Liste over Norges landskamper i fotball for herrer 2010–2014

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Daniel Braaten mot Stewart Downing under Norges kamp mot England den 26. mai 2012.

Liste over Norges landskamper i fotball for herrer 2010–2014 inneholder samtlige landskamper spilt av Norges herrelandslag i fotball i kronologisk rekkefølge fra januar 2010 til desember 2014.

Landslaget deltok i flere mesterskapskvalifiseringer under denne perioden, til henholdsvis EM i fotball 2012 og VM i fotball 2014, men klarte ikke å kvalifisere seg til sluttspill i noen av dem. I september 2014 spilte Norge sin første av flere kvalifiseringskamper mot EM i fotball 2016, en kvalifisering som avsluttes i oktober 2015.

Landslagstrener Egil Olsen gikk av etter sin andre periode som trener (siden januar 2009), og ble erstattet av Per-Mathias Høgmo i september 2013. Norge deltok også med et ligalandslag i den thailandske firenasjonersturneringen King's Cup i januar 2012, hvor de endte på en tredjeplass.

Norges landskamper 2010[rediger | rediger kilde]

Vennskapskamp, 3. mars 2010

Slovakia Slovakia 0–1 (0–0) Norge Norge Pod Dubnom stadion (Zilina)

Morten Moldskred Scoret i det 86. minutt 86'

Norges lag:
Jon Knudsen, Tom Høgli, Kjetil Wæhler, Brede Hangeland (Vadim Demidov fra 74'), John Arne Riise, Morten Moldskred (Espen Ruud fra 84'), Bjørn Helge Riise (Per Ciljan Skjelbred fra 62'), Henning Hauger, Christian Grindheim (Alexander Tettey fra 90'), Morten Gamst Pedersen, Daniel Braaten (Erik Huseklepp fra 62').


Dommer: Bas Nijhuis
Tilskuere: 9 756

Vennskapskamp, 29. mai 2010

Norge Norge 2–1 (1–0) Montenegro Montenegro Ullevaal Stadion (Oslo)

Christian Grindheim Scoret i det 44. minutt 44'
Morten Gamst Pedersen Scoret i det 89. minutt 89'

Mirko Vučinić Scoret i det 81. minutt 81'

Norges lag:
Rune Almenning Jarstein (Espen Bugge Pettersen fra 89'), Tom Høgli (Jon Inge Høiland fra 46'), Brede Hangeland, Kjetil Wæhler, Jonathan Parr, Erik Huseklepp (Morten Moldskred fra 78'), Ruben Yttergård Jenssen (Per Ciljan Skjelbred fra 57'), Henning Hauger, Christian Grindheim (Simen Brenne fra 90'), Morten Gamst Pedersen, John Carew.


Dommer: Jonas Eriksson
Tilskuere: 13 132

Vennskapskamp, 2. juni 2010

Norge Norge 0–1 (0–0) Ukraina Ukraina Ullevaal Stadion (Oslo)

Roman Zozulja Scoret i det 78. minutt 78'

Norges lag:
Jon Knudsen, Tom Høgli, Kjetil Wæhler, Brede Hangeland, John Arne Riise, Erik Huseklepp (Morten Moldskred fra 75'), Bjørn Helge Riise (Per Ciljan Skjelbred fra 66'), Henning Hauger (Vadim Demidov fra 79'), Christian Grindheim (Simen Brenne fra 79'), Morten Gamst Pedersen, Mohammed Abdellaoue.


Dommer: Kevin Blom
Tilskuere: 10 178

Vennskapskamp, 11. august 2010

Norge Norge 2–1 (0–0) Frankrike Frankrike Ullevaal Stadion (Oslo)

Erik Huseklepp Scoret i det 51. minutt 51'
Erik Huseklepp Scoret i det 71. minutt 71'

Hatem Ben Arfa Scoret i det 48. minutt 48'

Norges lag:
Jon Knudsen, Tom Høgli, Kjetil Wæhler (Vadim Demidov fra 46'), Brede Hangeland, John Arne Riise, Erik Huseklepp, Bjørn Helge Riise (Per Ciljan Skjelbred fra 87'), Henning Hauger (Ruben Yttergård Jenssen fra 90'), Christian Grindheim (Jan Gunnar Solli fra 62'), Morten Gamst Pedersen, Mohammed Abdellaoue (Espen Ruud fra 46').


Dommer: Carlos Velasco
Tilskuere: 15 165

Kvalifisering til EM, 3. september 2010

Island Island 1–2 (1–0) Norge Norge Laugardalsvöllur (Reykjavik)

Heiðar Helguson Scoret i det 38. minutt 38'

Brede Hangeland Scoret i det 59. minutt 59'
Mohammed Abdellaoue Scoret i det 75. minutt 75'

Norges lag:
Jon Knudsen, Tom Høgli, Kjetil Wæhler, Brede Hangeland, John Arne Riise, Erik Huseklepp (Espen Ruud fra 76'), Bjørn Helge Riise (Steffen Iversen fra 57'), Henning Hauger, Christian Grindheim, Morten Gamst Pedersen, Mohammed Abdellaoue (Jan Gunnar Solli fra 89').


Dommer: Luca Banti
Tilskuere: 6 000

Kvalifisering til EM, 7. september 2010

Norge Norge 1–0 (1–0) Portugal Portugal Ullevaal Stadion (Oslo)

Erik Huseklepp Scoret i det 21. minutt 21'

Norges lag:
Jon Knudsen, Tom Høgli, Kjetil Wæhler (Vadim Demidov fra 28'), Brede Hangeland, Espen Ruud, Bjørn Helge Riise, Henning Hauger, Christian Grindheim (Ruben Yttergård Jenssen fra 86'), Erik Huseklepp, Morten Gamst Pedersen, John Carew (Mohammed Abdellaoue fra 38').


Dommer: Laurent Duhamel
Tilskuere: 24 535

Kvalifisering til EM, 8. oktober 2010

Kypros Kypros 1–2 (0–2) Norge Norge Antonis Papadopoulos stadion (Larnaka)

Giannis Okkas Scoret i det 58. minutt 58'

John Arne Riise Scoret i det 2. minutt 2'
John Carew Scoret i det 42. minutt 42'

Norges lag:
Jon Knudsen, Tom Høgli, Brede Hangeland, Kjetil Wæhler, John Arne Riise, Henning Hauger, Bjørn Helge Riise (Petter Vaagan Moen fra 75'), Christian Grindheim, Erik Huseklepp (Espen Ruud fra 81'), Morten Gamst Pedersen, John Carew (Mohammed Abdellaoue fra 85').


Dommer: Serge Gumienny
Tilskuere: 9 000

Vennskapskamp, 12. oktober 2010

Kroatia Kroatia 2–1 (1–1) Norge Norge Maksimir stadion (Zagreb)

Mario Mandžukić Scoret i det 34. minutt 34'
Niko Kranjčar Scoret i det 49. minutt 49'

Mohammed Abdellaoue Scoret i det 20. minutt 20'

Norges lag:
Rune Almenning Jarstein, Espen Ruud, Brede Hangeland (Kjetil Wæhler fra 64'), Vadim Demidov, John Arne Riise, Daniel Braaten (John Carew fra 64'), Markus Henriksen (Christian Grindheim fra 46'), Ruben Yttergård Jenssen (Henning Hauger fra 46'), Petter Vaagan Moen (Knut Olav Rindarøy fra 85'), Morten Gamst Pedersen, Mohammed Abdellaoue (Erik Huseklepp fra 59').


Dommer: Damir Skomina
Tilskuere: 2 500

Vennskapskamp, 17. november 2010

Irland Irland 1–2 (1–1) Norge Norge Aviva Stadium (Dublin)

Shane Long Scoret i det 5. minutt 5'

Morten Gamst Pedersen Scoret i det 34. minutt 34'
Erik Huseklepp Scoret i det 86. minutt 86'

Norges lag:
Jon Knudsen (Espen Bugge Pettersen fra 46'), Tom Høgli, Kjetil Wæhler, Brede Hangeland, John Arne Riise, Henning Hauger, Erik Huseklepp (Morten Moldskred fra 90'), Petter Vaagan Moen (Kristofer Hæstad fra 78'), Christian Grindheim (Ruben Yttergård Jenssen fra 55'), Morten Gamst Pedersen, Thorstein Helstad (Bjørn Helge Riise fra 46').


Dommer: Kristinn Jakobsson
Tilskuere: 32 000

Norges landskamper 2011[rediger | rediger kilde]

Vennskapskamp, 9. februar 2011

Polen Polen 1–0 (1–0) Norge Norge Estádio Algarve (Faro)

Robert Lewandowski Scoret i det 19. minutt 19'

Norges lag:
Jon Knudsen, Espen Ruud, Kjetil Wæhler (Vadim Demidov fra 59'), Brede Hangeland, John Arne Riise, Alexander Tettey (Bjørn Helge Riise fra 46'), Henning Hauger (Ruben Yttergård Jenssen fra 46'), Christian Grindheim, Erik Huseklepp (Morten Moldskred fra 77'), Morten Gamst Pedersen (Petter Vaagan Moen fra 87'), John Carew (Mohammed Abdellaoue fra 59').


Dommer: Ivo Santos
Tilskuere: ca. 300

Kvalifisering til EM, 26. mars 2011

Norge Norge 1–1 (0–1) Danmark Danmark Ullevaal Stadion (Oslo)

Erik Huseklepp Scoret i det 81. minutt 81'

Dennis Rommedahl Scoret i det 27. minutt 27'

Norges lag:
Rune Almenning Jarstein, Espen Ruud (Daniel Braaten fra 78'), Kjetil Wæhler, Brede Hangeland, John Arne Riise, Erik Huseklepp (Steffen Iversen fra 89'), Bjørn Helge Riise, Henning Hauger, Christian Grindheim, Morten Gamst Pedersen, Mohammed Abdellaoue.


Dommer: Gianluca Rocchi
Tilskuere: 24 824

Kvalifisering til EM, 4. juni 2011

Portugal Portugal 1–0 (0–0) Norge Norge Estádio da Luz (Lisboa)

Hélder Postiga Scoret i det 53. minutt 53'

Norges lag:
Rune Almenning Jarstein, Tom Høgli, Vadim Demidov, Brede Hangeland, John Arne Riise, Erik Huseklepp (Daniel Braaten fra 75'), Bjørn Helge Riise, Henning Hauger, Christian Grindheim (Markus Henriksen fra 84'), Morten Gamst Pedersen, John Carew (Mohammed Abdellaoue fra 60').


Dommer: Cüneyt Çakir
Tilskuere: 47 829

Vennskapskamp, 7. juni 2011

Norge Norge 1–0 (0–0) Litauen Litauen Ullevaal Stadion (Oslo)

Morten Gamst Pedersen Scoret i det 83. minutt 83'

Norges lag:
Rune Almenning Jarstein, Espen Ruud, Kjetil Wæhler, Brede Hangeland, John Arne Riise (Jonathan Parr fra 81'), Bjørn Helge Riise (Tom Høgli fra 59'), Henning Hauger (Håvard Nordtveit fra 46'), Ruben Yttergård Jenssen (Simen Brenne fra 46'), Morten Gamst Pedersen, Mohammed Abdellaoue (Daniel Braaten fra 46'), Erik Huseklepp.


Dommer: Stuart Attwell
Tilskuere: 12 945

Vennskapskamp, 10. august 2011

Norge Norge 3–0 (1–0) Tsjekkia Tsjekkia Ullevaal Stadion (Oslo)

Mohammed Abdellaoue Scoret i det 22. minutt 22'
John Arne Riise Scoret i det 72. minutt 72'
Mohammed Abdellaoue Scoret i det 88. minutt 88'

Norges lag:
Rune Almenning Jarstein, Tom Høgli (Espen Ruud fra 46'), Vadim Demidov, Kjetil Wæhler (Kim André Madsen fra 80'), John Arne Riise, Alexander Tettey, Henning Hauger (Ruben Yttergård Jenssen fra 65'), Christian Grindheim (Simen Brenne fra 46'), Erik Huseklepp (Tarik Elyounoussi fra 87'), Morten Gamst Pedersen (Jonathan Parr fra 69'), Mohammed Abdellaoue.


Dommer: Alan Black
Tilskuere: 12 734

Kvalifisering til EM, 2. september 2011

Norge Norge 1–0 (0–0) Island Island Ullevaal Stadion (Oslo)

Mohammed Abdellaoue Scoret i det 88. minutt 88' (Straffe)

Norges lag:
Rune Almenning Jarstein, Tom Høgli, Kjetil Wæhler, Brede Hangeland, Espen Ruud, Alexander Tettey, Henning Hauger, Christian Grindheim (John Carew fra 80'), Erik Huseklepp (Simen Brenne fra 87'), Jonathan Parr (Daniel Braaten fra 68'), Mohammed Abdellaoue.


Dommer: Ovidiu Alin Hategan
Tilskuere: 22 381

Kvalifisering til EM, 6. september 2011

Danmark Danmark 2–0 (2–0) Norge Norge Parken stadion (København)

Nicklas Bendtner Scoret i det 24. minutt 24'
Nicklas Bendtner Scoret i det 44. minutt 44'

Norges lag:
Rune Almenning Jarstein, Tom Høgli, Kjetil Wæhler (Vadim Demidov fra 45'), Brede Hangeland, Espen Ruud, Alexander Tettey, Håvard Nordtveit, Christian Grindheim, Erik Huseklepp (John Carew fra 69, John Arne Riise (Daniel Braaten fra 62'), Mohammed Abdellaoue.


Dommer: Stéphane Lannoy
Tilskuere: 37 167

Kvalifisering til EM, 11. oktober 2011

Norge Norge 3–1 (2–1) Kypros Kypros Ullevaal Stadion (Oslo)

Morten Gamst Pedersen Scoret i det 26. minutt 26'
John Carew Scoret i det 34. minutt 34'
Tom Høgli Scoret i det 65. minutt 65'

Giannis Okkas Scoret i det 42. minutt 42'

Norges lag:
Rune Almenning Jarstein, Tom Høgli, Vadim Demidov, Kjetil Wæhler, John Arne Riise, Espen Ruud (Simen Brenne fra 62'), Christian Grindheim, Alexander Tettey (Ruben Yttergård Jenssen fra 82'), Morten Gamst Pedersen (Jonathan Parr fra 46'), John Carew, Erik Huseklepp.


Dommer: William Collum
Tilskuere: 13 490

Kvalifiseringsgruppe H

# Lag K S U T Mål ± P
1 Danmark Danmark 8 6 1 1 15–6 9 19
2 Portugal Portugal 8 5 1 2 21–12 9 16
3 Norge Norge 8 5 1 2 10–7 3 16
4 Island Island 8 1 1 6 6–14 −8 4
5 Kypros Kypros 8 0 2 6 7–20 −13 2

Vennskapskamp, 12. november 2011

Wales Wales 4–1 (2–0) Norge Norge Cardiff City Stadium (Cardiff)

Gareth Bale Scoret i det 11. minutt 11'
Craig Bellamy Scoret i det 16. minutt 16'
Sam Vokes Scoret i det 88. minutt 88'
Sam Vokes Scoret i det 89. minutt 89'

Erik Huseklepp Scoret i det 61. minutt 61'

Norges lag:
Rune Almenning Jarstein (Espen Bugge Pettersen fra 46'), Espen Ruud, Kjetil Wæhler (Vadim Demidov fra 46'), Brede Hangeland, John Arne Riise, Alexander Tettey, Christian Grindheim (Simen Brenne fra 55'), Ruben Yttergård Jenssen (Jonathan Parr fra 85'), Morten Gamst Pedersen, Erik Huseklepp, Mohammed Abdellaoue (Daniel Braaten fra 77').


Dommer: Gerhard Grobelnik
Tilskuere: 12 600

Norges landskamper 2012[rediger | rediger kilde]

King's Cup, 15. januar 2012

Danmark Danmark 1–1 (0–0) Norge Norge Rajamangala National Stadium (Thailand)

Simon Makienok Scoret i det 70. minutt 70'

Tarik Elyounoussi Scoret i det 79. minutt 79'

Norges lag:
Rune Almenning Jarstein, Espen Ruud, Tore Reginiussen, Even Hovland, Lars-Christopher Vilsvik (Vegar Eggen Hedenstad fra 45'), Markus Henriksen (Magnus Wolff Eikrem fra 75'), Ruben Yttergård Jenssen (Magnus Lekven fra 85'), Simen Brenne (Harmeet Singh fra 45'), Tarik Elyounoussi, Alexander Søderlund (Valon Berisha fra 62'), Thomas Sørum (Mustafa Abdellaoue fra 45').


Dommer: Mongkolchai Pechsri
Tilskuere: ca 3 000

King's Cup, 18. januar 2012

Thailand Thailand 0–1 (0–0) Norge Norge Rajamangala National Stadium (Thailand)

Tore Reginiussen Scoret i det 84. minutt 84'

Norges lag:
Espen Bugge Pettersen, Steffen Hagen, Vegard Forren (Tore Reginiussen fra 45'), Even Hovland, Lars-Christopher Vilsvik (Espen Ruud fra 60'), Markus Henriksen, Magnus Wolff Eikrem, Harmeet Singh (Simen Brenne fra 90'), Tarik Elyounoussi (Thomas Drage fra 45'), Valon Berisha (Mustafa Abdellaoue fra 82'), Jo Inge Berget (Alexander Søderlund fra 45').


Dommer: Yudai Yamamoto
Tilskuere: 6 000

King's Cup, 21. januar 2012

Sør-Korea Sør-Korea 3–0 (2–0) Norge Norge Rajamangala National Stadium (Thailand)

Kim Bo-kyung Scoret i det 18. minutt 18' (Straffe)
Kim Hyun-sung Scoret i det 21. minutt 21'
Seo Jung-jin Scoret i det 59. minutt 59'

Norges lag:
Espen Bugge Pettersen, Espen Ruud, Vegard Forren (Even Hovland fra 48'), Tore Reginiussen, Vegar Eggen Hedenstad (Steffen Hagen fra 57'), Markus Henriksen, Magnus Lekven (Simen Brenne fra 78'), Ruben Yttergård Jenssen (Magnus Wolff Eikrem fra 48'), Tarik Elyounoussi, Valon Berisha, Mustafa Abdellaoue (Alexander Søderlund fra 48').


Dommer: Mongkolchai Pechsri
Tilskuere: ca 1 000

  • Norge endte på en tredjeplass i King's Cup 2012, tre poeng bak vinneren Sør-Korea.

King's Cup 2012

Land K V U T Mål P
Sør-Korea Sør-Korea 3 2 1 0 6–1 7
Danmark Danmark 3 1 2 0 4–2 5
Norge Norge 3 1 1 1 2–4 4
Thailand Thailand 3 0 0 3 2–7 0

Vennskapskamp, 29. februar 2012

Nord-Irland Nord-Irland 0–3 (0–1) Norge Norge Windsor Park (Belfast)

Håvard Nordtveit Scoret i det 44. minutt 44'
Tarik Elyounoussi Scoret i det 87. minutt 87'
Espen Ruud Scoret i det 93. minutt 93'

Norges lag:
Rune Almenning Jarstein, Tom Høgli (Espen Ruud fra 87'), Vadim Demidov (Tore Reginiussen fra 60'), Thomas Rogne, John Arne Riise, Erik Huseklepp (Valon Berisha fra 66'), Markus Henriksen (Ruben Yttergård Jenssen fra 78'), Håvard Nordtveit, Christian Grindheim (Tarik Elyounoussi fra 60'), Morten Gamst Pedersen, Mohammed Abdellaoue (Daniel Braaten fra 45').


Dommer: Huw Jones
Tilskuere: 8 000

Vennskapskamp, 26. mai 2012

Norge Norge 0–1 (0–1) England England Ullevaal Stadion (Oslo)

Ashley Young Scoret i det 9. minutt 9'

Norges lag:
Rune Almenning Jarstein, Tom Høgli (Espen Ruud fra 40'), Vadim Demidov, Brede Hangeland, John Arne Riise, Markus Henriksen (Valon Berisha fra 84'), Alexander Tettey (Ruben Yttergård Jenssen fra 90+1'), Morten Gamst Pedersen (Christian Grindheim fra 63'), Tarik Elyounoussi, Daniel Braaten (Erik Huseklepp fra 74'), Mohammed Abdellaoue.


Dommer: Michael Weiner
Tilskuere: 21 496

Vennskapskamp, 2. juni 2012

Norge Norge 1–1 (0–0) Kroatia Kroatia Ullevaal Stadion (Oslo)

Tarik Elyounoussi Scoret i det 90+2. minutt 90+2'

Eduardo da Silva Scoret i det 79. minutt 79'

Norges lag:
Rune Almenning Jarstein (Espen Bugge Pettersen fra 46'), Espen Ruud, Vadim Demidov (Kim André Madsen fra 46'), Brede Hangeland, John Arne Riise, Alexander Tettey (Valon Berisha fra 73'), Markus Henriksen (Christian Grindheim fra 71'), Ruben Yttergård Jenssen, Tarik Elyounoussi, Erik Huseklepp (Alexander Søderlund fra 84'), Daniel Braaten.


Dommer: Sergey Karasev
Tilskuere: 14 208

Vennskapskamp, 15. august 2012

Norge Norge 2–3 (1–2) Hellas Hellas Ullevaal Stadion (Oslo)

Brede Hangeland Scoret i det 14. minutt 14'
John Arne Riise Scoret i det 75. minutt 75'

Vasilis Torosidis Scoret i det 7. minutt 7'
Kyriakos Papadopoulos Scoret i det 11. minutt 11'
Konstantinos Mitroglou Scoret i det 56. minutt 56'

Norges lag:
Rune Almenning Jarstein, Tom Høgli, Vadim Demidov (Thomas Rogne fra 40'), Brede Hangeland (Espen Ruud fra 79'), John Arne Riise, Markus Henriksen (Magnus Wolff Eikrem fra 46'), Håvard Nordtveit, Morten Gamst Pedersen (Christian Grindheim fra 46'), Erik Huseklepp (Alexander Søderlund fra 73'), Tarik Elyounoussi, Mohammed Abdellaoue (Daniel Braaten fra 63').


Dommer: Alan Kelly (fotballdommer)
Tilskuere: 13 680

Kvalifisering til VM, 7. september 2012

Island Island 2–0 (1–0) Norge Norge Laugardalsvöllur (Reykjavik)

Kári Árnason Scoret i det 21. minutt 21'
Alfreð Finnbogason Scoret i det 81. minutt 81'

Norges lag:
Espen Bugge Pettersen, Espen Ruud, Kjetil Wæhler, Brede Hangeland, John Arne Riise, Daniel Braaten (Alexander Søderlund fra 67'), Bjørn Helge Riise (Markus Henriksen fra 90'), Håvard Nordtveit, Magnus Wolff Eikrem, Tarik Elyounoussi, Mohammed Abdellaoue (Joshua King fra 67').


Dommer: Antony Gautier
Tilskuere: 8 451

Kvalifisering til VM, 11. september 2012

Norge Norge 2–1 (1–1) Slovenia Slovenia Ullevaal Stadion (Oslo)

Markus Henriksen Scoret i det 26. minutt 26'
John Arne Riise Scoret i det 90+3. minutt 90+3'

Marko Šuler Scoret i det 16. minutt 16'

Norges lag:
Rune Almenning Jarstein, Espen Ruud, Kjetil Wæhler, Brede Hangeland, John Arne Riise, Markus Henriksen, Håvard Nordtveit (Bjørn Helge Riise fra 53'), Ruben Yttergård Jenssen, Daniel Braaten, Tarik Elyounoussi (Alexander Søderlund fra 89'), Mohammed Abdellaoue (Joshua King fra 46').


Dommer: Firat Aydinus
Tilskuere: 11 168

Kvalifisering til VM, 12. oktober 2012

Sveits Sveits 1–1 (0–0) Norge Norge Stade de Suisse (Bern)

Mario Gavranović Scoret i det 79. minutt 79'

Brede Hangeland Scoret i det 81. minutt 81'

Norges lag:
Rune Almenning Jarstein, Espen Ruud, Vegard Forren, Brede Hangeland, John Arne Riise, Daniel Braaten, Markus Henriksen, Håvard Nordtveit, Ruben Yttergård Jenssen (Magnus Wolff Eikrem fra 80'), Tarik Elyounoussi (Jonathan Parr fra 90+2), Alexander Søderlund (Joshua King fra 64').


Dommer: David Fernández Borbalán
Tilskuere: 30 100

Kvalifisering til VM, 16. oktober 2012

Kypros Kypros 1–3 (1–1) Norge Norge Antonis Papadopoulos stadion (Larnaka)

Efstathios Aloneftis Scoret i det 42. minutt 42'

Brede Hangeland Scoret i det 44. minutt 44'
Tarik Elyounoussi Scoret i det 81. minutt 81' (Straffe)
Joshua King Scoret i det 83. minutt 83'

Norges lag:
Rune Almenning Jarstein, Espen Ruud, Vegard Forren, Brede Hangeland, John Arne Riise, Daniel Braaten, Markus Henriksen, Magnus Wolff Eikrem (Ardian Gashi fra 90+1'), Ruben Yttergård Jenssen (Valon Berisha fra 75'), Tarik Elyounoussi, Alexander Søderlund (Joshua King fra 46').


Dommer: Pawel Gil
Tilskuere: 5 000

Vennskapskamp, 14. november 2012

Ungarn Ungarn 0–2 (0–1) Norge Norge Ferenc Puskás stadion (Budapest)

Håvard Nielsen Scoret i det 38. minutt 38'
Mohammed Abdellaoue Scoret i det 79. minutt 79'

Norges lag:
Rune Almenning Jarstein, Tom Høgli, Brede Hangeland, Vegard Forren, Vegar Eggen Hedenstad, Markus Henriksen (Valon Berisha fra 61'), Håvard Nordtveit (Magnus Wolff Eikrem fra 46'), Ruben Yttergård Jenssen (Anders Konradsen fra 84'), Daniel Braaten (Tore Reginiussen fra 90'), Håvard Nielsen (Jonathan Parr fra 62'), Alexander Søderlund (Mohammed Abdellaoue fra 77').


Dommer: Marijo Strahonja
Tilskuere: ca 15 000

Norges landskamper 2013[rediger | rediger kilde]

Vennskapskamp, 8. januar 2013

Sør-Afrika Sør-Afrika 0–1 (0–1) Norge Norge Cape Town Stadium (Cape Town)

Tarik Elyounoussi Scoret i det 41. minutt 41'

Norges lag:
Rune Almenning Jarstein, Espen Ruud, Kim André Madsen (Jørgen Horn fra 64'), Fredrik Semb Berge, Lars Christopher Vilsvik (Ruben Kristiansen fra 87'), Ardian Gashi, Bjørn Helge Riise (Mohammed Fellah fra 46'), Ruben Yttergård Jenssen, Erik Huseklepp (Yann-Erik de Lanlay fra 46'), Tarik Elyounoussi (Jo Inge Berget fra 81'), Alexander Søderlund (Marcus Pedersen fra 63').


Dommer: Rainhold Shikongo
Tilskuere: ca 30 000

Vennskapskamp, 12. januar 2013

Zambia Zambia 0–0 (0–0) Norge Norge Levy Mwanawasa Stadium (Ndola)
Norges lag:
André Hansen, Espen Ruud, Jørgen Horn, Fredrik Semb Berge (Kim André Madsen fra 46'), Ruben Kristiansen, Magnus Lekven (Lars-Christopher Vilsvik fra 92'), Ardian Gashi (Ruben Yttergård Jenssen fra 46'), Mohammed Fellah (Bjørn Helge Riise fra 77'), Jo Inge Berget (Erik Huseklepp fra 67'), Tarik Elyounoussi, Marcus Pedersen (Yann-Erik de Lanlay fra 73').


Dommer: Victor Hlungwani
Tilskuere: 18 000

Vennskapskamp, 6. februar 2013

Ukraina Ukraina 2–0 (2–0) Norge Norge Olympiastadion (Sevilla)

Mykola Morozjuk Scoret i det 17. minutt 17'
Andrij Jarmolenko Scoret i det 42. minutt 42'
Vitalij Mandzjuk Rødt kort etter 84 minutter 84'

Norges lag:
Rune Almenning Jarstein, Vegar Eggen Hedenstad (Jonathan Parr fra 72'), Brede Hangeland (Vegard Forren fra 46'), Tore Reginiussen, John Arne Riise (Tom Høgli fra 85'), Tarik Elyounoussi, Markus Henriksen, Magnus Wolff Eikrem (Ardian Gashi fra 46'), Ruben Yttergård Jenssen (Anders Konradsen fra 62'), Håvard Nielsen (Erik Huseklepp fra 62'), Daniel Braaten.


Dommer: Carlos Clos Gómez
Tilskuere: 200

Kvalifisering til VM, 22. mars 2013

Norge Norge 0–1 (0–0) Albania Albania Ullevaal Stadion (Oslo)

Hamdi Salihi Scoret i det 67. minutt 67'
Andi Lila Rødt kort etter 88 minutter 88'

Norges lag:
Rune Almenning Jarstein, Tom Høgli, Vegard Forren, Brede Hangeland, John Arne Riise, Markus Henriksen, Håvard Nordtveit, Ruben Yttergård Jenssen, Alexander Søderlund (Valon Berisha fra 74'), Tarik Elyounoussi (Joshua King fra 62'), Mohammed Abdellaoue.


Dommer: Kevin Blom
Tilskuere: 11 207

Kvalifisering til VM, 7. juni 2013

Albania Albania 1–1 (1–0) Norge Norge Qemal Stafa stadion (Tirana)

Valdet Rama Scoret i det 41. minutt 41'

Tom Høgli Scoret i det 87. minutt 87'

Norges lag:
Rune Almenning Jarstein, Espen Ruud, Tore Reginiussen, Brede Hangeland, Tom Høgli, Håvard Nordtveit, Markus Henriksen, Ruben Yttergård Jenssen (Per Ciljan Skjelbred fra 84'), Daniel Braaten, Tarik Elyounoussi (Valon Berisha fra 46'), Joshua King (Alexander Søderlund fra 70').


Dommer: William Collum
Tilskuere: 16 700

Vennskapskamp, 11. juni 2013[2]

Norge Norge 2–0 (1–0) Nord-Makedonia Makedonia Ullevaal Stadion (Oslo)

Per Ciljan Skjelbred Scoret i det 9. minutt 9'
Daniel Braaten Scoret i det 79. minutt 79'

Boban Grnčarov Rødt kort etter 60 minutter 60'

Norges lag:
André Hansen (Sten Grytebust fra 88'), Tom Høgli (Ruben Yttergård Jenssen fra 72'), Kjetil Wæhler (Tore Reginiussen fra 38'), Kim André Madsen, Ruben Kristiansen (Espen Ruud fra 46') Per Ciljan Skjelbred (Magnus Lekven fra 61'), Ardian Gashi, Christian Grindheim, Tarik Elyounoussi, Erik Huseklepp (Alexander Søderlund fra 84'), Daniel Braaten.


Dommer: Liran Liany
Tilskuere: 8 756

Vennskapskamp, 14. august 2013

Sverige Sverige 4–2 (2–2) Norge Norge Friends Arena (Stockholm)

Zlatan Ibrahimović Scoret i det 2. minutt 2'
Zlatan Ibrahimović Scoret i det 28. minutt 28'
Zlatan Ibrahimović Scoret i det 57. minutt 57'
Anders Svensson Scoret i det 75. minutt 75'

Mohammed Abdellaoue Scoret i det 38. minutt 38'
Stefan Johansen Scoret i det 43. minutt 43'

Norges lag:
Rune Almenning Jarstein, Omar Elabdellaoui (Espen Ruud fra 73'), Vegard Forren (Fredrik Semb Berge fra 46'), Brede Hangeland, Tom Høgli, Daniel Braaten, Markus Henriksen (Ardian Gashi fra 46'), Stefan Johansen, Magnus Wolff Eikrem (Håvard Nordtveit fra 61'), Tarik Elyounoussi (Joshua King fra 73'), Mohammed Abdellaoue (Marcus Pedersen fra 83').


Dommer: Michael Oliver
Tilskuere: 13 438

Kvalifisering til VM, 6. september 2013

Norge Norge 2–0 (1–0) Kypros Kypros Ullevaal Stadion (Oslo)

Tarik Elyounoussi Scoret i det 43. minutt 43'
Joshua King Scoret i det 66. minutt 66'

Norges lag:
Rune Almenning Jarstein, Espen Ruud, Johan Lædre Bjørdal, Brede Hangeland, Tom Høgli, Stefan Johansen (Ruben Yttergård Jenssen fra 74'), Ardian Gashi, Magnus Wolff Eikrem, Daniel Braaten (Alexander Søderlund fra 81'), Tarik Elyounoussi (Joshua King fra 64'), Mohammed Abdellaoue.


Dommer: Kenn Hansen
Tilskuere: 11 295

Kvalifisering til VM, 10. september 2013

Norge Norge 0–2 (0–1) Sveits Sveits Ullevaal Stadion (Oslo)

Fabian Schär Scoret i det 12. minutt 12'
Fabian Schär Scoret i det 51. minutt 51'

Norges lag:
Rune Almenning Jarstein, Espen Ruud, Johan Lædre Bjørdal, Brede Hangeland, Tom Høgli (Omar Elabdellaoui fra 70'), Magnus Wolff Eikrem (Ruben Yttergård Jenssen fra 63'), Håvard Nordtveit, Stefan Johansen, Daniel Braaten, Tarik Elyounoussi, Marcus Pedersen (Joshua King fra 23').


Dommer: Howard Webb
Tilskuere: 16 641


Kvalifisering til VM, 11. oktober 2013

Slovenia Slovenia 3–0 (2–0) Norge Norge Ljudski vrt (Maribor)

Milivoje Novaković Scoret i det 13. minutt 13'
Milivoje Novaković Scoret i det 14. minutt 14'
Milivoje Novaković Scoret i det 49. minutt 49'

Norges lag:
Rune Almenning Jarstein, Omar Elabdellaoui, Johan Lædre Bjørdal, Brede Hangeland, Tom Høgli, Per Ciljan Skjelbred, Magnus Wolff Eikrem (Øyvind Storflor fra 73'), Stefan Johansen, Tarik Elyounoussi, Daniel Braaten (Ola Kamara fra 61'), Mohammed Abdellaoue (Frode Johnsen fra 80').


Dommer: Carlos Velasco Carballo
Tilskuere: 7 000

Kvalifisering til VM, 15. oktober 2013

Norge Norge 1–1 (1–1) Island Island Ullevaal Stadion (Oslo)

Daniel Braaten Scoret i det 30. minutt 30'

Kolbeinn Sigþórsson Scoret i det 12. minutt 12'

Norges lag:
Rune Almenning Jarstein, Omar Elabdellaoui, Tore Reginiussen, Brede Hangeland, Tom Høgli, Per Ciljan Skjelbred (Frode Johnsen fra 86'), Alexander Tettey, Stefan Johansen, Tarik Elyounoussi, Daniel Braaten (Mohammed Abdellaoue fra 74'), Ola Kamara (Valon Berisha fra 56').


Dommer: Paolo Tagliavento
Tilskuere: 6 796

Kvalifiseringsgruppe E

# Lag K S U T Mål ± P
1 Sveits Sveits 10 7 3 0 17–6 11 24
2 Island Island 10 5 2 3 17–15 2 17
3 Slovenia Slovenia 10 5 0 5 14–11 3 15
4 Norge Norge 10 3 3 4 10–13 −3 12
5 Albania Albania 10 3 2 5 9–11 −2 11
6 Kypros Kypros 10 1 2 7 4–15 −11 5

Vennskapskamp, 15. november 2013

Danmark Danmark 2–1 (1–0) Norge Norge MCH Arena (Herning)

William Kvist Scoret i det 13. minutt 13'
Nicolai Boilesen Scoret i det 90. minutt 90'

Marcus Pedersen Scoret i det 78. minutt 78'

Norges lag:
Rune Almenning Jarstein, Omar Elabdellaoui (Martin Linnes fra 86'), Tore Reginiussen, Vegard Forren, Tom Høgli (Jørgen Skjelvik fra 64'), Per Ciljan Skjelbred (Mats Møller Dæhli fra 60'), Stefan Johansen (Magnus Wolff Eikrem fra 74'), Ruben Yttergård Jenssen, Tarik Elyounoussi (Morten Gamst Pedersen fra 60'), Ola Kamara (Mohammed Abdellaoue fra 74'), Marcus Pedersen.


Dommer: Robert Schörgenhofer
Tilskuere: 6 084

Vennskapskamp, 19. november 2013

Norge Norge 0–1 (0–0) Skottland Skottland Aker stadion (Molde)[5]

Scott Brown Scoret i det 61. minutt 61'

Norges lag:
Ørjan Håskjold Nyland, Omar Elabdellaoui (Martin Linnes fra 60'), Tore Reginiussen (Stefan Strandberg fra 65'), Vegard Forren, Tom Høgli, Per Ciljan Skjelbred (Mats Møller Dæhli fra 67'), Magnus Wolff Eikrem (Anders Konradsen fra 80'), Ruben Yttergård Jenssen, Morten Gamst Pedersen, Ola Kamara (Mohammed Abdellaoue fra 46'), Marcus Pedersen (Tarik Elyounoussi fra 88').


Dommer: Martin Strömbergsson
Tilskuere: 9 761

Norges landskamper 2014[rediger | rediger kilde]

Vennskapskamp, 15. januar 2014

Moldova Moldova 1–2 (1–1) Norge Norge Al Zayed Sports City Stadium (Abu Dhabi)

Veaceslav Posmac Scoret i det 29. minutt 29'

Ola Kamara Scoret i det 45. minutt 45'
Yann-Erik de Lanlay Scoret i det 67. minutt 67'

Norges lag:
Ørjan Håskjold Nyland, Espen Ruud, Tore Reginiussen, Vegard Forren (Stefan Strandberg fra 63'), Jørgen Skjelvik, Yann-Erik de Lanlay, Harmeet Singh (Abdisalam Ibrahim fra 63), Thomas Kind Bendiksen, Morten Gamst Pedersen, Jo Inge Berget, Ola Kamara (Erik Huseklepp fra 63').


Dommer: Fahad Abdalla Ahmad Alkassar
Tilskuere: ca. 100

Vennskapskamp, 18. januar 2014

Polen Polen 3–0 (1–0) Norge Norge Al Zayed Sports City Stadium (Abu Dhabi)

Tomaz Brzyski Scoret i det 21. minutt 21'
Michal Kucharcyk Scoret i det 47. minutt 47'
Karol Linetty Scoret i det 56. minutt 56'
Lukasz Teodorczyk Rødt kort etter 63 minutter 63'

Norges lag:
Kenneth Høie (Sten Michael Grytebust fra 46'), Espen Ruud, Tore Reginiussen (Even Hovland fra 46'), Stefan Strandberg (Stefan Strandberg fra 46'), Ruben Kristiansen, Yann-Erik de Lanlay (Harmeet Singh fra 73'), Abdisalam Ibrahim, Thomas Kind Bendiksen, Morten Gamst Pedersen, Erik Huseklepp (Mohamed Elyounoussi fra 33'), Ola Kamara (Mushaga Bakenga fra 46').


Dommer: Rami Al-Kaabi
Tilskuere: ca. 150

Vennskapskamp, 5. mars 2014

Tsjekkia Tsjekkia 2–2 (2–1) Norge Norge Eden Arena (Praha)

Tomas Rosicky Scoret i det 11. minutt 11'
Matěj Vydra Scoret i det 39. minutt 39'

Tarik Elyounoussi Scoret i det 18. minutt 18'
Morten Gamst Pedersen Scoret i det 88. minutt 88'

Norges lag:
Ørjan Håskjold Nyland, Omar Elabdellaoui, Brede Hangeland, Vegard Forren (Håvard Nordtveit fra 46'), Tom Høgli, Per Ciljan Skjelbred (Morten Gamst Pedersen fra 64'), Stefan Johansen (Alexander Tettey fra 46'), Ruben Yttergård Jenssen, Mats Møller Dæhli (Daniel Braaten fra 73'), Tarik Elyounoussi, Mohammed Abdellaoue (Håvard Nielsen fra 62').


Dommer: Cüneyt Çakır
Tilskuere: 17 039[6]

Vennskapskamp, 27. mai 2014

Frankrike Frankrike 4–0 (1–0) Norge Norge Stade de France (Paris)

Paul Pogba Scoret i det 15. minutt 15'
Olivier Giroud Scoret i det 51. minutt 51'
Loïc Rémy Scoret i det 67. minutt 67'
Olivier Giroud Scoret i det 69. minutt 69'

Norges lag:
Ørjan Håskjold Nyland, Martin Linnes (Stian Ringstad fra 90'), Brede Hangeland, Håvard Nordtveit, Tom Høgli, Stefan Johansen, Alexander Tettey (Anders Konradsen fra 72'), Ruben Yttergård Jenssen (Daniel Braaten fra 57'), Mats Møller Dæhli (Jone Samuelsen fra 77'), Tarik Elyounoussi (Valon Berisha fra 72'), Joshua King (Håvard Nielsen fra 63').


Dommer: Padraig Sutton
Tilskuere: 75 000

Vennskapskamp, 31. mai 2014

Norge Norge 1–1 (0–1) Russland Russland Ullevaal Stadion (Oslo)

Anders Konradsen Scoret i det 77. minutt 77'

Oleg Shatov Scoret i det 3. minutt 3'

Norges lag:
Rune Almenning Jarstein, Tom Høgli, Håvard Nordtveit, Vegard Forren, André Danielsen (Martin Linnes fra 73'), Jone Samuelsen (Valon Berisha fra 56'), Ruben Yttergård Jenssen (Alexander Tettey fra 80'), Mats Møller Dæhli (Morten Gamst Pedersen fra 46'), Anders Konradsen, Tarik Elyounoussi (Stefan Johansen fra 56'), Håvard Nielsen (Joshua King fra 71').


Dommer: Stephan Klossner
Tilskuere: 11 486

Vennskapskamp, 27. august 2014

Norge Norge 0–0 (0–0) De forente arabiske emirater De forente arabiske emirater Viking stadion (Stavanger)
Norges lag:
Rune Almenning Jarstein, Martin Linnes, Steffen Hagen, Vegard Forren, Per-Egil Flo (Thomas Grøgaard fra 58'), Yann-Erik de Lanlay (Christian Grindheim fra 16', André Danielsen fra 74'), Jone Samuelsen (Fredrik Ulvestad fra 46'), Martin Ødegaard, Mohamed Elyounoussi, Marcus Pedersen (Fredrik Brustad fra 66'), Fredrik Gulbrandsen (Morten Gamst Pedersen fra 46').


Dommer: Mads-Kristoffer Kristoffersen
Tilskuere: 7 611

Vennskapskamp, 3. september 2014

England England 1–0 (0–0) Norge Norge Wembley Stadium (London)

Wayne Rooney Scoret i det 68. minutt 68' (Straffe)

Norges lag:
Ørjan Håskjold Nyland, Omar Elabdellaoui, Håvard Nordtveit, Vegard Forren, Martin Linnes (Per-Egil Flo fra 36'), Mats Møller Dæhli (Anders Konradsen fra 57'), Ruben Yttergård Jenssen (Morten Gamst Pedersen fra 87'), Stefan Johansen, Per Ciljan Skjelbred (Mohamed Elyounoussi fra 69'), Tarik Elyounoussi (Ola Kamara fra 78'), Joshua King (Håvard Nielsen fra 76').


Dommer: Jorge Sousa
Tilskuere: 40 181

Kvalifisering til EM, 9. september 2014

Norge Norge 0–2 (0–1) Italia Italia Ullevaal Stadion (Oslo)

Simone Zaza Scoret i det 16. minutt 16'
Leonardo Bonucci Scoret i det 62. minutt 62'

Norges lag:
Ørjan Håskjold Nyland, Omar Elabdellaoui, Håvard Nordtveit, Vegard Forren, Per-Egil Flo, Mats Møller Dæhli, Per Ciljan Skjelbred (Morten Gamst Pedersen fra 74'), Stefan Johansen, Ruben Yttergård Jenssen (Alexander Tettey fra 70'), Håvard Nielsen (Tarik Elyounoussi fra 50'), Joshua King.


Dommer: Milorad Mažić
Tilskuere: 26 265
Tabellplassering etter runden: 6.-plass (gruppe H)

Kvalifisering til EM, 10. oktober 2014

Malta Malta 0–3 (0–2) Norge Norge Ta'Qali stadion (Attard)

Mats Møller Dæhli Scoret i det 22. minutt 22'
Joshua King Scoret i det 25. minutt 25'
Joshua King Scoret i det 49. minutt 49'

Norges lag:
Ørjan Håskjold Nyland, Omar Elabdellaoui, Håvard Nordtveit, Vegard Forren, Martin Linnes, Per Ciljan Skjelbred (Jone Samuelsen fra 62'), Alexander Tettey (Harmeet Singh fra 77'), Stefan Johansen, Mats Møller Dæhli, Joshua King (Håvard Nielsen fra 75'), Tarik Elyounoussi.


Dommer: Antony Gautier
Tilskuere: 8 076
Tabellplassering etter runden: 3.-plass (gruppe H)

Kvalifisering til EM, 13. oktober 2014

Norge Norge 2–1 (1–1) Bulgaria Bulgaria Ullevaal Stadion (Oslo)

Tarik Elyounoussi Scoret i det 13. minutt 13'
Håvard Nielsen Scoret i det 72. minutt 72'

Nikolaj Bodurov Scoret i det 43. minutt 43'

Norges lag:
Ørjan Håskjold Nyland, Omar Elabdellaoui, Håvard Nordtveit, Vegard Forren, Martin Linnes, Per Ciljan Skjelbred, Alexander Tettey, Stefan Johansen, Mats Møller Dæhli (Martin Ødegaard fra 64'), Joshua King (Håvard Nielsen fra 59'), Tarik Elyounoussi (Jone Samuelsen fra 84').


Dommer: Olegário Benquerença
Tilskuere: 18 990
Tabellplassering etter runden: 3.-plass (gruppe H)

Vennskapskamp, 12. november 2014

Norge Norge 0–1 (0–1) Estland Estland Ullevaal Stadion (Oslo)

Konstantin Vassiljev Scoret i det 24. minutt 24'

Norges lag:
Ørjan Håskjold Nyland, Omar Elabdellaoui (Martin Linnes fra 46'), Håvard Nordtveit, Vegard Forren, Tom Høgli (Per-Egil Flo fra 46'), Per Ciljan Skjelbred (Jone Samuelsen fra 68'), Anders Konradsen, Stefan Johansen (Harmeet Singh fra 75'), Mats Møller Dæhli (Martin Ødegaard fra 57'), Tarik Elyounoussi, Håvard Nielsen (Alexander Søderlund fra 46').


Dommer: Martin Hansson
Tilskuere: 9 850

Kvalifisering til EM, 16. november 2014

Aserbajdsjan Aserbajdsjan 0–1 (0–1) Norge Norge Bakcell Arena (Baku)

Håvard Nordtveit Scoret i det 25. minutt 25'

Norges lag:
Ørjan Håskjold Nyland, Omar Elabdellaoui, Håvard Nordtveit, Vegard Forren, Tom Høgli, Per Ciljan Skjelbred, Alexander Tettey, Stefan Johansen, Mats Møller Dæhli (Jone Samuelsen fra 57'), Tarik Elyounoussi (Fredrik Gulbrandsen fra 91', Håvard Nielsen (Alexander Søderlund fra 72').


Dommer: Jevhen Aranovskyj
Tilskuere: 8 000
Tabellplassering etter runden: 3.-plass (gruppe H)

FIFA-ranking[rediger | rediger kilde]

Landskamp på Ullevaal Stadion mellom Norge og Bulgaria den 13. oktober 2014.

Utdypende artikkel: FIFAs verdensranking

Oversikt over det norske landslagets rangering på FIFA-rankingen i perioden januar 2010 til november 2014, hvor 209 nasjoner er med og hvor 1.-plass er beste rangering. Per 27. november 2014 var Norge rangert som nummer 67.[7]

Dato Rangering Endring
3. februar 2010 33. Steady2.svg
14. juli 2010 22. Increase2.svg 11
17. november 2010 12. Increase2.svg 10
12. januar 2011 12. Steady2.svg
27. juli 2011 12. Steady2.svg
23. november 2011 25. Decrease2.svg 13
18. januar 2012 24. Increase2.svg 1
4. juli 2012 24. Steady2.svg
7. november 2012 26. Decrease2.svg 2
17. januar 2013 24. Increase2.svg 2
4. juli 2013 25. Decrease2.svg 1
28. november 2013 54. Decrease2.svg 29
16. januar 2014 59. Decrease2.svg 5
17. juli 2014 53. Increase2.svg 6
27. november 2014 67. Decrease2.svg 14

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ UEFA.com – UEFA EURO 2012 Qualifying round, Group H (Sist oppdatert 10. februar 2014, besøkt 17. november 2014)
  2. ^ Fotball.no – Norge møter Makedonia i juni[død lenke] (Av Yngve Haavik. Publisert 12. februar 2013, besøkt 12. mars 2013)
  3. ^ NRK.no – Drillo: – Jeg er overrasket over tidspunktet (Av Mads Nyborg Støstad. Publisert 27. september 2013, besøkt 17. november 2014)
  4. ^ UEFA.com – FIFA World Cup 2014 Qualifying round, Group E (Sist oppdatert 26. juni 2014, besøkt 17. november 2014)
  5. ^ Fotball.no – Skottland-kampen spilles i Molde[død lenke] (Av Yngve Haavik. Publisert og besøkt 23. november 2013)
  6. ^ Goal.com – Norge v Moldova
  7. ^ FIFA.com – FIFA World Ranking, Men's Ranking 27 November 2014 (Besøkt 30. november 2014)

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]