Liste over Norges landskamper i fotball for herrer 1995–1999

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Liste over Norges landskamper i fotball for herrer 1995–1999 inneholder samtlige landskamper spilt av Norges herrelandslag i fotball i kronologisk rekkefølge fra januar 1995 til desember 1999.

Norges landskamper 1995[rediger | rediger kilde]

Vennskapskamp, 6. februar 1995

Norge Norge 7–0 (2–0) Estland Estland Neo Gymnastikos Syllogos Zenon stadium (Larnaca, Kypros)

Jahn Ivar Jakobsen Scoret i det 4. minutt 4'
Lars Bohinen Scoret i det 13. minutt 13'
Harald Martin Brattbakk Scoret i det 48. minutt 48'
Gunnar Halle Scoret i det 57. minutt 57'
Lars Bohinen Scoret i det 58. minutt 58'
Jahn Ivar Jakobsen Scoret i det 73. minutt 73'
Harald Martin Brattbakk Scoret i det 89. minutt 89'

Norges lag:
Erik Thorstvedt (Frode Olsen fra 46'), Alf-Inge Håland, Ronny Johnsen, Roger Nilsen, Gunnar Halle (Jostein Flo fra 63'), Runar Berg, Ståle Solbakken, Lars Bohinen, Jahn Ivar Jacobsen, Sigurd Rushfeldt (Jan Åge Fjørtoft fra 69'), Harald Martin Brattbakk.


Dommer: Anastasios Papaioannou
Tilskuere: 200

Vennskapskamp, 8. februar 1995

Kypros Kypros 0–2 (0–2) Norge Norge Makarios stadium (Nikosia)

Øyvind Leonhardsen Scoret i det 21. minutt 21'
Jostein Flo Scoret i det 24. minutt 24'

Norges lag:
Frode Grodås, Henning Berg (Runar Berg fra 82'), Ronny Johnsen, Roger Nilsen (Alf-Inge Håland fra 46'), Jostein Flo (Gunnar Halle fra 59'), Erik Mykland, Ståle Solbakken, Øyvind Leonhardsen (Lars Bohinen fra 46'), Jahn Ivar Jakobsen, Jan Åge Fjørtoft, Sigurd Rushfeldt (Harald Martin Brattbakk fra 82').


Dommer: Abraham Klein
Tilskuere: 1 000

Kvalifisering til EM, 29. mars 1995

Luxembourg Luxembourg 0–2 (0–1) Norge Norge Stade Josy Barthel (Luxembourg)

Ralph Ferron Rødt kort etter 71 minutter 71'

Øyvind Leonhardsen Scoret i det 35. minutt 35'
Gunnar Aase Scoret i det 77. minutt 77'

Norges lag:
Erik Thorstvedt, Alf-Inge Håland, Henning Berg, Ronny Johnsen, Stig Inge Bjørnebye, Jostein Flo (Gunnar Aase fra 46'), Lars Bohinen, Kjetil Rekdal (Ståle Solbakken fra 83'), Øyvind Leonhardsen, Jahn Ivar Jakobsen, Jan Åge Fjørtoft.


Dommer: Nikolaj Levnikov
Tilskuere: 3 100

Kvalifisering til EM, 26. april 1995

Norge Norge 5–0 (3–0) Luxembourg Luxembourg Ullevaal Stadion (Oslo)

Jahn Ivar Jakobsen Scoret i det 11. minutt 11'
Jan Åge Fjørtoft Scoret i det 12. minutt 12'
Harald Martin Brattbakk Scoret i det 24. minutt 24'
Henning Berg Scoret i det 46. minutt 46'
Kjetil Rekdal Scoret i det 49. minutt 49'

Norges lag:
Frode Grodås, Henning Berg (Alf-Inge Håland fra 65'), Ronny Johnsen, Roger Nilsen, Gunnar Halle, Lars Bohinen (Ståle Solbakken fra 36'), Kjetil Rekdal, Øyvind Leonhardsen, Jahn Ivar Jakobsen, Harald Martin Brattbakk, Jan Åge Fjørtoft.


Dommer: John Ferry
Tilskuere: 15 124

Vennskapskamp, 25. mai 1995

Norge Norge 3–2 (1–1) Ghana Ghana Ullevaal Stadion (Oslo)

Kjetil Rekdal Scoret i det 9. minutt 9' (Straffe)
Jan Åge Fjørtoft Scoret i det 50. minutt 50'
Jan Åge Fjørtoft Scoret i det 53. minutt 53'

Abedi Pelé Scoret i det 29. minutt 29'
Abedi Pelé Scoret i det 57. minutt 57' (Straffe)

Norges lag:
Erik Thorstvedt, Henning Berg, Ronny Johnsen, Roger Nilsen, Jostein Flo (Ole Bjørn Sundgot fra 78'), Lars Bohinen (Tore Pedersen fra 74'), Kjetil Rekdal (Ståle Solbakken fra 46'), Bent Skammelsrud, Jahn Ivar Jakobsen, Harald Martin Brattbakk, Jan Åge Fjørtoft.


Dommer: Mika Peltola
Tilskuere: 8 312

Kvalifisering til EM, 7. juni 1995

Norge Norge 2–0 (1–0) Malta Malta Ullevaal Stadion (Oslo)

Jan Åge Fjørtoft Scoret i det 43. minutt 43'
Jostein Flo Scoret i det 88. minutt 88'

Norges lag:
Erik Thorstvedt, Henning Berg, Ronny Johnsen, Alf-Inge Håland, Roger Nilsen (Harald Martin Brattbakk fra 70'), Jostein Flo, Erik Mykland, Kjetil Rekdal (Kåre Ingebrigtsen fra 83'), Ståle Solbakken, Jahn Ivar Jakobsen, Jan Åge Fjørtoft.


Dommer: Zbigniew Przesmycki
Tilskuere: 15 180

Vennskapskamp, 22. juli 1995

Norge Norge 0–0 (0–0) Frankrike Frankrike Ullevaal Stadion (Oslo)
Norges lag:
Erik Thorstvedt, Gunnar Halle, (Alf-Inge Håland fra 46'), Henning Berg, Erland Johnsen, Roger Nilsen (Ronny Johnsen fra 64'), Jostein Flo, Ståle Solbakken, Kjetil Rekdal (Kåre Ingebrigtsen fra 87'), Øyvind Leonhardsen, Mons Ivar Mjelde, Jan Åge Fjørtoft.


Dommer: Hugo Luyten
Tilskuere: 12 030

  • Lars Bohinen valgte å boikotte vennskapskampen mot Frankrike i protest mot de franske prøvesprengningene i Stillehavet.

Kvalifisering til EM, 16. august 1995

Norge Norge 1–1 (1–0) Tsjekkia Tsjekkia Ullevaal Stadion (Oslo)

Henning Berg Scoret i det 27. minutt 27'

Jan Suchopárek Scoret i det 84. minutt 84'

Norges lag:
Erik Thorstvedt, Karl-Petter Løken, Henning Berg, Ronny Johnsen, Alf-Inge Håland, Jostein Flo, Lars Bohinen, Ståle Solbakken, Øyvind Leonhardsen, Jahn Ivar Jakobsen (Geirmund Brendesæter fra 69'), Jan Åge Fjørtoft (Harald Martin Brattbakk fra 80').


Dommer: Sergej Husajnov
Tilskuere: 22 054

Kvalifisering til EM, 6. september 1995

Tsjekkia Tsjekkia 2–0 (1–0) Norge Norge Sparta stadion (Praha)

Tomáš Skuhravý Scoret i det 6. minutt 6' (Straffe)
Radek Drulák Scoret i det 87. minutt 87'

Norges lag:
Erik Thorstvedt,Karl-Petter Løken, Erland Johnsen, Ronny Johnsen, Henning Berg, Jostein Flo, Lars Bohinen (Kjetil Rekdal fra 75'), Ståle Solbakken, Øyvind Leonhardsen, Jahn Ivar Jakobsen, Jan Åge Fjørtoft (Harald Martin Brattbakk fra 70').


Dommer: Kurt Röthlisberger
Tilskuere: 19 522

Vennskapskamp, 11. oktober 1995

Norge Norge 0–0 (0–0) England England Ullevaal Stadion (Oslo)
Norges lag:
Erik Thorstvedt, Karl-Petter Løken, Henning Berg, Ronny Johnsen, Stig Inge Bjørnebye, Tore André Flo, Lars Bohinen, Kjetil Rekdal, Øyvind Leonhardsen (Ståle Solbakken fra 63'), Jahn Ivar Jakobsen, Jan Åge Fjørtoft (Harald Martin Brattbakk fra 80').


Dommer: Karl-Erik Nilsson (fotballdommer)
Tilskuere: 21 006

Kvalifisering til EM, 15. november 1995

Nederland Nederland 3–0 (0–0) Norge Norge De Kuip (Rotterdam)

Clarence Seedorf Scoret i det 47. minutt 47'
Youri Mulder Scoret i det 89. minutt 89'
Marc Overmars Scoret i det 90. minutt 90'

Norges lag:
Frode Grodås, Karl-Petter Løken (Alf-Inge Håland fra 62'), Henning Berg, Erland Johnsen, Stig Inge Bjørnebye, Tore André Flo, Erik Mykland, (Øyvind Leonhardsen fra 59'), Kjetil Rekdal, Lars Bohinen (Ståle Solbakken fra 82'), Jahn Ivar Jakobsen, Jan Åge Fjørtoft.


Dommer: Dermot Gallagher
Tilskuere: 42 325

  • Norge endte på tredjeplass i sin kvalifiseringsgruppe, bak Tsjekkia og Nederland, og ble dermed ikke kvalifisert til EM i fotball 1996 arrangert i England.

Kvalifiseringsgruppe 5

Land K V U T Mål P
Tsjekkia Tsjekkia 10 6 3 1 21-6 21
Nederland Nederland 10 6 2 2 23-5 20
Norge Norge 10 6 2 2 17-7 20
Hviterussland Hviterussland 10 3 2 5 8-13 11
Luxembourg Luxembourg 10 3 1 6 3-21 10
Malta Malta 10 0 2 8 2-22 2

Vennskapskamp, 26. november 1995

Jamaica Jamaica 1–1 (0–0) Norge Norge Kingston Town (Kingston)

Kevin Wilson Scoret i det 90. minutt 90'

Ole Gunnar Solskjær Scoret i det 80. minutt 80'

Norges lag:
Frode Grodås, Claus Lundekvam, Egil Ulfstein, Claus Eftevaag, Geirmund Brendesæter, Arild Stavrum (Gunnar Aase fra 46'), Petter Rudi, Ståle Solbakken, Erik Mykland, (Bjørn Arild Levernes fra 28'), Ole Gunnar Solskjær, Tore André Flo.


Dommer: Ramesh Ramdhan
Tilskuere: 15 000

Vennskapskamp, 29. november 1995

Trinidad og Tobago Trinidad & Tobago 3–2 (2–2) Norge Norge Queen's Park Oval (Port of Spain)

Russel Latapy Scoret i det 24. minutt 24' (Straffe)
Russel Latapy Scoret i det 45. minutt 45'
Russel Latapy Scoret i det 53. minutt 53' (Straffe)

Tore André Flo Scoret i det 11. minutt 11'
Bjørn Arild Levernes Scoret i det 20. minutt 20'

Norges lag:
Frode Grodås (Frode Olsen fra 46'), Christer Basma, Egil Ulfstein (Claus Lundekvam fra 46'), Claus Eftevaag, Geirmund Brendesæter, Arild Stavrum (Gunnar Aase fra 76'), Petter Rudi, Erik Mykland (Ole Gunnar Solskjær fra 66'), Ståle Solbakken, Bjørn Arild Levernes, Tore André Flo.


Dommer: Mark Forde
Tilskuere: 24 000

Norges landskamper 1996[rediger | rediger kilde]

Vennskapskamp, 7. februar 1996

Spania Spania 1–0 (1–0) Norge Norge Estadio Insular (Las Palmas)

Kiko Scoret i det 45. minutt 45'

Norges lag:
Frode Grodås, Alf-Inge Håland, Henning Berg, Roger Nilsen, Stig Inge Bjørnebye, Petter Rudi, Lars Bohinen (Ståle Solbakken fra 18'), Kjetil Rekdal, Øyvind Leonhardsen, Jan Åge Fjørtoft, Tore André Flo (Jahn Ivar Jakobsen fra 25').


Dommer: Marcello Nicchi
Tilskuere: 18 500

Vennskapskamp, 27. mars 1996

Nord-Irland Nord-Irland 0–2 (0–0) Norge Norge Windsor Park (Belfast)

Ole Gunnar Solskjær Scoret i det 51. minutt 51'
Egil Østenstad Scoret i det 78. minutt 78'

Norges lag:
Frode Grodås, (Erik Thorstvedt fra 46'), Alf-Inge Håland, Henning Berg, Ronny Johnsen, Stig Inge Bjørnebye, Petter Rudi, Kjetil Rekdal, Ståle Solbakken (Claus Lundekvam fra 86'), Øyvind Leonhardsen (Jahn Ivar Jakobsen fra 25'), Ole Gunnar Solskjær, Jan Åge Fjørtoft (Egil Østenstad fra 75').


Dommer: John Ashman
Tilskuere: 5 343

Vennskapskamp, 24. april 1996

Norge Norge 0–0 (0–0) Spania Spania Ullevaal Stadion (Oslo)
Norges lag:
Frode Grodås, Alf-Inge Håland, Henning Berg, Tore Pedersen (Claus Lundekvam fra 85'), Stig Inge Bjørnebye (Roger Nilsen fra 77'), Petter Rudi, Kjetil Rekdal, Ståle Solbakken, Jahn Ivar Jakobsen (Tommy Svindal Larsen fra 46'), Jan Åge Fjørtoft (Egil Østenstad fra 77'), Ole Gunnar Solskjær.


Dommer: Georg Dardenne
Tilskuere: 11 898

Kvalifisering til VM, 2. juni 1996

Norge Norge 5–0 (2–0) Aserbajdsjan Aserbajdsjan Ullevaal Stadion (Oslo)

Ståle Solbakken Scoret i det 8. minutt 8'
Ole Gunnar Solskjær Scoret i det 37. minutt 37'
Ståle Solbakken Scoret i det 46. minutt 46'
Frank Strandli Scoret i det 60. minutt 60'
Ole Gunnar Solskjær Scoret i det 90. minutt 90'

Norges lag:
Frode Grodås, Alf-Inge Håland, Henning Berg, Ronny Johnsen, Stig Inge Bjørnebye, Petter Rudi, Ståle Solbakken (Tommy Svindal Larsen fra 79'), Kjetil Rekdal, Øyvind Leonhardsen, (Tore André Flo fra 46'), Ole Gunnar Solskjær, Frank Strandli.


Dommer: Alan Snoddy
Tilskuere: 14 012

Vennskapskamp, 1. september 1996

Norge Norge 1–0 (0–0) Georgia Georgia Ullevaal Stadion (Oslo)

Ståle Solbakken Scoret i det 87. minutt 87' (Straffe)

Norges lag:
Frode Grodås, Alf-Inge Håland, Henning Berg, Ronny Johnsen, Stig Inge Bjørnebye (Bent Skammelsrud fra 59'), Petter Rudi (Tore André Flo fra 46'), Erik Mykland, Kjetil Rekdal (Ståle Solbakken fra 46'), Øyvind Leonhardsen, Ole Gunnar Solskjær, Jan Åge Fjørtoft (Dagfinn Enerly fra 46').


Dommer: Knud Stadsgaard
Tilskuere: 8 910

Kvalifisering til VM, 9. oktober 1996

Norge Norge 3–0 (0–0) Ungarn Ungarn Ullevaal Stadion (Oslo)

Kjetil Rekdal Scoret i det 83. minutt 83'
Kjetil Rekdal Scoret i det 89. minutt 89'
Kjetil Rekdal Scoret i det 90. minutt 90' (Straffe)

Norges lag:
Frode Grodås, Alf-Inge Håland, Henning Berg, Ronny Johnsen, Stig Inge Bjørnebye, Lars Bohinen, Erik Mykland, Kjetil Rekdal, Øyvind Leonhardsen, Ole Gunnar Solskjær (Håvard Flo fra 64'), Frank Strandli (Egil Østenstad fra 83').


Dommer: Hugh Dallas
Tilskuere: 22 480

Kvalifisering til VM, 10. november 1996

Sveits Sveits 0–1 (0–1) Norge Norge Wankdorf stadion (Bern)

Øyvind Leonhardsen Scoret i det 32. minutt 32'

Norges lag:
Frode Grodås, Alf-Inge Håland, Henning Berg, Ronny Johnsen, Roger Nilsen, Tore André Flo (Ole Gunnar Solskjær fra 75'), Erik Mykland (Ståle Solbakken fra 63'), Kjetil Rekdal, Øyvind Leonhardsen, Frank Strandli, Egil Østenstad (Håvard Flo fra 87').


Dommer: Manuel Diaz Vega
Tilskuere: 22 000

Norges landskamper 1997[rediger | rediger kilde]

Vennskapskamp, 18. januar 1997

Sør-Korea Sør-Korea 1–0 (0–0) Norge Norge Bob Jane Stadium (Melbourne)

Kim Do-Hoon Scoret i det 57. minutt 57'

Norges lag:
Jørn Jamtfall, Jonny Hanssen (André Bergdølmo fra 79'), Dan Eggen, Tore Pedersen, Thomas Pereira, Stig Johansen (Roger Helland fra 83'), Erik Mykland (Trond Egil Soltvedt fra 64'), Bent Skammelsrud, Ståle Solbakken, Tore André Flo, Håvard Flo.


Dommer: Gerry Connolly
Tilskuere: 11 500

Vennskapskamp, 22. januar 1997

Norge Norge 3–0 (0–0) New Zealand New Zealand Suncorp Stadium (Brisbane)

Bent Skammelsrud Scoret i det 60. minutt 60'
Chris Zoricich Scoret i det 80. minutt 80' (Selvmål)
Håvard Flo Scoret i det 84. minutt 84'

Norges lag:
Thomas Gill, Jonny Hanssen, Dan Eggen, Tore Pedersen, André Bergdølmo, Tore André Flo, Erik Mykland, Ståle Solbakken, Trond Egil Soltvedt (Roger Helland fra 66'), Stig Johansen (Bent Skammelsrud fra 46'), Håvard Flo.


Dommer: Marc Shield
Tilskuere: 15 160

Vennskapskamp, 25. januar 1997

Australia Australia 1–0 (0–0) Norge Norge Sydney Football Stadium (Sydney)

Robbie Hooker Scoret i det 73. minutt 73'

Norges lag:
Thomas Gill, Tore Pedersen, Dan Eggen, Erik Hoftun, André Bergdølmo (Thomas Pereira fra 39'), Tore André Flo, Erik Mykland (Trond Egil Soltvedt fra 77'), Bent Skammelsrud, Ståle Solbakken, Sigurd Rushfeldt (Stig Johansen fra 69'), Håvard Flo.


Dommer: Eddie Lennie
Tilskuere: 17 429

Vennskapskamp, 29. mars 1997

De forente arabiske emirater De forente arabiske emirater 1–4 (1–2) Norge Norge Sharjah Club Stadium (Sharjah)

Bakit Saad Scoret i det 73. minutt 73'

Tore André Flo Scoret i det 2. minutt 2'
Tore André Flo Scoret i det 38. minutt 38'
Tore André Flo Scoret i det 66. minutt 66'
Ståle Solbakken Scoret i det 90. minutt 90'

Norges lag:
Frode Grodås, Henning Berg (Alf-Inge Håland fra 27'), Dan Eggen, Ronny Johnsen, Roger Nilsen (Ståle Solbakken fra 46'), Ole Gunnar Solskjær (Egil Østenstad fra 80'), Petter Rudi, Kjetil Rekdal, Øyvind Leonhardsen (Bent Skammelsrud fra 59'), Stig Inge Bjørnebye, Tore André Flo.


Dommer: Yonis Hosan
Tilskuere: 1 000

Kvalifisering til VM, 30. april 1997

Norge Norge 1–1 (0–0) Finland Finland Ullevaal Stadion (Oslo)

Ole Gunnar Solskjær Scoret i det 83. minutt 83'

Antti Sumiala Scoret i det 60. minutt 60'

Norges lag:
Frode Grodås, Henning Berg, Dan Eggen, Ronny Johnsen (Gunnar Halle fra 28'), Stig Inge Bjørnebye, Ole Gunnar Solskjær, Ståle Solbakken, Kjetil Rekdal, Erik Mykland, Frank Strandli (Jostein Flo fra 62'), Tore André Flo.


Dommer: Markus Merk
Tilskuere: 22 287

Vennskapskamp, 30. mai 1997

Norge Norge 4–2 (3–1) Brasil Brasil Ullevaal Stadion (Oslo)

Petter Rudi Scoret i det 9. minutt 9'
Tore André Flo Scoret i det 17. minutt 17'
Tore André Flo Scoret i det 33. minutt 33'
Egil Østenstad Scoret i det 73. minutt 73'

Djalminha Scoret i det 20. minutt 20'
Romario Scoret i det 68. minutt 68'

Norges lag:
Frode Grodås (Thomas Gill fra 46'), Alf-Inge Håland (Gunnar Halle fra 46'), Henning Berg, Ronny Johnsen, Bent Skammelsrud, Petter Rudi (Egil Østenstad fra 46'), Erik Mykland, Kjetil Rekdal, Øyvind Leonhardsen (Ståle Solbakken fra 46'), Frank Strandli (Jostein Flo fra 90'), Tore André Flo.


Dommer: Stephen Lodge
Tilskuere: 21 799

Kvalifisering til VM, 8. juni 1997

Ungarn Ungarn 1–1 (1–1) Norge Norge Nepstadion (Budapest)

Zoltán Kovács Scoret i det 22. minutt 22'

Petter Rudi Scoret i det 9. minutt 9'

Norges lag:
Frode Grodås, Alf-Inge Håland, Henning Berg, Ronny Johnsen, Stig Inge Bjørnebye, Petter Rudi, Erik Mykland (Jostein Flo fra 66'), Kjetil Rekdal, Øyvind Leonhardsen (Ståle Solbakken fra 76'), Frank Strandli, Tore André Flo (Egil Østenstad fra 81').


Dommer: David Elleray
Tilskuere: 30 000

Vennskapskamp, 21. juli 1997

Island Island 0–1 (0–0) Norge Norge Laugardalsvollur (Reykjavik)

Jostein Flo Scoret i det 74. minutt 74'

Norges lag:
Frode Grodås, Gunnar Halle, Dan Eggen, Tore Pedersen, Stig Inge Bjørnebye, Petter Rudi (Jostein Flo fra 46'), Erik Mykland, Kjetil Rekdal, Øyvind Leonhardsen, Frank Strandli, Tore André Flo (Egil Østenstad fra 66').


Dommer: Richard O'Hanlon
Tilskuere: 7 500

Kvalifisering til VM, 20. august 1997

Finland Finland 0–4 (0–2) Norge Norge Olympiastadion (Helsingfors)

Ståle Solbakken Scoret i det 9. minutt 9'
Petter Rudi Scoret i det 12. minutt 12'
Jostein Flo Scoret i det 49. minutt 49'
Tore André Flo Scoret i det 85. minutt 85'

Norges lag:
Frode Grodås, Gunnar Halle, Henning Berg, Dan Eggen, Stig Inge Bjørnebye, Petter Rudi, Erik Mykland (Frank Strandli fra 71'), Kjetil Rekdal (Bent Skammelsrud fra 64'), Ståle Solbakken, Jostein Flo (Alf-Inge Håland fra 87'), Tore André Flo.


Dommer: Vadim Zjuk
Tilskuere: 35 520

Kvalifisering til VM, 6. september 1997

Aserbajdsjan Aserbajdsjan 0–1 (0–1) Norge Norge Tofik Bakhmarov Stadium (Baku)

Tore André Flo Scoret i det 43. minutt 43'

Norges lag:
Frode Grodås, Dan Eggen, Henning Berg, Stig Inge Bjørnebye, Petter Rudi, Erik Mykland, Kjetil Rekdal (Bent Skammelsrud fra 74'), Ståle Solbakken, Frank Strandli (Gunnar Halle fra 46'), Tore André Flo, Jostein Flo (Odd Inge Olsen fra 82').


Dommer: Gunter Benko
Tilskuere: 8 000

Kvalifisering til VM, 10. september 1997

Norge Norge 5–0 (0–0) Sveits Sveits Ullevaal Stadion (Oslo)

Jahn Ivar Jakobsen Scoret i det 47. minutt 47'
Ståle Solbakken Scoret i det 51. minutt 51'
Dan Eggen Scoret i det 66. minutt 66'
Egil Østenstad Scoret i det 75. minutt 75'
Tore André Flo Scoret i det 86. minutt 86'

Sebastien Fournier Rødt kort etter 16 minutter 16'

Norges lag:
Frode Grodås, Gunnar Halle (Alf-Inge Håland fra 83'), Henning Berg, Dan Eggen, Stig Inge Bjørnebye, Jostein Flo (Egil Østenstad fra 46'), Ståle Solbakken, Kjetil Rekdal, Petter Rudi, Jahn Ivar Jakobsen (Frank Strandli fra 72'), Tore André Flo.


Dommer: Hellmut Krug
Tilskuere: 22 603

  • Norge endte på førsteplass i sin kvalifiseringsgruppe og ble dermed kvalifisert til VM i fotball 1998 arrangert i Frankrike.

Kvalifiseringsgruppe 3

Land K V U T Mål P
Norge Norge 8 6 2 0 21-2 20
Ungarn Ungarn 8 3 3 2 10-8 12
Finland Finland 8 3 2 3 11-12 11
Sveits Sveits 8 3 1 4 11-12 10
Aserbajdsjan Aserbajdsjan 8 1 0 7 3-22 3

Vennskapskamp, 8. oktober 1997

Norge Norge 0–0 (0–0) Colombia Colombia Ullevaal Stadion (Oslo)
Norges lag:
Thomas Gill, Bjørn Tore Kvarme (Steinar Nilsen fra 84'), Ronny Johnsen, Erik Hoftun, Bent Skammelsrud, Petter Rudi (Odd Inge Olsen fra 46'), Erik Mykland (Ståle Solbakken fra 74'), Kjetil Rekdal, Bjørn Viljugrein (Vidar Riseth fra 60'), Stig Inge Bjørnebye (Frank Strandli fra 84'), Tore André Flo.


Dommer: Karl-Erik Nilsson (fotballdommer)
Tilskuere: 18 028

Norges landskamper 1998[rediger | rediger kilde]

Vennskapskamp, 25. februar 1998

Frankrike Frankrike 3–3 (2–1) Norge Norge Stade Velodrome (Marseille)

Laurent Blanc Scoret i det 23. minutt 23'
Zinedine Zidane Scoret i det 28. minutt 28'
Marcel Desailly Scoret i det 90. minutt 90'

Frank Strandli Scoret i det 13. minutt 13' (Straffe)
Tore André Flo Scoret i det 67. minutt 67'
Vegard Heggem Scoret i det 89. minutt 89'

Norges lag:
Frode Grodås, Alf-Inge Håland, Claus Lundekvam, Henning Berg, Stig Inge Bjørnebye, Petter Rudi (Vidar Riseth fra 46'), Erik Mykland, Bent Skammelsrud, Lars Bohinen (Vegard Heggem fra 79'), Frank Strandli (Egil Østenstad fra 85'), Tore André Flo.


Dommer: Jan Wegreef
Tilskuere: 55 000

Vennskapskamp, 25. mars 1998

Belgia Belgia 2–2 (1–1) Norge Norge Kong Baudouin stadion (Brussel)

Francky van der Elst Scoret i det 8. minutt 8'
Marc Wilmots Scoret i det 65. minutt 65'

Vidar Riseth Scoret i det 11. minutt 11'
Ole Gunnar Solskjær Scoret i det 70. minutt 70'

Norges lag:
Thomas Gill, Gunnar Halle, Henning Berg, Erik Hoftun, Bent Skammelsrud, Vidar Riseth (Egil Østenstad fra 81'), Roar Strand (Alf-Inge Håland fra 68'), Erik Mykland (Trond Egil Soltvedt fra 68'), Øyvind Leonhardsen, Håvard Flo (Ole Gunnar Solskjær fra 46'), Tore André Flo.


Dommer: Hans Weber
Tilskuere: 13 371

Vennskapskamp, 22. april 1998

Danmark Danmark 0–2 (0–1) Norge Norge Parken stadion (København)

Øyvind Leonhardsen Scoret i det 25. minutt 25'
Tore André Flo Scoret i det 58. minutt 58'

Norges lag:
Frode Grodås (Thomas Myhre fra 62'), Steinar Nilsen, Henning Berg, Dan Eggen, Roger Nilsen (Stig Inge Bjørnebye fra 46'), Håvard Flo (Vidar Riseth fra 80'), Ståle Solbakken, Kjetil Rekdal (Daniel Berg Hestad fra 74'), Øyvind Leonhardsen, Frank Strandli, Tore André Flo.


Dommer: Mikko Vuorela
Tilskuere: 36 277

Vennskapskamp, 20. mai 1998

Norge Norge 5–2 (4–1) Mexico Mexico Bislett stadion (Oslo)

Roar Strand Scoret i det 12. minutt 12'
Håvard Flo Scoret i det 24. minutt 24'
Ronny Johnsen Scoret i det 31. minutt 31'
Henning Berg Scoret i det 40. minutt 40'
Vidar Riseth Scoret i det 81. minutt 81'

Ricardo Peláez Scoret i det 19. minutt 19'
Ricardo Peláez Scoret i det 65. minutt 65'

Norges lag:
Frode Grodås, Gunnar Halle, Henning Berg, Ronny Johnsen, Stig Inge Bjørnebye, Håvard Flo (Petter Rudi fra 46'), Roar Strand (Vidar Riseth fra 75'), Ståle Solbakken (Kjetil Rekdal fra 69'), Erik Mykland, Ole Gunnar Solskjær, Egil Østenstad (Tore André Flo fra 79').


Dommer: Leif Sundell
Tilskuere: 16 274

Vennskapskamp, 20. mai 1998

Norge Norge 6–0 (3–0) Saudi-Arabia Saudi-Arabia Nye Molde Stadion (Molde)

Kjetil Rekdal Scoret i det 21. minutt 21' (Straffe)
Ole Gunnar Solskjær Scoret i det 31. minutt 31'
Ole Gunnar Solskjær Scoret i det 42. minutt 42'
Egil Østenstad Scoret i det 83. minutt 83'
Tore André Flo Scoret i det 87. minutt 87'
Roar Strand Scoret i det 88. minutt 88'

Norges lag:
Frode Grodås, Alf-Inge Håland, Dan Eggen (Erik Hoftun fra 46'), Ronny Johnsen (Henning Berg fra 90'), Stig Inge Bjørnebye, Håvard Flo (Egil Østenstad fra 78'), Vidar Riseth, Kjetil Rekdal, Erik Mykland (Roar Strand fra 57'), Ole Gunnar Solskjær, Tore André Flo.


Dommer: Knud Erik Fisker
Tilskuere: 13 114

Gruppespill i VM, 10. juni 1998

Marokko Marokko 2–2 (1–1) Norge Norge Stade de la Mosson (Montpellier)

Mustapha Hadji Scoret i det 38. minutt 38'
Abdeljalil Hadda Scoret i det 59. minutt 59'

Youssef Chippo Scoret i det 45. minutt 45' (Selvmål)
Dan Eggen Scoret i det 61. minutt 61'

Norges lag:
Frode Grodås, Henning Berg, Dan Eggen, Ronny Johnsen, Stig Inge Bjørnebye, Håvard Flo (Ståle Solbakken fra 72'), Erik Mykland, Kjetil Rekdal, Øyvind Leonhardsen, Ole Gunnar Solskjær (Vidar Riseth fra 46'), Tore André Flo.


Dommer: Pirom Un-Prasert
Tilskuere: 29 750

Gruppespill i VM, 16. juni 1998

Norge Norge 1–1 (0–0) Skottland Skottland Parc Lescure (Bordeaux)

Håvard Flo Scoret i det 46. minutt 46'

Craig Burley Scoret i det 67. minutt 67'

Norges lag:
Frode Grodås, Henning Berg (Gunnar Halle fra 82'), Dan Eggen, Ronny Johnsen, Stig Inge Bjørnebye, Håvard Flo (Jahn Ivar Jakobsen fra 61'), Roar Strand, Kjetil Rekdal, Ståle Solbakken, Vidar Riseth (Egil Østenstad fra 73'), Tore André Flo.


Dommer: Laszlo Vagner
Tilskuere: 30 236

Gruppespill i VM, 23. juni 1998

Brasil Brasil 1–2 (0–0) Norge Norge Stade Velodrome (Marseille)

Bebeto Scoret i det 78. minutt 78'

Tore André Flo Scoret i det 83. minutt 83'
Kjetil Rekdal Scoret i det 89. minutt 89' (Straffe)

Norges lag:
Frode Grodås, Henning Berg, Dan Eggen, Ronny Johnsen, Stig Inge Bjørnebye, Håvard Flo (Ole Gunnar Solskjær fra 68'), Roar Strand (Erik Mykland fra 46'), Kjetil Rekdal, Øyvind Leonhardsen, Vidar Riseth (Jostein Flo fra 79'), Tore André Flo.


Dommer: Esfandiar Baharmast
Tilskuere: 60 000

  • Norge endte opp på andreplass i det innledende gruppespillet og ble dermed kvalifisert til åttendedelsfinale.

Gruppe A

# Lag K S U T Mål ± P
1 Brasil Brasil 3 2 0 1 6–3 3 6
2 Norge Norge 3 1 2 0 5–4 1 5
3 Marokko Marokko 3 1 1 1 5–5 0 4
4 Skottland Skottland 3 0 1 2 2–6 −4 1

8-delsfinale i VM, 27. juni 1998

Italia Italia 1–0 (1–0) Norge Norge Stade Velodrome (Marseille)

Christian Vieri Scoret i det 18. minutt 18'

Norges lag:
Frode Grodås, Henning Berg, Dan Eggen, Ronny Johnsen, Stig Inge Bjørnebye, Håvard Flo (Ole Gunnar Solskjær fra 73'), Erik Mykland, Kjetil Rekdal, Øyvind Leonhardsen (Roar Strand fra 13') (Ståle Solbakken fra 40'), Vidar Riseth, Tore André Flo.


Dommer: Bernd Heynemann
Tilskuere: 60 000


Vennskapskamp, 19. august 1998

Norge Norge 0–0 (0–0) Romania Romania Ullevaal Stadion (Oslo)
Norges lag:
Frode Grodås, Vegard Heggem, Ronny Johnsen, Erik Hoftun, Stig Inge Bjørnebye, Håvard Flo (Jostein Flo fra 46'), Roar Strand (Petter Rudi fra 58'), Kjetil Rekdal (Øyvind Leonhardsen fra 83'), Ståle Solbakken, Ole Gunnar Solskjær (Harald Martin Brattbakk fra 68'), Tore André Flo.


Dommer: Kenny Clark
Tilskuere: 8 909

Kvalifisering til EM, 6. september 1998

Norge Norge 1–3 (1–1) Latvia Latvia Ullevaal Stadion (Oslo)

Ståle Solbakken Scoret i det 17. minutt 17'

Marians Pahars Scoret i det 11. minutt 11'
Andrejs Štolcers Scoret i det 53. minutt 53'
Mihails Zemļinskis Scoret i det 65. minutt 65' (Straffe)

Norges lag:
Espen Baardsen, Vegard Heggem (Henning Berg fra 61'), Erik Hoftun, Ronny Johnsen, Stig Inge Bjørnebye, Ole Gunnar Solskjær (Jostein Flo fra 63'), Petter Rudi (Håvard Flo fra 80'), Kjetil Rekdal, Ståle Solbakken, Frank Strandli, Tore André Flo.


Dommer: Sergej Sjmolik
Tilskuere: 11 031

Kvalifisering til EM, 10. oktober 1998

Slovenia Slovenia 1–2 (1–1) Norge Norge Central Stadium (Ljubljana)

Zlatko Zahovič Scoret i det 24. minutt 24'

Tore André Flo Scoret i det 45. minutt 45'
Kjetil Rekdal Scoret i det 80. minutt 80'

Norges lag:
Frode Grodås, Alf-Inge Håland, Henning Berg, Erik Hoftun, Stig Inge Bjørnebye, Vegard Heggem (Vidar Riseth fra 86'), Roar Strand (Daniel Berg Hestad fra 78'), Kjetil Rekdal, Ståle Solbakken, Jostein Flo, Tore André Flo (Sigurd Rushfeldt fra 90').


Dommer: Andreas Schluchter
Tilskuere: 8 000

Kvalifisering til EM, 14. oktober 1998

Norge Norge 2–2 (0–1) Albania Albania Ullevaal Stadion (Oslo)

Kjetil Rekdal Scoret i det 82. minutt 82' (Straffe)
Henning Berg Scoret i det 88. minutt 88'

Alban Bushi Scoret i det 38. minutt 38'
Igli Tare Scoret i det 52. minutt 52'

Norges lag:
Frode Grodås, Alf-Inge Håland (Steffen Iversen fra 57'), Henning Berg, Erik Hoftun, Stig Inge Bjørnebye, Vegard Heggem, Roar Strand, Kjetil Rekdal, Ståle Solbakken (Sigurd Rushfeldt fra 90'), Jostein Flo (Ole Gunnar Solskjær fra 57'), Tore André Flo.


Dommer: Gerd Grabher
Tilskuere: 17 770

Vennskapskamp, 18. november 1998

Egypt Egypt 1–1 (1–0) Norge Norge Kairo stadion (Kairo)

Hossam Hassan Scoret i det 39. minutt 39'

Tore André Flo Scoret i det 64. minutt 64'

Norges lag:
Frode Grodås (Thomas Myhre fra 46'), Alf-Inge Håland (Vegard Heggem fra 46'), Henning Berg, Erik Hoftun, André Bergdølmo, Roar Strand (Vidar Riseth fra 88'), Ståle Solbakken (Tommy Svindal Larsen fra 84'), Kjetil Rekdal, Daniel Berg Hestad (John Carew fra 46'), Tore André Flo (Petter Rudi fra 90'), Steffen Iversen.


Dommer: Abdelrahman Elzeed
Tilskuere: 25 000

Norges landskamper 1999[rediger | rediger kilde]

Vennskapskamp, 20. januar 1999

Israel Israel 0–1 (0–1) Norge Norge Ramat-Gan stadion (Telaviv)

Bent Skammelsrud Scoret i det 12. minutt 12' (Straffe)

Norges lag:
Espen Baardsen (Frode Olsen fra 46'), Christer Basma, Bjørn Otto Bragstad (Claus Lundekvam fra 46'), Erik Hoftun, André Bergdølmo, Egil Østenstad (Eirik Bakke fra 80'), Roar Strand (Daniel Berg Hestad fra 24'), Bent Skammelsrud, Tommy Svindal Larsen, Frank Strandli (Jostein Flo fra 90'), John Carew.


Dommer: Pierluigi Collina
Tilskuere: 5 000

Vennskapskamp, 22. januar 1999

Estland Estland 3–3 (0–1) Norge Norge Umm-al-Fahm stadion (Umm-al-Fahm stadium)

Martin Reim Scoret i det 75. minutt 75' (Straffe)
Indrek Zelinski Scoret i det 82. minutt 82'
Indrek Zelinski Scoret i det 89. minutt 89'

Ståle Solbakken Scoret i det 22. minutt 22'
Roar Strand Scoret i det 56. minutt 56'
John Carew Scoret i det 72. minutt 72'

Norges lag:
Frode Grodås, Claus Lundekvam (Christer Basma fra 46'), Bjørn Otto Bragstad, Erik Hoftun, André Bergdølmo (Hai Ngoc Tran fra 76'), Egil Østenstad (Daniel Berg Hestad fra 55'),, Roar Strand (Bent Skammelsrud fra 57'), Ståle Solbakken, Tommy Svindal Larsen, Frank Strandli (Jostein Flo fra 46'), John Carew.


Dommer: Gaim Jakob
Tilskuere: 3 000

Vennskapskamp, 10. februar 1999

Italia Italia 0–0 (0–0) Norge Norge Arena Garibaldi (Pisa)
Norges lag:
Thomas Myhre, Vegard Heggem, Bjørn Otto Bragstad, Ronny Johnsen, André Bergdølmo, Petter Rudi, Ståle Solbakken (Roar Strand fra 67'), Kjetil Rekdal, Erik Mykland, Håvard Flo (Vidar Riseth fra 75'), Ole Gunnar Solskjær (John Carew fra 90').


Dommer: Manuel Mejuto González
Tilskuere: 17 651

Kvalifisering til EM, 27. mars

Hellas Hellas 0–2 (0–1) Norge Norge Olympiastadion (Athen)

Ole Gunnar Solskjær Scoret i det 38. minutt 38'
Ole Gunnar Solskjær Scoret i det 87. minutt 87'

Norges lag:
Thomas Myhre, Vegard Heggem, Henning Berg, Ronny Johnsen, André Bergdølmo (Gunnar Halle fra 66'), Steffen Iversen, Roar Strand (Lars Bohinen fra 60'), Ståle Solbakken, Erik Mykland, Petter Rudi, Ole Gunnar Solskjær (John Carew fra 89').


Dommer: Leslie Irvine
Tilskuere: 50 000

Kvalifisering til EM, 28. april 1999

Georgia Georgia 1–4 (0–4) Norge Norge Boris Paichadze nasjonalstadion (Tbilisi)

Zaza Janashia Scoret i det 58. minutt 58'

Gela Shekiladze Scoret i det 16. minutt 16' (Selvmål)
Tore André Flo Scoret i det 26. minutt 26'
Ole Gunnar Solskjær Scoret i det 35. minutt 35'
Tore André Flo Scoret i det 38. minutt 38'

Norges lag:
Thomas Myhre, Alf-Inge Håland, Tore Pedersen, Erik Hoftun, André Bergdølmo, Ole Gunnar Solskjær (Roar Strand fra 46'), Steffen Iversen, Ståle Solbakken, Erik Mykland, Petter Rudi (Vidar Riseth fra 82'), Tore André Flo (John Carew fra 88').


Dommer: Sandor Puhl
Tilskuere: 20 000

Vennskapskamp, 20. mai 1999

Norge Norge 6–0 (1–0) Jamaica Jamaica Ullevaal Stadion (Oslo)

Tore André Flo Scoret i det 5. minutt 5'
Tore André Flo Scoret i det 53. minutt 53'
Steffen Iversen Scoret i det 71. minutt 71'
Øyvind Leonhardsen Scoret i det 75. minutt 75'
Tore André Dahlum Scoret i det 82. minutt 82'
Andreas Lund Scoret i det 90. minutt 90'

Norges lag:
Thomas Myhre (Frode Olsen fra 83'), Vegard Heggem, Bjørn Otto Bragstad, Erik Hoftun, André Bergdølmo, (Gunnar Halle fra 79'), Petter Rudi (Tore André Dahlum fra 46'), Steffen Iversen (Trond Andersen fra 79'), Kjetil Rekdal (Eirik Bakke fra 68'), Øyvind Leonhardsen, Vidar Riseth, Tore André Flo (Andreas Lund fra 77').


Dommer: Andreas Schluchter
Tilskuere: 9 630

Kvalifisering til EM, 30. mai 1999

Norge Norge 1–0 (1–0) Georgia Georgia Ullevaal Stadion (Oslo)

Steffen Iversen Scoret i det 4. minutt 4'

Norges lag:
Frode Olsen, Vegard Heggem, Tore Pedersen, Erik Hoftun, André Bergdølmo, Steffen Iversen (Tore André Dahlum fra 85'), Øyvind Leonhardsen (Petter Rudi fra 46'), Ståle Solbakken, Erik Mykland, Vidar Riseth (Kjetil Rekdal fra 71'), Tore André Flo.


Dommer: Luc Huyghe
Tilskuere: 18 236

Kvalifisering til EM, 5. juni 1999

Albania Albania 1–2 (1–1) Norge Norge Qemal Stafa stadion (Tirana)

Igli Tare Scoret i det 16. minutt 16'

Steffen Iversen Scoret i det 3. minutt 3'
Tore André Flo Scoret i det 83. minutt 83'

Norges lag:
Frode Olsen, Alf-Inge Håland, Tore Pedersen (Bjørn Otto Bragstad fra 63'), Erik Hoftun, André Bergdølmo, Steffen Iversen, Ståle Solbakken (Vidar Riseth fra 90'), Kjetil Rekdal, Erik Mykland, Petter Rudi (Tore André Dahlum fra 79'), Tore André Flo.


Dommer: Livio Bazzoli
Tilskuere: 12 000

Vennskapskamp, 18. august 1999

Norge Norge 1–0 (0–0) Litauen Litauen Ullevaal Stadion (Oslo)

Andreas Lund Scoret i det 87. minutt 87'

Norges lag:
Frode Olsen (Espen Baardsen fra 46'), Vegard Heggem (Gunnar Halle fra 46'), Henning Berg, Erik Hoftun, André Bergdølmo, Steffen Iversen, Øyvind Leonhardsen, Bent Skammelsrud (Andreas Lund fra 66'), Erik Mykland, Ole Gunnar Solskjær, Tore André Flo.


Dommer: Anders Frisk
Tilskuere: 11 108

Kvalifisering til EM, 4. september 1999

Norge Norge 1–0 (1–0) Hellas Hellas Ullevaal Stadion (Oslo)

Øyvind Leonhardsen Scoret i det 35. minutt 35'

Norges lag:
Frode Olsen, Vegard Heggem, Henning Berg, Erik Hoftun, Andre Bergdølmo, Steffen Iversen, Erik Mykland, Bent Skammelsrud, Øyvind Leonhardsen (Vidar Riseth fra 74'), Ole Gunnar Solskjær (Petter Rudi fra 67'), Tore André Flo.


Dommer: Markus Merk
Tilskuere: 24 133

Kvalifisering til EM, 8. september 1999

Norge Norge 4–0 (3–0) Slovenia Slovenia Ullevaal Stadion (Oslo)

Rudi Istenič Scoret i det 35. minutt 35' (Selvmål)
Steffen Iversen Scoret i det 18. minutt 18'
Ole Gunnar Solskjær Scoret i det 30. minutt 30'
Øyvind Leonhardsen Scoret i det 68. minutt 68'

Miran Pavlin Rødt kort etter 45 minutter 45'

Norges lag:
Frode Olsen, Vegard Heggem, Henning Berg, Erik Hoftun, Andre Bergdølmo, Steffen Iversen, Erik Mykland, Bent Skammelsrud (Jan-Derek Sørensen fra 78'), Øyvind Leonhardsen, Ole Gunnar Solskjær (Vidar Riseth fra 78'), Tore André Flo (Andreas Lund fra 88').


Dommer: Gilles Veissière
Tilskuere: 24 288

Kvalifisering til EM, 9. oktober 1999

Latvia Latvia 1–2 (0–0) Norge Norge Daugava stadion (Riga)

Marians Pahars Scoret i det 53. minutt 53'

Ole Gunnar Solskjær Scoret i det 52. minutt 52'
Tore André Flo Scoret i det 86. minutt 86'

Norges lag:
Frode Olsen, Vegard Heggem, Henning Berg, Erik Hoftun, Andre Bergdølmo, Steffen Iversen (Andreas Lund fra 46'), Øyvind Leonhardsen, Bent Skammelsrud, Erik Mykland (Ståle Solbakken fra 80'), Ole Gunnar Solskjær (Vidar Riseth fra 89'), Tore André Flo.


Dommer: Dietmar Drabek
Tilskuere: 3 000

  • Norge endte på førsteplass i sin kvalifiseringsgruppe og ble dermed kvalifisert til EM i fotball 2000 arrangert i Nederland og Belgia.

Kvalifiseringsgruppe 2

# Lag K S U T Mål ± P
1 Norge Norge 10 8 1 1 21–9 12 25
2 Slovenia Slovenia 10 5 2 3 12–14 −2 17
3 Hellas Hellas 10 4 3 3 13–8 5 15
4 Latvia Latvia 10 3 4 3 13–12 1 13
5 Albania Albania 10 1 4 5 8–14 −6 7
6 Georgia Georgia 10 1 2 7 8–18 −10 5

Vennskapskamp, 14. november 1999

Norge Norge 0–1 (0–0) Tyskland Tyskland Ullevaal Stadion (Oslo)

Mehmet Scholl Scoret i det 90. minutt 90'

Norges lag:
Frode Olsen, Vegard Heggem, Trond Andersen, Erik Hoftun, Andre Bergdølmo, Jan-Derek Sørensen (Andreas Lund fra 74'), Erik Mykland (Roar Strand fra 74'), Bent Skammelsrud (Kjetil Rekdal fra 74'), Øyvind Leonhardsen (Ståle Solbakken fra 74'), Steffen Iversen (Ole Gunnar Solskjær fra 33'), Tore André Flo.


Dommer: Dick Jol
Tilskuere: 14 359

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]