Liste over Norges landskamper i fotball for herrer 1950–1954

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Norges lag mot Nederland i vennskapskampen den 6. juni 1951 på Feijenoord stadion i Rotterdam.

Liste over Norges landskamper i fotball for herrer 1950–1954 inneholder samtlige landskamper spilt av Norges herrelandslag i fotball i kronologisk rekkefølge i perioden fra januar 1950 til desember 1954.

Norges landskamper 1950[rediger | rediger kilde]

Nordic Cup, 22. juni 1950

Danmark Danmark 4–0 (2–0) Norge Norge Idrætsparken (København)

Poul Petersen Scoret i det 21. minutt 21'
Jens Hansen Scoret i det 38. minutt 38' (Straffe)
Jens Hansen Scoret i det 48. minutt 48'
Aage Jensen Scoret i det 58. minutt 58'

Norges lag:
Torgeir Torgersen, Bjørn Spydevold, Harry Boye Karlsen, Per Bjørnø, Thorbjørn Svenssen, Egil Lærum, Gunnar Thoresen, Per Bredesen, Villy Andresen, Henry Johannessen, Gunnar Dahlen.


Dommer: Tore Sjöberg
Tilskuere: 35 000

Vennskapskamp, 15. august 1950

Norge Norge 2–2 (0–1) Luxembourg Luxembourg Brann Stadion (Bergen)

Gunnar Thoresen Scoret i det 60. minutt 60'
Hans Andersen Scoret i det 78. minutt 78'

Léon Letsch Scoret i det 6. minutt 6'
François Müller Scoret i det 59. minutt 59'

Norges lag:
Torgeir Torgersen, Bjørn Spydevold, Harry Boye Karlsen, Per Bjørnø, Thorbjørn Svenssen, Karsten Hansen, Gunnar Thoresen, Per Bredesen, Hans Andersen, Henry Johannessen, Gunnar Dahlen.


Dommer: Ernst Hansen (fotballdommer)
Tilskuere: 16 000

Nordic Cup, 10. september 1950

Norge Norge 4–1 (1–0) Finland Finland Ullevaal Stadion (Oslo)

Villy Andresen Scoret i det 10. minutt 10'
Villy Andresen Scoret i det 50. minutt 50'
Gunnar Thoresen Scoret i det 52. minutt 52'
Per Bredesen Scoret i det 81. minutt 81'

Olavi Lilja Scoret i det 87. minutt 87'

Norges lag:
Øivind Johannessen, Bjørn Spydevold, Harry Boye Karlsen, Per Bjørnø (Gunnar Hansen fra 14'), Thorbjørn Svenssen, Karsten Hansen, Gunnar Thoresen, Per Bredesen, Villy Andresen, Hans Andersen, Gunnar Dahlen.


Dommer: Ludvig Jørkov
Tilskuere: 25 780

Nordic Cup, 24. september 1950

Norge Norge 1–3 (0–0) Sverige Sverige Ullevaal Stadion (Oslo)

Harry Boye Karlsen Scoret i det 88. minutt 88' (Straffe)

Egon Jönsson Scoret i det 53. minutt 53'
Carl-Erik Palmér Scoret i det 55. minutt 55'
Egon Jönsson Scoret i det 79. minutt 79'

Norges lag:
Øivind Johannessen (Arild Andresen fra 15'), Bjørn Spydevold, Harry Boye Karlsen, Gunnar Hansen, Thorbjørn Svenssen, Per Bjørnø, Gunnar Thoresen, Per Bredesen, Villy Andresen, Henry Johannessen, Gunnar Dahlen.


Dommer: Folke Nyberg
Tilskuere: 35 552

Vennskapskamp, 5. november 1950

Jugoslavia Jugoslavia 4–0 (3–0) Norge Norge Stadion Jugoslavenska Narodna Armija (Beograd)

Tihomir Ognjanov Scoret i det 35. minutt 35'
Rajko Mitić Scoret i det 40. minutt 40'
Franjo Rupnik Scoret i det 45. minutt 45'
Tihomir Ognjanov Scoret i det 46. minutt 46'

Norges lag:
Torgeir Torgersen, Bjørn Spydevold, Erik Holmberg, Gunnar Hansen, Thorbjørn Svenssen, Per Bjørnø, Gunnar Thoresen, Ragnar Hvidsten, John Sveinsson, Harry Boye Karlsen, Per Bredesen.


Dommer: Klaas Schipper
Tilskuere: 45 000

Vennskapskamp, 26. november 1950

Irland Irland 2–2 (1–2) Norge Norge Dalymount Park (Dublin)

John Carey Scoret i det 24. minutt 24' (Straffe)
David Walsh Scoret i det 61. minutt 61'

Per Bredesen Scoret i det 6. minutt 6'
Villy Andresen Scoret i det 11. minutt 11'

Norges lag:
Torgeir Torgersen, Bjørn Spydevold, Harry Boye Karlsen, Gunnar Hansen, Thorbjørn Svenssen, Thorleif Olsen, Gunnar Thoresen, Per Bredesen, Villy Andresen, Ragnar Hvidsten, Willy Olsen.


Dommer: Henry Pearce (fotballdommer)
Tilskuere: 31 215

Norges landskamper 1951[rediger | rediger kilde]

Vennskapskamp, 15. mai 1951

England England (amatører) 2–1 (2–0) Norge Norge Ayresome Park (Middlesbrough)

Alfred Noble Scoret i det ?. minutt ?'
George Robb Scoret i det ?. minutt ?'

John Sveinsson Scoret i det ?. minutt ?'

Norges lag:
Ewald Kihle, Bjørn Spydevold, Harry Boye Karlsen, Thorleif Olsen, Thorbjørn Svenssen, Per Bjørnø, Gunnar Dybwad, Per Bredesen, John Sveinsson, Ragnar Hvidsten, Karl Skifjeld.


Dommer: [[]]
Tilskuere: 12 000


Vennskapskamp, 30. mai 1951

Norge Norge 2–3 (1–1) Irland Irland Ullevaal Stadion (Oslo)

Odd Wang Sørensen Scoret i det 14. minutt 14'
Ragnar Hvidsten Scoret i det 55. minutt 55'

Peter Farrell Scoret i det 17. minutt 17'
Alf Ringstead Scoret i det 67. minutt 67'
Paddy Coad Scoret i det 82. minutt 82'

Norges lag:
Ewald Kihle, Bjørn Spydevold, Harry Boye Karlsen, Thorleif Olsen, Thorbjørn Svenssen, Egil Lærum, Ragnar Hvidsten, Per Bredesen, Gunnar Dybwad, Odd Wang Sørensen, Karl Skifjeld.


Dommer: Carl Frederik Jørgensen
Tilskuere: 20 900

Vennskapskamp, 6. juni 1951

Nederland Nederland 2–3 (1–2) Norge Norge Feijenoord stadion (Rotterdam)

Noud Van Melis Scoret i det 44. minutt 44'
Abe Lenstra Scoret i det 50. minutt 50'

Henry Johannessen Scoret i det 26. minutt 26'
Odd Wang Sørensen Scoret i det 29. minutt 29'
Henry Johannessen Scoret i det 59. minutt 59'

Norges lag:
Tom Blohm, Åge Spydevold, Harry Boye Karlsen, Thorleif Olsen, Thorbjørn Svenssen, Egil Lærum, Ragnar Hvidsten, Per Bredesen, Odd Wang Sørensen, Henry Johannessen, Karl Skifjeld.


Dommer: Giovanni Galeati
Tilskuere: 65 000

Vennskapskamp, 26. juli 1951

Norge Norge 3–1 (0–0) Island Island Lerkendal stadion (Trondheim)

Harald Hennum Scoret i det 44. minutt 44'
Haukur Bjarnason Scoret i det 81. minutt 81' (Selvmål)
Ragnar Hvidsten Scoret i det 90. minutt 90'

Ríkharður Jónsson Scoret i det 52. minutt 52'

Norges lag:
Tom Blohm, Bjørn Spydevold, Harry Boye Karlsen, Thorleif Olsen, Thorbjørn Svenssen, Egil Lærum, Ragnar Hvidsten, Per Bredesen, Hans Andersen, Harald Hennum, Karl Skifjeld.


Dommer: Helge Andersen (fotballdommer)
Tilskuere: 20 000

Nordic Cup, 18. august 1951

Finland Finland 1–1 (1–0) Norge Norge Olympiastadion (Helsingfors)

Jorma Vaihela Scoret i det 41. minutt 41'

Per Bredesen Scoret i det 64. minutt 64'

Norges lag:
Tom Blohm, Erik Holmberg, Harry Boye Karlsen, Thorleif Olsen, Thorbjørn Svenssen, Egil Lærum, Gunnar Thoresen, Per Bredesen, Arne Natland, Harald Hennum, Arne Høivik.


Dommer: John O. Nilsson
Tilskuere: 22 415

Vennskapskamp, 23. august 1951

Norge Norge 2–4 (1–4) Jugoslavia Jugoslavia Ullevaal Stadion (Oslo)

Gunnar Dybwad Scoret i det 33. minutt 33'
Gunnar Dybwad Scoret i det 57. minutt 57'

Bernard Vukas Scoret i det 8. minutt 8'
Stjepan Bobek Scoret i det 23. minutt 23'
Branko Zebec Scoret i det 27. minutt 27'
Stjepan Bobek Scoret i det 30. minutt 30'

Norges lag:
Tom Blohm, Bjørn Spydevold, Harry Boye Karlsen, Thorleif Olsen, Thorbjørn Svenssen, Egil Lærum (Knut Andersen fra ?), Gunnar Thoresen, Per Bredesen, Gunnar Dybwad, Ragnar Hvidsten, Harry Kure.


Dommer: Aksel Asmussen
Tilskuere: 30 000

Nordic Cup, 16. september 1951

Norge Norge 2–0 (2–0) Danmark Danmark Ullevaal Stadion (Oslo)

Gunnar Thoresen Scoret i det 27. minutt 27'
Bent JørgensenScoret i det 40. minutt 40' (Selvmål)

Norges lag:
Tom Blohm, Erik Holmberg, Harry Boye Karlsen, Thorleif Olsen, Thorbjørn Svenssen, Bjørn Spydevold, Gunnar Thoresen, Per Bredesen, Odd Wang Sørensen, Ragnar Hvidsten, Gunnar Dahlen.


Dommer: John O. Nilsson
Tilskuere: 35 322

Nordic Cup, 30. september 1951

Sverige Sverige 3–4 (2–2) Norge Norge Ullevi stadion (Göteborg)

Ingvar Rydell Scoret i det 13. minutt 13'
Gösta Lennart Lindh Scoret i det 23. minutt 23' (Straffe)
Ingvar Rydell Scoret i det 52. minutt 52'

Harry Boye Karlsen Scoret i det 6. minutt 6' (Straffe)
Gunnar Dahlen Scoret i det 7. minutt 7'
Per Bredesen Scoret i det 65. minutt 65'
Harry Boye Karlsen Scoret i det 70. minutt 70' (Straffe)

Norges lag:
Tom Blohm, Erik Holmberg, Harry Boye Karlsen (Oddvar Kruge fra ?), Egil Lærum, Thorbjørn Svenssen, Bjørn Spydevold, Gunnar Thoresen, Per Bredesen, Odd Wang Sørensen, Ragnar Hvidsten, Gunnar Dahlen.


Dommer: Valdemar Laursen
Tilskuere: 29 790

Norges landskamper 1952[rediger | rediger kilde]

Vennskapskamp, 10. juni 1952

Norge Norge 1–2 (1–0) Finland Finland Bislett stadion (Oslo)

Henry Johannessen Scoret i det 33. minutt 33'

Nils Rikberg Scoret i det 45. minutt 45'
Nils Rikberg Scoret i det 49. minutt 49'

Norges lag:
Tom Blohm, Oddvar Hansen, Rolf Vevle Eriksen, Thorleif Olsen, Thorbjørn Svenssen, Bjørn Spydevold, Gunnar Thoresen, Ove Ødegaard, Tor Jevne, Henry Johannessen, Gunnar Dahlen.


Dommer: John Erik Andersson
Tilskuere: 21 732

  • Kampen mellom Norge og Finland var en del av en firenasjoners turnering, som et ledd i 50-årsjubileet til Norges Fotballforbund.

Vennskapskamp, 25. juni

Jugoslavia Jugoslavia 4–1 (3–1) Norge Norge Stadion Maksimir (Zagreb)

Bernard Vukas Scoret i det 8. minutt 8'
Bernard Vukas Scoret i det 10. minutt 10'
Rajko Mitić Scoret i det 18. minutt 18'
Branko Zebec Scoret i det 59. minutt 59'

Jan Sagvaag Scoret i det 19. minutt 19'

Norges lag:
Asbjørn Hansen, Erik Holmberg, Bjørn Spydevold, Thorleif Olsen, Gunnar Eide, Dagfinn Nilsen, Ragnar Hvidsten, Harald Hennum, Odd Wang Sørensen, Jan Sagvaag, Knut Andersen.


Dommer: Eugenio Scherz
Tilskuere: 30 000

1/8-finale Sommer-OL 1952, 21. juli 1952

Sverige Sverige 4–1 (2–0) Norge Norge Ratina Stadion (Tammerfors)

Yngve Brodd Scoret i det 23. minutt 23'
Yngve Brodd Scoret i det 35. minutt 35'
Ingvar Rydell Scoret i det 81. minutt 81'
Sylve Bengtsson Scoret i det 89. minutt 89'

Odd Wang Sørensen Scoret i det 82. minutt 82'

Norges lag:
Tom Blohm, Erik Holmberg, Harry Boye Karlsen, Thorleif Olsen, Thorbjørn Svenssen, Bjørn Spydevold, Ragnar Hvidsten, Gunnar Thoresen, Odd Wang Sørensen, Henry Johannessen, Gunnar Dahlen.


Dommer: Johan Aksel Alho
Tilskuere: 4 072

Nordic Cup, 31. august 1952

Norge Norge 7–2 (2–1) Finland Finland Ullevaal Stadion (Oslo)

Odd Wang Sørensen Scoret i det ?. minutt ?'
Gunnar Thoresen Scoret i det 18. minutt 18'
Kjell Kristiansen Scoret i det 36. minutt 36'
Kjell Kristiansen Scoret i det 47. minutt 47'
Gunnar Thoresen Scoret i det 55. minutt 55'
Kjell Kristiansen Scoret i det 75. minutt 75'
Odd Wang Sørensen Scoret i det 85. minutt 85'

Kalevi Lehtovirta Scoret i det 16. minutt 16'
Nils Rikberg Scoret i det 80. minutt 80'

Norges lag:
Asbjørn Hansen, Oddvar Hansen, Harry Boye Karlsen, Thorleif Olsen, Thorbjørn Svenssen, Bjørn Spydevold, Gunnar Andresen, Gunnar Thoresen, Odd Wang Sørensen, Kjell Kristiansen, Ragnar Hvidsten.


Dommer: John O. Nilsson
Tilskuere: 24 025

Nordic Cup, 5. oktober 1952

Norge Norge 1–2 (1–1) Sverige Sverige Ullevaal Stadion (Oslo)

Henry Johannessen Scoret i det 41. minutt 41'

Karl-Alfred Jakobsson Scoret i det 32. minutt 32'
Hans Persson Scoret i det 73. minutt 73'

Norges lag:
Øivind Johannessen, Oddvar Hansen, Harry Boye Karlsen, Thorleif Olsen, Thorbjørn Svenssen, Bjørn Spydevold, Gunnar Andresen, Gunnar Thoresen, Henry Johannessen, Kjell Kristiansen, Ragnar Hvidsten.


Dommer: Leo Helge
Tilskuere: 36 458

Nordic Cup, 19. oktober 1952

Danmark Danmark 1–3 (0–1) Norge Norge Idrætsparken (København)

Per Jensen Scoret i det 57. minutt 57'

Odd Wang Sørensen Scoret i det 19. minutt 19'
Hans Nordahl Scoret i det 61. minutt 61'
Tor Jevne Scoret i det 77. minutt 77'

Norges lag:
Asbjørn Hansen, Oddvar Hansen, Harry Boye Karlsen, Thorleif Olsen, Thorbjørn Svenssen, Karsten Hansen, Ragnar Hvidsten, Hans Nordahl, Tor Jevne, Odd Wang Sørensen, Knut Dahlen.


Dommer: Gösta Lindberg
Tilskuere: 41 000

Norges landskamper 1953[rediger | rediger kilde]

Vennskapskamp, 19. mai 1953

Norge Norge 1–1 (1–1) England England Ullevaal Stadion (Oslo)

Tor Jevne Scoret i det ?. minutt ?'

Derek Saunders Scoret i det ?. minutt ?'

Norges lag:
Asbjørn Hansen, Bjørn Spydevold, Yngve Karlsen, Thorleif Olsen, Thorbjørn Svenssen, Arne Bakker, Ragnar Hvidsten, Hans Nordahl, Tor Jevne, Henry Johannessen, Knut Dahlen.


Dommer: Steen Ahlner
Tilskuere: 20 000


Kvalifisering til VM, 24. juni 1953

Norge Norge 2–3 (2–2) Saarland Saarland Bislett stadion (Oslo)

Gunnar Thoresen Scoret i det 3. minutt 3'
Knut Dahlen Scoret i det 15. minutt 15'

Herbert Binkert Scoret i det 16. minutt 16'
Werner Otto Scoret i det 30. minutt 30'
Gerhard Siedl Scoret i det 55. minutt 55'

Norges lag:
Olav Hørli, Erik Holmberg, Yngve Karlsen, Thorleif Olsen, Thorbjørn Svenssen, Thor Hernes, Asbjørn Andersen, Gunnar Thoresen, Knut Dahlen, Harald Hennum, Leif Olsen.


Dommer: Johann Bronkhorst
Tilskuere: 22 000

  • Willibald Hahn ble utnevnt til Norges første landslagstrener fra 1. august og tok over etter daværende rikstrener Frank Soo.

Vennskapskamp, 13. august 1953

Norge Norge 3–1 (3–1) Island Island Brann Stadion (Bergen)

Kjell Kristiansen Scoret i det 8. minutt 8'
Gunnar Dybwad Scoret i det 15. minutt 15'
Gunnar Thoresen Scoret i det 23. minutt 23'

Gunnar Gunnarsson Scoret i det 43. minutt 43'

Norges lag:
Asbjørn Hansen, Oddvar Hansen, Harry Boye Karlsen, Thorleif Olsen, Thorbjørn Svenssen, Thor Hernes, Gunnar Thoresen, Harald Hennum, Gunnar Dybwad, Kjell Kristiansen, Leif Olsen.


Dommer: John Erik Andersson
Tilskuere: 12 000

Kvalifisering til VM, 19. august 1953

Norge Norge 1–1 (1–1) Vest-Tyskland Vest-Tyskland Ullevaal Stadion (Oslo)

Harald Hennum Scoret i det 41. minutt 41'

Fritz Walter Scoret i det 44. minutt 44'

Norges lag:
Asbjørn Hansen, Oddvar Hansen, Harry Boye Karlsen, Thorleif Olsen, Thorbjørn Svenssen, Thor Hernes, Gunnar Thoresen, Harald Hennum, Gunnar Dybwad, Arne Natland, Leif Olsen.


Dommer: Bertus Aussum
Tilskuere: 32 266

Nordic Cup, 30. august 1953

Finland Finland 1–4 (1–3) Norge Norge Olympiastadion (Helsingfors)

Olavi Lahtinen Scoret i det 39. minutt 39'

Harald Hennum Scoret i det 6. minutt 6'
Gunnar Thoresen Scoret i det 8. minutt 8'
Gunnar Thoresen Scoret i det 44. minutt 44'
Pål Angell-Hansen Scoret i det 47. minutt 47'

Norges lag:
Asbjørn Hansen, Oddvar Hansen, Harry Boye Karlsen, Thorleif Olsen, Thorbjørn Svenssen, Thor Hernes, Harald Hennum, Gunnar Thoresen, Arne Kotte, Arne Natland, Pål Angell-Hansen.


Dommer: Helge Andersen (fotballdommer)
Tilskuere: 20 819

Nordic Cup, 13. september 1953

Norge Norge 0–1 (0–1) Danmark Danmark Ullevaal Stadion (Oslo)

Bent Sørensen Scoret i det 32. minutt 32'

Norges lag:
Asbjørn Hansen, Oddvar Hansen, Harry Boye Karlsen, Thorleif Olsen, Thorbjørn Svenssen, Thor Hernes, Harald Hennum, Gunnar Thoresen, Gunnar Dybwad, Arne Natland, Bernhard Johansen.


Dommer: Gösta Lindberg
Tilskuere: 35 500

Vennskapskamp, 29. september 1953

Norge Norge 4–0 (0–0) Nederland Nederland Ullevaal Stadion (Oslo)

Gunnar Thoresen Scoret i det 54. minutt 54'
Hans Nordahl Scoret i det 58. minutt 58'
Gunnar Dybwad Scoret i det 67. minutt 67'
Gunnar Thoresen Scoret i det 73. minutt 73'

Norges lag:
Asbjørn Hansen, Oddvar Hansen, Harry Boye Karlsen, Thorleif Olsen, Thorbjørn Svenssen, Thor Hernes, Roy Strandbakke, Gunnar Thoresen, Gunnar Dybwad, Hans Nordahl, Harald Hennum.


Dommer: Leo Helge
Tilskuere: 25 000

Nordic Cup, 18. oktober 1953

Sverige Sverige 0–0 (0–0) Norge Norge Råsundastadion (Stockholm)
Norges lag:
Asbjørn Hansen, Oddvar Hansen, Harry Boye Karlsen, Thorleif Olsen, Thorbjørn Svenssen, Thor Hernes, Odd Wang Sørensen, Gunnar Thoresen, Gunnar Dybwad, Hans Nordahl, Willy Olsen.


Dommer: Folke Nyberg
Tilskuere: 27 025

Kvalifisering til VM, 8. november 1953

Saarland Saarland 0–0 (0–0) Norge Norge Ludwigsparkstadion (Saarbrücken)
Norges lag:
Asbjørn Hansen, Oddvar Hansen, Harry Boye Karlsen, Thorleif Olsen, Thorbjørn Svenssen, Thor Hernes, Harald Hennum, Gunnar Thoresen, Gunnar Dybwad, Hans Nordahl, Willy Olsen.


Dommer: Leopold Horn
Tilskuere: 40 000

Kvalifisering til VM, 22. november 1953

Vest-Tyskland Vest-Tyskland 5–1 (1–1) Norge Norge Volksparkstadion (Hamburg)

Maxl Morlock Scoret i det 26. minutt 26'
Maxl Morlock Scoret i det 63. minutt 63'
Ottmar Walter Scoret i det 69. minutt 69'
Fritz Walter Scoret i det 80. minutt 80'
Helmut Rahn Scoret i det 86. minutt 86'

Hans Nordahl Scoret i det 22. minutt 22'

Norges lag:
Asbjørn Hansen, Oddvar Hansen, Harry Boye Karlsen (Erik Holmberg fra 27'), Thorleif Olsen, Thorbjørn Svenssen, Thor Hernes, Willy Fossli, Gunnar Thoresen, Gunnar Dybwad, Hans Nordahl, Ragnar Hvidsten.


Dommer: Archer Williams Luty
Tilskuere: 76 000

  • Norge endte på tredjeplass i sin kvalifiseringsgruppe og ble dermed ikke kvalifisert til VM i fotball 1954, som ble arrangert i Sveits.

Kvalifiseringsgruppe 1:

Land K V U T Mål P
Vest-Tyskland Vest-Tyskland 4 3 1 0 12-3 7
Saarland Saarland 4 1 1 2 4-8 3
Norge Norge 4 0 2 2 4-9 2

Norges landskamper 1954[rediger | rediger kilde]

Vennskapskamp, 5. mai 1954

Skottland Skottland 1–0 (1–0) Norge Norge Hampden Park (Glasgow)

George Hamilton Scoret i det 35. minutt 35'

Norges lag:
Asbjørn Hansen, Oddvar Hansen, Harry Boye Karlsen, Thorleif Olsen, Thor Hernes, Arne Natland, Willy Fossli, Gunnar Thoresen, Arne Kotte, Hans Nordahl, Gunnar Dybwad.


Dommer: John Harold Clough
Tilskuere: 25 897

Vennskapskamp, 19. mai 1954

Norge Norge 1–1 (0–0) Skottland Skottland Ullevaal Stadion (Oslo)

Harry Kure Scoret i det 88. minutt 88'

John Mackenzie Scoret i det 55. minutt 55'

Norges lag:
Asbjørn Hansen, Oddvar Hansen, Harry Boye Karlsen, Thorleif Olsen, Thorbjørn Svenssen, Thor Hernes (Arne Natland fra 53'), Ragnar Hvidsten, Gunnar Thoresen, Arne Kotte, Gunnar Arnesen, Harry Kure.


Dommer: John Erik Andersson
Tilskuere: 25 000

Vennskapskamp, 30. mai 1954

Østerrike Østerrike 5–0 (0–0) Norge Norge Praterstadion (Wien)

Walter Schleger Scoret i det 48. minutt 48'
Ernst Happel Scoret i det 53. minutt 53'
Erich Probst Scoret i det 61. minutt 61'
Erich Probst Scoret i det 68. minutt 68'
Harry Boye Karlsen Scoret i det 76. minutt 76' (Selvmål)

Norges lag:
Asbjørn Hansen (Olav Førli fra 53'), Oddvar Hansen, Harry Boye Karlsen, Thorleif Olsen, Thorbjørn Svenssen, Arne Natland, Per Ljostveit (Ragnar Hvidsten fra 46'), Odd Wang Sørensen, Kjell Kristiansen, Harry Kure, Gunnar Thoresen.


Dommer: Albert Meißner
Tilskuere: 46 000

Vennskapskamp, 4. juni 1954

Norge Norge 2–1 (0–1) Danmark Danmark Malmö Idrottsplats (Malmö)

Per Ljostveit Scoret i det 78. minutt 78'
Harry Kure Scoret i det 102. minutt 102'

Valdemar Kendzior Scoret i det 15. minutt 15'

Norges lag:
Asbjørn Hansen, Oddvar Hansen, Harry Boye Karlsen, Thorleif Olsen, Thorbjørn Svenssen, Arne Natland, Gunnar Thoresen, Per Ljostveit, Odd Wang Sørensen, Kjell Kristiansen, Harry Kure.


Dommer: John O. Nilsson
Tilskuere: 16 000

  • Kampen mellom Norge og Danmark ble spilt i forbindelse med jubileet til det svenske fotballforbundet.

Vennskapskamp, 7. juni 1954

Sverige Sverige 3–0 (2–0) Norge Norge Råsundastadion (Stockholm)

Sven-Ove Svensson Scoret i det 33. minutt 33' (Straffe)
Karl-Alfred Jakobsson Scoret i det 41. minutt 41'
Nils-Åke Sandell Scoret i det 53. minutt 53'

Norges lag:
Asbjørn Hansen, Oddvar Hansen, Harry Boye Karlsen, Thorleif Olsen, Thorbjørn Svenssen, Arne Natland (Ragnar Rygel fra 30'), Gunnar Thoresen, Per Ljostveit, Odd Wang Sørensen, Kjell Kristiansen, Harry Kure.


Dommer: Johan Aksel Alho
Tilskuere: 20 837

  • Kampen mellom Sverige og Norge ble spilt i forbindelse med jubileet til det svenske fotballforbundet.

Vennskapskamp, 4. juli 1954

Island Island 1–0 (1–0) Norge Norge Melavöllur (Reykjavík)

Þórður Þórðarson Scoret i det 29. minutt 29'

Norges lag:
Willy Aronsen, Anton Løkkeberg, Knut Brogaard, Odd Pettersen, Edgar Falch, Even Hansen, John Olsen, Ragnar Larsen, Gunnar Dybwad, Håkon Kindervåg, Willy Buer.


Dommer: Guðjón Einarsson
Tilskuere: 7 500

Nordic Cup, 29. august 1954

Norge Norge 3–1 (0–1) Finland Finland Ullevaal Stadion (Oslo)

Gunnar Dybwad Scoret i det 57. minutt 57'
Henry Johannessen Scoret i det 59. minutt 59'
Harald Hennum Scoret i det 62. minutt 62'

Matti Hiltunen Scoret i det 6. minutt 6'

Norges lag:
Willy Aronsen, Yngve Karlsen, Harry Boye Karlsen, Thorleif Olsen, Thorbjørn Svenssen, Thor Hernes, Gunnar Thoresen, Harald Hennum, Gunnar Dybwad, Henry Johannessen, Harry Kure.


Dommer: Helge Andersen (fotballdommer)
Tilskuere: 21 048

Nordic Cup, 19. september 1954

Norge Norge 1–1 (0–0) Sverige Sverige Ullevaal Stadion (Oslo)

Reidar Sundby Scoret i det 75. minutt 75'

John Eriksson Scoret i det 68. minutt 68'

Norges lag:
Asbjørn Hansen, Arne Bakker, Harry Boye Karlsen, Thorleif Olsen, Thorbjørn Svenssen, Thor Hernes, Gunnar Thoresen, Per Ljostveit, Reidar Sundby, Henry Johannessen, Willy Olsen.


Dommer: Tauno Aro
Tilskuere: 35 427

Nordic Cup, 31. oktober 1954

Danmark Danmark 0–1 (0–0) Norge Norge Idrætsparken (København)

Harald Hennum Scoret i det 81. minutt 81'

Norges lag:
Asbjørn Hansen, Arne Bakker, Harry Boye Karlsen, Thorleif Olsen, Thorbjørn Svenssen, Thor Hernes, Petter Fauchald, Hans Nordahl, Harald Hennum, Ragnar Hvidsten, Willy Olsen.


Dommer: John Erik Andersson
Tilskuere: 36 200

Vennskapskamp, 8. november 1954

Irland Irland 2–1 (0–1) Norge Norge Dalymount Park (Dublin)

Con Martin Scoret i det 59. minutt 59'
Reg Ryan Scoret i det 66. minutt 66' (Straffe)

Willy Olsen Scoret i det 31. minutt 31'

Norges lag:
Willy Aronsen, Arne Bakker, Harry Boye Karlsen, Ragnar Rygel, Thorbjørn Svenssen, Thor Hernes, Petter Fauchald, Ragnar Hvidsten, Ragnar Larsen, Harald Hennum, Willy Olsen.


Dommer: John Harold Clough
Tilskuere: 34 000

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]