Liste over Norges landskamper i fotball for herrer 1945–1949

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Stellan Nilsson for Sverige hjemme mot Norge den 5. oktober 1947 (4–1).

Liste over Norges landskamper i fotball for herrer 1945–1949 inneholder samtlige landskamper spilt av Norges herrelandslag i fotball i kronologisk rekkefølge i perioden fra januar 1945 til desember 1949.

Norges landskamper 1945[rediger | rediger kilde]

Vennskapskamp, 26. august 1945

Danmark Danmark 4–2 (1–2) Norge Norge Idrætsparken (København)

Kaj Christiansen Scoret i det 7. minutt 7'
Kaj Christiansen Scoret i det 50. minutt 50'
Karl Hansen Scoret i det 83. minutt 83'
Aage Jensen Scoret i det 89. minutt 89'

Bjørn Spydevold Scoret i det 35. minutt 35'
Kjell Moe Scoret i det 44. minutt 44'

Norges lag:
Tom Blohm, Finn Moen, Øivind Holmsen, Gunnar Andreassen, Kristian Henriksen, Reidar Olsen, Thorleif Larsen, Bjørn Spydevold, Knut Brynildsen, Kjell Moe, Arne Brustad.


Dommer: Torsten Carlsson
Tilskuere: 40 000

Vennskapskamp, 9. september 1945

Norge Norge 1–5 (0–2) Danmark Danmark Ullevaal Stadion (Oslo)

Knut Brynildsen Scoret i det 46. minutt 46'

Helge Bronée Scoret i det 30. minutt 30'
Viggo Jensen Scoret i det 41. minutt 41'
Karl Hansen Scoret i det 67. minutt 67'
Karl Hansen Scoret i det 82. minutt 82'
Carl Præst Scoret i det 84. minutt 84'

Norges lag:
Tom Blohm, Finn Moen, Bjørn Berger, Sverre Zachariassen, Kristian Henriksen, Gustav Rehn, Trygve Arnesen, Bjørn Spydevold, Knut Brynildsen, Kjell Moe, Thorleif Larsen.


Dommer: Ivan Eklind
Tilskuere: 34 000

Vennskapskamp, 21. oktober 1945

Sverige Sverige 10–0 (4–0) Norge Norge Råsundastadion (Stockholm)

Vincent Persson Scoret i det 1. minutt 1'
Gunnar Nordahl Scoret i det 12. minutt 12'
Gunnar Nordahl Scoret i det 26. minutt 26'
Nils Carlsson Scoret i det 31. minutt 31'
Arne Nyberg Scoret i det 48. minutt 48'
Nils Carlsson Scoret i det 61. minutt 61'
Gunnar Gren Scoret i det 73. minutt 73'
Gunnar Nordahl Scoret i det 82. minutt 82'
Arne Nyberg Scoret i det 85. minutt 85'
Gunnar Nordahl Scoret i det 89. minutt 89'

Norges lag:
Tom Blohm, Rolf Johannessen (Egil Jevanord fra 46'), Øivind Holmsen, Bjørn Spydevold, Kristian Henriksen, Reidar Olsen, Trygve Arnesen, John Sveinsson, Knut Brynildsen, Alf Martinsen, Arne Brustad.


Dommer: Valdemar Laursen
Tilskuere: 29 674

Norges landskamper 1946[rediger | rediger kilde]

Vennskapskamp, 16. juni 1946

Norge Norge 2–1 (1–1) Danmark Danmark Ullevaal Stadion (Oslo)

Hans Nordahl Scoret i det 9. minutt 9'
Knut Osnes Scoret i det 58. minutt 58'

Jørgen Sørensen Scoret i det 24. minutt 24'

Norges lag:
Tom Blohm, Finn Moen, Gustav Rehn, Egil Lærum, Oddmund Andersen, Harry Boye Karlsen, Gunnar Thoresen, Hans Nordahl, Knut Osnes, Bjørn Spydevold, Arne Brustad (Arne Eriksen fra 35')


Dommer: [[]]
Tilskuere: 34 000

Vennskapskamp, 28. juni 1946

Norge Norge 12–0 (1–0) Finland Finland Brann Stadion (Bergen)

Gunnar Thoresen Scoret i det 15. minutt 15'
Paul Sætrang Scoret i det 18. minutt 18'
Gunnar Thoresen Scoret i det 20. minutt 20'
Knut Osnes Scoret i det 30. minutt 30'
Paul Sætrang Scoret i det 31. minutt 31'
Reidar Kvammen Scoret i det 34. minutt 34'
Hans Nordahl Scoret i det 59. minutt 59'
Gunnar Thoresen Scoret i det 62. minutt 62'
Paul Sætrang Scoret i det 69. minutt 69'
Reidar Kvammen Scoret i det 80. minutt 80'
Hans Nordahl Scoret i det 81. minutt 81'
Knut Osnes Scoret i det 89. minutt 89'

Norges lag:
Tom Blohm, Bjørn Spydevold, Gustav Rehn, Per Frantzen, Oddmund Andersen, Harry Boye Karlsen, Gunnar Thoresen, Reidar Kvammen, Knut Osnes, Hans Nordahl, Paul Sætrang.


Dommer: Gunnar Dahlner
Tilskuere: 22 000

Vennskapskamp, 8. juli 1946

Danmark Danmark 2–0 (1–0) Norge Norge Idrætsparken (København)

Carl Præst Scoret i det 38. minutt 38'
Arne Sørensen Scoret i det 69. minutt 69'

Norges lag:
Tom Blohm, Finn Moen, Gustav Rehn, Bjørn Spydevold, Oddmund Andersen (Erik Holmberg fra 20'), Harry Boye Karlsen, Gunnar Thoresen, Reidar Kvammen, Knut Osnes, Hans Nordahl, Paul Sætrang.


Dommer: John O. Nilsson
Tilskuere: 40 000

Vennskapskamp, 28. juli 1946

Luxembourg Luxembourg 3–2 (0–1) Norge Norge Stade Municipal (Luxembourg)

Léon Schumacher Scoret i det 60. minutt 60'
Léon Schumacher Scoret i det 66. minutt 66'
Nicolas Pauly Scoret i det 70. minutt 70'

Henry Johannessen Scoret i det 30. minutt 30'
Knut Dahlen Scoret i det 82. minutt 82'

Norges lag:
Tom Blohm, Finn Moen, Gustav Rehn, Hjalmar Andresen, Erik Holmberg, Harry Boye Karlsen, Gunnar Thoresen, Reidar Kvammen, Alf Martinsen, Henry Johannessen, Knut Dahlen.


Dommer: Laurent Franken
Tilskuere: 9 000

Vennskapskamp, 15. september 1946

Norge Norge 0–3 (0–1) Sverige Sverige Ullevaal Stadion (Oslo)

Arne Nyberg Scoret i det 33. minutt 33'
Gunnar Gren Scoret i det 75. minutt 75'
Eric Karlsson Scoret i det 84. minutt 84'

Norges lag:
Tom Blohm, Finn Moen, Gustav Rehn, Hjalmar Andresen, Kristian Henriksen, Harry Boye Karlsen, Reidar Kvammen, Gunnar Thoresen, Knut Osnes (Hand Nordahl fra 73'), Bjørn Spydevold, Knut Dahlen.


Dommer: Aksel Asmussen
Tilskuere: 37 000

Vennskapskamp, 20. oktober 1946

Danmark Danmark 7–1 (1–1) Norge Norge Idrætsparken (København)

Karl Hansen Scoret i det 20. minutt 20'
Karl Hansen Scoret i det 52. minutt 52'
Jørgen Sørensen Scoret i det 62. minutt 62'
Carl Præst Scoret i det 65. minutt 65'
Karl Hansen Scoret i det 78. minutt 78'
Carl Præst Scoret i det 85. minutt 85'
Karl Hansen Scoret i det 89. minutt 89'

Knut Brynildsen Scoret i det 42. minutt 42'

Norges lag:
Tom Blohm, Finn Moen, Gustav Rehn, Hjalmar Andresen, Erik Holmberg, Bjørn Spydevold, Gunnar Thoresen, Reidar Kvammen, Knut Brynildsen, Harry Boye Karlsen, Fritz Kristoffersen.


Dommer: Folke Nyberg
Tilskuere: 39 650

Norges landskamper 1947[rediger | rediger kilde]

Vennskapskamp, 11. juni 1947

Norge Norge 3–1 (0–0) Polen Polen Ullevaal Stadion (Oslo)

Knut Brynildsen Scoret i det 48. minutt 48'
Trygve Arnesen Scoret i det 53. minutt 53'
Knut Brynildsen Scoret i det 63. minutt 63'

Edward Jabłoński Scoret i det 89. minutt 89'

Norges lag:
Torgeir Torgersen, Erik Holmberg, Egil Jevanord, Egil Lærum, Thorbjørn Svenssen, Hjalmar Andresen, Trygve Arnesen, Harry Boye Karlsen, Hans Nordahl, Knut Brynildsen, Bjørn Spydevold.


Dommer: Ludvig Jørkov
Tilskuere: 35 000


Vennskapskamp, 26. juni 1947

Finland Finland 1–2 (1–1) Norge Norge Olympiastadion (Helsingfors)

Anatol Hasso Scoret i det 28. minutt 28'

Harry Boye Karlsen Scoret i det 39. minutt 39' (Straffe)
Henry Johannessen Scoret i det 85. minutt 85'

Norges lag:
Torgeir Torgersen, Erik Holmberg, Egil Jevanord, Egil Lærum, Thorbjørn Svenssen, Bjørn Spydevold, Gunnar Thoresen, Harry Boye Karlsen, Knut Brynildsen, Henry Johannessen, Gunnar Andresen.


Dommer: Tore Sjöberg
Tilskuere: 14 806

Vennskapskamp, 28. juni 1947

Sverige Sverige 5–1 (1–1) Norge Norge Olympiastadion (Helsingfors)

Gunnar Nordahl Scoret i det 18. minutt 18'
Gunnar Nordahl Scoret i det 56. minutt 56'
Gunnar Nordahl Scoret i det 59. minutt 59'
Gunnar Nordahl Scoret i det 85. minutt 85'
Sven Persson Scoret i det 86. minutt 86'

Knut Brynildsen Scoret i det 17. minutt 17'

Norges lag:
Torgeir Torgersen, Erik Holmberg, Egil Jevanord, Egil Lærum, Thorbjørn Svenssen, Harry Boye Karlsen, Gunnar Thoresen, Bjørn Spydevold, Knut Brynildsen, Alf Svendsrud, Arne Røisland.


Dommer: Johan Aksel Alho
Tilskuere: 24 407

Vennskapskamp, 24. juli 1947

Island Island 2–4 (2–4) Norge Norge Melavöllur (Reykjavík)

Albert Guðmundsson Scoret i det 4. minutt 4'
Albert Guðmundsson Scoret i det 38. minutt 38'

Knut Brynildsen Scoret i det 6. minutt 6'
Gunnar Thoresen Scoret i det 23. minutt 23'
Gunnar Thoresen Scoret i det 29. minutt 29'
Paul Sætrang Scoret i det 44. minutt 44'

Norges lag:
Torgeir Torgersen, Erik Holmberg, Egil Jevanord, Egil Lærum (Gunnar Hansen fra 20'), Thorbjørn Svenssen, Harry Boye Karlsen, Odd Wang Sørensen, Gunnar Thoresen, Bjørn Spydevold, Knut Brynildsen, Paul Sætrang.


Dommer: Lionel E. Gibbs
Tilskuere: 6 000

Nordisk mesterskap, 7. september 1947

Finland Finland 3–3 (3–2) Norge Norge Olympiastadion (Helsingfors)

Stig-Goran Myntti Scoret i det ?. minutt ?'
Stig-Goran Myntti Scoret i det ?. minutt ?'
Harri Reunanen Scoret i det ?. minutt ?'

Gunnar Dahlen Scoret i det 22. minutt 22'
Odd Wang Sørensen Scoret i det 41. minutt 41'
Knut Brynildsen Scoret i det 88. minutt 88' (Straffe)

Norges lag:
Torgeir Torgersen, Erik Holmberg, Gustav Rehn, Bjørn Spydevold, Thorbjørn Svenssen, Harry Boye Karlsen, Odd Fredriksen, Gunnar Thoresen, Odd Wang Sørensen, Knut Brynildsen, Gunnar Dahlen.


Dommer: Valdemar Laursen
Tilskuere: 13 533

Nordisk mesterskap, 21. september 1947

Norge Norge 3–5 (2–3) Danmark Danmark Ullevaal Stadion (Oslo)

Gunnar Thoresen Scoret i det 35. minutt 35'
Knut Osnes Scoret i det 42. minutt 42' (Straffe)
Knut Osnes Scoret i det 71. minutt 71'

Gunnar Hansen Scoret i det 1. minutt 1' (Selvmål)
Jørgen Hansen Scoret i det 10. minutt 10'
Carl Præst Scoret i det 13. minutt 13'
Jørgen Hansen Scoret i det 82. minutt 82'
Carl Præst Scoret i det 83. minutt 83'

Norges lag:
Torgeir Torgersen, Erik Holmberg, Øivind Høibak, Thorbjørn Svenssen, Harry Boye Karlsen, Erling Gripp, Gunnar Thoresen, Knut Osnes, Odd Wang Sørensen, Gunnar Dahlen, Gunnar Hansen.


Dommer: John O. Nilsson
Tilskuere: 34 756

Nordisk mesterskap, 5. oktober 1947

Sverige Sverige 4–1 (2–1) Norge Norge Råsundastadion (Stockholm)

Nils Liedholm Scoret i det 9. minutt 9'
Gunnar Nordahl Scoret i det 15. minutt 15'
Gunnar Nordahl Scoret i det 70. minutt 70'
Gunnar Gren Scoret i det 71. minutt 71'

Reidar Kvammen Scoret i det 41. minutt 41'

Norges lag:
Torgeir Torgersen, Karsten Johannesen, Gustav Rehn, Bjørn Spydevold, Erik Holmberg, Harry Boye Karlsen, Gunnar Thoresen, Reidar Kvammen, Knut Osnes, Knut Brynildsen, Gunnar Dahlen.


Dommer: George Reader
Tilskuere: 36 134

Norges landskamper 1948[rediger | rediger kilde]

Vennskapskamp, 26. mai 1948

Norge Norge 1–2 (1–1) Nederland Nederland Ullevaal Stadion (Oslo)

Odd Wang Sørensen Scoret i det 6. minutt 6'

Mick Clavan Scoret i det 33. minutt 33'
Cock Van der Tuyn Scoret i det 77. minutt 77'

Norges lag:
Torgeir Torgersen, Thor Lunde, Erik Holmberg, Willy Sundblad, Thorbjørn Svenssen, Bjørn Spydevold, Gunnar Thoresen, Reidar Kvammen, Odd Wang Sørensen, Harry Boye Karlsen, Gunnar Dahlen.


Dommer: Reginald James Leafe
Tilskuere: 28 800

Nordisk mesterskap, 12. juni 1948

Danmark Danmark 1–2 (1–1) Norge Norge Idrætsparken (København)

Tage Jensen Scoret i det 24. minutt 24'

Jann Sørdal Scoret i det 37. minutt 37'
Jann Sørdal Scoret i det 50. minutt 50'

Norges lag:
Torgeir Torgersen, Finn Moen, Erik Holmberg, Oddvar Hansen, Thorbjørn Svenssen, Thor Moxnes, Gunnar Thoresen, Reidar Kvammen, Odd Wang Sørensen, Jann Sørdal, Gunnar Dahlen.


Dommer: Gunnar Dahlner
Tilskuere: 41 000

Vennskapskamp, 6. august 1948

Norge Norge 11–0 (1–0) USA USA Bislett stadion (Oslo)

Jann Sørdal Scoret i det ?. minutt ?'
Jann Sørdal Scoret i det ?. minutt ?'
Gunnar Thoresen Scoret i det ?. minutt ?'
Gunnar Thoresen Scoret i det ?. minutt ?'
Gunnar Thoresen Scoret i det ?. minutt ?'
Gunnar Dahlen Scoret i det ?. minutt ?'
Odd Wang Sørensen Scoret i det ?. minutt ?'
Odd Wang Sørensen Scoret i det ?. minutt ?'
Odd Wang Sørensen Scoret i det ?. minutt ?'
Odd Wang Sørensen Scoret i det ?. minutt ?'
Odd Wang Sørensen Scoret i det ?. minutt ?'

Norges lag:
Torgeir Torgersen, Finn Moen, Erik Holmberg, Oddvar Hansen, Thorbjørn Svenssen, Thor Moxnes, Gunnar Thoresen, Knut Brynildsen, Odd Wang Sørensen, Jann Sørdal, Gunnar Dahlen.


Dommer: John Erik Andersson
Tilskuere: 24 000

Nordisk mesterskap, 5. september 1948

Norge Norge 2–0 (1–0) Finland Finland Ullevaal Stadion (Oslo)

Odd Wang Sørensen Scoret i det 2. minutt 2'
Odd Wang Sørensen Scoret i det 50. minutt 50'

Norges lag:
Torgeir Torgersen, Johan Saksvik, Erik Holmberg, Gunnar Hansen, Thorbjørn Svenssen, Thor Moxnes, Ragnar Nikolay Larsen, Gunnar Thoresen, Odd Wang Sørensen, Jann Sørdahl, Gunnar Dahlen.


Dommer: Ivan Eklind
Tilskuere: 24 389

Nordisk mesterskap, 19. september 1948

Norge Norge 3–5 (2–2) Sverige Sverige Ullevaal Stadion (Oslo)

Gunnar Dahlen Scoret i det 11. minutt 11'
Gunnar Thorsen Scoret i det 33. minutt 33'
Jann Sørdahl Scoret i det 84. minutt 84'

Gunnar Nordahl Scoret i det 24. minutt 24'
Gunnar Nordahl Scoret i det 33. minutt 33'
Gunnar Nordahl Scoret i det 62. minutt 62'
Gunnar Nordahl Scoret i det 74. minutt 74'
Gunnar Nordahl Scoret i det 80. minutt 80'

Norges lag:
Torgeir Torgersen, Johan Saksvik, Erik Holmberg, Einar Gundersen, Thorbjørn Svenssen, Thor Moxnes, Inge Paulsen, Gunnar Thoresen, Odd Wang Sørensen, Jann Sørdahl, Gunnar Dahlen (Hans Nordahl fra 70').


Dommer: Ivan Eklind
Tilskuere: 24 389

Vennskapskamp, 24. desember 1948

Egypt Egypt 1–1 (1–1) Norge Norge Ukjent stadion (Kairo)

Kamal el-Sabbagh Scoret i det 11. minutt 11' (Straffe)

Odd Wang Sørensen Scoret i det 55. minutt 55'

Norges lag:
Torgeir Torgersen, Erik Holmberg, Harry Boye Karlsen, Hjalmar Andresen, Thorbjørn Svenssen, Thor Moxnes, Gunnar Thoresen, Jann Sørdahl, Odd Wang Sørensen, Harry Yven, Gunnar Dahlen.


Dommer: [[]]
Tilskuere: 8 000

Norges landskamper 1949[rediger | rediger kilde]

Vennskapskamp, 18. mai 1949

Norge Norge 1–4 (0–2) England England Ullevaal Stadion (Oslo)

Villy Andresen Scoret i det 50. minutt 50'

James Mullen Scoret i det 4. minutt 4'
Tom Finney Scoret i det 38. minutt 38'
Bjørn Spydevold Scoret i det 60. minutt 60' (Selvmål)
John Morris Scoret i det 70. minutt 70'

Norges lag:
Torgeir Torgersen, Bjørn Spydevold, Harry Boye Karlsen, Knut Andersen, Thorbjørn Svenssen, Odd Andersen, Trygve Arnesen, Gunnar Thoresen, Villy Andresen, Hans Nordahl, Gunnar Dahlen.


Dommer: John Erik Andersson
Tilskuere: 32 874

Vennskapskamp, 19. juni 1949

Norge Norge 1–3 (0–0) Jugoslavia Jugoslavia Ullevaal Stadion (Oslo)

Per Bredesen Scoret i det 60. minutt 60'

Rajko Mitić Scoret i det 76. minutt 76'
Stjepan Bobek Scoret i det 84. minutt 84'
Zlatko Čajkovski Scoret i det 88. minutt 88'

Norges lag:
Torgeir Torgersen, Erik Holmberg, Henry Henriksen, Arne Natland, Thorbjørn Svenssen, Egil Lærum, Knut Sørensen, Reidar Kvammen (Per Bredesen fra 46'), Odd Wang Sørensen, Gunnar Thoresen, Karl Skifjeld.


Dommer: Klaas Schipper
Tilskuere: 23 163

Nordisk mesterskap, 8. juli 1949

Finland Finland 1–1 (1–0) Norge Norge Olympiastadion (Helsingfors)

Jorma Vaihela Scoret i det 33. minutt 33'

Odd Wang Sørensen Scoret i det 89. minutt 89'

Norges lag:
Torgeir Torgersen, Bjørn Spydevold, Erik Holmberg, Per Bjørnø, Thorbjørn Svenssen, Egil Lærum, Gunnar Thoresen, Sverre Olsen, Odd Wang Sørensen, Per Bredesen, Karl Skifjeld.


Dommer: Aksel Asmussen
Tilskuere: 11 256

Nordisk mesterskap, 11. september 1949

Norge Norge 0–2 (0–1) Danmark Danmark Ullevaal Stadion (Oslo)

Frank Reckendorff Scoret i det 28. minutt 28'
Jens Hansen Scoret i det 84. minutt 84'

Norges lag:
Torgeir Torgersen, Bjørn Spydevold, Harry Boye Karlsen, Per Bjørnø, Erik Holmberg, Egil Lærum, Gunnar Thoresen, Per Bredesen, Hans Andersen, Hans Nordahl, Willy Olsen.


Dommer: Wolf Waldemar Karni
Tilskuere: 38 085

Nordisk mesterskap, 2. oktober 1949

Sverige Sverige 3–3 (0–1) Norge Norge Råsundastadion (Stockholm)

Lennart Lindskog Scoret i det 60. minutt 60'
Hans Jeppson Scoret i det 76. minutt 76'
Karl Simonsson Scoret i det 79. minutt 79'

Per Bredesen Scoret i det 15. minutt 15'
Harald Hennum Scoret i det 75. minutt 75'
Per Bredesen Scoret i det 89. minutt 89'

Norges lag:
Torgeir Torgersen (Øivind Johannessen fra 9'), Bjørn Spydevold, Harry Boye Karlsen, Per Bjørnø, Thorbjørn Svenssen, Egil Lærum, Gunnar Thoresen, Per Bredesen, Villy Andresen, Harald Hennum, Gunnar Dahlen.


Dommer: Valdemar Laursen
Tilskuere: 37 750

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]