Liste over Norges landskamper i fotball for herrer 1920–1924

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Norge hjemme mot Finland den 25. mai 1921.

Liste over Norges landskamper i fotball for herrer 1920–1924 inneholder samtlige landskamper spilt av Norges herrelandslag i fotball i kronologisk rekkefølge i perioden fra januar 1920 til desember 1924.

Norges landskamper 1920[rediger | rediger kilde]

Vennskapskamp, 13. juni 1920

Norge Norge 1–1 (1–1) Danmark Danmark Holmen gressbane (Aker)

Einar Gundersen Scoret i det 10. minutt 10'

Bernhard V. Andersen Scoret i det 42. minutt 42'

Norges lag:
Sigurd Wathne, Otto Aulie, Per Skou, Adolph Wold, Asbjørn Halvorsen, Gunnar Andersen, Kaare Engebretsen (Einar Wilhelms fra 42'), Einar Gundersen, Michael Paulsen, Johnny Helgesen, Per Holm.


Dommer: Ernst Albihn
Tilskuere: 14 000

Vennskapskamp, 27. juni 1920

Norge Norge 0–3 (0–2) Sverige Sverige Holmen gressbane (Aker)

Sune Andersson Scoret i det 10. minutt 10'
Rune Bergström Scoret i det 22. minutt 22'
Herbert Karlsson Scoret i det 65. minutt 65'

Norges lag:
Sigurd Wathne, John Johnsen, Per Skou, Adolph Wold, Asbjørn Halvorsen, Alexander Olsen, Kaare Engebretsen, Einar Gundersen (Rolf Semb-Thorstvedt fra 46'), Michael Paulsen, Johnny Helgesen, Per Holm.


Dommer: Hagbard Vestergaard
Tilskuere: 14 000

1. runde kvalifisering OL, 28. august 1920

Norge Norge 3–1 (1–1) Storbritannia Storbritannia Olympiastadion (Antwerpen)

Einar Gundersen Scoret i det 13. minutt 13'
Einar Gundersen Scoret i det 51. minutt 51'
Einar Wilhelms Scoret i det 63. minutt 63'

Frederick Nicholas Scoret i det 25. minutt 25'

Norges lag:
Sigurd Wathne, Otto Aulie, Per Skou, Adolph Wold, Asbjørn Halvorsen, Gunnar Andersen, Michael Paulsen, Einar Wilhelms, Johnny Helgesen, Einar Gundersen, Per Holm.


Dommer: Johannes Mutters
Tilskuere: 5 000

  • Kvalifiseringskampen til kvartfinalen under Sommer-OL 1920 ble spilt mot det engelske amatørlandslaget, som representerte Storbritannia i fotball.

Kvartfinale OL, 29. august 1920

Tsjekkoslovakia Tsjekkoslovakia 4–0 (2–0) Norge Norge La Butte (Brussel)

Jan Vanik Scoret i det 8. minutt 8'
Antonín Janda Scoret i det 17. minutt 17'
Antonín Janda Scoret i det 66. minutt 66'
Antonín Janda Scoret i det 77. minutt 77'

Norges lag:
Sigurd Wathne, Otto Aulie, Per Skou, Adolph Wold, Asbjørn Halvorsen, Gunnar Andersen, Michael Paulsen, Rolf Aass, Johnny Helgesen, Einar Gundersen, Per Holm.


Dommer: Charles Barette
Tilskuere: 4 000

Plasseringskamp OL, 31. august 1920

Italia Italia 2–1 (1–0) Norge Norge Broodstraat (Antwerpen)

Enrico Sardi Scoret i det 46. minutt 46'
Emilio Badini Scoret i det 96. minutt 96' (e.t.t.)

Arne Andersen Scoret i det 40. minutt 40'

Norges lag:
Sigurd Wathne, Otto Aulie, John Johnsen, Ellef Mohn, Asbjørn Halvorsen, Gunnar Andersen, Michael Paulsen, Arne Andersen, Johnny Helgesen, Rolf Semb-Thorstvedt, Per Holm.


Dommer: Louis Fourgous
Tilskuere: 500

Vennskapskamp, 26. september 1920

Sverige Sverige 0–0 (0–0) Norge Norge Stockholms stadion (Stockholm)
Norges lag:
Alf Lagesen, Otto Aulie, Per Skou, Adolph Wold, Asbjørn Halvorsen, Gunnar Andersen, Einar Wilhelms, Einar Gundersen, Michael Paulsen, Johnny Helgesen, Per Holm.


Dommer: Wolf Simon Boas
Tilskuere: 15 000

Norges landskamper 1921[rediger | rediger kilde]

Vennskapskamp, 25. mai 1921

Norge Norge 3–2 (2–2) Finland Finland Holmen gressbane (Aker)

Finn Berstad Scoret i det 30. minutt 30'
Finn Berstad Scoret i det 43. minutt 43'
Michael Paulsen Scoret i det 48. minutt 48'

Verner Eklöf Scoret i det 15. minutt 15'
Bruno Mantila Scoret i det 31. minutt 31'

Norges lag:
Arnt Simensen, John Johnsen, Per Skou, Adolph Wold, Asbjørn Halvorsen, Alexander Olsen, Harald Strøm, Einar Gundersen, Michael Paulsen, Finn Berstad, Per Holm.


Dommer: Ernst Albihn
Tilskuere: 14 000

Vennskapskamp, 19. juni 1921

Norge Norge 3–1 (1–0) Sverige Sverige Holmen gressbane (Aker)

Einar Gundersen Scoret i det 44. minutt 44'
Harald Strøm Scoret i det 48. minutt 48'
Fridtjof Resberg Scoret i det 73. minutt 73'

Rudolf Kock Scoret i det 75. minutt 75'

Norges lag:
Harald Finstad, John Johnsen, Per Skou, Adolph Wold (Reidar Høilund fra 23'), Alexander Olsen, Gunnar Andersen, Harald Strøm, Finn Berstad (Einar Gundersen fra 20'), Michael Paulsen, Fridtjof Resberg, Per Holm.


Dommer: Jack T. Howcroft
Tilskuere: 15 000

Vennskapskamp, 18. september 1921

Sverige Sverige 0–3 (0–3) Norge Norge Stockholms stadion (Stockholm)

Einar Gundersen Scoret i det 9. minutt 9'
Per Holm Scoret i det 19. minutt 19'
Einar Wilhelms Scoret i det 44. minutt 44'

Norges lag:
Harald Finstad, Otto Aulie, Per Skou, Adolph Wold, Asbjørn Halvorsen, Gunnar Andersen, Einar Wilhelms, Einar Gundersen, Michael Paulsen, Johnny Helgesen, Per Holm.


Dommer: Lauritz Andersen
Tilskuere: 12 000

Vennskapskamp, 2. oktober 1921

Danmark Danmark 3–1 (1–0) Norge Norge Idrætsparken (København)

Poul Nielsen Scoret i det 7. minutt 7'
Poul Nielsen Scoret i det 51. minutt 51'
Poul Nielsen Scoret i det 75. minutt 75'

Johnny Helgesen Scoret i det 59. minutt 59'

Norges lag:
Arnt Simensen, Otto Aulie, Per Skou (John Johnsen fra 46'), Adolph Wold, Asbjørn Halvorsen, Gunnar Andersen, Einar Wilhelms, Einar Gundersen, Michael Paulsen, Johnny Helgesen, Martinius Kristoffersen.


Dommer: Arthur Björklund
Tilskuere: 22 000

Norges landskamper 1922[rediger | rediger kilde]

Vennskapskamp, 23. august 1922

Sverige Sverige 0–0 (0–0) Norge Norge Stockholms stadion (Stockholm)
Norges lag:
Arnt Simensen, John Johnsen, Per Skou, Reidar Høilund, Alexander Olsen, Gunnar Andersen, Einar Wilhelms, Einar Gundersen, Michael Paulsen, Harald Strøm, Erland Ellingsen.


Dommer: Einar Ulrich
Tilskuere: 14 000

Vennskapskamp, 26. august 1922

Finland Finland 1–3 (0–2) Norge Norge Tölö bollplan (Helsingfors)

Verner Eklöf Scoret i det 60. minutt 60'

Wilhelm Nielsen Scoret i det 38. minutt 38'
Harald Strøm Scoret i det 43. minutt 43'
Einar Gundersen Scoret i det 85. minutt 85'

Norges lag:
Arnt Simensen, John Johnsen, Per Skou, Reidar Høilund, Ellef Mohn, Gunnar Andersen, Wilhelm Nielsen, Einar Gundersen, Michael Paulsen, Harald Strøm, Einar Wilhelms.


Dommer: Eric Gustavsson
Tilskuere: 5 000

Vennskapskamp, 10. september 1922

Norge Norge 3–3 (1–2) Danmark Danmark Fredrikstad Idræts- og Fotbaldplads (Fredrikstad)

Einar Gundersen Scoret i det 5. minutt 5'
Einar Wilhelms Scoret i det 74. minutt 74'
Rolf Aas Scoret i det 89. minutt 89'

Christian Grøthan Scoret i det 30. minutt 30'
Poul Nielsen Scoret i det 38. minutt 38'
Poul Nielsen Scoret i det 76. minutt 76'

Norges lag:
Arnt Simensen, Johan Gaarder, Per Skou, Reidar Høilund, Ellef Mohn, Gunnar Andersen, Einar Wilhelms, Einar Gundersen, Rolf Aas, Fridtjof Resberg, Herbert Lunde.


Dommer: [[]]
Tilskuere: 11 000

Vennskapskamp, 24. september 1922

Norge Norge 0–5 (0–4) Sverige Sverige Holmen gressbane (Aker)

Otto Malm Scoret i det 4. minutt 4'
Otto Malm Scoret i det 25. minutt 25'
Albin Dahl Scoret i det 30. minutt 30'
Albin Dahl Scoret i det 40. minutt 40'
Albin Dahl Scoret i det 75. minutt 75'

Norges lag:
Arnt Simensen, John Johnsen, Per Skou, Reidar Høilund, Alexander Olsen, Gunnar Andersen, Einar Wilhelms, Einar Gundersen, Michael Paulsen, Harald Strøm, Herbert Lunde.


Dommer: Lauritz Andersen
Tilskuere: 15 000

Norges landskamper 1923[rediger | rediger kilde]

Vennskapskamp, 17. juni 1923

Norge Norge 3–0 (1–0) Finland Finland Holmen gressbane (Aker)

Harald Strøm Scoret i det 29. minutt 29'
Harald Strøm Scoret i det 60. minutt 60'
Bjarne Johnsen Scoret i det 75. minutt 75'

Norges lag:
Hugo Hofstad, Rolf Westgaard, Per Skou, Petter Pedersen, Alexander Olsen, Gunnar Andersen, Harald Strøm, Einar Gundersen, Rolf Aas, Bjarne Johnsen, Martinius Kristoffersen.


Dommer: John W. D. Fowler
Tilskuere: 12 000

Vennskapskamp, 21. juni 1923

Norge Norge 2–2 (0–2) Sveits Sveits Holmen gressbane (Aker)

Finn Berstad Scoret i det 62. minutt 62'
Bjarne Johnsen Scoret i det 68. minutt 68'

Robert Afflerbach Scoret i det 38. minutt 38'
Arnold Charpillod Scoret i det 40. minutt 40'

Norges lag:
Hugo Hofstad, Rolf Westgaard, Per Skou, Petter Pedersen, Harald Strøm, Gunnar Andersen, Alf Simensen, Finn Berstad, Michael Paulsen, Bjarne Johnsen, Herbert Lunde.


Dommer: John W. D. Fowler
Tilskuere: 10 000

Vennskapskamp, 16. september 1923

Norge Norge 2–3 (1–0) Sverige Sverige Holmen gressbane (Aker)

Einar Wilhelms Scoret i det 28. minutt 28'
Berthel Ulrichsen Scoret i det 65. minutt 65' (Straffe)

Per Kaufeldt Scoret i det 52. minutt 52'
Rudolf Kock Scoret i det 73. minutt 73'
Sven Rydell Scoret i det 80. minutt 80'

Norges lag:
Arnt Simensen, Thaulow Goberg, Per Skou, Reidar Høilund, Asbjørn Halvorsen, Gunnar Andersen, Harald Strøm, Einar Wilhelms, Rolf Aas, Berthel Ulrichsen, Per Holm.


Dommer: Lauritz Andersen
Tilskuere: 14 000

Vennskapskamp, 30. september 1923

Danmark Danmark 2–1 (0–1) Norge Norge Idrætsparken (København)

Steen Steensen Blicher Scoret i det 47. minutt 47' (Straffe)
Viggo Jørgensen Scoret i det 53. minutt 53'

Bjarne Johnsen Scoret i det 22. minutt 22'

Norges lag:
Hugo Hofstad, Martin Johansen, Thaulow Goberg, Jacob Berner, Alexander Olsen, Gunnar Andersen, Einar Wilhelms, Finn Berstad, Egil Jacobsen, Bjarne Johnsen, Per Holm.


Dommer: Johannes Mutters
Tilskuere: 20 000

Vennskapskamp, 28. oktober 1923

Frankrike Frankrike 0–2 (0–2) Norge Norge Parc des Princes (Paris)

Einar Wilhelms Scoret i det 13. minutt 13'
Finn Berstad Scoret i det 19. minutt 19'

Norges lag:
Hugo Hofstad, Martin Johansen, Thaulow Goberg, Jacob Berner, Sverre Eika, Gunnar Andersen, Harald Strøm, Finn Berstad, Einar Wilhelms, Bjarne Johnsen, Herbert Lunde.


Dommer: Robert Walton
Tilskuere: 12 000

Vennskapskamp, 4. november 1923

Tyskland Tyskland 1–0 (1–0) Norge Norge Victoria-Sportplatz (Hamburg)

Otto Harder Scoret i det 22. minutt 22'

Norges lag:
Hugo Hofstad, Martin Johansen, Thaulow Goberg, Sverre Eika, Asbjørn Halvorsen, Gunnar Andersen, Harald Strøm, Finn Berstad, Einar Wilhelms, Bjarne Johnsen, Herbert Lunde.


Dommer: Theo van Zwieteren
Tilskuere: 20 000

Norges landskamper 1924[rediger | rediger kilde]

Vennskapskamp, 15. juni 1924

Norge Norge 0–2 (0–2) Tyskland Tyskland Holmen gressbane (Aker)

Hans Sutor Scoret i det 18. minutt 18'
Ludwig Wieder Scoret i det 36. minutt 36'

Norges lag:
Hugo Hofstad, Martin Johansen, Thaulow Goberg, Jacob Berner, Arvid Lindberg, Gunnar Andersen (Nils Berntsen fra 67'), Hans Dahl, Finn Berstad, Michael Paulsen, Oscar Thorstensen, Herbert Lunde.


Dommer: Arthur Björklund
Tilskuere: 6 000

Vennskapskamp, 23. august 1924

Finland Finland 2–0 (2–0) Norge Norge Tölö bollplan (Helsingfors)

William Kanerva Scoret i det 34. minutt 34'
Kalle Korma Scoret i det 42. minutt 42'

Norges lag:
Hugo Hofstad, Martin Johansen, Thaulow Goberg, Jacob Berner, Alf Flinth, Gunnar Andersen, Hans Dahl, Jean Louis Bretteville (Arne Andersen fra 20'), Arne Møller, Erich Graff-Wang, Herbert Lunde.


Dommer: Ruben Gelbord
Tilskuere: 3 000

Nordisk mesterskap, 14. september 1924

Norge Norge 1–3 (1–3) Danmark Danmark Holmen gressbane (Aker)

Finn Berstad Scoret i det 9. minutt 9' (Straffe)

Alf Olsen Scoret i det 21. minutt 21'
Poul Nielsen Scoret i det 26. minutt 26'
Poul Nielsen Scoret i det 31. minutt 31'

Norges lag:
Hugo Hofstad, Martin Johansen, Thaulow Goberg, Arvid Syrrist, Alexander Olsen, Gunnar Andersen, Hans Dahl, Finn Berstad, Arne Møller, Erich Graff-Wang, Sigmund Frogn.


Dommer: Eric Ohlson
Tilskuere: 15 000

Nordisk mesterskap, 21. september 1924

Sverige Sverige 6–1 (2–1) Norge Norge Råsundastadion (Stockholm)

Tore Keller Scoret i det 2. minutt 2'
Per Kaufeldt Scoret i det 44. minutt 44'
Per Kaufeldt Scoret i det 54. minutt 54'
Sven Rydell Scoret i det 66. minutt 66'
Sven Rydell Scoret i det 78. minutt 78'
Sven Rydell Scoret i det 89. minutt 89'

Finn Berstad Scoret i det 32. minutt 32'

Norges lag:
Hugo Hofstad, Martin Johansen, Thaulow Goberg, Andreas Johansen, Sigurd Eek, Arvid Syrrist (Arvid Lindberg fra 46'), Hans Dahl, Gunnar Dahl, Arne Møller, Finn Berstad, Gudmund Frederiksen.


Dommer: John Langenus
Tilskuere: 8 000

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]