Jabba the Hutt

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Toby Philpott foran Jabba the Hutt
Skisse som viser hvordan man fikk figuren Jabba the Hutt til å fungere

Jabba the Hutt er en gangster i Star Wars- universet. Han bor på planeten Tatooine. Jabba er den gangsteren som Han Solo skylder penger, fordi Solo droppet smuglergodset til Jabba da han så en av Imperiets Stjernecrusere.

I Star Wars Episode IV: Et nytt håp får Solo sin siste mulighet til å betale tilbake pengene han skylder. Obi-Wan Kenobi og Luke Skywalker er på vei til planeten Alderaan, og Solo og Chewbacca påtar seg oppdraget med å frakte dem for å tjene penger. Jabba advarer Solo før han drar om at dersom han ikke betaler gjelden raskt, vil det bli utlovt dusør for å fange han. Uheldigvis har Alderaan blitt ødelagt av Dødsstjernen og Solo får ikke til å betale gjelden.

I Star Wars Episode V: Imperiet slår tilbake utlover Jabba en stor dusør til den som kan bringe Han Solo til han i live. Jabba skjønner at Solo aldri vil betale tilbake det han skylder. Dusørjegeren Boba Fett får hjelp av imperiet til å fange Han Solo og han blir frosset ned i karbonitt og fraktet til Jabbas palass på Tatooine.

I Star Wars Episode VI: Jediridderen vender tilbake blir Han Solo befridd av Leia Organa, Luke Skywalker og Lando Calrissian. De blir oppdaget og kastet ned til monsteret Rancor. Jabba tok Leia til fange, men Luke klarte å drepe Rancoren. Jabba planla å kaste fangene ned til den kjøttetende planten Sarlacc, men fangene kom seg fri, og Jabba ble kvalt av Leia med en kjetting. Palasset hans ble sprengt og Luke Skywalker, Leia Organa, Han Solo, Lando Calrissian, Chewbacca, R2-D2 og C-3PO klarte å flykte.

Se også[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]