Liste over Norges herrelandslag i fotballs tropper til mesterskap

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Norges herrelandslag i fotball har vært i fire mesterskap: VM i fotball 1938, VM i fotball 1994, VM i fotball 1998 og EM i fotball 2000. Her er listen over troppene til de ulike mesterskapene. Informasjonen om alder, antall spilte kamper og klubb er gjeldende fra den dagen mesterskapet startet.

For OL-laget i 1936 se Bronselaget.

VM i fotball 1938[rediger | rediger kilde]

Hovedtrener: Asbjørn Halvorsen

Nr. Pos. Spiller Fødselsdato/Alder Kamper Klubb
- 4FW Arne Brustad 14 april 1912 (alder 26) 19 Flagget til Norge Lyn
- 4FW Knut Brynildsen 23 juli 1917 (alder 20) 1 Flagget til Norge Fredrikstad
- 2DF Nils Eriksen 5 mars 1911 (alder 27) 34 Flagget til Norge Odd
- 4FW Odd Frantzen 20 januar 1913 (alder 25) 14 Flagget til Norge Hardy
- 3MF Kristian Henriksen 3 mars 1911 (alder 27) 12 Flagget til Norge Lyn
- 3MF Rolf Holmberg 24 august 1914 (alder 23) 18 Flagget til Norge Odd
- 2DF Øivind Holmsen 28 april 1912 (alder 26) 22 Flagget til Norge Lyn
- 4FW Arne Ileby 2 desember 1913 (alder 24) 0 Flagget til Norge Fredrikstad
- 4FW Magnar Isaksen 13 oktober 1910 (alder 27) 12 Flagget til Norge Lyn
- 2DF Rolf Johannessen 15 mars 1910 (alder 28) 11 Flagget til Norge Fredrikstad
- 1GK Henry Johansen 21 juli 1904 (alder 33) 44 Flagget til Norge Vålerengen
- 2DF Jørgen Juve 22 november 1906 (alder 31) 45 Flagget til Norge Lyn
- 4FW Reidar Kvammen 23 juli 1914 (alder 23) 29 Flagget til Norge Viking
- 1GK Sverre Nordby 13 mars 1910 (alder 28) 2 Flagget til Norge Mjøndalen
- 2DF Roald Amundsen* 18 september 1913 (alder 24) 0 Flagget til Norge Mjøndalen
- 3MF Oddmund Andersen* 21 desember 1915 (alder 22) 1 Flagget til Norge Mjøndalen
- 3MF Gunnar Andreassen* 5 januar 1913 (alder 25) 0 Flagget til Norge Fredrikstad
- 4FW Hjalmar Andresen* 18 juli 1914 (alder 23) 0 Flagget til Norge Sarpsborg
- 3MF Sverre Hansen* 0 Flagget til Norge Fram Larvik
- 1GK Anker Kihle* 19 april 1917 (alder 21) 0 Flagget til Norge Storm
- 4FW Alf Martinsen* 29 desember 1911 (alder 26) 17 Flagget til Norge Lillestrøm
- 3MF Frithjof Ulleberg* 10 september 1911 (alder 26) 14 Flagget til Norge Lyn
  • Kun 14 spillere i troppen reiste faktisk til Frankrike for 1938 mesterskapet. De resterende åtte spillerne (markert over) forble hjemme som reserver.[1][2]

VM i fotball 1994[rediger | rediger kilde]

Hovedtrener: Egil Olsen

Nr. Pos. Spiller Fødselsdato/Alder Kamper Klubb
1 1GK Erik Thorstvedt 28 oktober 1962 (alder 31) 84 Flagget til England Tottenham Hotspur
2 2DF Gunnar Halle 11 august 1965 (alder 28) 44 Flagget til England Oldham Athletic
3 2DF Erland Johnsen 5 april 1967 (alder 27) 20 Flagget til England Chelsea
4 2DF Rune Bratseth 19 mars 1961 (alder 33) 57 Flagget til Tyskland Werder Bremen
5 2DF Stig Inge Bjørnebye 11 desember 1969 (alder 24) 34 Flagget til England Liverpool
6 4FW Jostein Flo 3 oktober 1964 (alder 29) 23 Flagget til England Sheffield United
7 3MF Erik Mykland 21 juli 1971 (alder 22) 25 Flagget til Norge Start
8 3MF Øyvind Leonhardsen 17 august 1970 (alder 23) 29 Flagget til Norge Rosenborg
9 4FW Jan Åge Fjørtoft 10 januar 1967 (alder 27) 50 Flagget til England Swindon Town
10 3MF Kjetil Rekdal 6 november 1968 (alder 25) 32 Flagget til Belgia Lierse
11 3MF Mini Jakobsen 8 november 1965 (alder 28) 44 Flagget til Sveits Young Boys
12 1GK Frode Grodås 24 oktober 1964 (alder 29) 12 Flagget til Norge Lillestrøm
13 1GK Ola By Rise 14 november 1960 (alder 33) 25 Flagget til Norge Rosenborg
14 2DF Roger Nilsen 8 august 1969 (alder 24) 20 Flagget til England Sheffield United
15 3MF Karl-Petter Løken 14 august 1966 (alder 27) 32 Flagget til Norge Rosenborg
16 4FW Gøran Sørloth 16 juli 1962 (alder 31) 54 Flagget til Tyrkia Bursaspor
17 2DF Dan Eggen 13 januar 1970 (alder 24) 2 Flagget til Danmark Brøndby
18 2DF Alf-Inge Haaland 23 november 1972 (alder 21) 3 Flagget til England Nottingham Forest
19 3MF Roar Strand 2 februar 1970 (alder 24) 1 Flagget til Norge Rosenborg
20 2DF Henning Berg 1 september 1969 (alder 24) 16 Flagget til England Blackburn Rovers
21 4FW Sigurd Rushfeldt 11 desember 1972 (alder 21) 1 Flagget til Norge Tromsø
22 3MF Lars Bohinen 8 september 1969 (alder 24) 29 Flagget til England Nottingham Forest

VM i fotball 1998[rediger | rediger kilde]

Hovedtrener: Egil Olsen

Nr. Pos. Spiller Fødselsdato/Alder Kamper Klubb
1 1GK Frode Grodås 24 oktober 1964 (alder 33) 39 Flagget til England Tottenham Hotspur
2 2DF Gunnar Halle 11 august 1965 (alder 32) 60 Flagget til England Leeds United
3 2DF Ronny Johnsen 10 juni 1969 (alder 29) 33 Flagget til England Manchester United
4 2DF Henning Berg 1 september 1969 (alder 28) 52 Flagget til England Manchester United
5 2DF Stig Inge Bjørnebye (k) 11 desember 1969 (alder 28) 62 Flagget til England Liverpool
6 3MF Ståle Solbakken 27 februar 1968 (alder 30) 34 Flagget til Danmark AaB
7 3MF Erik Mykland 21 juli 1971 (alder 26) 54 Flagget til Hellas Panathinaikos
8 3MF Øyvind Leonhardsen 17 august 1970 (alder 27) 55 Flagget til England Liverpool
9 4FW Tore André Flo 15 juni 1973 (alder 24) 25 Flagget til England Chelsea
10 3MF Kjetil Rekdal 6 november 1968 (alder 29) 66 Flagget til Tyskland Hertha Berlin
11 3MF Mini Jakobsen 8 november 1965 (alder 32) 64 Flagget til Norge Rosenborg
12 1GK Thomas Myhre 16 oktober 1973 (alder 24) 1 Flagget til England Everton
13 1GK Espen Baardsen 7 desember 1977 (alder 20) 1 Flagget til England Tottenham Hotspur
14 2DF Vegard Heggem 13 juli 1975 (alder 22) 1 Flagget til Norge Rosenborg
15 2DF Dan Eggen 13 januar 1970 (alder 28) 13 Flagget til Spania Celta Vigo
16 3MF Jostein Flo 3 oktober 1964 (alder 33) 44 Flagget til Norge Strømsgodset
17 4FW Håvard Flo 4 april 1970 (alder 28) 9 Flagget til Tyskland Werder Bremen
18 4FW Egil Østenstad 2 januar 1972 (alder 26) 13 Flagget til England Southampton
19 2DF Erik Hoftun 3 mars 1969 (alder 29) 1 Flagget til Norge Rosenborg
20 4FW Ole Gunnar Solskjær 26 februar 1973 (alder 25) 13 Flagget til England Manchester United
21 3MF Vidar Riseth 21 april 1972 (alder 26) 4 Flagget til Østerrike LASK Linz
22 3MF Roar Strand 2 februar 1970 (alder 28) 5 Flagget til Norge Rosenborg

EM i fotball 2000[rediger | rediger kilde]

Hovedtrener: Nils Johan Semb

Nr. Pos. Spiller Fødselsdato/Alder Kamper Klubb
1 1GK Thomas Myhre 16 oktober 1973 (alder 26) 10 Flagget til England Everton
2 2DF André Bergdølmo 13 oktober 1971 (alder 28) 24 Flagget til Norge Rosenborg
3 2DF Bjørn Otto Bragstad 5 januar 1971 (alder 29) 11 Flagget til Norge Rosenborg
4 2DF Henning Berg (k) 1 september 1969 (alder 30) 70 Flagget til England Manchester United
5 2DF Trond Andersen 6 januar 1975 (alder 25) 8 Flagget til England Wimbledon
6 3MF Roar Strand 2 februar 1970 (alder 30) 23 Flagget til Norge Rosenborg
7 3MF Erik Mykland 21 juli 1971 (alder 28) 72 Flagget til Hellas Panathinaikos
8 3MF Ståle Solbakken 27 februar 1968 (alder 32) 57 Flagget til Danmark Aalborg BK
9 4FW Tore André Flo 15 juni 1973 (alder 26) 48 Flagget til England Chelsea
10 3MF Kjetil Rekdal 6 november 1968 (alder 31) 83 Flagget til Norge Vålerenga
11 3MF Bent Skammelsrud 18 mai 1966 (alder 34) 35 Flagget til Norge Rosenborg
12 1GK Frode Olsen 12 oktober 1967 (alder 32) 14 Flagget til Spania Sevilla
13 1GK Morten Bakke 16 desember 1968 (alder 31) 1 Flagget til Norge Molde
14 2DF Vegard Heggem 13 juli 1975 (alder 24) 18 Flagget til England Liverpool
15 3MF John Arne Riise 24 september 1980 (alder 19) 5 Flagget til Frankrike Monaco
16 2DF Dan Eggen 13 januar 1970 (alder 30) 17 Flagget til Spania Deportivo Alavés
17 4FW John Carew 5 september 1979 (alder 20) 12 Flagget til Norge Rosenborg
18 4FW Steffen Iversen 10 november 1976 (alder 23) 15 Flagget til England Tottenham Hotspur
19 3MF Eirik Bakke 13 september 1977 (alder 22) 5 Flagget til England Leeds United
20 4FW Ole Gunnar Solskjær 26 februar 1973 (alder 27) 30 Flagget til England Manchester United
21 3MF Vidar Riseth 21 april 1972 (alder 28) 25 Flagget til Skottland Celtic
22 2DF Stig Inge Bjørnebye 11 desember 1969 (alder 30) 71 Flagget til England Liverpool

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Norges 22 spillere til verdensmesterskapet anmeldt». Aftenposten (norsk). 25. mai 1938. s. 10. Besøkt 14. juli 2010. 
  2. ^ «Våre 14 verdensmesterskapsspillere uttatt». Aftenposten (norsk). 1. juni 1938. s. 10. Besøkt 14. juli 2010.