Liste over Norges landskamper i fotball for herrer 1908–1914

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Liste over Norges landskamper i fotball for herrer 1908–1914 inneholder samtlige landskamper spilt av Norges herrelandslag i fotball i kronologisk rekkefølge fra den aller første landskampen mot Sverige den 12. juli 1908 og frem til og med desember 1914.

Norges landskamper 1908[rediger | rediger kilde]

Vennskapskamp, 12. juli 1908

Sverige Sverige 11–3 (5–2) Norge Norge Idrottsplatsen (Göteborg)

Karl Gustafsson Scoret i det 14. minutt 14'
Erik Börjesson Scoret i det 24. minutt 24'
Erik Bergström Scoret i det 27. minutt 27'
Erik Bergström Scoret i det 29. minutt 29'
Erik Bergström Scoret i det 44. minutt 44'
Erik Börjesson Scoret i det 60. minutt 60'
Hans Lindman Scoret i det 63. minutt 63'
Erik Börjesson Scoret i det 75. minutt 75'
Karl Gustafsson Scoret i det 79. minutt 79'
Erik Börjesson Scoret i det 86. minutt 86'
Erik Bergström Scoret i det 89. minutt 89'

Minotti Bøhn Scoret i det 1. minutt 1'
Hans Endrerud Scoret i det 45. minutt 45'
Minotti Bøhn Scoret i det 66. minutt 66'

Norges lag:
Sverre Lie, Macken W. Aas, Wilhelm Brekke, Harald Johansen, Poul Houmann, Arvid Arisholm, Frithjof Skonnord, Victor Nysted, Hans Endrerud, Minotti Bøhn, Tryggve Gran.


Dommer: Charles Smith (fotballdommer)
Tilskuere: 3 000

Norges landskamper 1910[rediger | rediger kilde]

Vennskapskamp, 11. september 1910

Norge Norge 0–4 (0–0) Sverige Sverige Gamle Frogner stadion (Kristiania)

Herman Myhrberg Scoret i det 47. minutt 47'
Karl Gustafsson Scoret i det 62. minutt 62'
Herman Myhrberg Scoret i det 62. minutt 62'
Karl Gustafsson Scoret i det 80. minutt 80'

Norges lag:
Julius Clementz, Macken W. Aas, Einar Friis Baastad, Harald Johansen, Sverre Blix, Charles Herlofson, Knut Heyerdahl-Larsen, Hans Endrerud, Carl Frølich-Hanssen, Sigurd Brekke, Tormod Kjellsen.


Dommer: Charles Buchwald
Tilskuere: 6 000

Norges landskamper 1911[rediger | rediger kilde]

Vennskapskamp, 17. september 1911

Sverige Sverige 4–1 (3–0) Norge Norge Råsunda Idrottsplats (Stockholm)

Helge Ekroth Scoret i det 8. minutt 8'
Erik Börjesson Scoret i det 15. minutt 15'
Helge Ekroth Scoret i det 35. minutt 35'
William Dahlström Scoret i det 47. minutt 47'

Victor Nysted Scoret i det 60. minutt 60'

Norges lag:
Julius Clementz, Per Skou, Einar Friis Baastad, Harald Johansen, Charles Herlofson, Gunnar Andersen, Hans Endrerud, Kristian Krefting, Victor Nysted, Rolf Maartmann, Erling Maartmann.


Dommer: Nils Middelboe
Tilskuere: 3 000

Norges landskamper 1912[rediger | rediger kilde]

Vennskapskamp, 16. juni 1912

Norge Norge 1–2 (1–1) Sverige Sverige Gamle Frogner stadion (Kristiania)

Rolf Maartmann Scoret i det 22. minutt 22'

Helge Ekroth Scoret i det 37. minutt 37'
Helge Ekroth Scoret i det 75. minutt 75'

Norges lag:
Ingolf Pedersen, Per Skou, Einar Friis Baastad, Harald Johansen, Charles Herlofson, Gunnar Andersen, Henry Reinholt, Kristian Krefting, Hans Endrerud, Rolf Maartmann, Erling Maartmann.


Dommer: Nils Middelboe
Tilskuere: 7 000

Vennskapskamp, 23. juni 1912

Norge Norge 0–6 (0–2) Ungarn Ungarn Gamle Frogner stadion (Kristiania)

Imre Schlosser Scoret i det 10. minutt 10'
István Tóth-Potya Scoret i det 31. minutt 31'
Sándor Bodnár Scoret i det 49. minutt 49'
Sándor Bodnár Scoret i det 71. minutt 71'
Sándor Bodnár Scoret i det 73. minutt 73'
Imre Schlosser Scoret i det 89. minutt 89'

Norges lag:
Ingolf Pedersen, Paul Due, Per Skou, Harald Johansen, Charles Herlofson, Thoralf Grubbe, Rolf Aas, Kristian Krefting, Per Haraldsen, Rolf Maartmann, Erling Maartmann.


Dommer: Ruben Gelbord
Tilskuere: 4 000

Kvartfinale OL, 30. juni 1912

Danmark Danmark 7–0 (3–0) Norge Norge Råsunda Idrottsplats (Stockholm)

Anthon Olsen Scoret i det 4. minutt 4'
Vilhelm Wolfhagen Scoret i det 25. minutt 25'
Nils Middelboe Scoret i det 35. minutt 35'
Sophus Nielsen Scoret i det 60. minutt 60'
Anthon Olsen Scoret i det 70. minutt 70'
Sophus Nielsen Scoret i det 85. minutt 85'
Anthon Olsen Scoret i det 88. minutt 88'

Norges lag:
Ingolf Pedersen, Per Skou, Einar Friis Baastad, Harald Johansen, Charles Herlofson, Gunnar Andersen, Henry Reinholt, Kristian Krefting, Hans Endrerud, Rolf Maartmann, Erling Maartmann.


Dommer: Ruben Gelbord
Tilskuere: 700

Plasseringskamp OL, 1. juli 1912

Østerrike Østerrike 1–0 (1–0) Norge Norge Traneberg Idrottsplats (Stockholm)

Leopold Grundwald Scoret i det 2. minutt 2'

Norges lag:
Ingolf Pedersen, Per Skou, Einar Friis Baastad, Harald Johansen, Charles Herlofson, Sverre Jensen, Henry Reinholt, Kristian Krefting, Hans Endrerud, Rolf Maartmann, Erling Maartmann.


Dommer: Per Sjøblom
Tilskuere: 200

Vennskapskamp, 3. november 1912

Sverige Sverige 4–2 (3–1) Norge Norge Walhalla Idrottsplats (Göteborg)

Götrik Frykman Scoret i det 10. minutt 10'
Iwar Swensson Scoret i det 18. minutt 18'
Iwar Swensson Scoret i det 37. minutt 37'
Helge Ekroth Scoret i det 70. minutt 70' (Straffe)

Halfdan Ditlev-Simonsen Scoret i det 21. minutt 21'
Halfdan Ditlev-Simonsen Scoret i det 55. minutt 55'

Norges lag:
Gustav Holm, Adolph Wold, Georg Waitz, Thorbjørn Damgaard, Sverre Jensen, Sigurd Rasmussen, Einar Hansen, David Andersen, Halfdan Ditlev-Simonsen, Sam Knutzen, Ragnar Halvorsen.


Dommer: Charles Buchwald
Tilskuere: 3 000

Norges landskamper 1913[rediger | rediger kilde]

Vennskapskamp, 8. juni 1913

Sverige Sverige 9–0 (4–0) Norge Norge Stockholms stadion (Stockholm)

Iwar Swensson Scoret i det 4. minutt 4'
Rune Bergström Scoret i det 9. minutt 9'
Karl Gustafsson Scoret i det 23. minutt 23'
Karl Gustafsson Scoret i det 36. minutt 36'
Karl Gustafsson Scoret i det 50. minutt 50'
Karl Gustafsson Scoret i det 52. minutt 52'
Iwar Swensson Scoret i det 65. minutt 65'
Karl Gustafsson Scoret i det 75. minutt 75'
Helge Ekroth Scoret i det 86. minutt 86'

Norges lag:
Gustav Holm, Fritjof Tønnesen, Einar Friis Baastad, Charles Herlofson, Sigurd Rasmussen, Gunnar Andersen, Rolf Aas, Kaare Engebretsen, David Andersen, Karl Poppe, Ragnar Halvorsen.


Dommer: Ruben Gelbord
Tilskuere: 10 000

Vennskapskamp, 14. september 1913

Russland Russland 1–1 (1–1) Norge Norge Sokolnicheskiy Sport Club stadion (Moskva)

Valentina Sysojev Scoret i det 40. minutt 40'

Johan Lauritzen Scoret i det 30. minutt 30'

Norges lag:
Asbjørn Aamodt, Malcolm Andersen, Frode Bjerkholt, Wilhelm Hansen, Johan Hallberg, Georg Andersen, Bjarne Hansen, Johan Lauritzen, Olaf Ruud, Carl Pedersen, Tormod Kjellsen.


Dommer: Alexander N. Schultz
Tilskuere: 8 000

Vennskapskamp, 26. oktober 1913

Norge Norge 1–1 (0–0) Sverige Sverige Bislett stadion (Kristiania)

Per Skou Scoret i det 60. minutt 60' (Straffe)

Carl Ohlsson Scoret i det 80. minutt 80'

Norges lag:
Ingolf Pedersen, Otto Aulie, Per Skou, Bjarne Gulbrandsen, Charles Herlofson, Gunnar Andersen, Henry Reinholt, Sverre Andersen, Olaf Ruud, Carl Pedersen, Jonas Aas.


Dommer: Charles Buchwald
Tilskuere: 10 000

Norges landskamper 1914[rediger | rediger kilde]

Vennskapskamp, 28. juni 1914

Norge Norge 0–1 (0–0) Sverige Sverige Gamle Frogner stadion (Kristiania)

Eric Hjelm Scoret i det 60. minutt 60'

Norges lag:
Ingolf Pedersen, Fritjof Tønnesen, Per Skou, Ragnvald Smedvik, Sigurd Rasmussen, Gunnar Andersen, Einar Hansen, David Andersen, Karl Poppe, Rolf Maartmann, Erling Maartmann.


Dommer: Hagbard Vestergaard
Tilskuere: 8 000

Vennskapskamp, 12. juli 1914

Norge Norge 1–1 (1–1) Russland Russland Gamle Frogner stadion (Kristiania)

Rolf Maartmann Scoret i det 44. minutt 44'

Aleksandr Krotov Scoret i det 5. minutt 5'

Norges lag:
Ingolf Pedersen, Otto Aulie, Per Skou, Ragnvald Smedvik, Charles Herlofson, Gunnar Andersen, Einar Hansen, Kaare Engebretsen, Torkell Trædahl, Rolf Maartmann, Erling Maartmann.


Dommer: Daniel Eie
Tilskuere: 6 000

Vennskapskamp, 25. oktober 1914

Sverige Sverige 7–0 (2–0) Norge Norge Råsunda Idrottsplats (Stockholm)

Helge Ekroth Scoret i det 5. minutt 5'
Sten Söderberg Scoret i det 20. minutt 20'
Gottfrid Johansson Scoret i det 47. minutt 47'
Sten Söderberg Scoret i det 65. minutt 65'
Sten Söderberg Scoret i det 68. minutt 68'
Helge Ekroth Scoret i det 80. minutt 80'
Helge Ekroth Scoret i det 86. minutt 86'

Norges lag:
Asbjørn Aamodt, Wilhelm Hansen, Per Skou, Ragnvald Smedvik, Charles Herlofson, Gunnar Andersen, Einar Hansen, David Andersen, Torkell Trædahl, Olaf Iversen, Jonas Aas.


Dommer: Hagbard Vestergaard
Tilskuere: 5 000

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]