31. mai 1938

Norge Norge 1–0 (0–0) Estland Estland Ullevaal Stadion (Oslo)

Arne Brustad Scoret i det 65. minutt 65'

Norges lag:
Henry Johansen, Rolf Johannessen, Øivind Holmsen, Kristian Henriksen, Nils Eriksen, Rolf Holmberg, Reidar Kvammen, Magnar Isaksen, Odd Frantzen, Alf Martinsen, Arne Brustad.


Dommer: Einar Lundström
Tilskuere: 19 200

Innledende runde VM, 5. juni 1938

Italia Italia 2–1 (1–0) Norge Norge Stade Velodrome (Marseille)

Pietro Ferraris Scoret i det 2. minutt 2'
Silvio Piola Scoret i det 94. minutt 94'

Arne Brustad Scoret i det 83. minutt 83'

Norges lag:
Henry Johansen, Rolf Johannessen, Øivind Holmsen, Kristian Henriksen, Nils Eriksen, Rolf Holmberg, Reidar Kvammen, Magnar Isaksen, Odd Frantzen, Knut Brynildsen, Arne Brustad.


Dommer: Alois Beranek
Tilskuere: 19 000

  • Norge tapte mot Italia i den innledende runden (1/8-finale) og kom dermed ikke med til sluttspillet i VM i fotball 1938, som ble arrangert i Frankrike.

Nordisk mesterskap, 17. juni 1938

Norge Norge 9–0 (6–0) Finland Finland Ullevaal Stadion (Oslo)

Magnar Isaksen Scoret i det 3. minutt 3'
Arne Brustad Scoret i det 11. minutt 11'
Reidar Kvammen Scoret i det 17. minutt 17'
Arne Brustad Scoret i det 22. minutt 22'
Arne Brustad Scoret i det 25. minutt 25'
Arne Brustad Scoret i det 33. minutt 33'
Reidar Kvammen Scoret i det 51. minutt 51'
Torkild Andersen Scoret i det 67. minutt 67'
Trygve Arnesen Scoret i det 70. minutt 70'

Norges lag:
Sverre Nordby, Rolf Johannessen, Øivind Holmsen, Kristian Henriksen, Nils Eriksen, Rolf Holmberg, Reidar Kvammen, Magnar Isaksen, Trygve Arnesen, Torkild Andersen, Arne Brustad.


Dommer: Valdemar Laursen
Tilskuere: 28 000

Vennskapskamp, 4. september 1938

Norge Norge 2–1 (1–1) Sverige Sverige Ullevaal Stadion (Oslo)

Trygve Arnesen Scoret i det 22. minutt 22'
Knut Brynildsen Scoret i det 62. minutt 62'

Knut Hansson Scoret i det 15. minutt 15'

Norges lag:
Sverre Nordby, Rolf Johannessen, Øivind Holmsen, Kristian Henriksen, Nils Eriksen, Rolf Holmberg, Reidar Kvammen, Torkild Andersen, Trygve Arnesen, Knut Brynildsen, Arne Brustad.


Dommer: Valdemar Laursen
Tilskuere: 33 098

Nordisk mesterskap, 18. september 1938

Norge Norge 1–1 (1–1) Danmark Danmark Ullevaal Stadion (Oslo)

Trygve Arnesen Scoret i det 33. minutt 33'

Kaj Hansen Scoret i det 42. minutt 42'

Norges lag:
Sverre Nordby, Rolf Johannessen, Øivind Holmsen, Kristian Henriksen, Nils Eriksen, Rolf Holmberg, Reidar Kvammen, Torkild Andersen, Trygve Arnesen, Knut Brynildsen, Arne Brustad.


Dommer: Valdemar Laursen
Tilskuere: 33 065

Nordisk mesterskap, 2. oktober 1938

Sverige Sverige 2–3 (1–3) Norge Norge Råsundastadion (Stockholm)

Erik Persson Scoret i det 27. minutt 27'
Arne Nyberg Scoret i det 66. minutt 66'

Arne Brustad Scoret i det 16. minutt 16'
Knut Brynildsen Scoret i det 18. minutt 18'
Hans Nordahl Scoret i det 35. minutt 35'

Norges lag:
Henry Johansen, Rolf Johannessen, Øivind Holmsen, Kristian Henriksen, Nils Eriksen, Rolf Holmberg, Hans Nordahl, Reidar Kvammen, Trygve Arnesen, Knut Brynildsen, Arne Brustad.


Dommer: Arthur James Jerwell
Tilskuere: 38 000

Vennskapskamp, 23. oktober 1938

Polen Polen 2–2 (0–2) Norge Norge Stadion Wojska Polskiego (Warszawa)

Ryszard Piec Scoret i det 73. minutt 73'
Ernest Wilimowski Scoret i det 80. minutt 80'

Hans Nordahl Scoret i det 6. minutt 6'
Alf Martinsen Scoret i det 41. minutt 41'

Norges lag:
Henry Johansen, Lars Martinsen, Øivind Holmsen, Kristian Henriksen, Nils Eriksen, Rolf Holmberg, Odd Frantzen, Reidar Kvammen, Alf Martinsen, Hans Nordahl, Paul Sætrang.


Dommer: John Langenus
Tilskuere: 21 000

Vennskapskamp, 9. november 1938

England England 4–0 (4–0) Norge Norge St James' Park (Newcastle)

Reg Smith Scoret i det 13. minutt 13'
Ronnie Dix Scoret i det 20. minutt 20'
Tommy Lawton Scoret i det 35. minutt 35'
Reg Smith Scoret i det 40. minutt 40'

Norges lag:
Henry Johansen, Lars Martinsen, Øivind Holmsen, Kristian Henriksen, Nils Eriksen, Rolf Holmberg, Reidar Kvammen, Magnar Isaksen, Knut Brynildsen, Alf Martinsen, Arne Brustad.


Dommer: James M. Martin
Tilskuere: 39 887

Norges landskamper 1939[rediger | rediger kilde]

Vennskapskamp, 2. juni 1939

Sverige Sverige 3–2 (0–2) Norge Norge Råsundastadion (Stockholm)

Fridolf Martinsson Scoret i det 59. minutt 59'
Åke Andersson Scoret i det 69. minutt 69'
Erik Persson Scoret i det 84. minutt 84'

Odd Frantzen Scoret i det 33. minutt 33'
Odd Frantzen Scoret i det 43. minutt 43'

Norges lag:
Sverre Nordby, Lars Martinsen, Øivind Holmsen, Rolf Holmberg, Nils Eriksen, Einar «Jeisa» Gundersen, Reidar Kvammen, Odd Frantzen, Trygve Arnesen, Alf Martinsen, Arne Brustad.


Dommer: Valdemar Laursen
Tilskuere: 28 283

Vennskapskamp, DBU 50 år, 14. juni 1939

Norge Norge 1–0 (1–0) Sverige Sverige Idrætsparken (København)

Alf Martinsen Scoret i det 83. minutt 83'

Norges lag:
Anker Kihle, Rolf Johannessen, Øivind Holmsen, Kristian Henriksen, Nils Eriksen, Einar «Jeisa» Gundersen, Reidar Kvammen, Odd Frantzen, Trygve Arnesen, Alf Martinsen, Arne Brustad.


Dommer: Alfred Birlem
Tilskuere: 18 000

Vennskapskamp, DBU 50 år, 18. juni 1939

Danmark Danmark 6–3 (2–3) Norge Norge Idrætsparken (København)

Pauli Jørgensen Scoret i det 3. minutt 3'
Eigil Thielsen Scoret i det 17. minutt 17'
Arne Sørensen Scoret i det 48. minutt 48'
Pauli Jørgensen Scoret i det 54. minutt 54'
Walter Christensen Scoret i det 57. minutt 57'
Pauli Jørgensen Scoret i det 80. minutt 80'

Odd Frantzen Scoret i det 12. minutt 12'
Arne Brustad Scoret i det 25. minutt 25'
Reidar Kvammen Scoret i det 40. minutt 40'

Norges lag:
Anker Kihle, Rolf Johannessen, Øivind Holmsen, Kristian Henriksen, Nils Eriksen, Einar «Jeisa» Gundersen, Reidar Kvammen, Odd Frantzen, Trygve Arnesen, Alf Martinsen, Arne Brustad.


Dommer: Alfred Birlem
Tilskuere: 30 000

Vennskapskamp, 22. juni 1939

Norge Norge 0–4 (0–1) Tyskland Tyskland Ullevaal Stadion (Oslo)

Adolf Urban Scoret i det 14. minutt 14'
Paul Janes Scoret i det 57. minutt 57'
Helmut Schön Scoret i det 59. minutt 59'
Helmut Schön Scoret i det 70. minutt 70'

Norges lag:
Sverre Nordby, Rolf Johannessen, Øivind Holmsen, Kristian Henriksen, Nils Eriksen, Einar «Jeisa» Gundersen, Trygve Arnesen, Reidar Kvammen, Alf Martinsen, Odd Frantzen, Arne Brustad.


Dommer: Ivan Eklind
Tilskuere: 28 000

Nordisk mesterskap, 3. september 1939

Finland Finland 1–2 (0–2) Norge Norge Olympiastadion (Helsingfors)

Pentti Eronen Scoret i det 63. minutt 63'

Torkild Andersen Scoret i det 7. minutt 7'
Per Frøistad Scoret i det 40. minutt 40'

Norges lag:
Sverre Nordby, Rolf Johannessen, Lars Martinsen, Rolf Holmberg, Nils Eriksen, Hjalmar Andresen, Trygve Arnesen, Hans Nordahl, Johannes Stensletten, Torkild Andersen, Per Frøistad.


Dommer: Rudolf Eklöw
Tilskuere: 8 729

Nordisk mesterskap, 17. september 1939

Norge Norge 2–3 (1–1) Sverige Sverige Ullevaal Stadion (Oslo)

Olav Navestad Scoret i det 8. minutt 8' (Straffe)
Harry Yven Scoret i det 84. minutt 84'

Arne Nyberg Scoret i det 19. minutt 19'
Arne Nyberg Scoret i det 73. minutt 73'
Ragnar Lennartsson Scoret i det 81. minutt 81'

Norges lag:
Sverre Nordby, Rolf Johannessen, Lars Martinsen, Gunnar Andreassen, Magdalon Monsen, Kristian Henriksen, Reidar Kvammen, Harry Yven, Trygve Arnesen, Olav Navestad, Arne Ileby.


Dommer: Einer Ulrich
Tilskuere: 29 504

Nordisk mesterskap, 22. oktober 1939

Danmark Danmark 4–1 (1–1) Norge Norge Idrætsparken (København)

Svend Albrechtsen Scoret i det 6. minutt 6'
Alex Friedmann Scoret i det 49. minutt 49'
Pauli Jørgensen Scoret i det 68. minutt 68'
Pauli Jørgensen Scoret i det 85. minutt 85'

Knut Brynildsen Scoret i det 34. minutt 34'

Norges lag:
Sverre Nordby, Finn Moen, Øivind Holmsen, Kristian Henriksen, Nils Eriksen, Willy Sunblad, Reidar Kvammen, Odd Frantzen, Trygve Arnesen, Knut Brynildsen, Arne Brustad.


Dommer: Ivan Eklind
Tilskuere: 27 000

  • Kampen mellom Danmark og Norge i København mot slutten av oktober 1939 ble på grunn av andre verdenskrig den siste landskampen frem til 26. august 1945, da Norge nok engang møtte Danmark i København.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]